Ligue 1 - souhrn 30. kola

20.03.2015, 22:21, aktualizováno 22.03.2015, 22:57
Komentáře a souhrny
Marseille veze body z Lensu, Monaco vyhrálo na hřišti Stade Reims. Nice překvapivě veze tři body ze hřiště Lyonu, který tak odmítl možnost, aby se vrátil na první místo před PSG. To už si v pátečním zápase poradilo s Lorientem. V sobotu večer se zrodily tři bezbrankové remízy, tři body braly Évian a Toulouse. Neděli odstartovala výhra Saint-Étienne nad Lille...

RC Lens - Olympique Marseille 0:4

22.03.2015 21:00

Góly: 46. Michy Batshuayi, 67. Alaixys Romao, 72. André Ayew, 90+3. Michy Batshuayi

Bez větších problémů skolila Marseille venku Lens, udržela se na třetí příčce a i nadále pokračuje v honbě za ligovým titulem. Domácím se naopak stále vzdaluje záchrana, v tuto chvíli ztrácejí na sedmnáctou příčku už devět bodů. Ti se se soupeřem drželi první poločas, po přestávce ovšem inkasovali čtyřikrát.

Klíčovým mužem utkání se zřejmě stal střídající Batshuayi. Ten totiž o půlku nahradil nevýrazného Gignace a pár vteřin po svém pobytu na hřišti načal účet. Tahle trefa OM dost uklidnila, napomohla ke zlepšenému výkonu a k pohodovému vítězství. Batshuayi pak v nastavení ještě symbolicky tři body korunoval svým druhým zásahem.

Před reprezentační pauzou a následným Le Classique s PSG, který se bude konat za dva týdny, si Olympique vlastně nemohl přát lepší výsledek. Od minulé remízy na půdě Lyonu udělal Marcelo Bielsa proti Lens jen jednu změnu v sestavě, suspendovaného Morela nahradil ve středu obrany Aloé.

Olympique byl na hřišti lepším týmem na začátku utkání. Nejprve Gignac svou dalekonosnou střelu mohl usměrnit lépe, nakonec se odrazila od obránce Kantariho vedle brány, po Payetově centru pak marseillský forvard zase mířil mimo. Domácí nicméně tenhle úvodní tlak přežili a najednou začali zlobit trošku i oni.

Touzghar se po pasu od Chavarríy ocitl v dobré možnosti, hlavičkoval však pouze nad. Touzghar šest minut před obrátkou zahrozil ještě jednou, Cyprien byl tentokráte tím, kdo mu akci vytvořil, nicméně z blízkosti na brankáře Mandandu zase nevyzrál. Ve 41. minutě mohl střílet Dja Djédjé, včasným skluzem ho ale zastavil Kantari.

Vstup do druhého dějství se hostům vydařil náramně. Thauvin našel na pravé straně Payeta, ten přihrál míč na hranici malého vápna na Batshuayie, který sice krkolomným způsobem, ale přece ho dotlačil za brankovou čáru. Belgičan si mohl připsat další branku o pár minut později, to by však nesměl skórovat z ofsajdu.

V 67. minutě Marseille navýšila vedení. Payet přímý volný kop rozehrál slušně, jeho pumelici k tyči dokázal gólman Riou vyrazit, pouze však k Romaovi, který neměl problém s dorážkou. O pět minut později se trefil Ayew, jenž zužitkoval přihrávku Mendyho, a v závěru přidal ještě jeden gól Batshuayi díky přesné střele z vápna.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco 1:3

22.03.2015 17:00

Góly: 70. Diego Rigonato - 5. Fabinho, 14. Anthony Martial, 79. Nabil Dirar

Také s Monakem se vlastně musí počítat do boje o příčky nejvyšší. Knížecí klub v lize zvítězil potřetí v řadě, a ačkoli na třetí Marseille ztrácí v tuto chvíli čtyři body, má jeden zápas ještě k dobru. Remeš naopak dál padá blíže sestupovému pásmu, z patnácté příčky na něj vzhlíží už jen s tříbodovým náskokem.

Hosté vstoupili do utkání přesně tak, jak potřebovali. Už v 5. minutě Joao Moutinho svou krásnou přihrávkou našel na pravé straně volného Fabinha, který si míč zpracoval na pravačku a usměrnil ho po zemi ke vzdálenější tyči. Po čtvrthodině hry již ASM vedl dokonce o dvě branky.

Joao Moutinho poslal z levé strany pas do středu, kde Kurzawa sklepl míč hlavou pro Martiala, a ten si všiml, že brankář Agassa je vyběhnutý z branky, takže ho chytře přeloboval. V závěru půle se mohl Martial trefit ještě jednou, jakmile obral o balón nepozorného Tacalfreda, zakončení ovšem bylo dosti špatné.

Ve 47. minutě pálil hodně nebezpečně z voleje Kurzawa, nicméně Agassa tentokráte vytáhl z rukávu perfektní zákrok. Ve 49. minutě zase zahrozil Martial, jenž si zpracoval centr Silvy a zbavil se Conteho s Tacalfredem, avšak ani tenhle jeho pokus z úhlu se neujal, neboť mezi třemi tyčemi byl připravený Agassa.

Remeš se malinko osmělila vlastně až po hodině hry. Charbonnier poslal centr do šestnáctky, kde se objevil de Préville, jehož hlavička byla pořádně nebezpečná, jenže do akce se tak trošku zamotal přemotivovaný Fortes, jenž hostujícímu gólmanovi Stekelenburgovi svým počínáním spíše ulehčil práci šanci zlikvidovat.

Dvacet minut před koncem domácí snížili. De Préville poslal kolmici na rozeběhnutého Diega Rigonata, který táhlou střelou ke vzdálenější tyči překonal Stekelenburga. V 79. minutě však Monako rozhodlo o zisku třech bodů na svou stranu, když centr ze standardky od Ferreiry- Carrasca zužitkoval hlavou střídající Dirar.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:0

22.03.2015 14:00

Góly: 64. Max Gradel, 74. Max Gradel

Max Gradel svými dvěma brankami zařídil St. Étienne třetí vítězství v řadě. Zdá se tak, že se domácí po matném lednu a únoru vracejí do starých zajetých kolejí a můžou i nadále bojovat o evropské poháry. Lille naopak po třech výhrách za sebou padlo, a to především proto, že nevydrželo početní nevýhodu po vyloučení Marcose Lopese.

Hosté byli na začátku střetnutí o něco aktivnějším týmem. Pavard, který na levé straně nahradil zraněného Bériu, vymyslel ve 12. minutě pěkný centr pro Rouxe, ten ale v koncovce neuspěl. Ve 20. minutě Pavard využil zaváhání obránce Clerca a sám se ocitl v dobré možnosti, jeho pokus ovšem zamířil jen nad.

ASSE si vytvořil první větší příležitost po půlhodině hry. Gradel si naběhl na kolmici od Hamoumy, obešel i gólmana Enyeamu a mířil do prázdné branky, míč nicméně na brankové čáře zastavil vracející se Corchia. Ve 38. minutě ještě na druhé straně zahrozil Roux, jeho pokus skončil ovšem na tyčce.

V 52. minutě se situace pro Lille značně zkomplikovala. Marcos Lopes totiž dost nešetrně sestřelil Tabanoua a sudí Ennjimi nemohl jinak než ukázat mu červenou kartu. Přesilovku domácí využili vlastně záhy. Perrin vyslal na pravé straně Clerca, ten poslal prudkou přihrávku před branku, kde si Gradel skvěle poradil se zakončením.

V 74. minutě pak Les Verts přidali další trefu. Enyeama vzal do ruky míč po přihrávce Baši, takže malá domů znamenala nepřímý volný kop. Erdinc pak balón přiťukl Gradelovi, který z blízkosti propálil vše, co mohl. LOSC měl vlastně jen jednu možnost na korigování stavu, Théophile-Catherine si však naštěstí pro domácí vlastní branku nevstřelil.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Nantes 0:0

21.03.2015 20:00

Góly: -

Bretaňské derby mezi Stade Rennes a FC Nantes, které bylo k vidění v rámci třicátého kola Ligue 1, nepřineslo ani jednu branku, díky čemuž zůstává mezi oběma rivaly v tabulce jednobodový rozdíl.

Jako první na Stade de la Route de Lorient zahrozili domácí. Cheikh M’Bengue uvolnil Paul-Georgese N’Tepa, který nacentroval do vápna, kde před číhajícím Olou Toivonenem výborně zasáhnul Rémy Riou. Les Canaris si první příležitost připsali až ve 35. minutě. A jaká byla, panečku! Serge Gakpé vystřelil a odražený balon se dostal k Jordanu Veretoutovi, který nepochopitelně přestřelil prázdnou branku!

Těsně po změně stran byl znovu výrazně vidět N’Tep. Tentokrát obešel Chakera Alhadhura, přihrál do vápna a Abdoulaye Doucouré měl před sebou už jen branku. Ale v ní stál Rémy Riou, jenž špičkou kopačky vyrazil balon do bezpečí. Paul-Georges N’Tep zlobil i v závěrečné desetiminutovce, jenže přijít s mimořádně kvalitním centrem či přihrávkou se mu už nepodařilo.

A protože v nastavení pálil nad Ola Toivonen, skončilo i druhé vzájemné utkání Rennes s Nantes remízou. Oba týmy okupují klidný střet tabulky. Ovšem svěřence Michela Der Zakariana to asi dost mrzí, jelikož to jednu dobu vypadalo, že by se mohli rvát o pohárové příčky. Nicméně se dá alespoň směle tvrdit, že si tímto výsledkem zajistili setrvání v soutěži, což platí i pro protivníka z Rennes.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:1

21.03.2015 20:00

Góly: 18. Wissam Ben Yedder, 61. Jean-Armel Kana-Biyik - 28. Diego Rolán

Nemůže být nejmenších pochybností o tom, že nový trenér Toulouse Dominique Arribagé bude na svůj debut velice rád vzpomínat. Jeho tým, nacházející se na osmnácté pozici, si totiž poradil s Girondins Bordeaux, které bojuje o evropské poháry.

Stadium Municipal viděl první branku v 18. minutě. Yann Bodiger rychle rozehrál přímý kop, který si ve vápně našel Wissama Ben Yeddera. Ten sice nejprve stál zády k brance, nicméně rychle se otočil a přízemní střelou na přední tyč překonal Cédrika Carrassa - 1:0. Nedlouho poté měli hosté blízko k vyrovnání, ovšem Jean-Armel Kana-Biyik na brankové čáře míč zastavil.

Kdykoliv se Les Girondins dostali v první půlhodince do soupeřova vápna, zavánělo to minimálně obrovskou příležitostí. Po osmadvaceti minutách hry z toho byl dokonce gól. Wahbi Khazri zahrával rohový kop, balon se po odrazu dostal k Isaaku Thelinovi, jenž vyzval Diega Rolána, který si zblízka věděl rady - 1:1. Pro uruguayského střelce to byla již jedenáctá přesná trefa v sezoně.

Ještě do poločasu to zkoušel Aleksandar Pešić, avšak mířil přímo na připraveného Carrassa. Následně přišly na pořad dne chvíle domácího brankáře Aliho Ahamady, jenž v poměrně rychlém sledu vychytal Khazriho i Thelina. Po změně stran se vyznamenal i proti hlavičce Thiaga Iloriho. Ovšem pak už se podruhé v zápase radovali domácí.

Psala se 60. minuta, když se po centru Francoise Moubandjeho hlavou prosadil Jean-Armel Kana-Biyik - 2:1. Hráči Bordeaux, jmenovitě Henri Saivet, který přišel na hřiště místo Jaroslava Plašila, mohli vyrovnat v nastaveném čase, ovšem k tomu by bývalo bylo zapotřebí trefit se zblízka mezi tři tyče. Následně ještě musel po druhé žluté kartě o něco dříve do šatny hostující kapitán Lamine Sané. A Toulouse proto snadněji svůj náskok uhájilo a na nesestupový Lorient mu nyní chybí pouhopouhé dva body.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Montpellier HSC 1:0

21.03.2015 20:00

Góly: 84. Clarck N'Sikulu

Évian si stále drží tříbodový odstup od sestupové zóny. Dnes svěřenci Pascala Dupraze v samém závěru udolali silný Montpellier 1:0, jedinou trefou o tom rozhodl mladý útočník Clarck N'Sikulu.

Les Roses šli do zápasu po dvou porážkách v řadě a potřebovali především zefektivnit útočnou činnost - od odchodu Kévina Bérigauda se jim před soupeřovou bránou daří výrazně hůře. Bérigaud si v létě za své další působiště vybral právě Montpellier, dnes tedy nechyběl v hostující sestavě a hned ve 25. minutě ukázal, co všechno umí. Mongongu fauloval na hranici vápna unikajícího Lucase Barriose a Bérigaudův přímý kop vypadal hodně nebezpečně, i když výsledná střela nakonec postrádala gólové parametry.

Sám Barrios, který letos nastřílel už deset gólů, mohl otevřít skóre deset minut nato, jeho povedená rána však pouze prosvištěla kolem tyče gólmana Benjamina Leroye. Montpellier byl v prvním dějství podle očekávání lepším týmem, nakonec se ale málem dostal do vedení šťastnou náhodou - stoper Dany Nounkeu si neporozuměl s Leroyem a Barriosovi chyběly centimetry k tomu, aby toho využil a vstřelil úvodní gól.

Také po změně stran to byli Les Pailladins, kdo určoval tempo hry; ránu Bryana Daba do vinglu však efektní robinzonádou zlikvidoval Leroy, zatímco na druhé straně zahrozil Mathieu Duhamel, který z dobré pozice po Abdallahově pasu trestuhodně přestřelil. Zdálo se, že zápas skončí bez branek - N'Sikulu byl ale proti. Jedinou gólovou akci večera založil Modou Sougou, který z levého křídla našel přesně zakončujícího konžského útočníka, a savojští tak navzdory nepříliš oslnivému výkonu urvali velmi důležité tři body.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Metz 0:0

21.03.2015 20:00

Góly: -

V zápase dvou ligových noviců byli mírným favoritem domácí. Jenže protože na Stade Michel d’Ornano nepadla ani jedna branka, nemohl logicky také nikdo vyhrát.

Jako první se po deseti minutách osmělili hráči Caen. Jmenovitě to byl Hervé Bazile, jehož pokus však mířil nad branku. V úvodní půlhodině to překvapivě byli hosté, kdo měl častěji balon na svých kopačkách. Právě po odehrané třetině utkání toho mohli využít. Bouna Sarr se nadechnul k velkému sólu, leč také přestřelil.

Těsně před poločasem se o slovo znovu přihlásil Bazile. Tentokrát už byla jeho střela přesnější, avšak brankář Anthony Mfa Mezui si s ní poradil. V úvodu druhé půle už se na to nemohl dívat Thomas Lemar. S míčem se dostal až na hranici pokutového území, odkud vyslal na hostujícího gólmana pořádnou pumelici, jíž zastavilo břevno.

V 70. minutě se v podstatě poprvé výrazněji připomněl někdejší hráč Chelsea Florent Malouda. A to výbornou přihrávkou na Yeniho N’Gbakota, který ovšem ve výborné pozici trestuhodně minul. V samotném závěru se mohl znovu stát spasitelem Caen obávaný Argentinec Emiliano Sala, jenže centr od spoluhráče Ngola Kanteho o kousíček promáchnul.

Méty proto zůstávají i po třiceti odehraných kolech přikovaní na dně tabulky Ligue 1, přičemž na první nesestupovou pozici mají ztrátu jedenáct bodů. Po reprezentační přestávce je čeká jeden z klíčových duelů proti Toulouse. Oproti tomu Caen je čtrnácté. A přestože také ještě nemá setrvání v soutěži jisté, má všechno nadále ve svých rukou.

Více informací k zápasu

SC Bastia - EA Guingamp 0:0

21.03.2015 20:00

Góly: -

Nezáživný a nudný zápas dvou týmů ze středu tabulky skončil po právu remízou 0:0. Ani Bastia, ani Guingamp se na nic pořádně nezmohly, což lze do značné míry připsat i jalovému prostředí na neutrální půdě..

Jestli totiž něco Korsičany pohání dopředu, je to skvělá domácí forma - s tradičně hlučnými fanoušky v zádech neprohrála Bastia na Stade Armand Césari už devětkrát v řadě, přičemž osmkrát dokonce pobrala všechny body. Dnes však byl korsický stadion zavřen jako trest za fanouškovské výtržnosti ve vypjatém derby s Nice, a zápas se tak musel odehrát v městečku Fos-sur-Mer, na stánku třetiligového Istres.

Celých 90 minut navíc hustě pršelo, takže je logické, že dnešní zápas toho neutrálnímu divákovi opravdu mnoho nenabídl. Šancí bylo skutečně pomálu, většinu času se bezcílně bojovalo uprostřed hřiště. Jako první se osmělili hosté, konkrétně Sylvain Marveaux, který donutil brankáře Alphonse Aréolu k pohodlnému zákroku; talentovaný gólman si poradil i nadvakrát s Christophem Mandannem, zatímco na druhé straně se do několika pološancí dostal Francois Kamano, leč k ničemu to nevedlo.

V podzimním zápase vyhrál Guingamp doma na Roudourou 1:0, což byl finální hřebík do rakve tehdejšího trenéra Claude Makélélého; pod jeho nástupcem Ghislainem Printantem se však ostrovní celek výrazně zvedl a opustil sestupové příčky. Dnes však rozhodně nepředvedl takový výkon, na jaké jsme si od něj v posledních měsících stačili zvyknout. Hostující gólman Jonas Lössl po obrátce bez problémů vychytal pokusy Floyda Ayitého i Gaëla Danice, a když si i Aréola poradil s pozdní "navštívenkou" Mandanneho, rozešly se oba celky zaslouženou remízou 0:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 1:2

21.03.2015 16:00

Góly: 56. Maxime Gonalons (pen.) - 23. Carlos Eduardo, 86. Valentin Eysseric (pen.)

Ligue 1 bude mít po 30 kolech nového lídra. Zatímco totiž PSG svoji předehrávku s Lorientem zvládlo a vyšplhalo se dočasně do čela tabulky, Lyon doma proti Nice odpovědět nedokázal a nečekaně prohrál 1:2. Výsledek je to šokující hned z několika důvodů..

Zaprvé, Stade Gerland platí letos v lize za pevnost, kterou se nepodařilo dobýt ani mnohem silnějším týmům (poslední prohra se datovala do loňského srpna). Nice navíc před dnešním zápasem nevyhrálo už sedmkrát v řadě, poslední čtyři duely si dokonce nepřipsalo ani bod a pozorovatelé začali skloňovat jeho jméno v souvislosti se záchranou. A Les Gones měli na své straně i statistickou výhodu, neboť proti Les Aiglons triumfovali třikrát za sebou. Jenže Lyon tíhu odpovědnosti zkrátka nezvládl a po brankách Carlose Eduarda a Valentina Eysserice padl. Za domácí pouze vyrovnával Maxime Gonalons.

Kouč hostů Claude Puel tak dokázal porazit svůj bývalý tým - i když je otázkou, jak by se Lyonu vedlo s trojicí opor Samuel Umtiti, Henri Bédimo a Alexandre Lacazette. Všichni tito borci zápas vynechali z disciplinárních důvodů, a Lyon byl bez nich podivuhodně bezzubý. Mouhamadou Dabo, zaskakující na levém beku za Bédima, sice ve 20. minutě přinutil k zásahu gólmana Aiglons Simona Pouplina, na druhé straně však bylo živěji a Anthony Lopes se musel mít na pozoru před pokusy Carlose Eduarda a Alassaneho Pléy.

Právě Carlos Eduardo také ve 23. minutě otevřel skóre - a to parádním způsobem. Domácí obrana nedokázala odklidit míč po rohu a brazilský playmaker jej tak mohl uklidit do sítě parádním kopem přes hlavu. Lopes neměl sebemenší šanci. Místo však aby inkasovaná branka Lyon probrala, mohl favorit ještě do poločasu prohrávat 0:2 - Pléovu střelu však zastavil zdvižený praporek pomezního.

Druhé dějství začalo zraněním Yoanna Gourcuffa, jako by se fotbalová božstva snažila Lyonu sdělit, že dnes zkrátka není jeho den. Jeho náhradník, Mohamed Yattara, se nicméně uvedl velmi solidně - jeho přesný pas našel Nabila Fekira, který si ve vápně vymodlil faul na Lloydu Palunovi. Následovala druhá žlutá karta pro gabonského reprezentanta, a samozřejmě taky penalta, kterou proměnil kapitán Maxime Gonalons.

V tuto chvíli si domácí fanoušci výrazně oddechli - jejich tým už neprohrával a navíc měl po zbytek zápasu výhodu přesilovky. Jenže místo aby Les Gones slabšího soupeře "dorazili" další trefou, stal se pravý opak. Bakary Koné nešikovně stáhl ve vápně Pléu a kopala se další penalta, tentokrát na druhé straně. A Valentin Eysseric, stejně jako předtím Gonalons, nezaváhal. Les Aiglons tak potvrdili, že se jim v roce 2015 daří proti velkým klubům - toto byla jejich první výhra od lednového skalpu Marseille..

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Lorient 3:1

20.03.2015 20:30

Góly: 4. Zlatan Ibrahimović (pen.), 82. Zlatan Ibrahimović (pen.), 90. Zlatan Ibrahimović - 67. Jordan Ayew

Král je zpátky. Zlatan Ibrahimovic sestřelil Lorient třemi brankami a postaral se tak o výhru 3:1; dvě trefy zaznamenal z penalty. Pařížský klub se tak provizorně vrací na první místo tabulky..

Švédský kanonýr se z bílého puntíku poprvé prosadil už ve čtvrté minutě, Les Merlus se ale nevzdali, ukázali bojovného ducha a po změně stran se jim podařilo vyrovnat díky Jordanu Ayewovi. Ibrahimovic vrátil domácím vedení osm minut před koncem, opět z penalty, která byla tentokrát hodně diskutabilní. V nastaveném čase pak dokonal hattrick a zvedl svůj počet ligových branek v sezoně na 17.

Kouč Laurent Blanc dnes postrádal celou řadu opor - z různých důvodů chyběli David Luiz, Marquinhos, Serge Aurier, Yohan Cabaye i Lucas Moura, takže se muselo experimentovat a Thiago Motta se posunul na stopera vedle krajana Thiaga Silvy. Oba Brazilci však zpočátku příliš práce neměli; PSG převzalo iniciativu už od první minuty a brzy šlo do zaslouženého vedení. Gól mohl vstřelit už Edinson Cavani, který po 90 vteřinách zpracoval Pastoreho pas a prověřil gólmana Benjamina Lecomteho; nakonec se však zadařilo až Ibrovi, kterého Lecomte zastavil nedovoleným způsobem a sám faulovaný nařízenou desítku proměnil.

Pařížané se evidentně snažili dát rychle zapomenout na minulý víkend a porážku 2:3 na půdě Bordeaux; motivováni touhou vrátit se na první místo působili vyloženě hladovým dojmem, a nebýt Lecomteho, mohl být s Lorientem amen ještě do poločasu. Hostující gólman si však poradil jak s pokusem Lavezziho, tak s další ránou Ibrahimovice. Na druhé straně se Salvatore Sirigu mezi tyčemi nudil; prověřila jej pouze dalekonosná rána Didiera Ndonga.

Po změně stran však Lorient ožil a začal se snažit o vyrovnání. Ayew vyslal první varování už v úvodu druhé půle, nakonec ale uspěl až v 67. minutě - jeho vynikající přízemní rána zapadla přesně k levé tyči Siriguovy klece. Asistenci si připsal střídající forvard Benjamin Jeannot.

Ayew byl vůbec při chuti a mohl svůj tým poslat dokonce do vedení; Verratti však jeho další střelu odklidil z brankové čáry, a místo velkého překvapení se tak zrodil očekávaný scénář. Střet Lamine Koného s Pastorem ve vápně byl sudím Tonym Chapronem posouzen jako penaltový, a Ibrahimovic vrátil favoritovi vedení. Finální úder přišel poté, co Verratti obral o míč Ndonga a nahrál švédskému střelci na třetí branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain301611355:2859
2.Olympique Lyon30177657:2458
3.Olympique Marseille30176760:3157
4.AS Monaco29158635:2153
5.AS Saint-Étienne301410637:2452
6.Girondins Bordeaux30139838:3748
7.Montpellier HSC291361039:3245
8.Lille OSC301181127:2641
9.FC Nantes3010101024:3040
10.EA Guingamp301231532:4139
11.Stade Rennes301091128:3739
12.OGC Nice301071333:3737
13.SC Bastia309101130:3437
14.SM Caen30981344:4435
15.Stade Reims30981336:5035
16.Évian Thonon Gaillard301121732:4635
17.FC Lorient301041634:4134
18.Toulouse FC30951631:4932
19.RC Lens30671727:4725
20.FC Metz30581722:4223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ted si ten debil Ibra určitě nebude stěžovat na rozhodčí,když mu pískli dvě penalty.Ale doufám že ten ko*ot dostane stopku na 4 zápasy!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to budeš mít v té palici dobře vyjebané

Reagovat
smazaný uživatel

na tebe ty smrkáči reagovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, rýmu nemám. Takže až budu mít, tak se budeš bavit?

Navíc ty inteligente, na koho jsi teď asi reagoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Legend Zlatan je zmrd

Reagovat
smazaný uživatel

a ty piča.. a co jako?

Reagovat
smazaný uživatel

No, minimálně ten jeden dostane, aby se neřeklo, že jo.. v tom případě, bude stát proti Marseille nebo až v tom dalším/dalších zápasech?

Reagovat
robbik

On věděl, proč dělá rozruch, výsledek se dostavil hned

Reagovat
Mrvinho

Bez těch vulgarit ty jeden zmrde

Reagovat
niflheim

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahimovič by už mohl vypadnout, všeho moc škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

no já jen doufám že dostane ten flastr za ty nadávky minulý týden.A že mu dají maximum

Reagovat
Langi

Cirkus

Reagovat
kjausic

Zdar borci!

Potřeboval bych pomoc s jednou slohovou prací pro mojí přítelkyni. Téma: Evropa a islám: přátelství, nebo válka?

Napište mi svůj názor na tohle téma. Případně nějaký zajímavý článek kde čerpat kvalitní materiál pro tuhle práci.

Díky moc!

Reagovat
CHONG

Islám je zlo a zlo musí být nelítostně zničeno.

Reagovat
domingo

Ten nazev je strasnej

Jinak doporucuju publikace od Gillese Kepela, to je asi nejvetsi soucasnej odbornik na islam na Zapade. Knizka "Valka v srdci islamu" se i dobre cte, meli by ji mit v univerzitnich knihovnach.

Reagovat
kjausic

Díky za radu!

Reagovat
Israha

Penaltimovič

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltan

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zlatan sice 3 góly dal, ale herně to teda nic moc nebylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta v 81.minúte akože vážne pán rozhodca?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak první penalta ok, ale ta druhá ...já bych ty rozhodčí fakt nakopal do prdele za tohle. Jsou tam na to dva, přičemž čárový to viděl úplně jasně a pískne takovou sračku. A zase pro PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francie si nezaslouží takovej tým jako je Lorient...

Reagovat
Robbie

silnější pes mrdá

Reagovat
smazaný uživatel

Už sa začína prejavovať minuloročná mentalita, týmy ktorým sa nedarí a sú z formy tak sa chytia v zápase s nami a naštartujú sa k lepším výsledkom, pred troma týždňami Lille a teraz Nice

Reagovat
smazaný uživatel

PSG to už nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Jebat PSG, ale spíš se bát o Ligu Mistrů, to ještě bude boj.

Reagovat
Setwo

dúfam že sa Monaco nedostane do TOP 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kone opet potvrdil, ze je spis pritez nez cokoliv jineho, dalsi ztrata bodu, co zavinil hlavne on

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po tom vyrovnávajúcom góle sme prestali hrať, bola to bieda, ako keby sme nehrali o jedného viac. Strašný výkon celého týmu.

K Yoanovi sa nevyjadrujem, síce je to génius ale vydrží toľko jak žiarovka z kauflandu, kopnúť do riti a nech si ide do Rennes, aby bol stále zranený a berie 450 tisíc mesačne

Reagovat
smazaný uživatel

vykon strasny, no, jednim zapasem se splachla skoro cela snaha z jara

Reagovat
domingo

Po tomhle kole uz jenom 6 bodu na Stepany

Reagovat
smazaný uživatel

aby se ti tohle jeste nevratilo

Reagovat
domingo

Ja nevim kdo tady uz od Vanoc srsi sarkasmem a nakonec bude mit jeste stazenou prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

s titulem pocitali jini, pro me je porad strop ucast v lize mistru, pricemz po dnesku uz ani s ni nepocitam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dockal ses

Reagovat
domingo

Voldemort

To je genialni clovek, od toho 4. mista jsou vsechny sezony pod nim uplne stejny. 8 mesicu totalni hovno, potom predvedou neco jako 7:2 na Roudourou nebo 2:1 na Gerlandu a zachranej se.

Ta utocna ctyrka je super btw.

Reagovat
smazaný uživatel

veď ta ich útočna štvorka nič nepredviedla

Reagovat
domingo

Tak dva goly. Ale o to nejde, celkove se mi libi jak je typologicky poskladana, v takovymhle zapase se od Nice nejaka dominance ocekavat neda.

Reagovat
Israha

Otravné Nice si u mě dneškem trochu zvedlo kredit . Proč mám ale pocit, že to stejně bude k hovnu, páč v Lens se nevyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Neblbni, zítra to musí být 3 body, ať je to na čele ještě napínavé. Spíš to bude vydřené.

Reagovat
FC Porto FC

Carlos Eduardo zase takovej parádní gol ! Ten u nás musí příšti sezonu hrát

Reagovat
Langi

To je v prdeli

Reagovat
Godwinson

Lyon nezklamal

Reagovat
Robbie

čůpáci Montpellier, měl sem X

Reagovat
domingo

Ja to posrany Danone FC uz fakt nemuzu ani citit. V te skupine bojujici o zachranu je 5 tymu a z toho do ligy naprosto jasne patri 4.

Reagovat
domingo

Mimochodem Toulouse ma vic bodu nez odehranych zapasu a presto je na sestupovy pricce. To je v Evrope asi hodne velka rarita, ne?

Reagovat
Godwinson

Jsem rád, že když už Montpellier selže, jsou to body pro Lyon či Évian. Snad s tím darem Évian naloží lépe než Lyon

Reagovat
Godwinson

... a Sagnol

Reagovat
domingo

Dostat vitezny gol od Kany je fakt umeni, no

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tak že na 99% Gourcuffov posledný zápas za nás, aj Fournier ho má dosť a zjavne boli medzi nimi nejaké problémy. Fournier sa aj tak po zápase krásne vyjadril:

« Il est sans doute blessé, s'il est sorti. J'espère qu'il est blessé »

Neviem či Fournierovi preskakuje alebo to Yoan simuluje, bohvie kto má pravdu ale medzi nimi to asi dobré už nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte k tomu toto, hlava dole ani pohľad na trenera či lavičku a len rýchlo do šatne

https://vine.co/v/OYrOADvmD6X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když nevím, zda se tomu smát, když vím, kdo bude hrát místo něj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Grenier už trénuje na plno, ale sním by som to už neriskoval a nechal ho nech sa pripravuje na novú sezónu, tých 8 zápasov už nejak prežijeme. Fofana včera odohral celý zápas za CFA, tak on už možno zasiahne do konca sezóny, sám sa tak vyjadril že nechce mať čistú sezónu bez odohratého zápasu.Dúfam že sa na budúcu sezónu dočkám trojky v strede Gonalons-Fofana-Grenier

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jo...hlavně doklepat teď tu sezonu do 3. místa, což ještě bude záhul a domingo se ještě bude smát naposled

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som sa sústredil na 2. miesto, to 3. miesto je zradné, je jak Schrödingerova mačka, pokiaľ ho neodohraješ tak nevieš ako dopadneš a myslím že aj keď sa nám stabilizuje rozpočet a už niesme závislá od predaja hráčov, tak Aulas nebude invesotovač pred tým predkolom LM, resp. bude ale nie tak kvalitatívne ak vôbec a dalšia vec je aké chrobáky naskáču hráčom ako Umtiti, Saša a Fekir do hláv a hlavne v prípade nepostupu do LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať se snaží, aby ji uhráli. Ti hráči to poserou a pak se rozčilují, že není LM a že odejdou...snad tak blbí nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

logika, nebybojujem si ju tak ako ju môžem hrať ľahšia cesta je prestúpiť do takého týmu ktorý ju má istu

Reagovat
smazaný uživatel

Je ale fakt, že ti tři dělají všechno proto, abychom ji hráli, jenže pak přijde YoloKoné a je to v háji

Reagovat
smazaný uživatel

len tajne dúfať v nejakú 5 milionovú ponuku z Ruska

Reagovat
smazaný uživatel

v lete musi prijit stoper a utocnik, s timhle nejde hrat ani evropskou ligu, natoz ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

a Wass

Reagovat
smazaný uživatel

A útočníci klidně i dva

Reagovat
smazaný uživatel

do obrany Rozehnal a do útoku Baroš a Feret

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby spadlo toulouse, privedl se za nejakou legraci ben yedder a zadarmo pritahl gignac, tak to by byla levna muzika s obri kvalitou do obrany kdokoliv ze stalic L1, horsi jak kone nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

tomu říkám záloha

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
teenz

Krása to Monaco.

Reagovat
smazaný uživatel

píše fanoušek AFC - co to?

Monako

Reagovat
teenz

Monaco mi je prostě sympatický. Mám ho rád delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, ze by mohlo Monaco jeste zabojovat o titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuji, těžký bude boj o LM, natož přemýšlení o titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ešte majú zápas k dobru, ak zvíťazia tak na PSG budú strácať už len 4 body tak že áno

Reagovat
Langi

Jsou jedini, kdo maji konstantni formu a jsou rozjeti...jestli daji ten Montpellier, tak regulerne ano

Reagovat
Israha

Clásico dopadlo blbě, tak aspoň pozitivní výsledek na Lens, paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřme, že příští clásico, francouzské, dopadne o poznání líp

Reagovat
Israha

Neberu nic jiného než tři body, jakákoliv ztráta bude neúspěch a v podstatě konečná v boji o titul...

Reagovat
Langi

klidně vyhrajte...hlavně ale nenechte PSG všechny body

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobně, pokud je Marseille neporazí, v titul už nedoufám. Pořád je ale ve hře LM a kandidátů ze třetího místa je dost - mohlo by to padnout na PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ta spicka ligy je uzasne vyrovnana, paradni Liga je tohle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele