2. kolo
20.08.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - AS Monaco 0:1

Gabriel Boschilia svým prvním ligovým zásahem ve francouzské nejvyšší soutěži rozhodl o vítězství Monaka na půdě Nantes. Brazilský záložník loňské jaro strávil na hostování ve Standardu Lutych a teď by se rád usadil v knížecím klubu nastálo. V tomhle zápase ukázal, že utracených devět miliónů euro Sao Paulu z roku 2015 snad nebylo zbytečných.

Dalo se předpokládat, že hostující kouč Leonardo Jardim nechá některé své opory odpočívat před důležitým mačem 4. předkola Ligy mistrů s Villarealem. Že ale udělá hned osm změn v základní sestavě, s tím se opravdu moc nepočítalo. Pouze gólman Danijel Subašič a obránci Benjamin Mendy a Kamil Glik museli do hry zasáhnout.

Na trávníku se kromě Boschiliy objevili například debutující mladík Kévin N'Doram nebo Corentin Jean, který nastoupil v dresu Monaka poprvé od přestupu z Troyes. Právě druhý jmenovaný se vlastně taktéž přičinil o jedinou branku utkání. Za vápnem byl totiž faulován Diegem Carlosem a Boschilia pak z nádherně zahraného přímého kopu udeřil.

Nový trenér René Girard nemohl být s výkonem svého týmu v prvním domácím utkání této sezóny příliš spokojený. Pro jeho Nantes se navíc tenhle souboj nevyvíjel podle představ také protože ze hřiště musel odstoupit zraněný Jules Iloki ve 23. minutě. Už loni Les Canaris nepatřili k celkům, které by sázely jeden gól za druhým.

I tohle utkání potvrdilo, že pokud se například neprobudí útočník Kolbeinn Sigthórsson, jenž má velký potenciál, zase to s ofenzívou Kanárků nebude vypadat nejlépe. Ve druhé půli sice mohli srovnat Nikolaj Thomsen, střelec jediné trefy z minulého kola proti Dijonu, a rovněž Valentin Rongier, jenže ani jeden míč za brankovou čáru nedostal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele