30. kolo
21.03.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 1:2

Ligue 1 bude mít po 30 kolech nového lídra. Zatímco totiž PSG svoji předehrávku s Lorientem zvládlo a vyšplhalo se dočasně do čela tabulky, Lyon doma proti Nice odpovědět nedokázal a nečekaně prohrál 1:2. Výsledek je to šokující hned z několika důvodů..

Zaprvé, Stade Gerland platí letos v lize za pevnost, kterou se nepodařilo dobýt ani mnohem silnějším týmům (poslední prohra se datovala do loňského srpna). Nice navíc před dnešním zápasem nevyhrálo už sedmkrát v řadě, poslední čtyři duely si dokonce nepřipsalo ani bod a pozorovatelé začali skloňovat jeho jméno v souvislosti se záchranou. A Les Gones měli na své straně i statistickou výhodu, neboť proti Les Aiglons triumfovali třikrát za sebou. Jenže Lyon tíhu odpovědnosti zkrátka nezvládl a po brankách Carlose Eduarda a Valentina Eysserice padl. Za domácí pouze vyrovnával Maxime Gonalons.

Kouč hostů Claude Puel tak dokázal porazit svůj bývalý tým - i když je otázkou, jak by se Lyonu vedlo s trojicí opor Samuel Umtiti, Henri Bédimo a Alexandre Lacazette. Všichni tito borci zápas vynechali z disciplinárních důvodů, a Lyon byl bez nich podivuhodně bezzubý. Mouhamadou Dabo, zaskakující na levém beku za Bédima, sice ve 20. minutě přinutil k zásahu gólmana Aiglons Simona Pouplina, na druhé straně však bylo živěji a Anthony Lopes se musel mít na pozoru před pokusy Carlose Eduarda a Alassaneho Pléy.

Právě Carlos Eduardo také ve 23. minutě otevřel skóre - a to parádním způsobem. Domácí obrana nedokázala odklidit míč po rohu a brazilský playmaker jej tak mohl uklidit do sítě parádním kopem přes hlavu. Lopes neměl sebemenší šanci. Místo však aby inkasovaná branka Lyon probrala, mohl favorit ještě do poločasu prohrávat 0:2 - Pléovu střelu však zastavil zdvižený praporek pomezního.

Druhé dějství začalo zraněním Yoanna Gourcuffa, jako by se fotbalová božstva snažila Lyonu sdělit, že dnes zkrátka není jeho den. Jeho náhradník, Mohamed Yattara, se nicméně uvedl velmi solidně - jeho přesný pas našel Nabila Fekira, který si ve vápně vymodlil faul na Lloydu Palunovi. Následovala druhá žlutá karta pro gabonského reprezentanta, a samozřejmě taky penalta, kterou proměnil kapitán Maxime Gonalons.

V tuto chvíli si domácí fanoušci výrazně oddechli - jejich tým už neprohrával a navíc měl po zbytek zápasu výhodu přesilovky. Jenže místo aby Les Gones slabšího soupeře "dorazili" další trefou, stal se pravý opak. Bakary Koné nešikovně stáhl ve vápně Pléu a kopala se další penalta, tentokrát na druhé straně. A Valentin Eysseric, stejně jako předtím Gonalons, nezaváhal. Les Aiglons tak potvrdili, že se jim v roce 2015 daří proti velkým klubům - toto byla jejich první výhra od lednového skalpu Marseille..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
tlaci

Nejlepší tým doma 2:0

Reagovat
Manau

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele