30. kolo
21.03.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - EA Guingamp 0:0

Nezáživný a nudný zápas dvou týmů ze středu tabulky skončil po právu remízou 0:0. Ani Bastia, ani Guingamp se na nic pořádně nezmohly, což lze do značné míry připsat i jalovému prostředí na neutrální půdě..

Jestli totiž něco Korsičany pohání dopředu, je to skvělá domácí forma - s tradičně hlučnými fanoušky v zádech neprohrála Bastia na Stade Armand Césari už devětkrát v řadě, přičemž osmkrát dokonce pobrala všechny body. Dnes však byl korsický stadion zavřen jako trest za fanouškovské výtržnosti ve vypjatém derby s Nice, a zápas se tak musel odehrát v městečku Fos-sur-Mer, na stánku třetiligového Istres.

Celých 90 minut navíc hustě pršelo, takže je logické, že dnešní zápas toho neutrálnímu divákovi opravdu mnoho nenabídl. Šancí bylo skutečně pomálu, většinu času se bezcílně bojovalo uprostřed hřiště. Jako první se osmělili hosté, konkrétně Sylvain Marveaux, který donutil brankáře Alphonse Aréolu k pohodlnému zákroku; talentovaný gólman si poradil i nadvakrát s Christophem Mandannem, zatímco na druhé straně se do několika pološancí dostal Francois Kamano, leč k ničemu to nevedlo.

V podzimním zápase vyhrál Guingamp doma na Roudourou 1:0, což byl finální hřebík do rakve tehdejšího trenéra Claude Makélélého; pod jeho nástupcem Ghislainem Printantem se však ostrovní celek výrazně zvedl a opustil sestupové příčky. Dnes však rozhodně nepředvedl takový výkon, na jaké jsme si od něj v posledních měsících stačili zvyknout. Hostující gólman Jonas Lössl po obrátce bez problémů vychytal pokusy Floyda Ayitého i Gaëla Danice, a když si i Aréola poradil s pozdní "navštívenkou" Mandanneho, rozešly se oba celky zaslouženou remízou 0:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele