2. kolo
20.08.2016 20:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 4:1

Toulouse, které loni horlivě bojovalo o holé přežití, si na úvod nového ročníku nemůže v žádném případě stěžovat. Po dvou kolech získalo čtyři body, přičemž venku uhrálo bod s Marseille a v prvním domácím utkání vypráskalo čtyřmi góly Bordeaux. Hosté tak vlastně nechali úplně zapomenout na poslední slušně odehraný duel proti St. Étienne.

V derby o řeku Garonnu neprohrálo Toulouse doma se svým soupeřem od roku 2009 a svou sérii neporazitelnosti s Les Girondins v rámci Ligue 1 protáhlo už na sedm utkání v řadě. Výraznou postavou tohoto zápasu byl útočník Martin Braithwaite, který ve druhé půli dvěma góly pojišťoval hladké vítězství a ještě vyprovokoval obránce Palloise, aby se nechal vyloučit.

Uběhly jen tři minuty a už se domácí radovali z vedení. Trejo zahrál standardku z levé strany velmi dobře, svým centrem našel ve vápně Diopa a ten svou hlavičkou na bližší tyčce prostřelil vyběhnuvšího gólmana Priora. Další branku mohl přidat v 8. minutě Braithwaite, jenže jeho pokus dokázal zablokovat Pallois.

TFC i nadále vesele vozil svého soka na svém kolotoči a šedesát sekund po Braithwaiteho možnosti znovu zaúřadoval. Opět se dokázal prosadit ze standardní situace, Trejo tentokráte posadil svůj pas z rohového čtvrtkruhu na hlavu Julliena a Prior zase nestačil zareagovat. Bordeaux se z těchto dvou rychle obdržených branek prostě nevzpamatovalo.

V 67. minutě se poprvé výrazněji ukázal Braithwaite, který z přímého kopu usměrnil střelu přes zeď a přesně pod břevno. Na druhé straně neměl takové štěstí Malcom, protože jeho pokus z volného kopu orazítkoval jen tyčku. Osm minut před koncem Pi poslal kolmici na Braithwaitho a ten se před Priorem nezmýlil.

Alespoň zmírnit čtyřbrankový rozdíl mezi oběma týmy se podařilo v poslední minutě utkání Thelinovi po centru Plašila. FCGB však hodně nepovedený duel stejně nedohrál v klidu. Pallois dvakrát ostře fauloval Braithwaiteho, nejprve v 79. minutě, poté ve třetí minutě nastavení, a viděl poměrně zbytečnou červenou kartu po dvou žlutých.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele