Ligue 1 - preview 2. kola

19.08.2016, 08:51, aktualizováno 21.08.2016, 08:23
Previews
V obhajobě bude dnes ve Francii pokračovat PSG a bude se muset mít na pozoru - Méty totiž v prvním kole také uspěly. Marseille se úvodem zpackaný minulý ročník příliš napravit nepovedlo a další pokus bude mít dnes v Guingampu. St-Étienne po zahajovací prohře bude chtít uspět doma nad Montpellierem...
EA Guingamp - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Jak Guingamp, tak Marseille v minulém kole pouze remizovali. Teď se pokusí urvat první tři body.

Svěřenci Antoina Kombouarého v minulém kole po prvním poločase vedli na hřišti Monaka. Výhra na půdě knížecího klubu by byla vskutku překvapivou, nicméně nakonec se nakonala, jelikož Fabinho a Bernardo Silva zařídili remízu 2:2. Nyní na šestnáctý celek minulé sezony čeká další silný soupeř, i když OM se stále hledá.

Proto by snad ani nemuselo vadit, že znovu nebude možné nasadit do hry Nicolase Benezeta, Jonathana Pereiru a Étienna Didota, kteří jinak patří k oporám skromného klubu. Při absenci Reynalda Lemaitreho a Doriana Levequa přišel v týdnu na hostování z lisabonské Benfiky brazilský levý obránce Marcal, ale přednost proti Marseille patrně dostane Benjamin Angoua.

Na jihu Francie se během léta udály velké změny, takže zřejmě ještě nějakou dobu potrvá, než si všechno sedne a tým začne předvádět výkony, které by uspokojily náročné fanoušky, kteří své hráče po bezbrankové domácí remíze s Toulouse nemilosrdně vypískali. Ale nemohou se divit, když za devadesát minut vystřelí jednou mezi tři tyče.

Postaral se o to Bafétimbi Gomis, který hostuje ze Swansea. V Ligue 1 už za svou kariéru nastřádal přes sto branek, což je porce, kterou se v současnosti nemůže pochlubit žádný jiný fotbalista ve francouzské nejvyšší soutěži. Z jeho nových spoluhráčů nebudou moci nastoupit Romain Alessandrini, Henri Bedimo a nad dalšími třemi zkušenými visí otazník. Guingamp by tedy mohl uhrát solidní výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
ASSE v nejlepším utkání prvního kola nové sezony Ligue 1 těsně nestačilo na Girondins Bordeaux. Na Montpellier si ale obhájce šesté příčky věří.

Protože PSG zase vyhrálo všechno, co se dalo, mohou se svěřenci Christopha Galtiera pokusit o Evropskou ligu. Příští týden padesátiletý kouč se nakonec rozhodl v klubu zůstat a pod jeho vedením má nakročeno do druhé nejprestižnější evropské soutěže. V týdnu Les Verts porazili Beitar Jeruzalém na jeho stadionu 2:1.

"Beitar není snadný soupeř. Jsou velmi dobře organizovaní a v útoku mají velkou kvalitu. Nebyl to lehký zápas, a i proto jsem rád, že jsme ho zvládli. Věřím, že se nám podaří postoupit," prohlásil trenér, který rozjíždí osmou sezonu v pozici hlavního kouče Zelených. V nejbližším zápase s MHSC mu nepomůžou Alexander Soderlund, Benjamin Corgnet, Yohan Mollo, Romain Hamouma, ani Cheikh M’Bengue s Bryanem Dabem, kteří do klubu přišli v létě.

Naopak k dispozici budou minule suspendovaní Nolan Roux a Fabien Lemoine. To Frédéric Hantz má k dispozici kompletní kádr, včetně Ryada Boudebouze, jenž se však stále ještě rozmýšlí nad tím, jestli by nebylo lepší posunout se v kariéře dál v nějakém věhlasnějším klubu. "Doufám, že zůstane," nechal se slyšet trenér, který na reprezentantovi Alžírska postavil v předsezonní přípravě v podstatě celou hru.

Právě tenhle šestadvacetiletý záložník rozhodl v prvním kole utkání s Angers SCO, tudíž o jeho přínosu pro tým netřeba se dále zmiňovat. Proti ASSE zřejmě vyběhne na trávník stejná sestava a uvidíme, třeba se jí podaří prolomit dvacetileté čekání na tříbodový zisk ze Stade Geoffroy-Guichard. Forma z těchto týdnu naznačuje, že to není nemožné.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - FC Metz  (neděle 20:45)
Zlatan je sice pryč, ale i bez něj PSG vyhrálo oba dva soutěžní zápasy. Nejprve Superpohár, a pak i první ligový střet s Bastií.

Sice to bylo jenom o jeden jediný gól, o který se v 74. minutě postaral Layvin Kurzawa, ale z Korsiky se vozí body jen velmi obtížně, o čemž se jistojistě v následujících kolech znovu přesvědčí další týmy. Nový trenér Unai Emery nemůže poslat do hry zraněného Thiaga Silvu, ani čerstvého olympijského vítěze Marquinhose, jenž se pod vysněný brazilský triumf podepsal proměněnou penaltou, avšak poprvé od odchodu Ibrahimoviće by se měl do hry dostat Edinson Cavani.

"Na ten zápas se samozřejmě těším. V létě jsme se poctivě připravovali na novou sezonu a pro mě nebylo snadné, že jsem nemohl pomoci spoluhráčům v prvním utkání. Teď mám velkou motivaci a už se nemůžu dočkat, až zase vyběhnu na hřiště. Je důležité, abychom první duel před našimi fanoušky vyhráli," řekl nadšeně uruguayský reprezentant.

Poslední výhra Met nad protivníkem z hlavního města se datuje do roku 2006. Tedy do doby, kdy katerské peníze do klubu ještě neproudily a Francii neohrozitelně vládl Olympique Lyon. V předchozích třech střetnutích vstřelilo PSG pokaždé tři branky a minulý víkend bylo znát, že obrana celku, který se po roce znovu vrátil mezi elitu, nebude neprostupnou.

Lille se podařilo i díky dvěma proměněným penaltám porazit, ale PSG je přeci jen někde jinde. Je třeba připomenout, že minule měli svěřenci Philippa Hinschbergera stoprocentní úspěšnost. Pro dvougólového Mevlüta Erdinga to bude poměrně prestižní zápas, neboť v Parku princů tři roky hrával. Asi se nedá příliš očekávat, že by to byl návrat vítězný.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - AS Monaco  (sobota 17:00)
René Girard, nový kouč Nantes, se chystá na domácí křest ohněm: na Beaujoire totiž přijíždí Monaco, jehož sebevědomí je po výhře v úvodním zápase posledního předkola Ligy mistrů na půdě Villarrealu pořádně vysoko.

Girardův tým sice vyhrál v úvodním kole 1:0 v Dijonu a doma většinou bývá těžko k poražení, přesto však dnes favoritem nebude. Zkušený kouč, který v roce 2012 získal senzační titul s Montpellierem, také sílu dnešního soupeře patřičně ocenil: "Z Monaka mám radost, je to pro francouzský fotbal dobře. Mají skvělý tým plný velice dobrých hráčů, jejich soupiska je opravdu hodně silná. Bereme to jako varování."

Domácím navíc budou chybět dva důležití ofenzivní hráči, kreativní záložník Adrien Thomasson a forvard Emiliano Sala; Girard se tak hodlá spolehnout jak na novou posilu Alexandera Kacaniklice, tak především na spícího Islanďana Kolbeinna Sigthórssona. Tomu se loňská sezona v dresu Les Canaris příliš nevydařila, na Euru ale došel se svojí reprezentací senzačně do čtvrtfinále a ukázal, že stále umí být důležitým hráčem. "Kolbeinn je připraven. Loni to z jeho strany nebylo ono, to ale neznamená, že by na to neměl. Je to útočník, který ví, jak střílet góly, jak přelstít obránce, jak si poradit s míčem. Může nám hodně pomoct," potvrdil kouč, že svému svěřenci věří.

Girard také odmítl tezi o tom, že by Nantes měla hrát do karet soupeřova únava; Monaco má prý dostatečně široký a čerstvý kádr na to, aby jej zápasy v Evropě takto zkraje sezony nerozhodily. Velkou roli navíc hraje i psychická pohoda, což platí zejména pro Bernarda Silvu - portugalský štírek sice zmeškal Euro kvůli zranění, proti Guingampu (2:2) i Villarrealu však byl klíčovým hráčem.

Kouč Leonardo Jardim bude moct využít i Valére Germaina, který byl proti Guingampu suspendovaný; to se hodí, protože knížecí klub letos zatím hraje na dva útočníky. Jedním z nich by mohl být i Guido Carillo, jenž proti Villarrealu nastoupil na dvacet minut a zanechal dobrý dojem. "Soustředíme se Nantes, jdeme zápas od zápasu. Současný systém (4-4-2) mi vyhovuje, dává mi více šancí. Hrát ve dvojici mě baví," potvrdil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - SC Bastia  (sobota 20:00)
Na lorientském Stade Moustoir se utkají dva týmy, které v prvním kole shodně prohrály, rozhodně ale nezanechaly bůhvíjak špatný dojem. Domácí Les Merlus přivítají Bastii, která vážila dalekou cestu z Korsiky s jasným cílem..

I Lioni di Furiani totiž opět potvrdili, že doma budou stěží k poražení, a pořádně na úvod potrápili obhájce titulu z Paříže. Prohra 0:1 jim je sice v tabulce nakonec k ničemu, kouč Francois Ciccolini ale hýřil sebevědomím a výkon svého týmu hodně chválil. Teď je na řadě další úkol: porazit Lorient poprvé od října 2013. Od té doby Korsičané na tohoto soka pětkrát v řadě nevyzráli.

Ciccolini takřka jistě opět použije rozestavení 4-3-3 jako proti PSG; jeho hráči si prý na nový systém v trénincích rychle zvykají. "Nejedeme se bránit," potvrzuje kouč bastijské sebevědomí. "Právě naopak. Chceme body. Hodně jsme se připravovali po fyzické i taktické stránce, teď uvidíme, jestli nám to pomůže."

Hosté mají jednu velkou výhodu v tom, že Lorientu chybí oba stopeři základní sestavy: Wesley Lautoa je zraněný, Zargo Touré vykartovaný. Do hry nemohou naskočit ani Pape Paye, Antoine Conté a Sylvain Marveaux, což je pro bretaňský celek už poměrně výrazné oslabení.

Na druhou stranu je Lorient týmem, který vždy spoléhal spíše na ofenzivu, a kouč Sylvain Ripoll z dlouhodobé filozofie nikterak neustupuje. Bylo to ostatně vidět i v prvním zápase sezony v Caen; tam nakonec domácí vyhráli 3:2, i když to bylo hodně divoké utkání. Les Merlus vedli na nepřátelské půdě po dvou trefách Benjamina Moukandja rychle 2:0, po 26 minutách se však ze hřiště odporoučel Touré a Caen ještě do poločasu vyrovnalo. Vítězný gól pak vstřelil tři minuty před koncem Ivan Santini.

"Byly to vlastně dva zápasy v jednom," glosoval Ripoll po závěrečném hvizdu. "První půlhodinka byla z naší strany skvělá, mohli jsme vést už 3:0. Červená karta ale všechno zlomila. Trápí nás špatné hlídání standardek, první dva góly jsme inkasovali právě z nich. Máme za sebou velmi náročné utkání, hráčům nemám co vytknout. Dali do toho vše a zasloužili si alespoň bod."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Lille má za sebou velmi špatný vstup do sezony a doma proti nováčkovi z Dijonu nebere nic jiného než vítězství. Svěřenci Frédérika Antonettiho už stihli vypadnout z předkola Evropské ligy na štítu ázerbájdžánské Qabaly, následně padli na půdě Mét (2:3), a fanoušci začínají být lehce nervózní..

Letošní rok má být pro Dogy úspěšným. Podařilo se jim (zatím) udržet nejlepšího hráče Sofiane Boufala, jejich už tak dost silnou ofenzivu ještě zpevnil talentovaný Nicolas De Préville, loni suverénně největší opora sestupující Remeše, a po loňském nevydařeném extempore s koučem Hervé Renardem vyhlíží pohárovou Evropu pod taktovkou ofenzivního specialisty Frédérika Antonettiho. Jenže zatímco na jaře korsický kouč svoji záchrannou misi zvládl, když vytáhl ambiciózní tým z druhé poloviny tabulky na konečné páté místo, po letní pauze je to zatím špaténka.

Prohra v Métách byla fiaskem, a pokud by Dogy nyní podlehly dalšímu nováčkovi (navíc na vlastním stadionu), začalo by se nejspíš mluvit o regulérní narůstající krizi. Zvlášť když Antonetti na tiskovce po prvním kole otevřeně přiznal, že jeho svěřenci zkrátka nevěděli, jak vyhrát. "Hráči nerespektovali důležitost utkání. Mysleli si, že to půjde samo," kritizoval horkokrevný Korsičan, který tak opět potvrdil, že nechodí pro ostrá slova daleko. "V první půli jsme kontrolovali hru, ale nic z toho nebylo, a po pauze jsme předváděli jakési trapné bago. Musíme to vzít jako lekci. Prohrát zápas takovýmto způsobem je k vzteku."

Dijon má také na kontě zatím nulu, návrat do nejvyšší soutěže mu po domácí prohře 0:1 s Nantes trochu zhořkl. Kouč Olivier Dall'Oglio byl ale shovívavější. "Myslím, že jsme si zasloužili bod, ale zahodili jsme příliš mnoho šancí," glosoval. "Dařilo se nám získávat míče, ale hráči působili trochu matným dojmem. Musíme se rychle zlepšit. Bojovali jsme, působili jsme jako tým, to ale v Ligue 1 samo o sobě nestačí. Někteří mí hráči umí hrát mnohem, mnohem lépe, což sami vědí."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux s novým koučem Jocelynem Gourvennecem vstoupilo do sezony vítězně, dnes jej ale čeká hodně těžký úkol. Tradičně vyhecované Derby du Garonne na půdě Toulouse nemá papírového favorita, i když jsou sezonní cíle obou klubů diametrálně odlišné..

Sebevědomí Les Girondins navíc mohlo být ještě mnohem vyšší. Los k nim nebyl příliš milosrdný, když jim hned na úvod přihrál do cesty tradičně silné Saint-Étienne; Bordelais se však do ambiciózního soupeře pustili s vervou a čtvrt hodiny před koncem vedli už 3:0. Naprosto zpackaný závěr však redukoval skóre na 3:2 a Gourvennecovi muži mají i přes výhru o čem přemýšlet.

"Hráli jsme tak, jak jsem očekával, byli jsme po většinu času kompaktní a táhli jsme za jeden provaz. Nějaké chyby tam byly, prvnímu gólu Saint-Étienne se dalo předejít, ale díváme se na to pozitivně," povzbudil své šiky bývalý kouč Guingampu. "Je těžké mít všechno pod kontrolou, zvlášť takto zkraje sezony. Musíme si ale dávat větší pozor. Vedli jsme 3:0, nakonec to mohlo skončit i 3:3."

Bordeaux letos touží proniknout na pohárové příčky, proto bude důležité, aby talentovaný stratég tým dobře připravil i po psychické stránce. A právě zápasy jako ten dnešní budou v tomto směru velkou zkouškou. Derby du Garonne v poslední době totiž ovládá právě Toulouse, které nepohrálo už třikrát za sebou a doma na Municipalu má šest bodů z posledních dvou zápasů. Ten z letošního března dokonce skončil demoličním skóre 4:0 a nakopl Duprazův tým k zázračné jízdě za záchranou.

Les Violets navíc po nepřesvědčivé přípravě v prvním ostrém kole ukázali, že se s nimi musí počítat, když uhráli na Vélodrome cennou remízu 0:0. A to ještě Dupraz nebyl ani zdaleka spokojený. "Ve víc než remízu jsme s takovým výkonem doufat nemohli. Každý den na tréninku vidím úplně jiné věci. Nedokázali jsme kontrolovat balon, hodně jsme ztráceli. Výkon mě zklamal," nebral si servítky, nicméně uznal: "Na druhou stranu jsme opravdu dobře bránili. Musíme nadále tvrdě pracovat hlavně na přesnosti přihrávek. Ale půjde to."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Angers SCO - OGC Nice  (sobota 20:00)
Asi nikdo nečekal, že by Angers po zázračné loňské (takřka pohárové) jízdě letos podobný úspěch zopakovalo; cílem kouče Stéphane Moulina bude tentokrát záchrana. Loni v srpnu Les Scoïstes coby nováček uhráli s Nice domácí plichtu 1:1, a dnes by podobný výsledek brali určitě také..

Sám Moulin zůstává zkraje sezony optimistou. Angers zatím drží většinu klíčových hráčů včetně senegalského záložníka Cheikha N'Doyeho, a přestože přišlo na několik měsíců o zraněnou jedničku Letelliera, podařilo se na jeho místo narychlo splašit Mathieu Michela z druholigového Nimes Olympique. První zápas na půdě potenciálního přímého konkurenta z Montpellieru sice skončil těsnou prohrou 0:1, úspěšný kouč z toho ale nedělal přílišnou vědu.

"Co se týče nasazení a snahy, nemám hráčům co vytknout," nechal se slyšet Moulin. "Nebyli jsme dostatečně dobří technicky, hlavně v útočné třetině. Měli jsme nějaké šance, ale nevyužili je. Nicméně Montpellier nás nepřehrál, rozdíl byl v tom, že měli Ryada Boudebouze, nejlepšího hráče na hřišti. Ligue 1 má několik skvělých hráčů a on je jedním z nich," dodal.

Také Nice loni prožilo skvělý rok, zakončený čtvrtou příčkou, jen dva body od Ligy mistrů; dva hlavní strůjci nečekaného úspěchu však z Riviéry v létě odešli. Znovuzrozeného Hatema Ben Arfu si vyhlédla mistrovská Paříž, zatímco kouč Claude Puel, rekordman v počtu odtrénovaných zápasů v Ligue 1, zamířil po téměř dvaceti letech na domácí půdě na svoji první zahraniční štaci do Southamptonu.

Jeho nástupcem se stal Lucien Favre, někdejší kouč Gladbachu, a hned v prvním kole si odbyl úspěšnou premiéru proti Rennes (1:0). O jediný gól se postaral teprve sedmnáctiletý obránce Malang Sarr, další ze zdánlivě nekonečné řady talentovaných odchovanců Les Aiglons. "Bylo důležité začít výhrou," uvedl švýcarský stratég. "Měli jsme to hodně těžké, Rennes je kvalitní tým, hráli dobře. Jejich systém 4-4-2 fungoval ukázkově. My to ale zvládli. (Malang) Sarr má velký potenciál a slibnou budoucnost. V létě jsme podepsali hodně nových mladých hráčů, stavíme nový tým a sebevědomí je důležité," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Když Rennes naposledy přivítalo Nancy v ligovém utkání, psal se březen 2013 a fanoušci na Stade de la Route du Lorient museli spolknout hořkou pilulku - outsider zde vyhrál překvapivě 2:0. Teď už Les Chardons přijíždí na zbrusu nový Stade Roazhon, kde se pokusí tři roky starý úspěch zopakovat..

Nancy se málem probilo do první ligy už v sezoně 2014/15, kdy ještě ale doplatilo na přílišnou nezkušenost a rozháranost. Napodruhé už to ale vyšlo, a tradiční klub vyznávající červenobílé barvy tak stráví mezi elitou minimálně rok. Při pohledu na jeho soupisku, kde se potkávají jedni z nejtalentovanějších hráčů země (Lenglet, Bennasser) spolu se zasloužilými veterány (Pedretti, Hadji, Chrétien), se však dá očekávat i delší setrvání. Samozřejmě za předpokladu, že se výbuchy jako v prvním zápase s Lyonem (0:3) nebudou opakovat příliš často.

Na druhou stranu na lavičce nesedí nikdo jiný než Pablo Correa - ostřílený uruguayský stratég, který už v Nancy dříve působil a na jehož Les Chardons si fanoušci Ligue 1 pamatují jako na tvrdý, extrémně fyzicky hrající tým, který získával spoustu bodů z hřišť soupeřů díky účelnému defenzivnímu fotbalu. Současné Nancy má o něco pozitivnější herní styl, Correův rukopis je v něm ale vidět stále.

Po lyonském debaklu byl bouřlivý kouč viditelně rozladěný. "První gól přišel po hloupé ztrátě balonu uprostřed hřiště, u druhého zazmatkoval gólman. Už teď jsme nejlepší tým v lize, co se týká pitomých chyb. Pokud budeme takhle kiksovat, nedokážeme vůbec nic. Je to škoda, začali jsme zápas dobře, ale půlhodina solidního výkonu prostě nestačí," hartusil.

To v Rennes panuje po prvním kole větší klid, i když také Les Rouge et Noir mají na kontě zatím nulu; těsná porážka 0:1 na těžké půdě Nice se však nebere jako tragédie. Zvlášť když Rennes v soutěžní premiéře pod novým koučem Christianem Gourcuffem nehrálo špatně. "Zasloužili jsme si více, bohužel jsme nedali gól a rozhodla standardka. Vlastně ne, dali jsme regulérní gól, ale nebyl uznán," krčil rameny někdejší kouč Lorientu a alžírské reprezentace. "Taky jsme trefili břevno. S prohrou samozřejmě být spokojeni nemůžeme, ale s výkonem už ano. Stále to není úplně stoprocentní, musíme hrát více v rychlosti a intenzivněji, ale jsme na správné cestě," dodal.

Teď Rennes potřebuje zabrat - pokud totiž započítáme hrozivý závěr loňské sezony, kdy bretaňský klub pod Rollandem Courbisem zakončil jaro střemhlavým pádem mimo dosah pohárových pozic, čekají Les Rouge et Noir na výhru už dlouhých sedm zápasů..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - SM Caen  (pátek 20:45)
Po mizerně odehraném zápase v Trophée des Champions si Lyon výrazně spravil chuť při vstupu do nového ročníku Ligue 1 a díky hattricku Alexandra Lacazetteho vypráskal nováčka z Nancy. Potvrdit tenhle výsledek bude rozhodně chtít ve svém prvním domácím utkání proti Caen, které dluží soupeři za minulou sezónu hodně.

Jestli se v předchozích letech hostům na Olympique poměrně dařilo, pak loni si s ním bilanci výrazně pohoršili. V srpnu loňského roku prohráli nejprve před vlastními fanoušky vysoko 0:4, aby následný únorový revanš dopadl jen o něco lépe. V porážce 1:4 snad šlo dohledat jen jedno pozitivum, a to právě onen jediný vstřelený gól.

Domácí kouč Bruno Génésio si moc dobře uvědomoval, že jeho mužstvo musí v Nancy nabrat zpátky ztracené sebevědomí. "Dali jsme tři branky, pak se hraje úplně jinak. Opravdu bylo důležité odrazit se zpět po utkání v superpoháru," oddechl si po výhře 3:0. "Musíme se už soustředit na další zápas. Jestli chceme hrát v horní polovině tabulky, musíme být důslední."

OL se nebude moci nově spolehnout na služby obránce Jérémyho Morela, což je spolu s Christophem Jalletem už druhá ztráta defenzivních řad. I nadále nebude k dispozici záložník Rachid Ghezzal, kterého trápí svalové zranění. Jeho budoucnost v klubu je stále ve hvězdách, zajímají se o něj v Anglii, naposledy Everton, nicméně k žádnému transferu zatím nedošlo.

Ani hostující celek si nemůže stěžovat na start z minulého týdne. Proti Lorientu to byl velký boj, ten totiž vedl v Caen už o dva zásahy, avšak tým kolem trenéra Patriceho Garandeho dokázal zabrat a ještě získat tři body. Skvěle se ukázala nová tvář Ivan Santini, jenž se trefil dvakrát. "V tom je kouzlo fotbalu," hodnotil poměrně divoký duel caenský stratég.

SMC nepomůže Hervé Bazile, který se omluvil ze souboje proti Les Gones z rodinných důvodů, nově je na marodce také Valentin Voisin a spolu s ním i Jeff Louis. Hrát nebude znovu útočník a velká opora Andy Delort, u nějž se stále neví, jaký konkrétní problém má, byť je fit. Kdo ví, třeba ho letní posila Santini vepředu nahradí v budoucnu úplně.

Garande si před týdnem v žádném případě nemohl stěžovat na přístup svých hráčů. "Co mě opravdu hodně zajímalo proti Lorientu, to byl postoj hráčů a touha s výsledkem něco udělat. Je to něco, co musím zmínit a zdůraznit. Právě takhle chceme hrát, abychom byli pořád sebevědomí," těšilo ho. "Nevzdali jsme se, nebylo pozdě. Dělali jsme, co jsme museli, a na hřiště přinesli velkou kvalitu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.60 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon11003:03
2.SM Caen11003:23
 FC Metz11003:23
 Girondins Bordeaux11003:23
5.OGC Nice11001:03
 FC Nantes11001:03
 Paris Saint-Germain11001:03
 Montpellier HSC11001:03
9.AS Monaco10102:21
 EA Guingamp10102:21
11.Toulouse FC10100:01
 Olympique Marseille10100:01
13.AS Saint-Étienne10012:30
 FC Lorient10012:30
 Lille OSC10012:30
16.Stade Rennes10010:10
 Angers SCO10010:10
 SC Bastia10010:10
 Dijon FCO10010:10
20.AS Nancy-Lorraine10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Langi

dneska snad Rybus na plac ...Tip 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Mam v plane pozerat tak by som si pozrel aj nové posily....Nkouloua som uz videl tak by bolo dobre aspon Rybusa. Mohol by dostat sancu aj Mammana. Ak teda neviem ci nebol na OH alebo ci neni zraneny.

Hlavna bude ale vyhra

Reagovat
Langi

První nabídka Evertonu za záložníka Rachida Ghezzala prý byla Lyonem odmítnuta, ta druhá ve výši 11 milionů eur a 20 % z případného dalšího prodeje už ovšem nikoliv. Tvrdí to dobře informovaý regionální list Le Progrés.

jen jdi

Reagovat
smazaný uživatel

at jde když nechce hrát u nás.Ted jestli se potvrdí řeči, že by měl přijít bud N Tep nebo Remy na hostování,protože Genesio chce ještě jednoho útočníka

Reagovat
Langi

twl Ntep...neni on náhodou taky trochu debil?...z tohohle pohledu by ten Rémy byl snad lepší

Reagovat
juninho8

Ja by som radsej mozno keby sme nasli niekoho tretieho

Reagovat
smazaný uživatel

Boufal

Reagovat
Langi

On nikam neprestoupil? Tak to bych nevahal...jeste aby dalsi rok hnil v prumernem Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Vercoutre, Dabo, Malbranque

Reagovat
juninho8

Penalcazetteeeeeeeeee

Reagovat
9augi9

Penalzette stačí...

Reagovat
juninho8

Druhy polcas je totalna katastrofa....classic lyon...vyhravaju 1:0 a myslia si ze su majstri sveta

Reagovat
Langi

Lacazette je zatim 1000%...ale ty vole 19 strel a 2 goly z penalt ...trosku potrenovat na tu LM...nerad bych zas ostudu jako vloni

Reagovat
juninho8

druhy polcas total katastrofa....trosku lepsi tym a dostaneme bura......

Reagovat
smazaný uživatel

grenier tam dosiel ako na pivny festival

Reagovat
Pyroman

Lorient Čím ten Ripoll hráče před zápasem motivuje, to by mě fakt zajímalo. Dostat ve dvou zápasech za sebou červenou v první půlhodině, to už by mohl být nějaký rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážem si predstaviť, že by Lille akýmkolvek spôsobom dalo gól

Reagovat
smazaný uživatel

už ani zavlažovanie sa nemôže na tých smädných chodcov v Lille pozerať

Reagovat
Israha

Guingamp zatím dominuje fyzicky, proti těm černochům v záloze a v útoku se není šance fyzicky prosadit, zvládá to pouze Gomis. Střed zálohy v hajzlu, Lass nerozehraný a Diaby pomalý a slabý...líbí se mi Dória, sice trochu magor, ale příkladně důrazný, nekompromisní, tak jak se na stopera sluší. No a po jednom a půl zápase jsem si oblíbil Gomise. To je válečník se vším všudy...na to, že je na hostování, tak tam v útoku i při bránění nechává duši.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele