2. kolo
20.08.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine 2:0

Jestli se Rennes před vlastními fanoušky v minulosti opravdu proti někomu nedařilo, pak to byli zajisté fotbalisté Nancy. Ti totiž v Roazhon Parku prohráli naposledy v roce 2000. Až na devátý pokus Bretaňané prolomili prokletí proti tomuto protivníkovi, a to díky rozhodující brance Yoanna Gourcuffa z první půle a Giovanniho Sia ze druhé.

Domácí fanoušci můžou doufat, že Gourcuffova trefa znamená jakési znovuvzkříšení dříve skvělého francouzského reprezentanta, jehož po celou dobu kariéry trápí nesčetná zranění. Především díky nim v posledních letech nedokáže najít vlastní optimální rytmus. V Ligue 1 zaznamenal branku vůbec poprvé od letošního března.

Již první akce tohoto utkání naznačila, že by to opravdu mohlo být povedených 90 minut pro Gourcuffa, syna současného rennesského kouče Christiana Gourcuffa. Nachomýtl se do možnosti, po níž nakonec pálil Saïd, a leč se jeho spoluhráči nezadařilo v koncovce, nemuseli být oba nijak smutní. O pár minut později se totiž SRFC přece ujal vedení.

Ve 23. minutě Pedro Henrique roztáhl hru do šířky a na pravé straně našel Danzého, ten míč z první vrátil na hranici vápna, kam si naběhl Gourcuff, jenž táhlou a přesnou střelou k tyči překonal brankáře N'Dy Assembého. Nancy se na Bretani nevzdalo a ještě do poločasu mohlo být srovnáno, kdyby Koura netrefil jen tyčku.

V 58. minutě přišel na řadu asi klíčový okamžik pro ASNL. André zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí Lesage nařídil pokutový kop. Jenže Robic nabídnutou šancí pohrdl a střelu z bílého puntíku poslal jen vedle brány. Devět minut před koncem nakonec pojistil Gourcuffovu mužstvu tři body Sio, který poslal míč z šestnáctky přesně na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele