2. kolo
20.08.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - OGC Nice 0:1

Zatímco Angers po druhé porážce v sezóně zůstává na dolních patrech tabulky, stoprocentní Nice se po druhém vítězství vyšvihlo na příčky nejvyšší. Hosté vůbec poprvé od roku 2003 dokázali v Ligue 1 uspět naplno dvakrát v prvních dvou kolech. O jedinou branku utkání se postaral už zkraje utkání Alassane Pléa.

Dost se před novým ročníkem mluvilo o tom, jak se OGC vypořádá s odchody Hatema Ben Arfy a Valéreho Germaina, kteří si loni podělili celkem 31 gólů. Ale hosté evidentně umějí hrát i bez nich. Právě Pléa by se mohl stát v budoucnu jednou z velkých opor, a i když loni prakticky půl roku laboroval se zraněným kolenem, stihl ještě vsítit šest gólů.

Domácí dost podcenili úvodní minuty a při rozhodující akci vlastně vytvořili soupeři ideální podmínky pro skórování. Po pěkné kombinaci se Seri záhy objevil za obranou a vnikl do šestnáctky, přihrál míč ve správný moment ještě lépe postavenému Pléovi, jenž samozřejmě neměl problém trefit zcela prázdnou svatyni.

Angers vlastně prožilo dost podobný zápas jako před týdnem na půdě Montpellieru. Tam též prohrávalo o branku, na níž až do závěrečného hvizdu nedokázalo vůbec zareagovat. Přitom v útoku mají les scoïstes velký potenciál. Znovu se však vlastně vůbec neukázaly dvě nové posily Ekambi a Diédhiou, které v minulém ročníku řádily v Ligue 2.

I tak ovšem nebyl bretaňský celek vyloženě daleko vyrovnání. V první půli rozezvonil Thomas brankovou konstrukci, následně se ve slušné možnosti objevil Sunu, avšak toho už vychytal brankář Cardinale. Naopak klub z Azurového pobřeží mohl náskok navýšit, kdyby se mu v koncovce lépe zadařilo.

Nejprve Koziello a Pléa dobře zakombinovali, z jejich spolupráce těžil Cyprien, jenž do Nice přestoupil tohle léto za pět miliónů euro z Lens, avšak namířil svůj pokus jen do tyčky. Cyprien později ještě jednou vyzkoušel střeleckou mušku, tentokráte mířil vedle. V závěru měl smůlu rovněž Eysseric po uvolnění od Seriho, zase se totiž třásla tyčka.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele