37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 4:2

Dvě trefy Martina Braithwaita proti jeho bývalému zaměstnavateli rozhodly o tom, že Bordeaux stále může doufat v evropské poháry. Naopak pokud se chce TFC vyhnout baráži, musí porazit Guingamp a zároveň doufat, že PSG si poradí s Caen.

Toto Derby de la Garonne začali lépe domácí, nicméně ze solidně vyhlížející spolupráce Lukase Leragera s Francoisem Kamanem nakonec nic nebylo. Na druhé straně pobídl Max Gradel kolegu Yayu Sanoga, jehož hlavičce chyběl jen malinkatý kousek. Po úvodní třetině zápasu ale přeci jen mohli být spokojenější hosté.

Jimmy Durmaz posunul na Issiagu Syllu, jenž z hranice šestnáctky možná centroval, každopádně balon se nakonec zatřepetal v síti - 0:1. Ihned po rozehrávce si musel Alban Lafont poradit s nebezpečným centrem Youssoufa Sabalyho i následnou Leragerovou dorážkou. Z další akce už ovšem mladý gólman inkasoval.

Soualiho Meïte prodloužil na Braithwaita, který pobýval na hranici ofsajdu. Přízemní střela pak všechno jistila - 1:1. Za tři minuty mohl být dokonán obrat. Útočník, jenž v Bordeaux hostuje z Middlesbrough, nahrával Kamanovi, jehož skvěle vychytal Lafont. Úvodní dějství tedy ještě skončilo nerozhodně.

Po změně stran však Les Girondins soupeři až na drobné výjimky ukazovali, kdo je na hřišti pánem. Hned v šestačtyřicáté minutě poslal Lerager dlouhý balon na svého dánského kamaráda, který v souboji s mužem v rukavicích uspěl až za tři minuty. Tečovaný centr propadl pokutovým územím k Braithwaiteovi, jehož volej tečoval mimo dosah vlastního brankáře kapitán Christopher Jullien - 2:1.

Šestadvacetiletý ofenzivní fotbalista, který za téfécé nasázel ve 136 utkáních 35 gólů, přidělal Mickaëlu Debévemu další vrásky na čele. V 73. minutě bylo pro hosty všechno ještě černější, protože to domácí na pravém křídle vykombinovali tak, že se Nicolas De Préville ocitnul bez jakéhokoliv zájmu protihráčů zcela osamocen.

Mohl tak nerušeně doklusat do šestnáctky, kde si vyčíhal ten správný moment na přihrávku pro aktivního Lukase Leragera, který ve skluzu při té vzdálenosti cca dvou metrů od brány neměl vůbec žádný problém - 3:1. Když už byla řeč o černé, tak přesně takovou práci odváděl po šestaosmdesát minut ve středu pole Brazilec Malcolm.

Necelých deset minut předtím, než jej unaveného vystřídal krajan Otávio, byl za svůj přínos odměněn čtvrtým hřebíčkem. Obrana Toulouse opět zaspala, takže se mohl po Braithwaiteově pasu hnát od poloviny hřiště na gólmana. Lafont počítal spíše s přihrávkou nabíhajícím útočníkům - přeci jen jednadvacetiletý protihráč byl trochu z úhlu. Malcolm situaci vyřešil tím, že hostující jedničku ošálil střelou na bližší tyč - 4:1.

TFC už stihlo akorát snížit, protože dorážka Issy Diopa z nějakých deseti metrů byla opravdu nechytatelná - 4:2. Gus Poyet tak může být se svou prací i s prací celého týmu, jehož důležitou součástí zůstává Jaroslav Plašil, velmi spokojený. A jak uvedeno, proti Metám může vyšperkovat sezonu účastí v Evropské lize.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele