2. kolo
20.08.2016 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Lorient - SC Bastia 0:3

Lorient má na úvod sezóny velký problém. Stejně jako před týdnem i nyní proti Bastii přišel o vyloučeného hráče během první třetiny zápasu a jen marně v oslabení konkuroval svému soupeři. Ten situace náležitě využil a hned třikrát udeřil. Na velmi neoblíbeném Stade du Moustoir vyhrál vůbec poprvé ve své historii.

Dva góly korsického celku přitom zaznamenal poměrně sváteční střelec Enzo Crivelli. Ten do klubu přišel v létě na hostování z Bordeaux, za který ve své kariéře ve 42 ligových zápasech vsítil jen čtyři branky. Vůbec první a zároveň rozhodující trefu si ovšem na své konto připsal mladý forvard Allan Saint-Maximin.

Ten načal účet po dvaceti pěti minutách hry. Centr z pravé strany nedokázali domácí odvrátit do bezpečí, ale pouze k nohám Saint-Maximina, jenž parádní střelou zhruba z dvaceti pěti metrů vymetl pavouky v šibenici. Jen o pár minut později Les Merlus přišli o N'Donga, který po šlapáku spáchaném na Mehdiho Mostefu musel předčasně a zaslouženě opustit trávník.

Crivelli pak navýšil vedení ve 38. minutě. Sadio Diallo rozehrál rohový kop náramně, našel ve vápně zcela nehlídaného spoluhráče, který z blízkosti v pohodě zacílil. I po přestávce byla Bastia aktivnějším týmem a po hodině hry kopala penaltu, byť byl souboj útočícího Thievyho Bifoumy a obránce Roseho v šestnáctce hodně sporný.

Jenže Crivelli ještě odmítl možnost definitivně rozhodnout zápas, protože míč z pokutové značky nasměroval jen do rukavic brankáře Lecomteho. Ani tenhle moment ale domácí k pozitivním emocím nevyburcoval. Ba naopak. Jeannot v 77. minutě neudržel nervy na uzdě, pořádně vyčinil rozhodčímu Deleruemu a i on vyfasoval červenou kartu.

Frustrovaný Lorient, jenž během úvodních dvou zápasů obdržel celkově již šest gólů, inkasoval ještě jednou devět minut před koncem. Parádní technická střela Mehdiho Mostefy skončila ještě na břevně, ale balón se odrazil k dobře postavenému Crivellimu, který ho hlavou pohodlně uklidil za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele