2. kolo
20.08.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Dijon FCO 1:0

Stejně jako před týdnem prohrál nováček ligy Dijon o jedinou branku. Tentokráte byl úspěchu ještě blíže, nebýt konečného zásahu Younousseho Sankharého z 87. minuty. Francouzsko-mauretánský záložník, který byl ještě spolu s Nicolasem De Prévillem a Julianem Palmierim další letní posilou v základu, potopil svůj bývalý klub, kde působil tři sezóny.

Vyloženě veselo v táboru severofrancouzského klubu ovšem není. I přes tohle vítězství mužstvo trenéra Frédérica Antonettiho neprožívá ideální start do nové sezóny. Není to prostě ono, což dokázalo nejen překvapivě vypadnutí ze 3. předkola Evropské ligy s ázerbájdžánskou Gabalou, tak i porážka z minulého týdne s nováčkem z Mét.

Byl to vlastně jeden z typických zápasů v Lille. Málo fotbalové muziky, ale nakonec se šťastným koncem pro domácí. Dijon, jehož lídrem je ostřílený veterán Florent Balmont, dle očekávání přijel hrát opatrně, přesto se v první půli mohl ujmout vedení, avšak Bahamboula ze slušné pozice jen přestřelil.

Zkraje druhé půle se málem z branky radoval Ryan Mendes, nicméně jeho centr nakonec skončil na břevně. Hosté si vytvořili možná největší šanci zásluhou R. Amalfitana, jehož bratr Morgan obléká právě dres LOSC a rovněž se objevil v úvodní jedenáctce, jenže zakončení mu nevyšlo vůbec podle jeho představ.

Závěrečné minuty pak spíše patřily Dogám. Trefit se mohl nejprve Éder, nicméně jeho hlavičku fantasticky zlikvidoval gólman Reynet. Tři minuty před koncem nakonec Lille potvrdilo úlohu favorita. Éder možná trošku náhodně sklepl míč v šestnáctce pro nabíhajícího si Sankharého, jenž levačkou zamířil přesně podél Reyneta na vzdálenější tyčku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele