37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lille OSC - Dijon FCO 2:1

Jako první sice na Stade Pierre Mauroy v Lille skóroval ve výtečné formě hrající Kwon Chang-Hoon, ale pak dvěma góly odpověděl Lebo Mothiba. A to neznamená nic jiného, než že na severu Francie se bude hrát Ligue 1 i v příští sezoně, protože LOSC má před závěrečným kolem té aktuální čtyřbodový náskok na baráž.

Stav se poprvé měnil v 11. minutě, když Kévin Malcuit poslal bídnou malou domů Maignanovi, jenž chtěl balon rychle odkopnout, nicméně šikovným skluzem mu v tom zabránil zmíněný korejský reprezentant, který pak mohl klidně nerušeně dovézt kulatý předmět až do kuchyně - 0:1. Šlo o jeho čtvrtou trefu z posledních šesti zápasů a jedenáctou celkově.

Jenže už v 18. minutě na ni odpověděl Mothiba. Byla to jednoduchá akce jako z fotbalové učebnice. Kapitán Yassine Benzia poslal kolmici do vápna, kam si z pravé strany nabíhal Kévin Malcuit, jenž z první posunul před dijonskou svatyni, kde obránci naprosto nezachytili jihoafrického forvarda, který proto pohodlně skóroval - 1:1.

Za deset minut Benzia chytře našel Nicolase Pépého, jenž si nepočínal natolik přesně, aby zaznamenal svou čtrnáctou branku v ročníku. Radost mu nepřinesla ani čtyřiačtyřicátá minuta. Nicméně Lebo Mothiba vzal odpovědnost na sebe a o vítězi rozhodl ještě před odchodem do šaten. A nutno dodat, že se jednalo o velice podobnou akci.

Benzia opět posunul napravo, kde se nacházel zcela osamocený Malcuit, jenž vzal balon zase z první. Tentokrát však nešel po zemi, nýbrž letěl vzduchem. Pro hlavu bývalého hráče klubu Mamelodi Sundowns žádný problém, pro gólmana Maignana ano - 2:1. Ve druhém poločase se připomněl Luiz Araujo. Baptiste Reynet byl pozorný.

Mothiba měl v 65. minutě blízko k hattricku, jenomže jeho střela nakonec pouze okopírovala brankovou čáru. Deset minut před koncem selhal v zakončení Pépé, takže byla řada na Dijonu. Jenomže Cédric Yambéré neuspěl a Júlio Tavares svého kouče Oliviera Dall’Oglia tentokrát také nepotěšil.

Zato Christophe Galtier může být v naprostém klidu, protože mise je splněna. Třetí výhra v řadě posunula jeho tým do bezpečí, což potěší i proto, že v závěrečném kole bude soupeřem ASSE. A DFCO si rovněž nemusí zoufat, jelikož má zaděláno na nejlepší umístění ve své dvacetileté historii, ať už to za týden proti Angers dopadne jakkoliv.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nebude host dělat potíže.

Reagovat
smazaný uživatel

V to doufám taky ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele