Ligue 1 - preview 30. kola

20.03.2015, 08:21, aktualizováno 22.03.2015, 08:44
Previews
Jenom dva body může po dnešku ztrácet na první místo tabulky Olympique Marseille, potřebuje k tomu vyhrát na půdě RC Lens. Saint-Étienne hostí Lille, Monaco cestuje do Remeše...
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (neděle 14:00)
Není tomu tak dávno, co kapitán Lille Rio Mavuba musel veřejně zahánět obavy z boje o záchranu; nyní se však Dogám daří a po sérii úspěšných zápasů se vyšplhaly do klidného středu tabulky. Saint-Étienne proto nečeká doma žádný jednoduchý soupeř. Domácí přitom body potřebují jako sůl..

Bojují totiž o Evropskou ligu, a úplně ztracena ještě není ani vyhlídka na Ligu mistrů. Nejbližší pronásledovatelé, Bordeaux i Montpellier, v sobotu své zápasy prohráli, Les Verts proto dnes mají o motivaci navíc. A asistent kouče Galtiera Romain Revelli zdůrazňuje, že nic jiného než vítězství domácí brát ani nemohou.

Je zkrátka zapotřebí přistřihnout Lille křídla - alespoň tedy podle Revelliho. Dogy vyhrály poslední tři zápasy a jsou nyní osmé, osm bodů za dnešním soupeřem na páté příčce. Také Les Verts se nicméně po slabším úvodu roku 2015 "rozbíhají" a z posledních dvou duelů získali plný počet bodů. Půjde tedy o souboj dvou silných týmů ve velice slušné formě.

"Bude to hodně zajímavý zápas. Lille teď hraje velice dobře, ale my máme o osm bodů více. Stále se bavíme o soupeři, který má velkou sílu," připomněl Revelli, že svěřenci Reného Girarda se loni kvalifikovali do předkola Ligy mistrů. "Dobrý výsledek v neděli by znamenal, že si tento náskok minimálně udržíme. Musíme navázat na výhry proti Lorientu a Métám," dodal.

Lille naposledy rozstřílelo Rennes 3:0 díky hattricku Divocka Origiho, a pro belgického šutéra to byla velká úleva - do té doby mu totiž probíhající sezona vůbec nevycházela, dokonce se propadl na pozici útočné dvojky za Nolana Rouxe. "Lille je tým, který se nikdy nezvdává, stejně jako jejich trenér. Navíc mají individuálně kvalitní hráče, kteří dokážou rozhodnout zápas. Podívejte se na Origiho proti Rennes," vypíchl Revelli.

Také hostující záložník Rony Lopes byl za svého spoluhráče rád; on sám utkání proti Rennes zmeškal z disciplinárních důvodů. "Z Divocka mám radost. Tohle ohromně pomůže jeho sebevědomí, stejně jako celému týmu," svěřil se mladý Portugalec, který zároveň přiznal, že nyní - po zaplašení krátkých obav z pádu směrem k dnu - tajně doufá v kvalifikaci do Evropské ligy.

"Chceme vyšplhat tak vysoko, jak jen to bude možné," přiznal Lopes. "Kdo ví, kde se až můžeme zastavit. Možná se nám podaří urvat pohárovou příčku. Myslím, že kvalitativně na to máme, nebo v to alespoň doufám. Budeme bojovat," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - AS Monaco  (neděle 17:00)
Monaco prožívá zatím skvělý rok 2015 - v Lize mistrů přešlo přes Arsenal a může se těšit na čtvrtfinále proti Juventusu, v domácí soutěži zase po slabším rozjezdu nabralo obdivuhodnou formu a bojuje o Ligu mistrů. Další překážkou je o záchranu hrající Remeš..

Odvetný zápas proti londýnskému velkoklubu sice svěřencům Leonarda Jardima nevyšel, když prohráli doma 0:2, i to jim ale (díky pravidlu o počtu branek na hřišti soupeře) stačilo k postupu mezi nejlepších osm klubů Evropy. Portugalský kouč nyní urguje své hráče, aby přestali myslet na blížící se střetnutí s italským gigantem a plně se soustředili na ligu. Dokonce i ve chvíli, kdy se v pátek losovalo čtvrtfinále LM, tým trénoval za zavřenými dveřmi.

"Musíme prostě zapomenout na to, že jsme v Lize mistrů, a soustředit se na Remeš," vysvětloval lakonicky zkušený zadák Ricardo Carvalho. "To je naše současná priorita." Jardim navíc dodal, že ačkoliv domácí bojují o holý život, rozhodně se nevyplatí je podceňovat: "Fotbal je o vášni, ne o logice. To, že jsme přešli přes Arsenal, ještě automaticky neznamená, že vyhrajeme v Remeši. Soupeře velmi respektuji, je to skvělý tým, i když naší ambicí je samozřejmě zisk tří bodů."

Knížecí klub v současnosti ztrácí na čtvrté Marseille čtyři body; pokud by uspěl a Les Phocéens zároveň ztratili v Lens, jeho šance na postup do příštího ročníku LM by razantně stouply. Zároveň však monačtí potřebují držet si od těla dotírající konkurenty, tedy Saint-Étienne, Bordeaux a Montpellier.

Právě s Montpellierem Remeš naposledy prohrála 1:3 a nadále tak nemá nic jistého. Svěřenci Jeana-Luca Vasseura se sice po katastrofálním startu jarní části sezony trochu zvedli, pořád ale mají na osmnácté Toulouse náskok pouze tří bodů. "Náš osud je v našich vlastních rukou," prohlásil Vasseur. "Nenecháme si záchranu proklouznout mezi prsty. Tento tým má potenciál uspět, musíme ale nadále poctivě bojovat. Potřebujeme začít vítězit, abychom si zvedli sebevědomí," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Marseille má jedinečnou šanci naplno se vrátit do boje o titul - pokud dnes zvítězí na Félix-Bollaert, bude ztrácet pouze bod na druhý Lyon a dva na vedoucí PSG. Lens však doma rozhodně nehodlá dát kůži lacino, stále totiž doufá v záchranu..

Jestli se svěřenci Antoine Kombouarého mohou něčím chlubit, je to nezlomná vůle a obdivuhodný bojový duch. Přestože prakticky celou sezonu dřepí na dně tabulky, už několikrát dokázali, že umí překvapit - v Saint-Étienne například uhráli remízu 3:3, a minulý víkend vůbec poprvé v roce 2015 zvítězili, když (po čtyřech prohrách v řadě) porazili Toulouse 1:0.

Kombouaré tento výsledek pochopitelně přivítal a varoval favorizovaného soupeře, že o sebevědomí v kabině Les Sang et Or rozhodně není nouze. "Po výhře s Toulouse se nám v týdnu pracovalo mnohem lépe," uvedl bývalý lodivod Valenciennes a PSG pro oficiální klubové stránky. "Byl to těžký, velmi důležitý zápas, a vybojované tři body mají pro nás cenu zlata. Na Marseille tak můžeme jít s hlavami nahoře."

Vyhrát dva zápasy za sebou se loňskému vicemistrovi Ligue 2 podařilo naposledy v srpnu, Kombouaré ale věří, že jeho tým může Marseille zaskočit. "Máme na to, abychom opět zvítězili. Zápas s Marseille nám dává fantastickou příležitost dokázat něco velkého. Možná mají technicky lépe vybavené hráče, ale co se motivace a bojovnosti týče, jsme lepší zase my. Hrajeme o holý život, všichni máme v hlavách jediný cíl - zachránit tento klub," varoval domácí stratég soupeře.

Také hosté však hrají o hodně - stále mohou živit naděje na zisk mistrovské trofeje (jak se nedávno nechal slyšet André Ayew), zároveň ale hrozí, že se nekvalifikují ani do Ligy mistrů. Rozjeté Monaco se totiž chystá ze čtvrté příčky k mohutnému útoku na "bednu". Vidina milionářské soutěže láká i Lucase Ocampose, který v týmu hostuje právě z Monaka; mladý Argentinec má totiž ve smlouvě opci, že v případě postupu do LM může být vykoupen za 10 milionů eur.

"Pokud skončíme v první trojce, zůstanu," prohlásil Ocampos jasně. Kouč Marcelo Bielsa jej zatím využíval spíše jako žolíka, nicméně šikovný křídelník už stačil ukázat, jaký se v něm skrývá talent. Nyní fanoušci doufají, že obávaná ofenziva Les Phocéens předvede podobný "kolotoč" jako v posledním venkovním utkání - před čtrnácti dny uštědřila Toulouse na jeho stadionu potupný debakl 6:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (sobota 16:00)
Podaří se Nice odvrátit sestupovou formu na hřišti favorita? Kouč Claude Puel lyonské prostředí dobře zná, dnes však od jeho svěřenců nikdo neočekává, že by na Gerlandu uspěli. O to větší může být případné překvapení..

Nejzkušenější ze současných prvoligových trenérů přišel do Lyonu v roce 2008 s úkolem stabilizovat klub v nejvyšších patrech evropské scény, a nutno uznat, že postupem do semifinále Ligy mistrů z roku 2010 zaznamenal výrazný úspěch; v lize to ale bylo o dost slabší, během tří let na Gerlandu nezískal Puel ani jeden titul. Odešel proto do Nice, kde se mu podařilo klub stabilizovat a implantovat mu atraktivní, útočný fotbal s důrazem na držení míče; Les Aiglons pod jeho vedením dokonce okusili atmosféru Evropské ligy.

Nyní se však trápí, po úspěšném lednu nevyhráli už sedmkrát v řadě a poslední čtyři zápasy dokonce nezískali ani bod. Naposledy z toho byla domácí prohra 1:2 s Guingampem, takže náskok na sestupové příčky činí už pouhých pět bodů. "Prohrát doma s Guingampem byla velká facka," přiznal ofenzivní univerzál Alassane Pléa, který se dnes, stejně jako Puel, postaví proti svému bývalému chlebodárci.

"Musíme se do toho znovu dostat. Je zapotřebí změnit určité věci a začít zase stoupat nahoru. V Ligue 1 je změna formy často záležitostí jediného zápasu. Naším úkolem je získat co nejvíc bodů, musíme být připraveni bojovat, nezabývat se příliš okolnostmi, a naučit se znovu vyhrávat," dodal Pléa.

To Lyon takové problémy vůbec neřeší - zejména doma hrají svěřenci Huberta Fourniera jako z partesu, před vlastním publikem zvítězili už dvanáctkrát a mají na dosah překonání rekordu čtrnácti domácích výher ze sezony 2001/02, kdy začala jejich slavná sedmiletá vítězná série. Do 30. kola vstupují Les Gones s dvoubodovým náskokem na druhé PSG, čili pokud dnešní duel zvládnou, budou na čele i po víkendu.

Naposledy se Lyon představil v ostře sledovaném Choc des Olympics na půdě Marseille, kde uhrál bezbrankovou remízu - přestože Les Phocéens měli v zápase dlouho převahu. "Hlavně jsme nechtěli prohrát," přiznal levý bek Henri Bédimo. "Do Marseille jsme si jeli pro tři body, ale když je vítězství nemožné, musíte umět alespoň vydolovat remízu. Soupeř nás zatlačil, bylo vidět, že si důležitost zápasu uvědomuje," dodal.

Sám Fournier přiznal, že bod z Vélodrome vítá - jeho tým má stále vše ve svých rukou. Odmítá však předčasně mluvit o titulu. "Jsme jedním z pěti kandidátů na Ligu mistrů," prohlásil bývalý kouč Remeše. "Na řeči o prvním místě je stále příliš brzy, pořád ještě zbývá sehrát devět zápasů. To je 27 bodů," připomněl. Dnes by jeho svěřenci měli z této porce ukrojit další tři - Nice vyhrálo v Lyonu pouze jednou v celé historii, konkrétně v roce 1973. Absence suspendovaného elitního střelce Alexandra Lacazetta by však mohla být problémem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 3.90 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - FC Nantes  (sobota 20:00)
Další bretaňské derby chystá se v rámci třicátého kola Ligue 1. Jedenácté Rennes v něm vyzve deváté Nantes, přičemž mezi oběma týmy je pouze jednobodový rozdíl.

Oba navíc podávají ve druhé polovině sezony dosti nevyrovnané výkony, což Les Canaris v podstatě stálo vypadnutí ze hry o evropské poháry. Záložník Chaker Alhadhur proto uvažuje jinak: "Pokud porazíme Rennes, téměř jistě si tím zajistíme setrvání v soutěži a ke všemu bychom se po závěrečném kole měli umístit před nimi."

"Ano, udržení se v Ligue 1 je cíl pro tuto sezonu. Nejen pro nás ale určitě i pro Rennes, které by si to nepochybně zasloužilo. Vždycky, když je k dispozici nový přehled zápasů na sezonu, nejprve vyhledávám právě derby, neboť jsem odchovancem Nantes," řekl třiadvacetiletý fotbalista, jenž prozatím odehrál za první tým přes dvacet utkání.

Rennes vyhrálo dva z posledních tří zápasů, což svěřencům Philippa Montaniera dodalo sebevědomí k tomu, aby se v tabulce nemuseli dívat směrem dolů, ale nahoru. "Rozhodně nebude jednoduché dotáhnout se na týmy z předních pozic, nicméně ve hře je pořád sedmadvacet bodů," prohlásil odhodlaně obránce Sylvain Armand.

"Rozhodně se chceme dostat na co možná nejlepší umístění. Navíc tři z těch devíti utkání budou derby. Ačkoliv zahraniční hráči toho o rivalitě s Nantes příliš nevědí, v sobotu to určitě poznají. Uvidí, že atmosféra bude díky našim příznivcům skvělá," dodal. První vzájemný duel těchto soupeřů skončil v této sezoně remízou. Nicméně poslední zápas hraný na Stade de la Route de Lorient vyšel vítězně pro Nantes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Mladý kouč Dominique Arribagé se stal tím vyvoleným, který má zachránit Toulouse FC v Ligue 1. Uvidíme, jestli na lavičce vydrží tak dlouho, jako jeho předchůdce Alain Casanova, jenž vedl téfécé od roku 2008. Na úvod svého angažmá však tenhle bývalý obránce narazí na Girondins Bordeaux, které už dva měsíce neprohrálo.

V minulém kole si dokonce vyšláplo na PSG a po výsledku 3:2 si nadále dělá zálusk na pohárové pozice. "Mám svou vizi a své vlastní metody. Některé věci chci určitě dělat jinak. Hlavně chci, aby asi hráči uvědomili, že s novým trenérem mají na základní sestavu šanci úplně všichni. Celý klub miluju a vím, že ode dne mého nástupu to bude o tvrdé práci. Už se nemůžu dočkat, až s ní začneme."

Arribagé odehrál za tento klub přes dvě stě zápasů, tudíž by měl mít příznivce na své straně. Co mu však příliš do karet nehraje je skutečnost, že do konce sezony zbývá už jen devět kol. Pro Bordeaux se naopak i tato menší porce jeví býti dostatečnou. Na pohárové umístění nyní Jaroslav Plašil a spol. ztrácejí pouze dva body, ačkoliv pořád je tu ten zápas k dobru pro Monaco. "Proti PSG bylo nesmírně důležité vkročit do toho utkání tou správnou nohou. Proti Toulouse to však bude ještě důležitější, domnívám se. I proto, že právě vyměnili trenéra. Nicméně situace, ve které se teď náš soupeř nachází, se povětšinou nevyřeší ze dne na den. A znovu opakuju, že klíčový bude úvod zápasu," prohlásil Willy Sagnol.

Ten by mohl do hry po delší pauze nasadit nesmírně talentované Thomase Tourého, jenž se ve svém mladém věku zařadil k důležitým oporám Les Girondins. S největší pravděpodobností však nebude moci odehrát celý zápas. Na to si bude muset počkat až do utkání s Lens, které jeho tým sehraje po reprezentační přestávce, která je na programu příští týden.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Jestli má Évian v lize nějakého soupeře, na kterého prostě neumí, pak je to rozhodně Montpellier. Za poslední čtyři zápasy totiž nad ním ani jednou nevyhrál. Přitom tři body by nyní potřeboval jako sůl, aby se udržel nad sestupovým pásmem. Hosté naopak vyhlásili útok na pohárové příčky a také hodlají naplno uspět.

Pikantní bude tenhle souboj především pro útočníka Kévina Bérigauda, který před letním přestupem do Montpellieru strávil v táboře soupeře hned devět sezón. V dresu Évianu nastoupil k více jak 150 zápasům a stal se postupem času velkou oporou. A také velkým oblíbencem fanoušků.

"S žádným zvláštním zacházením nepočítejte," vyjádřil se jasně domácí útočník Clark N'Sikulu. "Všichni oceňují jeho přínos pro Évian. Ale už je jinde. Tady jde přátelství stranou. Myslím, že to pro něj bude zvláštní okamžik, protože tu strávil dost času a udělal pro tým mnoho. Jenže my vážně potřebujeme vyhrát."

ÉTG, který po třech výhrách v řadě následně prohrál jak s Monakem, tak minulý víkend v Nantes, nemá na podzimní měření sil s Montpellierem vůbec dobré vzpomínky. Přitom právě Bérigaud trefil rozhodující gól. "Dost nám to ublížilo. Teď skórovat nebude. Nemůže," dodával N'Sikulu.

Hosté před dvěma týdny utrpěli těžkou porážku 1:5 od Lyonu, z ní se však dokázali oklepat a Remeš doma skolili 3:1. Aktuálně jsou sedmí s pětibodovou ztrátou na čtvrté Monako. "I přesto, že tehdy padli vysoko s Lyonem, jsou stále velmi silným mužstvem. Nebude to snadné. My musíme do hry dát všechno a pokusit se vyhrát," ví moc dobře N'Sikulu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - FC Metz  (sobota 20:00)
Poslední Méty se pokusí vyšlápnout si na Caen, které se po famózní sérii šesti výher a jedné remízy (s PSG) ze sedmi utkání poněkud zadrhlo a setrvání v soutěži nadále nemá jisté.

Přesto zůstává pro tento duel favoritem, ačkoliv první vzájemné střetnutí opanoval po výhře 3:2 soupeř. "K zápasu s Caen musíme přistoupit tak, jako by se jednalo o finále. Musíme si věřit, že na to máme," řekl Florent Malouda. Jenže to se asi snáze řekne, než udělá, protože jeho tým v novém roce uhrál pouhé tři body za stejný počet remíz.

"Určitě to nebude jednoduchý zápas. Méty jsou ve stejné situaci, v jaké jsme my byli v prosinci. Spousta lidí tvrdí, že jsme v tom utkání favority. My se na něj ale takhle nepřipravujeme," řekl hostující trenér Patrice Garande, který nebude moci, stejně jako jeho protějšek Albert Cartier, využít služeb všech svých svěřenců.

Vzájemná bilance, i co se týče působení obou celků v Ligue 2, vychází víceméně jednoznačně lépe pro hosty. Na druhou stranu Caen v tomto ročníku vyhrálo doma pětkrát, což sice není v porovnání s ostatními kluby žádná sláva, ale venkovní statistika Mét s jedním jediným vítězstvím hovoří v tomto směru ve prospěch týmu, jenž nyní okupuje čtrnáctou pozici.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Ačkoli jsou oba týmy ve středu tabulky, potřebují stále získávat body do boje o záchranu, který je v Ligue 1 jako obvykle pořádně napínavý. Zatím jsou oba v relativním bezpečí, pořád však do konce soutěže zbývá zhruba pětina. Domácí hodlají odčinit porážku v Monaku, hosté si brousí zuby na další úspěch po vítězství nad Nice.

Minulý týden u Azurového pobřeží dopadly Bastia a Guingamp zkrátka s rozdílnými výsledky. Zatímco Korsičané na půdě knížecího klubu padli jednoznačně 0:3, Brataňané po třech porážkách v řadě konečně zabrali a zvítězili především zásluhou Christopheho Mandanneho těsně 2:1.

Bastia řeší v klíčovém období celé sezóny i problémy, které se netýkají přímo fotbalu. Kouč Ghislain Printant, který nahradil Clauda Makélélého, nevlastní potřebnou licenci, díky čemuž musí korsický celek za každé utkání, které Printant odřídí, zaplatit 10 tisíc eur. Navíc je svaz potrestal i uzavřením stadionu, jenž se týká právě tohoto duelu.

V minulém domácím klání s Nice totiž fanoušci nedovolovali svým chováním regulérní průběh zápasu, a protože svaz zamítl sehrát střetnutí s Guingampem v Ajacciu, musel klub najít azyl v městečku Fos-sur-Mer na Stade Parsemain na francouzské pevnině. Právě tam se bude snažit nyní napravit neúspěch z Monaka.

Obránce Gilles Cioni věří, že se i v cizích podmínkách Bastia dokáže vyburcovat k tomu nejlepšímu výkonu. "Čím víc před nás budete klást překážky, tím více se je budeme snažit překonávat," vzkázal svazovým funkcionářům. "Je to pro nás něco nového. Ale Korsičan si nikdy nestěžuje. Prostě jde do boje."

Domácí budou postrádat suspendovaného Drissu Diakitého a Giovanniho Sia, chybět bude asi i lídr obrany Sébastien Squillaci. "Ta sankce prostě ničí fotbal. Svaz má povahu, že je silný, že může vlastně všechno. My se tomu hodláme protivit. Už jsme čelili jiným těžkým zkouškám. A chceme zareagovat vítězstvím," burcoval Cioni.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - FC Lorient  (pátek 20:30)
Euforie z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Chelsea je ta tam - PSG se hned následující víkend vrátilo do tvrdé reality, když prohrálo 2:3 v Bordeaux. Dnes se svěřenci Laurenta Blanka pokusí tento výpadek odčinit doma proti Lorientu..

V případě očekávané výhry se obhájce titulu posune zpět na první místo před Lyon, který hraje až o víkendu; jeho situace však mohla být ještě lepší, nebýt vítězné branky bordeauxského Diega Rolána dvě minuty před koncem posledního zápasu. Předtím bylo PSG neporaženo osm ligových utkání.

Facka proti Les Girondins však možná přišla v pravý čas - Pařížané stále platí za favorita na titul číslo jedna, a doma proti Les Merlus mají ideální šanci vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Jejich forma v Parku princů totiž zůstává excelentní. Na druhou stranu se Blancovi v Bordeaux zranili hned dva hráči - David Luiz možná dnešní výkop stihne, start Yohana Cabayeho je však vyloučen. Francouzský reprezentační záložník si poranil koleno.

Pokud by se Luiz nestihl dát dohromady, mohli by Pařížané využít služeb mladého Presnela Kimpembeho. Teprve devatenáctiletý obránce zažívá v roce 2015 první krůčky ve velkém fotbale; tento týden podepsal s klubem profesionální smlouvu, poté, co před čtrnácti dny naskočil poprvé za "áčko" proti Lens (3:1).

"Paris Saint-Germain je skvělý klub. Jediný z celé Evropy, který stále bojuje na čtyřech frontách," připomněl Kimpembe. "A je to naprosto zasloužené. Teď už je pouze na nás, abychom hráli ve zbývajících týdnech co nejlépe a získali vytoužené trofeje," dodal.

Zatímco pro PSG by nezavršení zlatého ligového hattricku představovalo neúspěch, Lorient má v této sezoně úplně jiné cíle - konkrétně záchranu, a to pokud možno co nejdříve. Svěřenci Sylvaina Ripolla se po Novém roce herně zvedli a trochu se vzdálili sestupové zóně, stále však na ni mají pouze pětibodový náskok.

Minulý víkend se jim nicméně podařilo doma otočit zápas s rozjetým Caen a po výhře 2:1 tak míří do hlavního města zdravě sebevědomí. Koneckonců je fakt, že nemají co ztratit. Atmosféra v kabině je dobrá, zvláště poté, co svoji budoucnost s bretaňským klubem spojili Yoann Wachter a Valentin Lavigne; oba mladí odchovanci ve středu podepsali nové smlouvy.

"Yoann s Valentinem toho v sezoně už ukázali dost a dost. Nyní jsou pevnou součástí týmu, jedněmi ze symbolů tohoto období přerodu. Pro klub jako FC Lorient je životně důležité stavět na dobré akademii a výchově vlastních hráčů," komentoval situaci Ripoll. Lavigne však dnes Pařížany neohrozí, má totiž poraněnou kyčel a čeká na operaci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon29177556:2258
2.Paris Saint-Germain291511352:2756
3.Olympique Marseille29166756:3154
4.AS Monaco28148632:2050
5.AS Saint-Étienne291310635:2449
6.Girondins Bordeaux29139737:3548
7.Montpellier HSC28136939:3145
8.Lille OSC291181027:2441
9.FC Nantes291091024:3039
10.EA Guingamp291221532:4138
11.Stade Rennes291081128:3738
12.SC Bastia29991130:3436
13.Stade Reims29981235:4735
14.SM Caen29971344:4434
15.FC Lorient291041533:3834
16.OGC Nice29971331:3634
17.Évian Thonon Gaillard291021731:4632
18.Toulouse FC29851629:4829
19.RC Lens29671627:4325
20.FC Metz29571722:4222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
Langi

Lorient pome...a Lyon do trháku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už nesmíme zaváhat

Reagovat
lampard8

Le groupe : Lopes - Gorgelin - Jallet - Zeffane - Koné.B - Rose - Dabo - Tolisso - Gonalons - Ferri - Mvuemba - Malbranque - Gourcuff - Ghezzal - Cornet - Fekir - Njie - Yatarra

na stoperu lord Koné s jeho kolegou a menším lordem Rosem no, bez Umtitiho a Lacazetteho to bude těžký, snad dostane v útoku šanci Cornet, k němu Fekir a pod nima bude operovat Gourcuff místo toho tragéda Ghezzala, kterej ukázal proti Marseille, že v A týmu Lyonu nemá co dělat.

Reagovat
Langi

se bojim, že zas bude Yoanna šetřit a pošle ho až v průběhu...snad tam dá kdyžtak aspon Mvuembu nebo Steeda...osobně bych tam zkusil klidně i Fekira a do útoku Corneta s Yattarou...na Nice by to mohlo stačit a Fekir aspon potrénuje na zarok, až bude hrát za dvojicí Laca - Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

Možno už nepustia Umtitiho do zákadu

Reagovat
Langi

J-1 avant OL / OGC Nice !

Le groupe : Lopes - Gorgelin - Jallet - Zeffane - Koné.B - Rose - Dabo - Tolisso - Gonalons - Ferri - Mvuemba - Malbranque - Gourcuff - Ghezzal - Cornet - Fekir - Njie - Yatarra !

Tak hlavně bez Ghezzala

Reagovat
juninho8

Lopes-Jallet,Kone,Rose,Dabo-Gonalons,Tolisso,Ferri-Gourcuff,Fekir,Njie....takto to podla mna bude ale chcel by som aby namiesto Njieho bol Yattara,namiesto Daba Zeffane a namiesto Ferriho Arnold

Reagovat
Kongo

Evián pojďme za záchranou.Ale Lucasa bude těžké ubránit,kor když to vypadá,že Sabaly hrát nebude.

Reagovat
hribco

Bez Luiza a Marquinhosa... Som zvedavy

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Pipo123

Myslíte že je reálne aby dnes dali obaja gól ?

Reagovat
hribco

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient bez G uerreira

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne 8 penalty treba PSG aby doma vyhrali, prvá jasná, druhá prísna, Kone tam najpr zasiahol loptu, ,aj keď ON je asi riadny primitív a nevie že takéto penalty sa v Paríži pískajú, namiesto toho aby to odjebkal špicom kde je otočený tak si to v päťke ide posúvať a potom to riešiť sklzom.

Inak Ibra už ani nevie dať iný gól ako do prázdnej alebo z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Penaltovič a Penalty Saint Germain ..jasnější to už být nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

My zajtra 1:1, inkasovaný gól z penalty po zákroku lídra obrany Burkiny Faso

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla stylová klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrove vyhlásenie po zápasa:

" Toto bol najlepší rozhodca akého som kedy videl, kurva. Táto krajina si zaslúži PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Gesto Ibry při posledním gólu pro vás jak dělané - > "Blyon" fans

Reagovat
Langi

Aby ses z toho neudelal

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu jo? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : Lopes - Jallet, Koné, Rose, Dabo - Gonalons, Tolisso, Ferri, Gourcuff - Yattara, Fékir

Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes - Jallet - Rose - Koné B. - Dabo - Gonalons (Cap.) - Ferri - Tolisso - Gourcuff - Fekir - Njie

A teď si vyber

Reagovat
smazaný uživatel

foot01 vs Livesport, maxifoot, footmercato, leequipe tak že je to asi jasne Njie na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Pléa hraje na hrotu?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon osmý a Fournier ven

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

cirkus pred každým ich rohom a takto to dopadne, parádny gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ach bože ten Ferri

Reagovat
Langi

To je v pici...hrajte

Reagovat
smazaný uživatel

Parada Yoan zraneny, Ferri a Njie dreveny

Reagovat
Langi

doufam ze Aulase nenapadne mu tu smlouvu prodluzovat

Reagovat
smazaný uživatel

Pi** priposrany porcelanovy gourcoff aby sa v jednom zapase nezranil ani by to on nebol ... ferriho nechapem na co tam stavia nemoznejsieho DF zaloznika som nevidel .. uz aj zadychcany malbranque tam urobi 3x viac ...

Reagovat
smazaný uživatel

No jedná jasna penalta pre nás a chcelo by to ešte jednu vymyslenú ako včera

Reagovat
smazaný uživatel

GOLALONS

Reagovat
Kovi81

Pelyon

Reagovat
Langi

Yes...a dorazte je, kdyz hrajou o deseti boze

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán konečne sa dočkal, a teraz do nich

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, Yattarova prihrávka na Fekira

Reagovat
smazaný uživatel

Bautheac

Reagovat
smazaný uživatel

rozdíl mezi PSG a Lyonem je, že Lyonu se holt nepískají vymyšlené penalty no

Reagovat
smazaný uživatel

No za takéto zákroky ako predviedla ta Koza z Nice na Gonalonsa by som udeloval šervenu, jasne bez zájmu hrať loptu a zo zadu za účelom zjebať protihráča

Reagovat
smazaný uživatel

Koné klasik

Reagovat
smazaný uživatel

HHHHHHHHAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAA JEBAť VšETKO NORMALNE PENALTA

TURúIN TY SI KOKOT

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon osmý, Fournier ven

Reagovat
smazaný uživatel

už je po zápase, ten tam bude ležať do 98. minúty

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti vám, ale....

LYON

Reagovat
smazaný uživatel

Machrovať s 4-krát väčším rozpočtom a LFP za chrbtom, to si sa pochlapil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tady machruje s rozpočtem?

Hlavně že všichni fans Lyonu tři prdele keců na PSG, já jsem vám ten titul letos přál, odejde vám Lacazette a už neuhrajete nic. Ale poslední dobou to vaše chování..

Reagovat
smazaný uživatel

Zle si pochopil, Vysmievaš sa že sme prehrali a že ste nás obehli o 1 bod keď máte 4-násobný rozpočet? s tými peniazmi ste mali mať v Ligue 1 15 bodový náskok a aj bez rozhodcov.

a sa čuduješ? keď to bije do očí?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti tvůj názor neberu. Zkus se podívat do historie komentářů jak fanoušci Lyonu jsou veselí, když PSG prohraje/remizuje a to je v pořádku. Ale jeden komentář proti vám a už je zle?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si musíš zvykať, myslíš že po tretom titule zo siedmich v Ligue 1 to bolo aké? všetci boli proti, lebo boli otrávený a to sa vyhrávalo poctivo a drtili sa súperi jeden za druhým a to s týmom ktorý bol postupne vybudovaný, nie takéto zlepené pofidérne výhry ako PSG a s mužstvom za "nemale" prachy. Všetci boli vtedy proti...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže teď jste s Marseille spojenci proti PSG, ale kdyby Marseille koupil nějaký ten princ nebo co to bylo, a cpal by do toho prachy, nadávali by jste stejně jako na PSG?

Dnešní fotbal je o penězích, bohužel..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jo no nic, přál bych vám taky bohatého majitele

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš nereaguj na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

nedalo sa

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se tu bude reagovat na takové trotly, tak to tu pak bude vypadat jak pod PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele