Ligue 1 - souhrn 2. kola

19.08.2016, 22:40, aktualizováno 21.08.2016, 22:46
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain si poradilo s Métami. Tři body z nedělního programu mají také Saint-Étienne a Guingamp. Bastia veze tři body z Lorientu, Lille si poradilo s Dijonem, Toulouse rozstřílelo Bordeaux a Angers pro změnu nestačilo na Nice. Výhry ve druhém kole oslavily i Stade Rennes, Monaco a Lyon, jenž v předehrávce přehrál Caen...

Paris Saint-Germain - FC Metz 3:0

21.08.2016 20:45

Góly: 52. Lucas Moura, 67. Layvin Kurzawa, 90+3. Marco Verratti

Pařížský velkoklub napínal své příznivce a příznivkyně až do druhého poločasu. Nakonec si však s Metami poradil a spolu s Lyonem a Nice neztratil ve dvou utkáních nové sezony ani bod.

První šanci zápasu si na konto připsal po dvaceti minutách hry Edinson Cavani, jenže jeho hlavička mířila vedle. Následně vybídnul ke skórování Ángela Di Maríu, ale ten z dobré pozice rovněž minul. Uruguayský forvard mohl zaznamenat první trefu v tomto ročníku čtyři minuty před závěrem úvodního dějství.

Brankáře Thomase Didillona se sice překonat podařilo, nicméně obránce Simon Falette dokázal míč ztečovat do tyče, od níž se odrazil k Laywinu Kurzawovi. Bývalý hráč AS Monaco, který rozhodl minulý týden duel na Korsice, však dorážku přetavit v gól nedokázal. Dočkal se až ve druhém poločase, avšak ještě před ním se trefil Lucas Moura.

Protiútok šel přes Di Maríu a Serge Auriera, který nahrál brazilskému fotbalistovi a ten přízemní střelou do vzdálenějšího rohu poslal svůj tým do vedení - 1:0. Domácí brankář Kevin Trapp musel být ve střehu o čtyři minuty později, kdy se hlavičkou chtěl prezentovat Falette. Za další čtyři minuty pálil z hranice šestnáctky Renaud Cohade a třetí příležitost si hosté vytvořili zásluhou Mevlüta Erdinga, leč ani on neuspěl.

V 67. minutě dělali Falette a Didillon co mohli, aby zastavili Ángela Di Maríu. Nezadařilo se, a tak mohl přidat druhou branku Laywin Kurzawa - 2:0. V nastaveném čase ještě všechno pojistil Marco Verratti, takže PSG z posledních 40 utkání Ligue 1 prohrálo v Parku princů jen jedno jediné, a to 20. března v zápase s AS Monaco.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 3:1

21.08.2016 17:00

Góly: 46. Kévin Monnet-Paquet, 50. Dylan Saint-Louis, 85. Robert Berić - 23. Steve Mounié

ASSE o gól prohrávalo, ale nakonec skóre otočilo a bere první ligové body. MHSC na dobrý výkon proti Angers nenavázalo.

I když to pro svěřence Frédérika Hantze začalo lépe. Ve 23. minutě střílel Souleymane Camara a Stéphane Ruffier jeho pokus jenom vyrazil. K balonu se pak nejrychleji dostal Steve Mounié a dal hostujícímu celku jednobrankový náskok - 0:1.

Do konce první půle si domácí lepší příležitosti nevytvořili, nicméně hned v první minutě druhého poločasu šli do vedení. Nolan Roux hlavou sklepnul balon na Kévina Monnet-Paqueta a ten přízemní střelou vyrovnal - 1:1. A než se la Paillade vzpamatovali, už prohrávali.

Dylan Saint-Louis hlavou zaznamenal svůj první gól mezi francouzskou elitou - 2:1. Od té doby les Verts jednoznačně dominovali a vytvářeli si další šance. Monnet-Paquet se opřel do míče a napálil břevno. Pak to zkoušel Roux, avšak Geoffrey Jourdren ho vychytal.

Přesto se příznivci na le Chaudron, který viděl na letošním EURU mimo jiné remízu českého týmu s Chorvatskem, mohli se svými hráči ještě jednou zaradovat. V 85. minutě si Robert Berić našel pobídku Kévina Théophile-Catherina, udělal si prostor a dal výsledku tohoto utkání jeho finální podobu - 3:1.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Marseille 2:1

21.08.2016 15:00

Góly: 1. Yannis Salibur, 58. Jérémy Sorbon - 78. Florian Thauvin

Že situace v Marseille není úplně v pořádku prokázal i duel s Guingampem. Ten soupeře sice dokonale zaskočil už v první minutě, ale nemohoucnost ofenzivy utnul jen jeden jediný střelec.

OM si potřeboval vylepšit kredit u fanoušků, kteří v prvním kole na Stade Vélodrome sledovali nudnou bezbrankovou remízu. Jenže Yannis Salibur plány Francka Passiho narušil už v úvodních desítkách sekund. Marcus Coco se zbavil Hirokiho Sakaie a poslal nabídku do pokutového území, kde číhal zmíněný pětadvacetiletý záložník. A přestože si Yohann Pelé na balon sáhnul, v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0.

S něčím takovým hosté skutečně nepočítali a než se stačili rozkoukat, mohli prohrávat už 0:2. Brankář se slavným příjmením, leč pochopitelně žádným příbuzenským vztahem s brazilskou fotbalovou legendou, se musel následně činit proti nebezpečné střele Jimmyho Brianda.

Pak přišly dvě dobré příležitosti Bafetimbi Gomise. Nejprve to zkoušel na Karl-Johana Johnssona z dálky, a poté nedokázal procpat na zadní tyč přihrávku Bouny Sarra. Na řadu tedy znovu přišli Guingampští a těsně před vypršením hodiny hry se skutečně podruhé prosadili.

Salibur si vybral Lucase Deauxe, který nahrával na přední tyč, kde číhal Jérémy Sorbon a míč s pomocí Tomáše Hubočana zapadl za Pelého záda - 2:0. Samozřejmě, pořád se hrálo ještě půl hodiny, nicméně pro Olympique Marseille v současné formě je zjevně tento výsledek již nedostižný.

Zmohl se už pouze na snížení, a to zásluhou dalekonosného pokusu Floriana Thauvina z osmasedmdesáté minuty. Guingamp už má na kontě čtyři body a příště jej čeká nováček z Nancy, kdežto na Stade Vélodrome do přístavního města zavítá Lorient.

Více informací k zápasu

FC Lorient - SC Bastia 0:3

20.08.2016 20:00

Góly: 25. Allan Saint-Maximin, 38. Enzo Crivelli, 81. Enzo Crivelli

Lorient má na úvod sezóny velký problém. Stejně jako před týdnem i nyní proti Bastii přišel o vyloučeného hráče během první třetiny zápasu a jen marně v oslabení konkuroval svému soupeři. Ten situace náležitě využil a hned třikrát udeřil. Na velmi neoblíbeném Stade du Moustoir vyhrál vůbec poprvé ve své historii.

Dva góly korsického celku přitom zaznamenal poměrně sváteční střelec Enzo Crivelli. Ten do klubu přišel v létě na hostování z Bordeaux, za který ve své kariéře ve 42 ligových zápasech vsítil jen čtyři branky. Vůbec první a zároveň rozhodující trefu si ovšem na své konto připsal mladý forvard Allan Saint-Maximin.

Ten načal účet po dvaceti pěti minutách hry. Centr z pravé strany nedokázali domácí odvrátit do bezpečí, ale pouze k nohám Saint-Maximina, jenž parádní střelou zhruba z dvaceti pěti metrů vymetl pavouky v šibenici. Jen o pár minut později Les Merlus přišli o N'Donga, který po šlapáku spáchaném na Mehdiho Mostefu musel předčasně a zaslouženě opustit trávník.

Crivelli pak navýšil vedení ve 38. minutě. Sadio Diallo rozehrál rohový kop náramně, našel ve vápně zcela nehlídaného spoluhráče, který z blízkosti v pohodě zacílil. I po přestávce byla Bastia aktivnějším týmem a po hodině hry kopala penaltu, byť byl souboj útočícího Thievyho Bifoumy a obránce Roseho v šestnáctce hodně sporný.

Jenže Crivelli ještě odmítl možnost definitivně rozhodnout zápas, protože míč z pokutové značky nasměroval jen do rukavic brankáře Lecomteho. Ani tenhle moment ale domácí k pozitivním emocím nevyburcoval. Ba naopak. Jeannot v 77. minutě neudržel nervy na uzdě, pořádně vyčinil rozhodčímu Deleruemu a i on vyfasoval červenou kartu.

Frustrovaný Lorient, jenž během úvodních dvou zápasů obdržel celkově již šest gólů, inkasoval ještě jednou devět minut před koncem. Parádní technická střela Mehdiho Mostefy skončila ještě na břevně, ale balón se odrazil k dobře postavenému Crivellimu, který ho hlavou pohodlně uklidil za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Dijon FCO 1:0

20.08.2016 20:00

Góly: 87. Younousse Sankharé

Stejně jako před týdnem prohrál nováček ligy Dijon o jedinou branku. Tentokráte byl úspěchu ještě blíže, nebýt konečného zásahu Younousseho Sankharého z 87. minuty. Francouzsko-mauretánský záložník, který byl ještě spolu s Nicolasem De Prévillem a Julianem Palmierim další letní posilou v základu, potopil svůj bývalý klub, kde působil tři sezóny.

Vyloženě veselo v táboru severofrancouzského klubu ovšem není. I přes tohle vítězství mužstvo trenéra Frédérica Antonettiho neprožívá ideální start do nové sezóny. Není to prostě ono, což dokázalo nejen překvapivě vypadnutí ze 3. předkola Evropské ligy s ázerbájdžánskou Gabalou, tak i porážka z minulého týdne s nováčkem z Mét.

Byl to vlastně jeden z typických zápasů v Lille. Málo fotbalové muziky, ale nakonec se šťastným koncem pro domácí. Dijon, jehož lídrem je ostřílený veterán Florent Balmont, dle očekávání přijel hrát opatrně, přesto se v první půli mohl ujmout vedení, avšak Bahamboula ze slušné pozice jen přestřelil.

Zkraje druhé půle se málem z branky radoval Ryan Mendes, nicméně jeho centr nakonec skončil na břevně. Hosté si vytvořili možná největší šanci zásluhou R. Amalfitana, jehož bratr Morgan obléká právě dres LOSC a rovněž se objevil v úvodní jedenáctce, jenže zakončení mu nevyšlo vůbec podle jeho představ.

Závěrečné minuty pak spíše patřily Dogám. Trefit se mohl nejprve Éder, nicméně jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval gólman Reynet. Tři minuty před koncem nakonec Lille potvrdilo úlohu favorita. Éder možná trošku náhodně sklepl míč v šestnáctce pro nabíhajícího si Sankharého, jenž levačkou zamířil přesně podél Reyneta na vzdálenější tyčku.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 4:1

20.08.2016 20:00

Góly: 3. Issa Diop, 9. Christopher Jullien, 67. Martin Braithwaite, 82. Martin Braithwaite - 90. Isaac Kiese Thelin

Toulouse, které loni horlivě bojovalo o holé přežití, si na úvod nového ročníku nemůže v žádném případě stěžovat. Po dvou kolech získalo čtyři body, přičemž venku uhrálo bod s Marseille a v prvním domácím utkání vypráskalo čtyřmi góly Bordeaux. Hosté tak vlastně nechali úplně zapomenout na poslední slušně odehraný duel proti St. Étienne.

V derby o řeku Garonnu neprohrálo Toulouse doma se svým soupeřem od roku 2009 a svou sérii neporazitelnosti s Les Girondins v rámci Ligue 1 protáhlo už na sedm utkání v řadě. Výraznou postavou tohoto zápasu byl útočník Martin Braithwaite, který ve druhé půli dvěma góly pojišťoval hladké vítězství a ještě vyprovokoval obránce Palloise, aby se nechal vyloučit.

Uběhly jen tři minuty a už se domácí radovali z vedení. Trejo zahrál standardku z levé strany velmi dobře, svým centrem našel ve vápně Diopa a ten svou hlavičkou na bližší tyčce prostřelil vyběhnuvšího gólmana Priora. Další branku mohl přidat v 8. minutě Braithwaite, jenže jeho pokus dokázal zablokovat Pallois.

TFC i nadále vesele vozil svého soka na svém kolotoči a šedesát sekund po Braithwaiteho možnosti znovu zaúřadoval. Opět se dokázal prosadit ze standardní situace, Trejo tentokráte posadil svůj pas z rohového čtvrtkruhu na hlavu Julliena a Prior zase nestačil zareagovat. Bordeaux se z těchto dvou rychle obdržených branek prostě nevzpamatovalo.

V 67. minutě se poprvé výrazněji ukázal Braithwaite, který z přímého kopu usměrnil střelu přes zeď a přesně pod břevno. Na druhé straně neměl takové štěstí Malcom, protože jeho pokus z volného kopu orazítkoval jen tyčku. Osm minut před koncem Pi poslal kolmici na Braithwaitho a ten se před Priorem nezmýlil.

Alespoň zmírnit čtyřbrankový rozdíl mezi oběma týmy se podařilo v poslední minutě utkání Thelinovi po centru Plašila. FCGB však hodně nepovedený duel stejně nedohrál v klidu. Pallois dvakrát ostře fauloval Braithwaiteho, nejprve v 79. minutě, poté ve třetí minutě nastavení, a viděl poměrně zbytečnou červenou kartu po dvou žlutých.

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice 0:1

20.08.2016 20:00

Góly: 4. Alassane Pléa

Zatímco Angers po druhé porážce v sezóně zůstává na dolních patrech tabulky, stoprocentní Nice se po druhém vítězství vyšvihlo na příčky nejvyšší. Hosté vůbec poprvé od roku 2003 dokázali v Ligue 1 uspět naplno dvakrát v prvních dvou kolech. O jedinou branku utkání se postaral už zkraje utkání Alassane Pléa.

Dost se před novým ročníkem mluvilo o tom, jak se OGC vypořádá s odchody Hatema Ben Arfy a Valéreho Germaina, kteří si loni podělili celkem 31 gólů. Ale hosté evidentně umějí hrát i bez nich. Právě Pléa by se mohl stát v budoucnu jednou z velkých opor, a i když loni prakticky půl roku laboroval se zraněným kolenem, stihl ještě vsítit šest gólů.

Domácí dost podcenili úvodní minuty a při rozhodující akci vlastně vytvořili soupeři ideální podmínky pro skórování. Po pěkné kombinaci se Seri záhy objevil za obranou a vnikl do šestnáctky, přihrál míč ve správný moment ještě lépe postavenému Pléovi, jenž samozřejmě neměl problém trefit zcela prázdnou svatyni.

Angers vlastně prožilo dost podobný zápas jako před týdnem na půdě Montpellieru. Tam též prohrávalo o branku, na níž až do závěrečného hvizdu nedokázalo vůbec zareagovat. Přitom v útoku mají les scoïstes velký potenciál. Znovu se však vlastně vůbec neukázaly dvě nové posily Ekambi a Diédhiou, které v minulém ročníku řádily v Ligue 2.

I tak ovšem nebyl bretaňský celek vyloženě daleko vyrovnání. V první půli rozezvonil Thomas brankovou konstrukci, následně se ve slušné možnosti objevil Sunu, avšak toho už vychytal brankář Cardinale. Naopak klub z Azurového pobřeží mohl náskok navýšit, kdyby se mu v koncovce lépe zadařilo.

Nejprve Koziello a Pléa dobře zakombinovali, z jejich spolupráce těžil Cyprien, jenž do Nice přestoupil tohle léto za pět miliónů euro z Lens, avšak namířil svůj pokus jen do tyčky. Cyprien později ještě jednou vyzkoušel střeleckou mušku, tentokráte mířil vedle. V závěru měl smůlu rovněž Eysseric po uvolnění od Seriho, zase se totiž třásla tyčka.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine 2:0

20.08.2016 20:00

Góly: 23. Yoann Gourcuff, 81. Giovanni Sio

Jestli se Rennes před vlastními fanoušky v minulosti opravdu proti někomu nedařilo, pak to byli zajisté fotbalisté Nancy. Ti totiž v Roazhon Parku prohráli naposledy v roce 2000. Až na devátý pokus Bretaňané prolomili prokletí proti tomuto protivníkovi, a to díky rozhodující brance Yoanna Gourcuffa z první půle a Giovanniho Sia ze druhé.

Domácí fanoušci můžou doufat, že Gourcuffova trefa znamená jakési znovuvzkříšení dříve skvělého francouzského reprezentanta, jehož po celou dobu kariéry trápí nesčetná zranění. Především díky nim v posledních letech nedokáže najít vlastní optimální rytmus. V Ligue 1 zaznamenal branku vůbec poprvé od letošního března.

Již první akce tohoto utkání naznačila, že by to opravdu mohlo být povedených 90 minut pro Gourcuffa, syna současného rennesského kouče Christiana Gourcuffa. Nachomýtl se do možnosti, po níž nakonec pálil Saïd, a leč se jeho spoluhráči nezadařilo v koncovce, nemuseli být oba nijak smutní. O pár minut později se totiž SRFC přece ujal vedení.

Ve 23. minutě Pedro Henrique roztáhl hru do šířky a na pravé straně našel Danzého, ten míč z první vrátil na hranici vápna, kam si naběhl Gourcuff, jenž táhlou a přesnou střelou k tyči překonal brankáře N'Dy Assembého. Nancy se na Bretani nevzdalo a ještě do poločasu mohlo být srovnáno, kdyby Koura netrefil jen tyčku.

V 58. minutě přišel na řadu asi klíčový okamžik pro ASNL. André zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí Lesage nařídil pokutový kop. Jenže Robic nabídnutou šancí pohrdl a střelu z bílého puntíku poslal jen vedle brány. Devět minut před koncem nakonec pojistil Gourcuffovu mužstvu tři body Sio, který poslal míč z šestnáctky přesně na bližší tyčku.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Monaco 0:1

20.08.2016 17:00

Góly: 25. Gabriel Boschilia

Gabriel Boschilia svým prvním ligovým zásahem ve francouzské nejvyšší soutěži rozhodl o vítězství Monaka na půdě Nantes. Brazilský záložník loňské jaro strávil na hostování ve Standardu Lutych a teď by se rád usadil v knížecím klubu nastálo. V tomhle zápase ukázal, že utracených devět miliónů euro Sao Paulu z roku 2015 snad nebylo zbytečných.

Dalo se předpokládat, že hostující kouč Leonardo Jardim nechá některé své opory odpočívat před důležitým mačem 4. předkola Ligy mistrů s Villarealem. Že ale udělá hned osm změn v základní sestavě, s tím se opravdu moc nepočítalo. Pouze gólman Danijel Subašič a obránci Benjamin Mendy a Kamil Glik museli do hry zasáhnout.

Na trávníku se kromě Boschiliy objevili například debutující mladík Kévin N'Doram nebo Corentin Jean, který nastoupil v dresu Monaka poprvé od přestupu z Troyes. Právě druhý jmenovaný se vlastně taktéž přičinil o jedinou branku utkání. Za vápnem byl totiž faulován Diegem Carlosem a Boschilia pak z nádherně zahraného přímého kopu udeřil.

Nový trenér René Girard nemohl být s výkonem svého týmu v prvním domácím utkání této sezóny příliš spokojený. Pro jeho Nantes se navíc tenhle souboj nevyvíjel podle představ také protože ze hřiště musel odstoupit zraněný Jules Iloki ve 23. minutě. Už loni Les Canaris nepatřili k celkům, které by sázely jeden gól za druhým.

I tohle utkání potvrdilo, že pokud se například neprobudí útočník Kolbeinn Sigthórsson, jenž má velký potenciál, zase to s ofenzívou Kanárků nebude vypadat nejlépe. Ve druhé půli sice mohli srovnat Nikolaj Thomsen, střelec jediné trefy z minulého kola proti Dijonu, a rovněž Valentin Rongier, jenže ani jeden míč za brankovou čáru nedostal.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 2:0

19.08.2016 20:45

Góly: 31. Alexandre Lacazette (pen.), 90+6. Alexandre Lacazette

Veškeré pochybnosti o formě Alexandra Lacazetta jsou definitivně pryč. Hvězdný útočník Lyonu opět řádil, tentokrát dvěma penaltami popravil nebezpečné Caen a pomohl Lyonu udržet stoprocentní start do sezony. Les Gones nejenže dvakrát zvítězili, ale dosud nedostali ani gól.

Tým Bruna Génésia se tak může chlubit průběžným skóre 5:0 - a všech pět branek nasázel právě Lacazette, pro nějž jde o historicky nejlepší start do sezony (v roce 2013 skóroval v úvodních dvou zápasech třikrát). Lyon byl po třígólové exhibici v prvním kole na půdě Nancy samozřejmě vysokým favoritem, a od první minuty ukazoval, kdo je na hřišti pánem. Hostující gólman Rémy Vercoutre se proti svému bývalému zaměstnavateli musel vytáhnout už po sedmi minutách, kdy se poprvé připomněl budoucí hrdina zápasu; o deset minut později pak jeho pozornost prověřil i Corentin Tolisso.

Právě tato dvojice působila hostům největší problémy, a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Tolissovu sraženou ránu sice ještě vyrazil pozorný Vercoutre, z další šance se však už urodilo - šikovný záložník hlavičkoval po Fékirově rohu na bránu, Ivan Santini si zahrál na gólmana a zastavil míč rukou, a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Lacazette a suverénně poslal Vercoutreho na opačnou stranu.

Divoký první poločas mohl skončit mnohem vyšším rozdílem, nebýt veterána mezi tyčemi Caen, který ještě ve 35. minutě skvěle odvracel technickou Fékirovu ránu. Po změně stran si poradil i s dalším Tolissovým pokusem (67') a nadále tak držel naděje hostů na úspěch. Ty málem došly překvapivého naplnění, když střídající Steed Malbranque - další ex-lyonský hráč v hostujícím dresu - zahodil v závěru šanci na vyrovnání. Místo toho však Les Gones svoji výhru zaslouženě pojistili: Syam Ben Youssef fauloval ve vápně Jordana Ferriho a Lacazette se z bílého puntíku nemýlil ani podruhé.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon22005:06
2.Paris Saint-Germain22004:06
3.OGC Nice22002:06
4.Toulouse FC21104:14
5.EA Guingamp21104:34
6.AS Monaco21103:24
7.SC Bastia21013:13
8.AS Saint-Étienne21015:43
9.Stade Rennes21012:13
10.Lille OSC21013:33
11.FC Nantes21011:13
12.SM Caen21013:43
13.Montpellier HSC21012:33
14.Girondins Bordeaux21014:63
15.FC Metz21013:53
16.Olympique Marseille20111:21
17.Dijon FCO20020:20
 Angers SCO20020:20
19.FC Lorient20022:60
20.AS Nancy-Lorraine20020:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
juninho8

prvy a druhy polcas 100 a 1....v prvom jasna dominancia, sance, drzanie lopty, celkovy prejav super.....druhy polcas total marnost.....zase sme sa uspokojili s jednogolovym vedenim....takmer sa to vypomstilo...poistka v 95. minute z vymyslenej penalty len zveladila Sasovi strelecke konto....hlavne su ale 3 body

Reagovat
Godwinson

Saša zřejmě fakt hodně touží po odchodu

Reagovat
.13

striela na zaciatku, aby to nemal otocene oproti minulym rokom a na konci mu nezvlhol prach. Alebo neprestupil este do konca leta

Reagovat
atlee

Jo, Kazeťák he v ráži. Ale nevadilo by mi ak by v Lyone ešte chvíľku ostal. Od čias Karima Lyonu chýba world class útočník a Saša na to rozhodne má potenciál.

Reagovat
.13

Momentalne najlepsi hrot v L1

Reagovat
smazaný uživatel

Alex ted neprestoupi.Neni za nej zadna nahrada a Aulas neni hlupak aby oslaboval svuj tym a tim i svoje akcie na burze

Reagovat
smazaný uživatel

navic kdyz ted vstoupi do klubu cinane tak neni duvod k prodeji.

Reagovat
Pyroman

Jestli Favre něco přinesl do Nice, tak je to neuvěřitelná dávka štěstí. Takových šancí, co Angers, respektive Rennes minulý týden, nevyužilo... Jinak ale parádní zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně měl už Emery sdělit Luizovi v osobním rozhovoru jeho pozici v mužstvu a to jest - NÁHRADNÍK! Doufám, že je to pravda a konečně bude duo Silva - Marquinhos.

Ještě Aréola do branky a jsem spokojen.

Reagovat
Langi

tomu snad sám nevěříš, že to Silva dovolí

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že Emery si umí se sestavou dupnout a nebude připosraný jako Blanc

Ale zase abych Blancovi nekřivdil, poslední kola minulé sezóny Luiz taky seděl na lávce. Jinak vím, že vy by jste si přáli, aby hrál Luiz co nejvíce, protože když hraje Luiz, je větší šance, že dostaneme gól.

Reagovat
Langi

a co ten Braithwaite, ten k nám nepude?...já bych ho fakt vzal, když už ten Ghezzal vysmah

Reagovat
juninho8

Mne sa nejako Braithwaite nepozdava.....ja neviem....ani ma nenapada nejake kridlo co by mohlo prist....mozno len Boufall

Reagovat
Israha

Guingamp cca 75 minut velmi kompaktní, zodpovědný, fyzicky dominantní výkon i se slušnou nadstavbou dopředu, zbytek zápasu poléhávání, nákopy balonů, to už bylo o ničem...ale vypadají docela silně, jestli tohle udržej, tak pohodový střed tabulky. Akorát na toho Deauxe se nedá dívat, nesnášel jsem ho už v Nantes...dojede každý souboj, přihraje každý kontakt, furt pyskuje a diví se, hnus.

Za Marseille největší průser křídelní hra, ta v podstatě neexistovala. Sarr a Khaoui jakoby na hřišti nebyli, z krajních beků leda tak Sakai v první půli (a to jenom proto, že tam furt lítal jak magor, k ničemu kloudnému se taky nedostal)...i když na Rekikovi prostě je vidět, že je stoper a na tom kraji je ztracený. V první půlce byl nejlepší Gomis, v druhé se jakžtakž zvedl Lass, Cabella měl sem a tam svoje geniální momenty, ale bylo na něm vidět, že chce až moc a věčně si ukousával moc velká sousta...no a jakkoliv je Thauvin podstatně horším hráčem, než si o sobě myslí, tak je bohužel také jedním z minima v týmu, kdo mají vítěznou mentalitu, nechtějí prohrát a ukazují chuť s tím něco dělat. Sice to desetkrát posere, ale pak ten gól dá...což je lepší než ten alibismus, co tam předvádí zbytek týmu. Lopez a Leya coby střídání naprosto beze smyslu, jako by na hřišti nebyli. Zasloužená prohra.

Reagovat
juninho8

Takze to nebude o nic lepsie ako minulu sezonu? Ci je tu nejaka nadej? Dufam ze sa zddvihnu

Reagovat
Israha

Popravdě je to víceméně totéž. Pár světlých individuálních výkonů v šedi průměrnosti, nízkého nasazení, demotivace a nijakého herního plánu. Nevím, co tam Passi celou přípravu dělal, ale vůbec to není vidět...

Reagovat
.13

No nevypada to moc dobre a co Hubocan?

Reagovat
Israha

Individuálně OK, minulé kolo jeden z nejlepších na hřišti, dneska při druhém gólu neuhlídal hráče, ale jinak v pohodě...akorát tam v té obraně zas vůbec nefunguje komunikace. Oni každý zvlášť brání vcelku dobře, ale souhra nikde.

Reagovat
.13

Tak je zaciatok sezony, snad sa zohraju a bude sa mu darit. Ono to moze byt dost narocne, dojst do klubu a ak v priprave sa obrancovia tocili, tak ta suhra tam nebude. Teraz sa zohravaju v ostrych zapasoch a ztracaju dolezite body

Reagovat
Israha

Tak ta obrana se vyměnila úplně celá. Zůstal akorát Rekik, který navíc hraje mimo svůj standardní post, a Rolando, který sedí a Passi ho nechce . Tomu, že je nesehraná, se vůbec nedivím...

Reagovat
.13

Tak horsie jak teraz to snad nebude uz

Reagovat
smazaný uživatel

do prdele takýto klub a takto

Reagovat
Robbie

a já dal na Guingamp-Marseille 0

Reagovat
.13

Vysledok fajn, 3body su doma.

Zapas som bohuzial nevidel. Za gol Marca som rad. Snad mu zdravie vydrzi ako aj ostatnym. 34 striel je kazdopadne dost, Metz asi zrovna najkvalitnejsiu obranu ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek fajn, to jo, ale výkon hrůza. Cavani zase palič, Pastore taky nic moc, no skoro všichni hráli špatně. Ale na druhou stranu Kurzawa zase hodně dobrý výkon, Trapp několikrát zachraňoval a když přišel Marco, tak to samozřejmě ožilo + dal gól, sice tečovaný, ale dal. Jinak zatím hrajeme kure*sky pod našim průměrem.

Reagovat
.13

Popravde, pomalsi rozbeh som aj cakal po Zlatanovom odchode. Ono to bude fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to, že by PSG mohli konkurovať aj OL aj Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to, že by PSG mohli konkurovať aj OL aj Nice.

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite...

Reagovat
smazaný uživatel

neviem vôbec ako inde fandiť klubu, čo vlastní nejaký Arab,ktorí ma doma 700 tiav a 4 ženy. NUR DER KOLN!

Reagovat
smazaný uživatel

auf wiedersehen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pyroman

Bielsa zpátky do Marseille s novým majitelem + šest nových hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky k stylu jaky záruky potřebuje Bielsa vzdy od klubu a bez toho aby dělal přípravu.... mi to prijde nepravdepodobné. Ale to jak to píšou a jsou si tím jistí, exaktní datum a plus od konce července se divně pozastavili veškeré předchozí vyjednávání a přestupy viz divné pozastavení obchodu N'kodou-N'jie , kde N'kodou už mesíc čeká na dokončení v Londýně, teď se zdá že se to konečně rozhýbalo, plus Gerard Lopez s Bielsou už některé věci může mít měsíc domluvený některé slovem. Takže nevím v jakým stádiu jsou ty obchody. Když Labrune mohl přinést minulej rok 31. srpna udělat snad 3, nebo 4 přestupy, tak věřím, že i někdo schopnější už s před domluvou můžou za 2, 3 dny udělat 6 hráčů. Každopádně zůstavám při zemi, je dost nápadné že novináři s tím přišli hned po tom co se prohraje a s týmem to vypadá špatně.... Ale snít můžu.

Reagovat
Pyroman

Zrovna ten přestup N´Koudoua je prý zaseknutý spíš na Tottenhamu než Marseille. Každopádně jakkoliv by Bielsův příchod byl fakt hodně nečekaný plot twist, nemyslím si, že by France Football s takovýmhle infem šel ven, aniž by to měl nějak podložené.

Reagovat
Godwinson

To by byl největší joke ever Doria by si to hodil

Reagovat
smazaný uživatel

čím skôr-tým lepšie...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ale jak jsem byl ted v Marseille, tak city ho miluje, to by byl právěže úžasnej comeback, všude doteď chodí s trikama s jeho podobou. Klub je ve sračkách 6 přestupů a milovaný trenér? Marseille vybuchne jestli se to stane, budou Lopeze oslavovat až do konce smrti. Ale lidi jako Alessandrini (kterého já mám i přes všechny jeho chyby rád, myslím si že má mnohem větší potenciál) a Doria.... to bude zajimavé a možná komické co se tam bude dít pak. Alessandrini si to pokazil o to víc (i doted u spoustu fanoušků) tím, že po jeho odchodu řekl, že Bielsa nebyl defakto nějak výjimečný.

Reagovat
Israha

A ty bys ho zpátky chtěl? Já upřímně ne...měl tam tehdy nejlepší kádr za poslední dobu, takový, aby s ním až do konce proháněl PSG, ale nedokázal s ním z pohledu celé sezony nic. Navíc tu kabinu ještě dokázal do základů rozesrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych si měl vybrat, tak bych chtěl aby přišel nový (a poměrně bohatý kupec) a začalo se s úplně čistým štítem, novým kvalitním vedením, a novým a schopným jménem, jména ala Blanc by byli super. Takže kdybych spoustu kvalitních jmen na výběr, tak ne nechtěl bych ho zpátky. I když zrovna v té sezone to bylo zrovna i o neštěstí, bilance se silnými týmy, byla snad jenom jedna výhra s Monacem, a pamatuju si to období od ledna kdy se nevyhrával ani jeden venkovní zápas. Ale tehdy tu druhou sezonu? Tu jsem urcite chtel aby zustal, privedl si hráče, i s tím výprodejem, on je ten typ trenéra, který i přes to že má své chyby, umí individuálně každého hráče zlepšit. Já bych také nezapomínal že Bielsova sezona v Ligue 1 byla sezona kde Lyon, Monaco a dokonce i ASSE byli od začátku do konce mnohem více suverenní než je zvykem. (o minulé sezone nemluvě). Nevím proč mluvíš o kabině, pokud vím, žádnou kabinu nerozesral a už vůbec né do základů epizoda s Doriou? to není rozesrání kabiny. V době jeho odchodu z těch hráčů co zůstali se nedá říct žeby byla v kabině nějaká krize, vždyt všichni za ním smutnili a smutní... Až na Doriu (který si nekopl) a Alessandriniho (který si kopl zbytečně málo, protože Bielsa miluje Thauvina což bylo na facku).

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tou silnější konkurencí nejdu samozřejmě omlouvat jeho chyby abychom se nepochopili špatně. Protože ony byly, jsou a budou.

Reagovat
Israha

Tak silnější konkurence...to právě ani ne. Jako jo, těch pár týmú ze špičky mělo silnější sezony, ale když mám k dispozici kádr, co to může ještě překonat, tak je úkolem trenéra ten kádr patřičně vyladit - což se nestalo.

S tím rozesráním kabiny...mně ti hráči na konci sezony přišli demoralizovaní, bez motivace, bez chuti hrát, a taky po sezoně většina opor foukla. To ve mně evokuje nedůvěru v Bielsu a jeho metody.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak silnější konkurence měli často lepší obranu (nejen systémově, ale i individuálně) a v záloze na místě CM/DM v té době jediný kdo vyčníval byl Imbula, Romao který s ním hrával žádná top kvalita není. Co Marseille zdobilo byl útok, Payet, Ayew, Gignac, rozhodně top kvalita Ligue 1 a proto jsem za Bielsovy éry zažil ten zábavný fotbal za který ho každý miluje, po době by se opět šlo na hřiště týmů jako Guingamp, jako velký klub Marseille kde všechno mín než výhra (a s bielsou i o několik golu) je překvapení. Samozřejmě je to Ligue 1 vždy se dá ztratit všude, ale to aby nejpopulárnější klub ve Francii se nechal pravidelně přehrávat kluby ze spod tabulky už je fakt k neuvěření. Co se týče fouklých hráčů, oni nefoukli všichni jen tak dobrovolně, dobře si to pamatuju, to už byli kroky vedení, Ayew i Gignac se snažili o prodloužení smluv, šlo o snížení nákladů mezd apod, už tady začalo suverenní náznak prodeje. Opory nefoukli kvůli Bielsovi. A to že byli demoralizovaní a bez chuti hrát opravdu nevím odkud si na to přišel. Díval jsem se tehdy na celou přípravu (Kde Sarr mimochodem pod Bielsou zářil) Výkony vypadali výborně, a ten zápas s Juventusem v plné palbě, tam bylo nasazení a týmový duch a suprový výkon, na kterém by v Evropské Lize Bielsa určitě došel poměrně daleko. To že se prohrálo první kolo s Caen (kde ve všech statistikách OM vedlo) byla spíš smůla a rozjezd ostrého zápasu. Morálka padla kvůli Bielsovi, ale po tom co rezignoval a těch tahanicích s vedením, kde doted nikdo přesně neví, co se mu vedení na tu poslední chvíli snažilo do smlouvy nanutit. Protože i když se kádr rozprodal, pořád tam bylo hodně slušných hráčů a vědělo se že u kormidla je člověk s vizí, tam žádná vyslovená panika nebyla, jenom se neočekávalo že se zopakuje s tím kádrem to co minule-půl roku na 1. místě tabulky.

Reagovat
Israha

Ty, mně přijde, že v podstatě mluvíme o tom samém, akorát já to prostě zahořkle a negativisticky hážu všechno na Bielsu a ty se zase snažíš za každou cenu vyšťourávat pro něj polehčující okolnosti . Nevím, no...to beru víc pragmaticky, přišlo velké trenérské jméno, čekaly se velké výsledky, a kde nic, tu nic. Ty okolnosti, co popisuješ, nezpochybňuju, ALE - jak omluvíš vyhučení z obou domácích pohárů v prvním kole? Jak omluvíš neschopnost změnit herní plán, když se mu na ten původní ostatní týmy naučily hrát? Jak omluvíš ty místy dost podivné pochody při stavbě základních sestav? A co se týče těch neshod s vedením....vždy je chyba na obou stranách, navíc seknout s funkcí po jednom smolném zápase, to je chování jak v mateřské školce. Ne, prostě Bielsa ne, po téhle anabázi mu už jako trenérovi nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ja jako se nehádám, jenom si mi na něj přišel až moc tvrdej, a že sebou on přinesl i dobré věci, a jakousi fotbalovou kulturu. Ale zase opakuji, kdyby i já si mohl vybrat mezi kvalitními trenéry tak Bielsu bych nevybral, přece ne náhodou se mu říká El Loco.

Reagovat
Langi

Reagovat
Pyroman

Reagovat
Langi

Takze jeste muze byt hur?

Reagovat
Langi

Jinak toho Ghezzala je taky radost mit v tymu...to je fakt vychcanec prvni tridy

Reagovat
juninho8

do Becka s nim a just ho nenasadit v LM ked kvoli tomu nechce ist do Evertonu

Reagovat
juninho8

Ten Ghezzal je fakt mental uz aj keby mal zhnit v becku a po sezone ist zadarmo tak by som ho tam nechal

Reagovat
Langi

Twl at ten ksindl uz vypadne...bo tohle neni normalni...v Evertonu by prachy mel, ale to se mu taky nelibilo...do becka a v lednu at si hleda novej klub

Reagovat
juninho8

"srdciar"

Reagovat
Langi

Adel Taarabt by měl během nejbližších dnů posílit Marseille. Bývalý reprezentant Maroka měl namířenodo Mnichova 1860, na poslední chvíli však z jeho příchodu sešlo a nyní se má upsat Olympique. ty vole...dno se prohlubuje

Reagovat
Israha

Když už si člověk říkal, že tím dnem byl Barrada...

Reagovat
Langi

Adel Taarabt by měl během nejbližších dnů posílit Marseille. Bývalý reprezentant Maroka měl namířenodo Mnichova 1860, na poslední chvíli však z jeho příchodu sešlo a nyní se má upsat Olympique. ty vole...dno se prohlubuje

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím odkud to je, ale jediný o čem se mluvilo bylo že Taraabt řekl žeby tam rád hrál, že v Marseille ma i část rodiny. Jinak nic, trošku přetočenej bulvár, prijde N'jie.

Reagovat
Langi

Ten Njie me sere...nicmene pro vas luxusni hrac, pokud navaze na vykony u nas

Reagovat
Israha

Jen to hostování je na hovno. Takhle se musí skládat nový tým v podstatě každou sezonu, žádný prostor na koncepční práci tam není...snad tohle nový majitel změní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele