30. kolo
21.03.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:1

Nemůže být nejmenších pochybností o tom, že nový trenér Toulouse Dominique Arribagé bude na svůj debut velice rád vzpomínat. Jeho tým, nacházející se na osmnácté pozici, si totiž poradil s Girondins Bordeaux, které bojuje o evropské poháry.

Stadium Municipal viděl první branku v 18. minutě. Yann Bodiger rychle rozehrál přímý kop, který si ve vápně našel Wissama Ben Yeddera. Ten sice nejprve stál zády k brance, nicméně rychle se otočil a přízemní střelou na přední tyč překonal Cédrika Carrassa - 1:0. Nedlouho poté měli hosté blízko k vyrovnání, ovšem Jean-Armel Kana-Biyik na brankové čáře míč zastavil.

Kdykoliv se Les Girondins dostali v první půlhodince do soupeřova vápna, zavánělo to minimálně obrovskou příležitostí. Po osmadvaceti minutách hry z toho byl dokonce gól. Wahbi Khazri zahrával rohový kop, balon se po odrazu dostal k Isaaku Thelinovi, jenž vyzval Diega Rolána, který si zblízka věděl rady - 1:1. Pro uruguayského střelce to byla již jedenáctá přesná trefa v sezoně.

Ještě do poločasu to zkoušel Aleksandar Pešić, avšak mířil přímo na připraveného Carrassa. Následně přišly na pořad dne chvíle domácího brankáře Aliho Ahamady, jenž v poměrně rychlém sledu vychytal Khazriho i Thelina. Po změně stran se vyznamenal i proti hlavičce Thiaga Iloriho. Ovšem pak už se podruhé v zápase radovali domácí.

Psala se 60. minuta, když se po centru Francoise Moubandjeho hlavou prosadil Jean-Armel Kana-Biyik - 2:1. Hráči Bordeaux, jmenovitě Henri Saivet, který přišel na hřiště místo Jaroslava Plašila, mohli vyrovnat v nastaveném čase, ovšem k tomu by bývalo bylo zapotřebí trefit se zblízka mezi tři tyče. Následně ještě musel po druhé žluté kartě o něco dříve do šatny hostující kapitán Lamine Sané. A Toulouse proto snadněji svůj náskok uhájilo a na nesestupový Lorient mu nyní chybí pouhopouhé dva body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele