Ligue 1 - preview 37. kola

11.05.2018, 08:52, aktualizováno 12.05.2018, 08:57
Previews
Po pátečním zaváhání Marseille v Guingampu si může definitivně zajistit Ligu mistrů Lyon, který hraje ve Štrasburku. Rozhodný krok k umístění v první trojce pak může udělat i Monako doma se Saint Etienne. Mistr PSG hraje s Rennes. Zachraňující se Toulouse hraje v Bordeaux a Troyes se představí v Montpellieru. Lille si může zajistit záchranu, když porazí Dijon a nahrají mu další výsledky...
Amiens SC - FC Metz  (sobota 21:00)
Tenhle zápas určitě nebude mít takovou sledovanost, jako většina zápasů tohoto kola v Ligue 1. Oba týmy totiž budou chtít dohrát sezónu v poklidu a ve zdraví a se vztyčenou hlavou. Zatímco Amiens se jako nováček soutěže definitivně zachránil a bude usilovat jen o co nejlepší umístění v tabulce, Méty se smiřují se sestupem do nižší soutěže.

Domácí patřili rozhodně k příjemným překvapením tohoto ročníku. Byť je mnoho fotbalových expertů odsuzovalo už před začátkem prvního kola, klub ze severu Francie se statečně pral, až se dočkal své zasloužené odměny. A během premiéry mezi francouzskou fotbalovou smetánkou si zajistili, že budou působit v elitě i příští rok.

Zato hosté tuhle sezónu opravdu hodně pokazili. Osudným se jim stal zcela bídný podzim, a i když se vedení příchodem několika nových posil snažilo situaci v zimě obrátit k lepšímu, na záchranu tohle snažení jednoduše nestačilo. Definitivně o jejich sestupu rozhodlo až právě minulé kolo, v němž před vlastními fanoušky podlehli těsně Angers.

Pochopitelně že métský trenér Frédéric Hantz neměl po nedávné porážce náladu na nic. "Jsem zklamaný a fakt se mi nechce pouštět do nějaké analýzy," nerudně odpovídal. "Byl to pro každého velmi těžký večer. Byli jsme ve hře, ale něco nám chybělo. Osobně si myslím, že Méty patří do nejvyšší soutěže. Musíme to však strávit, život jde prostě dál."

Amiens se v posledních týdnech velmi dobře dařilo a vše korunovalo výkonem z minulého víkendu. Vždyť remízu s PSG opravdu čekal jen málokdo. "Můj trenérský štáb je hrdý na to, jaký tým tu máme. Jsme vlastně zklamaní, že sezóna skončí už za dva týdny," pyšnil se kouč Christophe Pélissier. "Byl to skvělý večer, skvělá je i tato sezóna!"
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.98 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - FC Nantes  (sobota 21:00)
Při současné formě FC Nantes by se klidně mohlo stát, že Angers soupeře v tabulce předskočí. Přeci jen Ranieriho tým z posledních osmi utkání vydoloval pouhopouhých šest bodů. A to si po první polovině sezony dělal zálusk na evropské poháry. Před týdnem podruhé v řadě prohrál. Nad jeho síly byl Montpellier.

"Tohle měla být remíza. V závěru prvního poločasu jsme nedali penaltu, a pak jsme v rozmezí dvanácti minut dvakrát inkasovali. A byly to krásné góly, takže soupeři musím pogratulovat. Ve zbytku zápasu jsme to měli proti druhé nejlepší obraně v Ligue 1 těžké. V závěrečných dvou kolech chceme uhrát dobré výsledky, abychom potěšili naše příznivce, kteří nás neúnavně podporují."

Zároveň italský kouč dodal, že v trénincích hráči pracují přesně podle jeho představ. S těmito dvěma trefami MHSC se prý nedalo nic dělat. Také Angers ukázalo, že dokáže protivníka pořádně potrápit a nutno dodat, že svěřenci Stéphana Moulina se v ulynulých týdnech herně zvedli. Nejde přitom jen o Karla Toko Ekambiho, se sedmnácti zásahy nejlepšího střelce týmu.

První vzájemný duel rozhodl přesnou penaltou Emiliano Sala, jenž paradoxně v minulém kole "pětku" poslal vysoko nad bránu. Claudio Ranieri však spolehlivějšího útočníka v kádru nemá, tudíž sedmadvacetiletý Argentinec dostane opět příležitost. Tentokrát by měl dostat parťáka v podobě Préjuce Nakoulmy.

Tohle útočné duo výborně spolupracovalo za dob Sergia Conceicaa. Současný kouč povětšinou volil rozestavení s jedním hrotem, a proto mají Kanárci po roce znovu problémy se střílením branek. Proti SCO by měl z druhé vlny doplňovat dva forvardy ještě Adrien Thomasson, což na papíře vypadá vcelku úderně. Alexander Kačaniklić, René Krhin a Andrei Girotto proto začnou jenom na lavičce.

Na druhé straně by měli být připravení odehrát nějakou porci minut i Jeff Reine-Adélaïde, Baptiste Guillaume a Angelo Fulgini. Billy Ketkeophomphone spíše vyhlíží poslední střetnutí sezony. Proti Metám odehrál dobrou partii Lassana Coulibaly. Oproti tomu Romain Thomas si nezahrál a i tentokrát s velkou pravděpodobností dostanou přednost Mateo Pavlović a Ismael Traoré.

"Jsem opravdu velmi spokojený, že jsme si zajistili nejvyšší soutěž i pro příští sezonu. A to v době, kdy jsou před námi ještě dvě kola. Jsem rád, že jsme se v průběhu ročníku zvedli a že hráči drží při sobě. Díky tomu si můžeme pogratulovat, že od srpna začneme čtvrtou sezonu v Ligue 1 v řadě," pochvaloval si Stéphane Moulin. Jeho družina tedy bude moci hrát naprosto bez starostí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.45 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Bordeaux o víkendu dokonale zaskočilo ASSE a na nečekané tři body bude chtít navázat i proti Toulouse. Výběr Michaëla Debéva nezvládl důležitý zápas s Lille, díky čemuž se propadl na barážovou příčku.

"Je to naprosto katastrofální scénář. Nezačali jsme dobře, pak jsme se zvedli a o poločase vedli. Ve druhé půli na nás byla znát nervozita, čehož Lille využilo. Teď se nacházíme v nezáviděníhodné situaci. Za tuhle porážku nesu zodpovědnost já. Lille tady vyhrálo, tak proč my bychom nemohli vyhrát v Bordeaux? Ve hře je šest bodů a nám postačí čtyři," nechal se slyšet sedmačtyřicetiletý trenér.

Na trávník nemůže kvůli kartám vyběhnout Francois Moubadje a otazník visí nad startem Yanna Bodigera. Post levého obránce by tedy měl patřit Issiaga Sylla. Giannelli Imbula a Yannick Cahuzack nebyli k tomu vzpomínanému klání vůbec nominováni. Dá se však očekávat, že tentokrát jejich zkušenosti nezůstanou nevyužity. Připraven bude i Yaya Sanogo, nicméně Andymu Delortovi se začalo herně více dařit, takže by měl dostat přednost.

Na druhé straně nepustí poraněná podkolenní šlacha do hry Younousse Sankharého. Jaroslav Plašil neodehrál při vítězství nad ASSE celý duel, avšak tentokrát by měl opět zastat střed pole od úvodní minuty. Soualiho Meité se tedy posune na křídlo. Jinak Gus Poyet nemá, jak naznačeno, žádný důvod k výraznému zasahování do sestavy.

"Měli jsme mnohem více příležitostí a už o poločasové přestávce jsme klidně mohli vést 4:1. Druhá půle byla vyrovnanější a věděli jsme, že mají výbornou formu. Dnes byl ale fotbal spravedlivý. Pochvalu za pátou chycenou penaltu v sezoně zasluhuje Benoit Costil. Vlastně celý tým pracoval skvěle a tahle partie nám určitě pomůže do těch zbývajících," prohlásil padesátiletý Uruguayec.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.74 - 4.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Dijon FCO  (sobota 21:00)
Lille zvládlo důležitý duel s Toulouse, ale ještě není vyhráno. Dijon sice už de facto nemá, o co hrát, protože účast v dalším ročníku Ligue 1 si zajistil s předstihem, nicméně v této sezoně povětšinou nedává nic zadarmo.

"Můžu se nechat ukolébat a nechat si zdát, že Ligue 1 je ztracená. Ale pořád zbývají dva zápasy a ztraceno tedy není vůbec nic. Jestli je tohle klíčové vítězství? Určitě bylo nutné, nicméně bodový zisk z těch následujících mačů bude stejně tak důležitý. Pokud se udržíme, určitě si na zápas s Toulouse vzpomenu jako první. Ovšem teď ještě musíme dál bojovat," prohlásil Christophe Galtier.

O tom, že Dijon bude silným protivníkem, svědčí i prosincová prohra 0:3. Výhodou bude rozhodně fakt, že bývalý kouč ASSE má k dispozici kompletní kádr s výjimkou Rominigua Kouameho. Kouadio Yves Dabila předvedl minule na svých jednadvacet roků velice vyzrálý výkon, takže se Junior Alonso bude muset zřejmě spokojit s místem na lavičce. Dá se také čekat, že LOSC vyrukuje opět na soupeře v rozestavení 4-2-3-1.

Naopak celek ze Stade Gaston Gérard sází na tři útočníky. I proto, že se do výborné formy dostal korejský reprezentant Kwon-Chang Hoon, jenž jednou trefou pomohl pokořit Guingamp. Prosadil se však i proti Nantes a Toulouse, ovšem svou houževnatostí soupeřovým obráncům zatápěl i v těch utkáních, ve kterých se gólově neprosadil.

Branky totiž obstarali buď Naïm Sliti, nebo Julio Tavares. Z jejich spoluhráčů nebudou moct proti Lille nastoupit Mehdi Abeid, Florent Balmont, Wesley Said, Xeka a brzo bude patrně i na Wesleyho Lautou a Frederika Samaritana. Daří se střílet více gólů, nicméně obrana stále zůstává spolu s Metami nejzranitelnější z celé ligy.

Guingamp toho ale při porážce 1:3 nedokázal využít. "Ze začátku utkání byly opět zřejmé naše zlozvyky a technické chyby. Chtěli jsme hrát agresivně a na zápas jsme se dobře připravovali, ale myslím, že oba mančafty zaskočilo horké počasí. Ten druhý zásah prakticky rozhodl. I když jsme se potom zatáhli do obrany, nedělali jsme chyby a soupeře jsme skoro k ničemu nepustili. Chci celému týmu pogratulovat," pochvaloval si trenér Olivier Dall’Oglio. Bude moci říct to samé i po duelu s Lille?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.53 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Fotbalisté AS Monaco mají před sebou jasný úkol, porazit Saint-Étienne a vrátit se minimálně na třetí místo, které zaručuje předkolo Ligy mistrů. Knížata se o prestižní soutěž přetahují s Lyonem i Marseille a jakákoliv další ztráta by dvě kola před koncem znamenala obrovskou komplikaci. Saint-Étienne zase bojuje o pátou pozici, která také zaručí evropské poháry.

Loňského mistra čeká velmi náročný finiš, ve zbývajících dvou kolech nesmí zaváhat, jinak riskuje ztrátu pozic zaručujících Ligu mistrů. Ztrátu, kterou už těžko půjde nahradit. Monako si už několikrát vybralo slabší chvilku a díky tomu přenechalo druhé místo Lyonu a celkově se zapletlo do těžkých dostihů nejen s Les Gones, ale také s Marseille.

Velkou nevýhodou knížecího celku je rozsáhlá marodka, která trenéru Jardimovi výrazně komplikuje skladbu základní jedenáctky. Nejrůznější zdravotní potíže trápí Traorého, Benaglia, Keitu, Ghezzala, Jovetiče a Falcaa, který se ale tentokráte objevil v nominaci podobně jako obránce Sidibé. Monako i přes tuto nepřízeň v minulém kole přerušilo třízápasovou sérii bez výhry a na hřišti Caen triumfovalo 2:1.

Svěřence trenéra Jardima čeká obtížný zápas proti nevyzpytatelnému soupeři. Saint-Etiénne se vrátilo do hry o evropské poháry a ve francouzské lize zase představuje nepříjemného soupeře, který je schopen obrat o body kterýkoliv tým. Zatímco Monako před týdnem přerušilo sérii bez výhry, Les Verts si počínali přesně naopak. Jejich dlouhá série neporazitelnosti skončila na kopačkách Bordeaux, které vyhrálo 3:1.

Saint-Étienne se v Monaku nikdy příliš nedařilo. Poslední výhru na stadionu Luise II. oslavilo před více než sedmi lety. Les Verts mají navíc s Knížaty nevyřízené účty za první zápas, který ostudně prohráli 0:4.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Raggi, Jemerson, Glik, Touré - Fabinho, N'Doram - Boschilia, Moutinho, Lopes - Sylla
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Debuchy, Perrin, Subotič, Silva - Selnaes, M'Vila - Hamouma, Cabella, Monnet-Paquet - Bamba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.03 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - ES Troyes  (sobota 21:00)
Velmi důležitý zápas mají před sebou fotbalisté Troyes, kteří musí naplno bodovat v Montpellieru. Dvě kola před koncem ligy jim patří předposlední příčka, přičemž alespoň na baráž ztrácejí dva body. Montpellier ještě může teoreticky dosáhnout na Evropskou ligu, situaci ale nemá ve svých rukou.

Troyes zavítá na jih Francie ve velkém očekávání, protože ze zápasu s Montpellierem potřebuje tři body. Úkol je to velmi těžký, protože vyhrát nad La Paillade se naposledy podařilo před deseti lety!

Hosté jsou nepochybně ve velmi složité situaci. Za poslední měsíc měli obtížný los a vyhrát dokázali jen na půdě Caen. V minulém kole se sice rvali o výsledek s Lyonem, ale neúspěšně. Les Gones prokázali kvalitu a předposlední celek soutěže porazili 3:0.

Montpellier žádné záchranářské starosti nemá a v klidu se pohybuje ve středu tabulky, navíc s jistými šancemi na evropské poháry. Ty nejsou nijak valné, protože Montpellier ztrácí na páté místo dvě kola před koncem Ligue 1 pět bodů.

Ani forma domácích není zrovna oslnivá, Montpellier sice naposledy vyhrál, nicméně tříbodový zisk připsal teprve podruhé za posledních deset kol. Dvougólovou výhrou v Nantes navíc přerušil třízápasovou sérii porážek.

Montpellier jistě nenastoupí s Rubenem Aguilarem, který si léčí zranění a u dalších hráčů je start minimálně nejistý. Jedná se o Roussillona, Hiltona, Camaru a Mukieleho. Troyes zase vyběhne na trávníku stadionu de la Mosson bez Tristana Dingoma a zřejmě i Darbiona. Na vině jsou zdravotní potíže.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Cozza, Mendes, Congré - Oyongo, Lasne, Skhiri, Sambia - Dolly - Sio, Ninga
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Zelazny - Cordoval, Giraudon, Herelle, Traoré - Walter, Azamoum, Grandsir, Nivet, Pelé - Niane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.81 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - SM Caen  (sobota 21:00)
Nice má dobrou šanci poskočit na pohárové příčky, jelikož Rennes zajíždí do Paříže a Monaco přivítá Saint-Étienne, jemuž v minulém kole přeťalo vítěznou sérii Bordeaux. Na druhou stranu Caen musí ještě zabojovat, protože sestupové vody nejsou daleko.

Mario Balotelli se sice proti Marseille prosadil, leč celek z přístavního města stejně dokázal díky trefám Germaina a Payeta zvítězit. "Čekali jsme, že do prvního poločasu dají všechno a to se taky stalo. Po změně stran jsme byli lepší, ale paradoxně jsme inkasovali. Takový je fotbal. My máme stále šanci na pohárovou Evropu a uděláme maximum pro to, abychom se do ní kvalifikovali," prohlásil odhodlaně Lucien Favre. Hrát nebude moct Christophe Jallet, také Pierre Lees-Melou. "Pro Pierra už sezona skončila, neboť si v derby s Marseille natáhl podkolenní šlachu," dodal na adresu svého svěřence švýcarský lodivod, jehož - stejně jako Balotelliho - dost možná čeká poslední domácí utkání na lavičce Nice. A protože ho chce vyhrát, na soupeře opět vyrukuje se třemi útočníky.

To Patrice Garande bude mít při skládání základní sestavy trochu větší potíže. Hrát nemůže Vincent Bessat, vykartovali se Romain Genevois a Alexander Djiku. Mezi třemi tyčemi s velkou pravděpodobností nastoupí místo Rémyho Vercoutreho čtyřiadvacetiletý Brice Samba. Po dlouhé pauze by se mohl vrátit Adama Mbengue.

Ale je otázka, jestli dokáže vylepšit dojem a hlavně výsledky z venkovních zápasů. Caen mimo Stade Michel d’Ornano ztratilo pět z posledních šesti střetnutí. Akorát proti posledním Metám se podařilo uhrát remízu. Dvanáct bodů a pouhých devět vstřelených branek představuje jednu z nejhorších statistik. V minulém kole však nepomohlo ani domácí prostředí. Monacký Moussa Sylla totiž v poslední minutě rozhodl o tom, že si celek z Normandie připíše devatenáctou porážku!

"Svým hráčům vlastně nemám, co vyčíst. Předvedli jsme dobrý výkon, ale na výhru to stejně nestačilo. Pokud bychom takhle hráli i v předchozích utkáních, rozhodně bychom v tabulce nebyli takhle nízko. Nesmíme teď zpanikařit. Pořád se za námi nachází několik dalších týmů," varoval zkušený kouč Garande.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.12 - 5.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Celkem už počtvrté se v této sezóně potkají PSG a Rennes. A zatím ve všech třech předchozích případech jasně vládl pařížský gigant, který svému soupeři vsítil vždy minimálně tři branky. Každopádně právě nyní je klub z Bretaně pořádně nahecovaný. Pokud udrží současnou pátou pozici, příští rok si zahraje Evropskou ligu.

Na domácí scéně letos svěřenci trenéra Unaie Emeryho získali vše, co mohli. Titul v Ligue 1 si zajistili s předstihem, uspěli také ve finále Coupe de la Ligue i před pár dny v Coupe de France. Rozhodně to nebyla nepovedená sezóna, ale vedení si představovalo větší úspěch v Lize mistrů. I proto španělský stratég po této sezóně odejde.

Bude to pro něj tedy vůbec poslední zápas v Parku princů. Na závěr tohoto ročníku pak jeho tým zavítá na půdu Caen. "Uzmuli jsme trofeje, které byly vždy naším cílem. Jsem šťastný. Můžeme mluvit o menších negativech, jako je Liga mistrů, ale můj názor je, že tým hrál dobře a snažil se střílet góly," ohlédl se za uplynulém rokem španělský stratég.

PSG se může ještě poprat o jednu metu, bude to pro něj ale rozhodně těžký úkol. V roce 1960 nasázel RC Paris celkem 118 branek v jedné sezóně, PSG jich má na svém kontě aktuálně o deset méně. Zároveň je na devadesát devět procent jasné, že bude mít i nejlepšího střelce ligy, Edinson Cavani má v tuhle chvíli o osm zásahů více než druhý Florian Thauvin.

Přesto uruguayský snajpr míval i lepší sezóny. Třeba loni v domácím dresu nasázel dokonce celkem až 35 gólů. "Postupem času jsem si vytvořil s fanoušky velmi úzký vztah, který funguje oboustranně. Jsem za to velmi, velmi rád," uvedl. "Jsem šťastný, že tu můžu být, samozřejmě že moje budoucnost je a bude spjatá s tímto klubem."

Rennes horlivě bojuje o proklouznutí do evropských pohárů. A protože PSG uspěl v úterý ve Francouzském poháru, postoupí do Evropské ligy i celek ze šestého místa. Situaci mají hosté ve vlastních rukou, před sedmým Nice mají tříbodový náskok. Poslední dvě kola jim vyšla velmi dobře, porazili před vlastními fanoušky Toulouse i Štrasburk.

Hostující trenér Sabri Lamouchi je v současné chvíli spokojený. Jeho mužstvo jen potřebuje dotáhnout káru až do cíle. "Jsem velmi hrdý na to, jaký postoj mají mí hráči. Vyhráli jsme teď dvakrát v řadě," říkal. "Jsme ve formě. Od té doby, co jsem k týmu přišel, mě hráči poslouchali a skvěle pracovali. Rennes se jako klub rozvinul."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.49 - 9.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Karty jsou v zápase Strasbourgu s Lyonem rozdány naprosto jasně. Domácí potřebují body, aby zůstali nad sestupovými vodami, zatímco hosté by si při šťastnější konstelaci mohli zajistit druhou příčku.

Olympique Marseille v rámci sedmatřicátého kola pouze remizoval s Guingampem, což znamená, že i kdyby nevyšlo to druhé místo, Liga mistrů je zatraceně blízko. Les Gonas mají navíc oproti Monaku obdivuhodnou formu, když z osmi střetnutí vydolovali hned čtyřiadvacet bodů a k tomu hned šestkrát udrželi čisté konto!

Naposledy to odnesl Estac Troyes. "Tahle sezona bude naprosto famózní, pokud skončí tak, jak doufáme, tedy pokud uhrajeme umístění na pódiu. Všechno máme ve svých rukou, ale jsme si vědomí toho, že máme za sebou dost náročných duelů a ještě další dva takové na nás čekají," nechal se slyšet Bruno Génésio.

Naštěstí nemusí řešit prakticky žádná zranění. Pouze Mariano bude zřejmě muset začít na lavičce náhradníků a v bráně bude chybět vykartovaný Anthony Lopes. Přednost tedy dostane sedmadvacetiletý Mathieu Gorgelin, pochopitelně odchovanec klubové mládežnické akademie. Nabil Fekir se sice v minulém kole nepředvedl v nejlepším světle, avšak pořád zůstává nesmírně důležitým článkem lyonské sestavy.

Co by dal Thierry Laurey za to, aby jeho tým táhnul takový hráč. Gólový i kreativní. Ofenzivní trio Corgnet-Bahoken-Saadi sice nemá marnou formu, ale je otázka, jestli to bude stačit na Lyon. Hrát nemůže pouze Martin Terrier. Zpátky se po nucené pauze vrací Kenny Lala a Jonas Martin se patrně stáhne více do hloubky pole.

"Pořád děláme zbytečné chyby, které soupeři pravidelně potrestávají. Nelíbilo se mi, jak jsme si počínali v práci s míčem. Ve druhém poločase jsme sice měli šance, jenže jsme je nedokázali využít. Nejsme v jednoduché situaci, ale svým hráčům věřím, protože se snaží dávat pokaždé do zápasu maximum," hodnotil Laurey po prohře 1:2 v Rennes.

Les Rouges et Noirs sice prožívají velice povedenou sezonu, nicméně Lyon se může pyšnit statistikami, které skutečně budí respekt. Třetí nejlepší obrana v Ligue 1 a druhý nejlepší útok. Proti Racingu si Olympique připsal výhru v posledních třinácti zápasech. Navíc když vstřelí gól jako první, zpravidla neprohrává. Lopesova absence by sice mohla být znát, leč přesto by bylo překvapením, kdyby z toho na Stade de la Meinau nebyly tři body.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.67 - 4.76 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Olympique Marseille  (pátek 20:45)
Marseille se už příští týden představí ve finále Evropské ligy, ale spoustu práce má také v domácí soutěži. V páteční předehrávce zavítají Les Phocéens na půdu Guingampu, jenž si hoví v klidném středu tabulky. Marseille potřebuje vyhrát, aby se posnula na druhé místo, případně se udržela ve hře o Ligu mistrů.

Pro Marseille je to velmi důležitý zápas. Jakkoliv bude hrát finále Evropské ligy, stále nemá jistou účast v Lize mistrů pro příští rok. Pokud totiž finále s Atlétikem nezvládne, bude muset v domácí soutěži obsadit alespoň třetí příčku, jenže na tu dvě kola před koncem ztrácí bod. Klidně se tak může stát, že Marseille zůstane navzdory slušné sezoně bez milionářské soutěže.

Hosty z francouzské riviéry mohou mrzet zbytečné ztráty s Montpellierem respektive Angers. Jinak jsou ve slušné formě. V Ligue 1 už šest kol nenašli přemožitele, v minulém kole ovládli azurové derby s Nice v poměru 2:1, přestože brzy prohrávali po brance Maria Balotelliho. Marseille spasil Germain a ve výtečné formě hrající Dmitri Payet.

Na stadionu Roudourou je čeká nevyzpytatelný soupeř. Guingampu už o nic nepůjde, takže doma může hrát uvolněně. Domácí navíc chtějí odčinit porážku z Dijonu. Že na Marseille nečeká jednoduchý soupeř potvrzují nedávné výsledky proti Monaku a Paris Saint-Germain. Zatímco knížecí klub doma porazili 3:1, na půdě Paříže senzačně remizovali 2:2.

Když se Marseille naposledy představila v Bretani, byla z toho výhra Guingampu 2:1. Historicky má jihofrancouzský celek lepší vzájemnou bilanci a v zápase bude favoritem.

Domácí budou postrádat Abdoula Camaru, jedná se ale o jedinou ztrátu, kterou musí kouč Antoine Koumbouaré řešit. Na druhé straně barikády je situace horší, zdravotní potíže má Rolando, zatímco Adil Rami a Luiz Gustavo si odpykávají karetní trest. S velkou pravděpodobností do hry nezasáhnou ani Sakai a Mitroglou, jejich start je minimálně nejistý.
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Sorbon, Eboa, Pereira - Blas, Didot - Thuram, Grenier, Benezet - Briand
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sarr, Sertić, Kamara, Amavi - Lopez, Anguissa - Thauvin, Sanson, N'Jie - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.04 - 4.33 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain362952108:2792
2.Olympique Lyon36229582:3875
3.AS Monaco36228681:4574
4.Olympique Marseille362110575:4373
5.Stade Rennes361591247:4354
6.AS Saint-Étienne3614101242:4952
7.OGC Nice361491347:4851
8.Montpellier HSC361116934:3149
9.Girondins Bordeaux361471545:4649
10.FC Nantes3612101433:4146
11.EA Guingamp3612101444:5446
12.Dijon FCO361291552:7045
13.Amiens SC361191634:4042
14.Angers SCO369141341:4841
15.SM Caen361071926:4837
16.Lille OSC36981939:6135
17.Racing Strasbourg368111741:6435
18.Toulouse FC368101834:4934
19.ES Troyes36952231:5532
20.FC Metz36682234:7026

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Gedofrey

pro Guingamp za přesunutí zápasu

Reagovat
Langi

Jako ja to nechci zakriknout ale ta exLyonska enklava v Guingampu dela posledni zapasy vse pro to, aby Lyon skoncil v klidu druhy

Reagovat
Seydou Doumbia

EAG = B tým Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavni je vyhrat dnes vecer, kdyz nam ex lyonaci vcera pomohli.Jen skoda toho kiksu Greniera pred golem na 3-3.Mohlo to byt veselejsi.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Ze to bude tezkej zapas se dalo cekat, ale kurva Monaco ma ASSE a my muzeme dneska pomalu rozhodnout...pokud ale za polocas nevystrelime na branu, tak to jde tezko...zbytecne si zahravame

Reagovat
smazaný uživatel

Hele zatim tam neni vubec nic... Stoperi priserny, zaloha nula a smerem dopredu taky prazdna mnozina. To jim ale nemuze vydrzet celej zapas, ne?

Reagovat
Langi

Chvala bohu...penalta doufam zas nebyla pripiskla

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, za me byla

Reagovat
smazaný uživatel

Vracejici se hrac vrazil do Fekira

Reagovat
Langi

jdete do haje...typicky Monaco i Lyon v cely krase

Reagovat
Langi

Lyon, aby neco dotahl uspesne do konce

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon

Reagovat
REPLIKATOR

Koubek nula na hřišti PSG

Reagovat
lampard8

Diakhaby a Morel banda idiotů. Humus. Typický Lyon. Série výher a potom totální ostuda buď výpraskem nebo otočkou jako Štrasburk. Sami se připravili o základní skupinu LM. Genesio po sezoně ven. Aulas by měl začít už nakupovat stopery, protože hrát s 175cm a 32letým stoperem Morelem, kterýmu sekunduje dva roky chybující odchovanec Diakhaby, to je demence. #GenesioOut #MorelOut #DiakhabyOut

Reagovat
smazaný uživatel

Hele mel jsem tendenci se letos obcas morela zastavat, ale dnes bylo krasne videt, jakn to cely drzel Marcelo. S Diakhabym byli oba dva priserni. A Gorgelin nechytil vubec nic. Celkove ale strasnej vykon... Fekir desnej. Mo jine. Tousart taky. Ndombele taky...

Reagovat
Langi

Tady je videt jak je obrana bez Marcela tretinova, at tam hraje kdokoliv...Diakhabyho letos zkurvil Genesio...s jeho minutazi a nerozehranosti neni divu ze s pomalym Morelem vedle sebe hori jak papir...fakt bych Marseille moc pral tu EL vyhrat, bez ohledu na to, ze bysme nesli do skupiny LM...letos je to hroznej shit a takhle vysoko sme defakto jen diky tomu, ze jsme ostudne vypadli z EL...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak tak Diakhaby určitě není na odpis...snad mu nový trenér dá větší důvěru a vedle Marcela popřípadě nějakého nového dobré stopera získá větší jistotu v sebe sama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele