2. kolo
21.08.2016 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Marseille 2:1

Že situace v Marseille není úplně v pořádku prokázal i duel s Guingampem. Ten soupeře sice dokonale zaskočil už v první minutě, ale nemohoucnost ofenzivy utnul jen jeden jediný střelec.

OM si potřeboval vylepšit kredit u fanoušků, kteří v prvním kole na Stade Vélodrome sledovali nudnou bezbrankovou remízu. Jenže Yannis Salibur plány Francka Passiho narušil už v úvodních desítkách sekund. Marcus Coco se zbavil Hirokiho Sakaie a poslal nabídku do pokutového území, kde číhal zmíněný pětadvacetiletý záložník. A přestože si Yohann Pelé na balon sáhnul, v cestě do sítě mu nezabránil - 1:0.

S něčím takovým hosté skutečně nepočítali a než se stačili rozkoukat, mohli prohrávat už 0:2. Brankář se slavným příjmením, leč pochopitelně žádným příbuzenským vztahem s brazilskou fotbalovou legendou, se musel následně činit proti nebezpečné střele Jimmyho Brianda.

Pak přišly dvě dobré příležitosti Bafetimbi Gomise. Nejprve to zkoušel na Karl-Johana Johnssona z dálky, a poté nedokázal procpat na zadní tyč přihrávku Bouny Sarra. Na řadu tedy znovu přišli Guingampští a těsně před vypršením hodiny hry se skutečně podruhé prosadili.

Salibur si vybral Lucase Deauxe, který nahrával na přední tyč, kde číhal Jérémy Sorbon a míč s pomocí Tomáše Hubočana zapadl za Pelého záda - 2:0. Samozřejmě, pořád se hrálo ještě půl hodiny, nicméně pro Olympique Marseille v současné formě je zjevně tento výsledek již nedostižný.

Zmohl se už pouze na snížení, a to zásluhou dalekonosného pokusu Floriana Thauvina z osmasedmdesáté minuty. Guingamp už má na kontě čtyři body a příště jej čeká nováček z Nancy, kdežto na Stade Vélodrome do přístavního města zavítá Lorient.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele