30. kolo
22.03.2015 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 2:0

Max Gradel svými dvěma brankami zařídil St. Étienne třetí vítězství v řadě. Zdá se tak, že se domácí po matném lednu a únoru vracejí do starých zajetých kolejí a můžou i nadále bojovat o evropské poháry. Lille naopak po třech výhrách za sebou padlo, a to především proto, že nevydrželo početní nevýhodu po vyloučení Marcose Lopese.

Hosté byli na začátku střetnutí o něco aktivnějším týmem. Pavard, který na levé straně nahradil zraněného Bériu, vymyslel ve 12. minutě pěkný centr pro Rouxe, ten ale v koncovce neuspěl. Ve 20. minutě Pavard využil zaváhání obránce Clerca a sám se ocitl v dobré možnosti, jeho pokus ovšem zamířil jen nad.

ASSE si vytvořil první větší příležitost po půlhodině hry. Gradel si naběhl na kolmici od Hamoumy, obešel i gólmana Enyeamu a mířil do prázdné branky, míč nicméně na brankové čáře zastavil vracející se Corchia. Ve 38. minutě ještě na druhé straně zahrozil Roux, jeho pokus skončil ovšem na tyčce.

V 52. minutě se situace pro Lille značně zkomplikovala. Marcos Lopes totiž dost nešetrně sestřelil Tabanoua a sudí Ennjimi nemohl jinak než ukázat mu červenou kartu. Přesilovku domácí využili vlastně záhy. Perrin vyslal na pravé straně Clerca, ten poslal prudkou přihrávku před branku, kde si Gradel skvěle poradil se zakončením.

V 74. minutě pak Les Verts přidali další trefu. Enyeama vzal do ruky míč po přihrávce Baši, takže malá domů znamenala nepřímý volný kop. Erdinc pak balón přiťukl Gradelovi, který z blízkosti propálil vše, co mohl. LOSC měl vlastně jen jednu možnost na korigování stavu, Théophile-Catherine si však naštěstí pro domácí vlastní branku nevstřelil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele