LaLiga - preview 38. kola

19.05.2018, 09:05, aktualizováno 20.05.2018, 08:31
Previews
Posledními čtyřmi zápasy bude dohrána letošní sezona LaLigy a tečku za vším obstará mistrovská Barcelona, a to soubojem s Realem Sociedad. Atlético má jisté druhé místo a za sebou oslavy triumfu v Evropské lize, Valencia bude měřit síly s Deportivem La Coruña, Athletic zase s Espanyolem...
Valencia CF - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Už třináct let trvá období, v němž se Deportivo muselo na hřišti Valencie v rámci LaLigy spokojit maximálně s bodem. Další šanci pokusit se o výhru na Mestalle má v posledním kole letošního ročníku, ve kterém už jsou karty pro oba týmy jasně rozdány.

Valencia dokázala dostát svému slibu, který dala fanouškům nepřímo najevo před sezonou. Postup do Ligy mistrů je jasným cílem, na kterém všichni pracují. Díky dobré formě, výtečným individuálním výkonům a umění trenéra Marcelina se tento úkol povedlo splnit s předstihem a na pátý Villarreal má Valencia náskok pohodlných deseti bodů. Navíc má v posledním kole výhodu loučení před vlastními fanoušky.

Na Mestalle se bude slavit, čemuž nezabrání ani menší výpadek formy, který Valencia zažila v posledních týdnech. V pěti minulých kolech vyhrála jen jednou a připsala si dvě porážky. Minulé kolo bylo pro Netopýry velmi příjemnou změnou, neboť se v utkání s Gironou dokázali vrátit k vyhrávání. Jedinou přesnou trefou utkání se o to postaral Luciano Vietto. Proti Deporu má Valencia velmi dobré statistiky a především domácí prostředí jí hodně pomáhá.

Pokud bereme v úvahu jen ligovou scénu, tak Valencia doma prohrála s Gironou naposledy na začátku roku 2005, což už je slušná řádka let. Gironě se ve Valencii zkrátka moc nedaří. Domácí prostředí Valencii dlouhodobě svědčí a obránce Gabriel Paulista věří, že i poslední utkání tohoto ročníku skončí výhrou jeho týmu.

V rozhovoru pro Forx Sports zkušený stoper sdělil: "Máme skvělý tým a vynikajícího trenéra. Marcelino má vlastní filozofii, kterou ale dokáže bezvadně prodat, nasadit nám ji do hlavy i do srdce. Je to velmi dobrý trenér, který věnuje pozornost každému detailu. Nikdy vás nenechá odpočívat. Může to sice vypadat hodně obtížně, ale když vidíte, že to přináší správné výsledky, vlastně jste za to moc rádi," chválí Gabriel Paulista svého kouče.

Deportivo je proti Valencii samozřejmě v mnohem náročnější situaci. Jeho setrvání v první lize je už dávno jen nerealizovaným snem, který se rozpustil. Depor bude minimálně jednu další sezonu hrát jen ve druhé lize, do níž spadl po hodně špatné sezoně. Na 17. Leganés mu v tuto chvíli chybí už propastných 11 bodů, což je zvýrazňuje jeho kvalitativní propad.

Největší podíl na tom má obrana, která je tou suverénně nejhorší obranou v celé lize. Hráči dovolili svým soupeřům nasázet už 74 branek! Za posledních deset duelů vyhrála La Coruña jen pouhé dva zápasy, když si poradila s Málagou a Bilbaem, ale jinak se stále trápí. Minulé kolo nebylo výjimkou a Depor dostal od Villarrealu tři branky už během první půle. Nakonec mu dokázal dát dva góly, ale porážku už odvrátit neuměl.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Jaume - Vezo, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Santi Mina, Rodrigo
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Schär, F. Navarro, Luisinho - Krohn-Delhi, Mosquera, Gerard Valentín - Çolak, Bakkali - Borja Valle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.22 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Hodně nepovedenou sezonu ukončí domácím zápasem Athletic. Na San Mamés přijede Espanyol, vzdálený jen tři body. O nic zásadního nepůjde, oba celky si však ještě mohou mírně polepšit.

Baskové letos pomýšleli na evropské poháry, ale na ty museli honem rychle zapomenout. Athletic prožil velmi nepovedenou sezonu a nakonec byl rádo, že se více nenamočil do bojů o záchranu. Ani v závěru sezony není forma domácích optimální, domácí mužstvo naposledy prohrálo na půdě Alavésu 1:3, když nepotvrdilo předchozí vítězství nad Betisem.

Athletic Club se tak bude chtít s fanoušky co nejdůstojněji rozloučit a naladit je na sezonu příští. V ní budou ambice tradičního celku nepochybně vyšší, než je současné umístění ve druhé polovině tabulky.

Espanyol se v závěru sezony dostal do fazóny a vyhrává jedno utkání za druhým. Vyhrál v Gironě i na půdě Atlética Madrid a před týdnem rozdrtil čtyřmi brankami poslední Málagu. Espanyol se ještě teoreticky může posunout na desáté místo, ale potřeboval by nejen vyhrát, ale také pomoc ostatních výsledků.

V prvním zápase v Katalánsku si oba celky připsaly remízu 1:1, což jen potvrzuje vyrovnanou bilanci z posledních let.

Domácí budou postrádat zkušené borce jako například záložníka Raúla Garcíu, Kikeho Solu a potrestané trio Saborit, Martínez, San José. Oproti tomu má Espanyol jednu velkou výhodu, na San Mamés totiž bude kompletní.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Lekue, Álvarez, Núňez, Marcos - Etxebarria, Iturraspe - Williams, Muniain, Susaeta - Aduriz
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Javi López, Naldo, David López, Vilá - Carlos Sánchez, Viktor Sánchez - Melendo, Darder, Baptistao - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.64 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - SD Eibar  (neděle 18:30)
Poslední zápas sezony odehraje čerstvý vítěz Evropské ligy Atlétiko Madrid. Los Colchoneros přivítají na Wanda Metropolitano Eibar, se kterým ještě nikdy v historii neztratili ani bod. Atletům k jistotě druhého místa postačí i remíza. Loučit se bude klubová legenda Fernando Torres.

Stadion Wanda Metropolitano bude slavit. Atlétiko v týdnu završilo sezonu ziskem trofeje pro vítěze Evropské ligy a v domácí soutěži má na dosah druhé místo za vítěznou Barcelonou. Krom toho odehraje poslední zápas v bíločerveném dresu útočník Fernando Torres.

Atlétiko porazilo v Lyonu Olympique Marseille a Evropskou ligu získalo už potřetí za posledních deset let, z toho dvakrát se tak stalo pod Diegem Simeonem. Nesmíme také zapomínat, že během těchto let odehráli Atleti rovněž dvakrát finále Ligy mistrů a také opanovali domácí titul. Letos to zatím vypadá na druhé místo, k jehož jistotě stačí získat bod. I titul vicemistra by byl pro madridský celek velkým úspěchem, vždyť by to bylo druhé nejlepší umístění Atlétika v sezoně od roku 1991! Největší úspěch se dostavil v mistrovské sezoně 2013/2014.

Soupeřem Los Colchoneros bude Eibar, který ještě může poskočit na osmou příčku. Pro hosty je utkání s Atlétikem tím nejméně oblíbeným, ještě nikdy v historii totiž proti tomuto celku nezískali ani bod. Na druhou stranu s ním odehrálo několik vyrovnaných duelů, včetně toho posledního, který skončil výhrou Atletů tím nejtěsnějším výsledkem. Eibar v minulém kole udolal Las Palmas 1:0 a neprohrál už tři zápasy v řadě.

Trenér Diego Simeone má k dispozici kompletní kádr a je otázkou, jakou sestavu nakonec zvolí. Přeci jenom někteří hráči ještěmohou mít v nohách finálový zápas proti Marseille. Eibar v nejsilnějším složení určitě nebude, zdravotní potíže mají Rico, Enrich, León a Diop.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Luis, Savić, Godín, Juanfran - Koke, Ňíguez, Partey, Vitolo - Torres, Griezmann
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Peňa, Lombán, Arbilla, Ángel - Escalante, García - Orellana, Jordán, Inui - García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.12 - 6.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Real Sociedad  (neděle 20:45)
Věhlasný Camp Nou je připraven na oslavnou ceremonii. Barcelona pozvedne pohár pro vítěze španělské LaLigy, o čemž už se rozhodlo několik kol dopředu. Poslední zápas sezony tu s Barcelonou sehraje baskický Real Sociedad, jemuž o nic nepůjde.

Bude to sice bez rekordního zápisu odehrané sezony bez jediné porážky, ale radost to Kataláncům určitě nezkazí. Barcelona v minulém kole nestačila na Levante, kterému podlehla po divokém průběhu 4:5. Byla to vůbec první porážka v ligové sezoně a pokud domácí neprohrají s Realem Sociedad, bude zároveň poslední.

Ligový titul v rukách Barcy je naprosto zasloužený. Svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho se prezentovali suverénními výkony a do 38. kola nasbírali úctyhodných devadesát bodů. Na Camp Nou se bude loučit jedna z velkých ikon klubu. Andrés Iniesta už dříve ohlásil konec v klubu a zápas s Realem Sociedad bude pro něho tím posledním v katalánském dresu.

Baskové si pojedou mistrovskou náladu soupeře užít a budou chtít favorita zaskočit. Nejde už jim o nic velkého, Real Sociedad už na evropské poháry nedosáhne a v tabulce se může posunout jen na osmé či deváté místo. Hosté v minulém kole porazili Leganés 3:2 a o branky se podělili Oyarzabal, Canales a Willian José.

Není žádným tajemstvím, že Barcelona má lepší vzájemnou bilanci, nicméně hosté nepatří mezi její úplně oblíbené soupeře. Dobrou zprávou pro diváky je atraktivní hra, kterou spolu tyto týmy předvádějí. Už zápas v Baskicku nabídl šest branek a i v předchozích duelech padalo celkem hodně gólů.

Barceloně budou nadále chybět Sergi Samper, Thomas Vermaelen i Sergi Roberto a otazník visí nad startem stopera Umtitiho. Ani hosté nebudou kompletní, zdravotní potíže trápí Agirretxeho a Héctora Morena.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alba, Mina, Piqué, Semedo - Iniesta, Rakitič, Busquets, Coutinho - Suárez, Messi
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Elustondo, Navas, Llorente, Bella - Illarramendi, Zurutuza - Januzaj, Canales, Oyarzabal - José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.86 - 9.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Levante UD  (sobota 13:00)
Dlouhá a náročná pouť fotbalových lig je u konce. Poslední kolo španělské LaLigy otevře v sobotu po poledni duel Celty Vigo, která se chce s domácími fanoušky rozloučit důstojným způsobem. Přijede ale Levante, které naposledy dokázalo téměř nemyslitelné.

Levante v minulém kole hrálo doma s Barcelonou a téměř každý již před výkopem počítal s debaklem klubu z Valencie. Jenže místo toho byl k vidění strhující a vyrovnaný zápas dvou útočících jedenáctek, který patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli v LaLize letos vidět! A ještě větší překvapení bylo to, že vítězství v devítigólovém thrilleru uzmulo Levante!

Vyhrát nad Barcelonou, která vám dá čtyři branky, to se povede málokomu. A dobře to ví například José Luis Morales. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu zmínil: "Tohle byl fantastický pocit. Jedna z nejlepších chvil v životě fotbalisty a věřím, že i fanoušek dobrého fotbalu si musel přijít na své. Zvládli jsme něco, co se nám možná už nikdy nepodaří. Prožíváme v posledních týdnech skvělé momenty," dodal obránce.

Levante bylo jedním z týmů, pro které mělo být maximem těsně se zachránit. A ze začátku sezony to tak možná opravdu vypadalo. Především poslední týdny ale Levante zapnulo a v cílové rovince LaLigy nasadilo k tempu, které chápe málokdo. V posledních deseti duelech prohrálo jen jednou a proti Barceloně si připsalo už pátou výhru v řadě!

Celta Vigo naopak prožívá zcela odlišné chvíle. Za deset minulých klání vyhrála jen jednou a aktuální třináctá příčka je velkým zklamáním. Celta je týmem, který si chtěl zvyknout na boj v blízkosti pohárů, ale letošní sezona nepatří k povedeným. Tým z Viga navíc v předposledním kole schytal debakl v podobě šesti branek od Realu Madrid a ukázal jeden ze svých nejhorších výkonů sezony.

Je ale pravda, že domácí prostředí ho podporuje v lepších výkonech. Ve třech posledních utkáních na stadionu Balaídos Celta neprohrála a vědomí posledního kola ročníku, kdy jí prakticky o nic nejde, by jí mohlo dodat dostatečný klid.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Hugo Mallo, Roncaglia, S. Gomez, Jonny - Wass, Jozabed, Lobotka - Sisto, Aspas, Maxi Gómez
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Postigo, Chema, Luna - Rochina, Lukić, Campaña - Morales, Pazzini, Sadiku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.52 - 5.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Real Betis  (sobota 16:15)
Real Betis má za sebou poměrně povedené derby, které jen doložilo jeho výtečně sehranou sezonu. Béticos dokázali uhrát Evropskou ligu a nikdo už je o ni nepřipraví. V sobotu odpoledne by navíc rádi využili špatné formy domácího Leganésu.

V sobotu odpoledne na sebe na Estadio Municipal de Butarque narazí dva týmy s naprosto odlišnou formou a rozdílnými pocity z končící sezony. Domácí Leganés se trápí a ani jeho 17. místo dokonce chvíli nevypadalo jistě. Leganés se sice zachránil a k dobru má nyní 11 bodů, což je víc než slušné, ale že by mohl být se sezonou spokojen, to se říct nedá. Především v ofenzivě to často skřípalo, což dokazuje mimo jiné třetí nejhorší útok ligy.

V posledních týdnech Leganés opět trochu ubral a vypadá to, jako by mu docházel dech. Spokojen se záchranou a bez větších ambicí, spokojeně hraje svůj nepříliš záživný standard. Dvě pouhé výhry v posledních deseti soutěžních kolech a tři porážky v řadě. Naposled Leganés sahal po bodu proti Realu Sociedad, jenže těsně prohrál 3:2.

Trenér Asier Garitano se přesto snaží své hráče alespoň motivovat před posledním utkáním sezony. "Víme, že se nám teď moc nedaří, ale splnili jsme svůj základní cíl a zachránili se. Teď pro nás bude důležité rozloučit se s našimi fanoušky co možná nejlépe, ideálně výhrou. Chci, aby každý dal do posledního kola maximum. Věřím, že se nám může podařit dobrý výsledek, pokud se budeme soustředit a naučíme se lépe proměnit své šance," přeje si Garitano.

Pomoci by mu k tomu mohl také fakt, že v Leganésu Real Betis ještě nikdy nevyhrál! Při své poslední návštěvě se tým ze Sevilly musel smířit s potupným výpraskem 4:0. Od té doby uplynul více než rok a Real Betis se v mnohém změnil. V očích svých fanoušků samozřejmě výrazně k lepšímu, neboť současný tým se po skvělé sezoně může těšit na vysněné evropské poháry! V závodě o ně navíc předstihl i konkurenční a zkušenější Sevillu.

Právě s ní se Real Betis utkal v minulém kole a ačkoli ještě pár minut před koncem prohrával, nakonec si s městským rivalem rozdělil body. Právě na Sevillu má šestý Real Betis náskok pěti bodů, takže žádný výsledek už nemůže tohle pořadí zvrátit.

A trenér Quique Sétien je na své chlapce náležitě hrdý. "Každému je asi jasné, že jsme v mnohém překonali naše původní cíle. Máme za sebou skvělou sezonu, v níž jsme dokráčeli mnohem dál a zlepšili se jako celek. Tady to ale pro nás musí začít, protože naši úroveň chceme zlepšovat pořád. Teď je důležité, abychom se důstojně rozloučili s našimi fanoušky," přeje si populární trenér.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Champagne - Zaldua, Mantovani, Siovas, Diego Rico - Rubén Pérez, Gabriel, El Zhar, Eraso - Omar, Guerrero
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Pedro - Francis, Mandi, Bartra - Amat, Durmisi, Fabián, Javi García, Joaquín - Sanabria, Rubén Castro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.63 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Girona FC  (sobota 18:30)
Las Palmas má za sebou hodně smolnou sezonu a v té nadcházející budou jeho fanoušci chodit na fotbal ve druhé lize. Vše navíc může ještě zhoršit Girona, která v případě výhry a případného překvapení v Málaze odešle Las Palmas až na poslední místo tabulky.

Las Palmas už odpočítává minuty do konce sezony, která se mu vůbec nepovedla. Klub z Kanárských ostrovů má za sebou poměrně rušné týdny. Kromě nepříjemných potíží a zmatků ve vedení se fanoušci musí připravovat především na pád do druhé ligy, který už je nevyhnutelný. Las Palmas zatím nastřílelo pouze 23 branek, což z něj dělá nejhorší útok v lize. Stačilo mu to na pouhých 22 bodů.

Ani období konce ligového ročníku, ve kterém se obvyklé týmy ohrožené sestupem vzepnou ke statečnému souboji, nepomohlo. Tým z Kanárských ostrovů za posledních deset kol nezvítězil ani jednou a připsal si kromě osmi porážek jen dvě remízy. Ani v jednom z těchto deseti kol nedokázal vstřelit víc než jednu branku a s prázdnou odešel také v minulém kole, kdy těsně nestačil na dobře hrající Eibar.

Přesto trenér Paco Jémez hledá pozitiva. "Moc mě mrzí poslední zápas s Eibarem, protože si myslím, že jsme si zasloužili mnohem víc. Hráči tvrdě pracují, dělají maximum a neztrácejí optimismus ani přesto, že už máme druhou ligu jistou. O to víc je mi líto, že se výsledky pořád nedostavují. Věříme ale, že najdeme dostatek motivace a štěstí k tomu, abychom se s první ligou rozloučili důstojným způsobem, navíc před domácím publikem," dodává trenér.

Las Palmas k tomu poslouží soupeř z Katalánska, neboť na Kanárské ostrovy zavítá Girona. Ani té se v poslední době moc nedaří a její sen o blízkosti pohárů už je dávno minulostí. Aktuálně Girona sídlí až na 11 místě se ztrátou sedmi bodů na Sevillu. Může za to především nepovedený finiš, neboť Girona v posledních deseti zápasech brala tři body jen dvakrát. Minulé kolo jí také mnoho radosti neudělalo, neboť nestačila na Valencii. Přesto hodnotí tuto sezonu v roli nováčka pozitivně.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Galvez, Ximo, Aguirregaray - Aquilani, J. Castellano - Nacho Gil, Halilović, Ezekiel - Calleri
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Ramalho, Juanpe, Bernardo, Mojica - Portu, Pere Pons, Granell, Borja Garcia - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.79 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - Getafe CF  (sobota 18:30)
Na stadionu La Rosaleda se Málaga rozloučí s nejvyšší soutěží a ještě se pokusí neskončit na posledním místě tabulky, byť situaci nemá ve svých rukou. Getafe má o motivaci postaráno, případná výhra ho ještě může posunout na pohárové příčky, ale i jeho osud závisí na jiném zápase.

Aby Málaga neskončila poslední, potřebuje vyhrát a zároveň doufat v domácí porážku Las Palmas nad Gironou. Málaga naposledy vyhrála koncem dubna, když porazila Real Sociedad 2:0, následně ale tři zápasy prohrála a definitivně ztratila jakoukoliv možnost záchrany.

Albicelestes v uplnyulých dvou kolech inkasovali dohromady sedm branek, tři inkasovali od Alavésu a čtyři od Espanyolu. Za celý ligový ročník vyhráli jen pětkrát, z toho čtyřikrát na stadionu La Rosaleda. Z tohoto hlediska je jejich sestup zasloužený.

Getafe patří před posledním kolem osmé místo a na sedmou Sevillu ztrácí tři body, tedy i madridský celek potřebuje vyhrát. Pokud se tak nestane, může na Evropskou ligu zapomenout.

Málaga má s Getafe velmi vyrovnanou bilanci a ve vzájemných zápasech dost často rozhoduje domácí prostředí. Koneckonců první zápas letošní sezony zvládl madridský celek, který vyhrál 1:0.

I v posledním kole bude domácímu celku scházet několik hráčů. Právě početná marodka je jedním z faktorů tolik neúspěšné sezony. Proti Getafe nenastoupí Peňaranda, Ricca, Castro, Torres, Pérez, Rolan, ale i potrestaní Miguel a Rosales. Na druhé straně barikády nebudou moci nastoupit Arambarri a Bergara, přičemž start Cabrery je nejistý.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Prieto - González, Hernández, Iturra - Lestienne, Lacen, González, Robles - Success - En-Nesyri, Ideye
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Suárez, Dakonam, González, Antunes - Portillo, Flamini, Fajr, Ndiaye - Molina, Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.49 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Deportivo Alavés  (sobota 18:30)
Sevilla je na sedmém místě a s tím by chtěla hrát předkolo Evropské ligy. Po minulém kole, v němž si jen rozdělilo body s Betisem, musí ještě zabrat. Na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána se totiž dostaví Deportivo Alavés, které rozhodně nelze podcenit.

Sevilla má za sebou končící sezonu, která byla hodně turbulentní. Vedení klubu kvůli špatným výsledkům hned třikrát změnilo trenéra a poslední trenér, kterému se trochu daří situaci vylepšit, má příliš málo času. Sevilla před sezonou plánovala velké věci, ofenzivní fotbal s ní spojený a postup do Ligy mistrů, ale nakonec může označit sezonu za podprůměrnou. Aktuálně je na sedmém místě s náskokem tří bodů na Getafe a stálo ji hodně sil, aby se vůbec na sedmé místo dostala.

Po dvou skvělých výhrách nad Realem Madrid a Realem Sociedad si připsala jen bod, když musela dotahovat utkání s Betisem. Městské derby mělo hodně emocí a hraničních situací, nakonec nabídlo 4 branky a remízu 2:2. Proti Alavésu by se Sevilla ráda opírala o tradici, kterou tento souboj má - od roku 2002 se ještě ani jednou nestalo, že by vyhrál hostující tým!

Zkušený záložník Roque Mesa by moc rád v této sérii pokračoval. "Myslím, že máme za sebou hodně povedené utkání s Betisem, ve kterém ale nemůžeme být rádi za výsledek. Určitě jsme si zasloužili mnohem víc a já věřím, že si v příštím utkání s Alavésem připíšeme tři body. Už jen kvůli našim fanouškům, kteří nás tak úžasně podporují. Osobně cítím velkou důvěru trenéra Caparróse a to mi na hřišti moc pomáhá."

Mesa moc často nenastupuje, ale v minulém kole odehrál solidní zápas. Na hřišti bude zřejmě také v posledním utkání ligového ročníku, což se o jiných hráčích říct nedá. Na absenci Caroleho jsme si zvykli, mimo hru je zraněný Gabriel Mercado. Karetní trest zase nepustí do hry Escudera. Hosté jsou v mnohem náročnější situaci. Chybí jim zranění Alexis Ruano, Álvaro Medrán, Carlos Vigaray nebo Alfonso Pedraza.

Místo zraněného Pedrazy zaujme zřejmě Rubén Sobrino, který v rozhovoru pro klubové stránky řekl: "Dlouhodobě se nám nedaří tak, jak bychom chtěli, ale myslím, že v poslední době ukazujeme naplno naše odhodlání se nevzdat. Ještě před pár týdny to vypadalo mnohem hůř, ale máme velmi dobrý kolektiv. Jsem si jist, že se Sevillou můžeme odehrát dobré utkání," dodává Sobrino.

V minulém kole se Deportivo Alavés před vlastními fanoušky radovalo z důležité výhry nad Bilbaem, čímž navázalo na předchozí úspěch proti Málaze. Před začátkem kola je Alavés na 12. místě na desátý Real Sociedad ztrácí jen dva body. V posledních deseti kolech ale Depor prohrál jen čtyřikrát a nebude pro Sevillu snadným sokem.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Layun, Lenglet, Kjaer, Arana - Roque Mesa, N’Zonzi - Sarabia, Banega, Nolito - Sandro
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Rodrigo Ely, Diéguez - Ibai, Tomas Pina, Garcia, Sobrino - Munir, Guidetti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.26 - 9.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Real Madrid  (sobota 20:45)
Villarreal by si moc rád uchoval pátou příčku, která mu prozatím patří. Na domácí půdě za tím účelem uvítá Real Madrid a bude doufat, že se Bílý balet bude koncentrovat spíše na blížící se finále Ligy mistrů.

Na Estadio de la Ceramica se v sobotu večer otevřou brány jednak pro domácí jedenáctku, ale také pro slavného soupeře. Tím bude Real Madrid, který se chce co nejlépe připravit na fotbalový svátek, který ho v týdnu čeká. Královský klub změří ve finále Ligy mistrů síly s Liverpoolem a opět mu budou patřit pohledy celého fotbalového světa. Už nějaký čas je znát, že se letos Real soustředí výhradně na milionářskou soutěž.

O titulu v LaLize už Real dávno nesní a z pohledu na tabulku je důvod jasný - rozdíl mezi ním a první Barcelonou činí propastných 15 bodů! Bílý balet vzdal snahu o titul před pár koly, aby měl dostatek sil a energie doručit svým fanouškům potěšení v podobě další trofeje Ligy mistrů. Už v minulém kole ukázal, že když chce, umí být smrtonosný.

Ačkoli se Real musel opět obejít bez Cristiana Ronalda, dokázal nadělit Celtě Vigo šest branek. Podle posledních zpráv se navíc Cristiano Ronaldo vrací k trénování v plném režimu, takže se Villarreal má na co těšit. Trenér Zinedine Zidane se ale přesto možná rozhodne některé opory před klíčovým střetem sezony šetřit.

Jedním z hráčů, kteří se gólově podíleli na přípustném zničení Celty, byl mladík Achraf Hakimi. Po utkání se podělil o své pocity s médii: "Chtěli jsme zakončit sezonu na domácím stadionu co nejlépe, aby mohli fanoušci slavit. Celou sezonu nás podporují naprosto fantasticky a věří nám, i když se nám nedaří úplně pokaždé. Ještě nás čeká duel s Villarrealem, na který se musíme soustředit. Do něj chceme dát také maximum," uvádí mladý bek.

Čtyři z posledních pěti vzájemných duelů Villarrealu s Realem Madrid byly hodně vyrovnané a ve Villarrealu se před více než rokem radoval Real. Během posledních třiceti minut totiž dokázal otočit utkání ze stavu 2:0 pro Žlutou ponorku na konečných 3:2! Tentokrát se trenér Javi Calleja musí s Realem Madrid poprat bez zraněného Bruna Soriana a Ramira Guerry. Zpět do základu by se měl dostat Pablo Fornals.

Šanci by měl dostat také mladý útočník Denis Čeryšev, který fotbalově vyrostl právě v Realu. Žlutá ponorka je na domácí půdě velmi obtížným soupeřem a poslední tři ligové duely zde zvládla na výbornou. Celkově ale musí hodnotit svou sezonu jako průměrnou, neboť jejím cílem byla jednoznačně Liga mistrů. Teď je jasné, že se opět dostane "jen" do Evropské ligy.

V minulém kole dokázal tým trenéra Callejy vyloupit stadion Riazor, neboť domácí Deportivo La Coruña na soupeře žalostně nestačilo. A to i díky dvěma zásahům Samuela Castilleja, který je v poslední době ve výborné formě. Mladý hráč ale přesto dobře ví, že má ještě mnoho slabin.

V rozhovoru pro deník Marca sdělil: "Těší mě, že jsem mohl minule přispět k našemu vítězství, bylo pro nás důležité. Zajistili jsme si poháry, což je vždycky velký bonus a skvělá odměna za tvrdou práci. Cítím, že po osobní stránce rostu, mám tu všechno pro své zlepšení. Hlavní ale je, abych na sobě pořád pracoval. Doufám, že budu mít šanci učit se od těch nejlepších a pomáhat Villarrealu v dosažení dalších cílů."
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario Gaspar, Alvaro, V. Ruiz, J. Costa - Trigueros, Rodri - Castillejo, Fornals, Čeryšev - Bacca
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Nacho, Varane, Vallejo, Marcelo - Lucas Vazquez, Kroos, Kovačić, Asensio - Bale, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 4.92 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona37279198:2990
2.Atlético Madrid37239556:2078
3.Real Madrid37229692:4275
4.Valencia CF37217963:3770
5.Villarreal CF371861355:4860
6.Real Betis371861358:5860
7.Sevilla FC371671448:5855
8.Getafe CF3714101341:3352
9.SD Eibar371481542:4850
10.Real Sociedad371471666:5849
11.Girona FC371391548:5848
12.Deportivo Alavés371522040:4947
13.Celta Vigo3712101555:5846
14.Espanyol Barcelona3711131335:4246
15.Levante UD3711131342:5446
16.Athletic Bilbao3710131441:4843
17.CD Leganés371171931:4940
18.Deportivo La Coruña376112037:7429
19.UD Las Palmas37572523:7222
20.Málaga CF37552724:6020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (267)

Přidat komentář
ADM

V článku vedľa sme načrtli tému stretávky Madridistov a Culé (resp PD sekcie), spojenú s futbalovým zápasom, nech už je navždy rozhodnuté, keď posledné Clasico skončilo remízou Potom to prípadne môžme ešte zahrať aj na repre strunu...

Zatiaľ sa nerieši dátum, kedže je to celé len v plienkach, len prípadný záujem a prípadné miesto, ktoré vyhovuje Slovákom aj Čechom - čo je asi Brno.

Tak sa nehanbite napísať, kto by si našiel čas, keby sa niečo také konalo..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na místu konání mi nezáleží, u nás je pro mě dostupný cokoliv, s časem to je pro mě zvlášť v létě o dost horší... A zápas nevím, společný Clásico bych asi nedal

Reagovat
patas92

Má na mysli zápas mezi náma

Reagovat
ADM

Inak paradoxne s časom by som na to bol aj ja lepšie až niekedy v septembri, zatiaľ je to vážne len zisťovanie či je o to záujem, keď už na to prišla reč.

Reagovat
patas92

Podzim bude určitě lepší pro všechny, akorát CHONG už bude pod pantoflem a kdo ví, jestli ho stará pustí

Reagovat
CHONG

Při tom tvém "seznamování" přes facebook mi mělo hned dojít, že jsi panic

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

Reagovat
patas92

Nevinný vtípek. Sorry, jestli se tě to dotklo . Svatbu ti samozřejmě přeju

Reagovat
CHONG

Však já taky jen vtipkoval a děkuju

Reagovat
patas92

Já půjdu, jestli půjde valloire

Reagovat
MadMrJacky

a Greatest samozřejmě

Reagovat
patas92

Zas vocamcaď pocamcaď

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
teenz

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

To aby som si dal na tricko vytlacit Messi, best player in football history.

Reagovat
ADM

Tito novacikovia nech si spravia vlastnu stretavku

Reagovat
smazaný uživatel

A napíšete Barca1?

Reagovat
ADM

Jasné, bez neho a Valla ani neštartujem auto.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

nejsi teplej že ne?

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
patas92

Co je to s váma dneska dopiče

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Gazdo

ja som za miesto nie je problem len ako napisal hristo s casom to bude horsie

Reagovat
Jordi Alba

Jen to Brno je docela humus.

Reagovat
Gazdo

Tak da sa aj niekde vedla brna dedin v okoli su mraky

Reagovat
Jordi Alba

Těch 300km trošku odrazuje.

Navíc pro člověka, co neřídí. (Životní prostředí hovada )

Reagovat
ADM

Určite tam nemusí ísť každý autom, ale môžme sa potom pospájať a napr. ja vezmem 3 ludi zo SR, ak nie su zrovna z východu. (životné prostredie )

Reagovat
Jordi Alba

Když někdo pojede přes Liberec ať se nebojí ozvat. Nebo aspoň Praha, 6 hodin do Brna ve vlaku sám by bylo smutné.

Reagovat
madridcan

Ty kokos, jak ma rovno odparkoval

Reagovat
ADM

som zo stredneho, tak aby som sa nemusel vracat

Reagovat
alcantara

Dobra picovina, do Prahy jedine vo vlaku a s flasou v sebe.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
Jordi Alba

A celkem bych byl zvědavej na to složení lidí, co by měli zájem.

Reagovat
ADM

Za ten jeden deň sa tu priamo k veci ozvalo toľko ľudí, že by sme si nakoniec nezahrali ani na malej umelej tráve

Osobne som počítal s tým, že by prišlo aspon po 6-7 ľudí z oboch táborov, keď už by sme sa mali schádzať a organizovať to. Predpokladal som stálice - z nášho tábora Hristo, ty, Switchback, alcantara, patasa, technecium a Viscu. Od Madridistov napr. teenz, imp, valloire, Chong, Stepan, Kokesh, vilp..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele treba pro me je to Praha nebo nic. Na cestovani nekam do tretiho sveta (rozumej Brna) jsem moc linej..

Reagovat
Jordi Alba

Tak zas předpokládám, že by jela stejně tak půlka z těch, co řeknou, že půjdou. Ale mít aspoň 5+5 nebo 6+6 lidí by bylo fajn.

Reagovat
Jordi Alba

Jinak ména taky docela v pohodě, co si vyjmenoval. Škoda, že imp chce jenom Prahu. Na druhou stranu ale chápu, že ne každému by se kvůli tomu chtělo do zahraničí. (Čti Brno.)

Reagovat
misinho7

co mate vsetci proti Brnu?

Reagovat
ADM

Ja som tam teda nikdy nebol, ale po tej trojici komentárov pod príspevkom vyššie sa mi už do toho tretieho sveta tiež nechce

Reagovat
Rssa

Brno je v pohodě, to je jen pohodlnost Pražáků vydat se někam, kde jsou stromy a usměvaví lidé. Děsí je to.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Brno je svérázné, je to vlastně taková obrovská vesnice, jezdím tam tak desetkrát do roka na víkend za bráchou a kámoši a bývají to vždycky super akce, ale trvale bych tam žít nechtěl.

Reagovat
misinho7

hmm cize podal cechov existuje len Praha a ostatok je dedina? nieco podobne ako si myslia blavaci ?

Reagovat
CHONG

Tak jsem to úplně nemyslel, já jsem původně z Moravy, takže proti vesnicím nic nemám, naopak, každopádně Brno je pro mě takový zvláštní hybrid, velké město s vesnickým nádechem, což je kombinace, které mi ne úplně sedí.

Reagovat
misinho7

hmm a co tu vytvara taky dojem ze to ma dedinsky nadych? to by ma zaujimalo ..alebo co to definuje ?

Reagovat
berger321

Přesně, velké město s vesnickým nádechem. Líp bych to neřekl Ale je tu dobře, na rozdíl od Prahy je tady srdce

Reagovat
misinho7

ja tu studujem uz 3 roky a neviem si vynachvalit ..asi je to vazne prazakmi ako pise dole Rssa ... hlavne mne to asi vyhovuje kedze je to take studentske mesto, same univerzity vela ziakov, party akcie atd. a stale sa tu da co robit...no ak je toto mesto tretieho sveta tak potom co sa tyka slovenskych miest tak tie sa potom asi nedaju ani zaradit..

Reagovat
teenz

Do Brna jezdim na sluzebky jen na vecer na hotel a uplne v pohode.

Reagovat
Jordi Alba

Ráno se má začít rejpnutím.

Reagovat
technecium

V Praze klidně, ale nikam jinam do třetího světa se mi jezdit nechce

Reagovat
alcantara

Michalovce. Alebo Tatry, nech maju Slovaci pripadne pocetnu vyhodu.

Reagovat
Gazdo

Michalovce

Reagovat
madridcan

Optimista ked si mysli, ze tam nájde ihrisko

Reagovat
Gazdo

A hlavne zelezne brany

Reagovat
TopinB

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TopinB

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Jsem pro. Zápas a pak chlastačka.

Reagovat
Gazdo

Takze to bude na vikend?

Reagovat
Rssa

A co Ostrava? Myslím, ze je to pro Čechy i Slováky daleko dostupnější (vlak) i zajímavější místo

Reagovat
Footballer

Reagovat
Ángel di María 22

Kdyz budu mit cas, klidne bych prijel

Reagovat
Kluivert9

Poznat valloira je asi to poslední, co bych chtěl na tomhle světě zažít

Reagovat
el Principito

Reagovat
CHONG

Vall je dobrej kluk.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Nezní to špatně, akorát pokud to bude na podzim, tak nevím, jestli se mi termínem trefíte do některého z nemnoha volných okýnek

Reagovat
Diego2

Zalezi na terminu a podle toho by jsem se pridal. Jinak v okoli Brna penzion Býkovice - je tam i placek na fotbalek.

http://utrivolu.cz/

Reagovat
raduinho

Já bych šel taky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ta Iniestova rozlučková tiskovka byla naprosto parádní záležitost hodná toho, kdo se s náma loučí. Klubu za to patří velká pochvala, navíc to choreo připravovaný na nedělní zápas vypadá velkolepě. Tak snad bude plný Camp Nou.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem to živě na Facebooku. Opravdu se jim to povedlo. Akorát škoda, že to ten komentátor nestíhal všechno překládat. Bylo dobrý jak to celý pojali v takový přátelský atmosféře, hodně bývalých spoluhráčů, rodina atd.

Reagovat
vilp

Z toho tvého Rodriho roste parádní hráč.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dneska jsem bohužel neviděl. Ale teď čtu, že jeho přestup do Atlética má být zanedlouho oficiálně oznámen.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.forcabarca.sk/clanok/29119/atletico-ponuklo-griezmannovi-astronomicky-plat

25 mega je dost velka palka. K tomu by sme museli zmenit system a "odstavit" Dembeleho. Asi menim nazor. Griezmanna do Barcelony nechcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Celou dobu se píše, že k nám jde i když bude mít nižší plat. Nejdřív mu mělo Atlético nabídnout 18mega a to taky odmítl a přitom se psalo že mu u nás dají kolik 10mega?

Reagovat
el Principito

mě se strašně líbí

Reagovat
ciernyribiz

nesklamali ako kazdy rok hnoj

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý argument

Reagovat
ADM

Práve som aj kvôli prebiehajúcej rozlúčke a konci ďalšej legendy prvýkrát od roku 2009 pozrel celé pamätné El Clásico...

Neskutočný futbal z našej strany. Tak dominantný výkon, ako v tomto zápase predviedol Xavi, si odvtedy od záložníka nepamatám. Predtým na MS 2006 ma odvaril Zidane, ale fakt mi neprichádza na um niekto, kto by za posledných 10 rokov zahral na vyššom leveli. Dovolím si povedať, že tento zápas vyhrali sami Messi so Xavim, neskutočná spolupráca a dominancia. Samozrejme povedať to takto by bolo nefér voči skvelému Danimu, Piquému, Henrymu či Etoovi, ktorý sa v zápase maximálne obetoval pre tím a hral takmer bez lopty.

Pre fanúšika Barcelony, hlavne tých čo to nezažili, povinnosť nájsť si hodinku a pol a vzhliadnuť túto krásu

https://youtu.be/I6vM1Ydb0R8

Inak Robben skvelý, síce ho Pique slušne mazal s pribúdajúcimi minútami. Chvalabohu to v Reale nepremysleli a poslali ho preč, s CR by to bolo ešte lepšie duo ako s Ribberym...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem co ma tato stupidna ko....a spolocne so sucasnostou a tymto kolom ligy. Bez si zaspominat na vase sranda fora, ze ste za 90 rokov mali akurát tak na 4 poriadne zapasy nad nami

Reagovat
ADM

ty si král

Reagovat
madridcan

Spätne ked sa pozrieš, tak Robinho aj Robben odišli pre nejaky základ pre Ronalda. Inak tu sezónu nás ťahal on s Higuainom, ale pred zápasom si sa vždy musel modliť nech sa nezrani.

Reagovat
el Principito

Levante v 10 dalo 3 góly Betisu

Reagovat
el Principito

Leganes

Reagovat
Hakha

Pro ty co rádi statistiky :)

Statistika dvou hvězd LaLigy před finálním zápasem sezóny 2017/2018:

- Messi

Z= 35, G= 34, GP= 2, SC= 196, GvV= 26, GmV= 8

A= 12, KP= 86

UD= 182, R= 8.73

- Ronaldo

Z= 26, G= 25, GP= 3, SC= 173, GvV= 25, GmV= 0

A= 5, KP= 39

UD= 29, R= 7.96

Pozn.

Z=Zápasů, G=Celkem Gólů, GP=Gólů z Penalt, SC=Střel Celkem, GvV= Góly ve Vápně, GmV= Góly mimo Vápno

A=Asistence, KP=Klíčové přihrávky

UD=úspěšný dribbling, R=Průměrné hodnocení

Hodnocení hráče je ze stránky www.whoscored.com

Statistika hráčů Ligy Mistrů před finálovým zápasem 2017/2018

- Messi

Z= 10, G= 6, GP= 0, SC= 44

A= 2, KP= 16

UD= 40, R= 8.04

- Ronaldo

Z= 12, G= 15, GP= 4, SC= 82

A= 3, KP= 14

UD= 20, R= 8.24

Statistika hráčů sezóny 2017/2018 (LaLiga, Liga Mistrů, Copa del Rey, Super Cup, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup)

- Messi

Z= 53, G= 45, GP= 2, SC= 257

A= 18, KP= 111

UD= 228, R= 8.57

- Ronaldo

Z= 42, G= 43, GP= 7, SC= 255

A= 8, KP= 53

UD= 49, R= 8.05

Reagovat
loki5

Nemáš ještě Salaha ?

Reagovat
loki5

přehlédl jsem odkaz kouknu se sám

Reagovat
smazaný uživatel

Už nějakou dobu říkám, že Liga Mistrů je liga Realu... (Myšleno od roku 1955)

A Ronaldo to za tento rok potvrzuje statistikami... Real v La Lize je úplně jiný jak v LM...

Reagovat
misinho7

Baleee riadna formicka nacasoval to .. zeby predsa zaklad vo finale?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim.

Reagovat
misinho7

s tym ze Karim bude sedit a Isco hrat ? teoreticky ta zostava na finale moze byt totalne identicka ako ta dnesna

Reagovat
CR7RONALDO

Tak to dúfam, že nedá. V tejto zostave sa Ronaldovi moc nedarí, proste Karim musí hrať.

Reagovat
Switchback

Jaká bude sestava podle tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Viz misinho. To co dneska (mimo golmana samozrejme) nebo Benzema misto Isca. Balea posledni tejdny nejde ignorovat. Nehlede na je celkem nenapadne hodne solidni v defenzive, coz se proti Salahovi/Manemu muze hodit.

Reagovat
Switchback

dík šéfe

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo

Reagovat
Jordi Alba

Do hledáčku Valencie se dostal křídelník PSV Eindhoven Hirving Lozano. Případný přestup nebude levnou záležitostí, nizozemský mistr za mexického reprezentanta požaduje 25 milionů eur. (football-espana.net)

To je taky vtip, ne? Šel tam snad za 20, udělal v lize titul a 17+8.

Reagovat
smazaný uživatel

V druhé části sezóny se kritizovalo, že nehraje pro tým a chce si jen vylepšit své statistiky.

Reagovat
Rssa

Taky je to podle zprav docela velky blbec, problematicky hrac. Nedivil bych se, kdyby za trochu vyssi castku ho pustili.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
blaugrana

Dnes by to chcelo niečo veľkolepé v podobe 6:0, aby mal Don štýlové zakončenie.

Reagovat
Visca el barca

Grizi je hotov?

Reagovat
LAM

Nějaký nový zprávy?

Reagovat
Visca el barca

Co čtu tak je s klubem domluven už na platu, bude mít po Messim nejvíc. Teď jde jen o to, zda to bude výkupka či dáme symbolicky víc. Snad to bude do MS ať máme v létě klid

Reagovat
LAM

Dneska by mohla bejt nějaká super ofenzivní sestava

Stegen-Alba,Umtiti,Pique,Semedo-Coutinho,Sergio,Iniesta,Dembele-Suarez,Messi

Reagovat
el Principito

Messi hrát nebude ... určitě ne od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě bude hrát ale až tak od 60min. Přeci je to rozlučka s Iniestou. Tam by neměl chybět.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Messi bude odpočívat a podle mýho scénáře půjde před koncem do hry za loučícího se Andrése - symbolický střídání kapitánů.

Reagovat
remeslnik

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Kdo je v dnešní době fotbalový gentleman?

Mám na mysli hráče, který nemá žádné výstřelky, neuráží soupeře a naopak si jich váží, má minimální počet karet, nemá tetování, neopíjí se, nestimuluje, je vzorem pro mládež co se týká hodnot a slušného chování.

Reagovat
Jordi Alba

Gentleman - Nemá tetování?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to zarazilo

Reagovat
smazaný uživatel

Jiste. Tetovani jsou znameni Satana.

Reagovat
Jordi Alba

To jako v budoucnu už nebudu gentleman?

Reagovat
ADM

Ako sa nenapadne chcel pochvalit, ze je bad boy

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, kérka nemusí nutně vypovídat o charakteru, nicméně si tetování často nechávají dělat lidi, kteří chtějí být in bez dlouhodobé snahy.

Reagovat
patas92

wtf

Reagovat
teenz

Reagovat
Jordi Alba

Vemte ho na ten EF sraz, zmrda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak si protiřečí ty dvě věty... Nebo chcete si to se mnou vyříkat?

Reagovat
Jordi Alba

To bych nebyl gentleman.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
dextroza_m

Máš hobtady na fotce... Pak třeba Petr Čech

Reagovat
el Principito

Iniesta

Reagovat
Snatus

Petr Čech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Iniesta, Xabi Prieto,Joaquín(aj keď ten tuším má na predlaktí tetovanie), Kompany, De Bruyne, Iker, Buffon(aj keď tam je to súkromnie...)

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho soudíš u De Bruyneho? Neříkám, že není slušný, jen jsem měl dojem že u mladších hráčů je míň charakterních lidí.

Buffon - narážíš na rozvod?

Reagovat
X-bano-X

U De Bruyneho si nespomínam na žiadnu kauzu či kauzičku, pritom je to mladý hráč mnohými považovaný za jedného z najlepších hráčov na svete. Príde mi ako U Buffona skôr dôvod rozvodu ako rozvod samotný.

Reagovat
alcantara

Stoch.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Mata?

Jinak jasný Lahm i když ten už skončil, tak možná ještě Hummels, Kimmich, Neuer, Müller, Höwedes atd

Reagovat
el Principito

mě přijde jako sympaťák i Kroos ... Muller moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

U Müllera si fakt nejsem jistý... Na jednu stranu je to veselý chlap, na druhou stranu mi přijde že se dost dohaduje s rozhodčími.

Reagovat
smazaný uživatel

ale skoro vždycky má pravdu... všimni si

Reagovat
smazaný uživatel

Právě Bayern mě přivedl k přemýšlení o slušňácích, vzhledem k tomu, že si prý dost hráčů sundalo medaile a na ceremoniál Eintrachtu zůstali jen Neuer se Starkem.

Reagovat
Rssa

Záleží co myslíš pod pojmem "nestimuluje"

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem měl na mysli nesimuluje. Blbá T9.

Reagovat
Switchback

Ter Stegen

Reagovat
ADM

Tak on je hlavne klasicky Nemec. este nedavno aj Kroos, ale tymi simulaciami si to posral

Reagovat
smazaný uživatel

Kérka ho zničila

Reagovat
smazaný uživatel

V Bayernu vypadal jako mladý fajn kluk, teď jako namachrovanec. Ale to soudě čistě podle vzhledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Realu si to pěkně posral i Modric.

Reagovat
smazaný uživatel

gareth bale a Sergio busquets

Reagovat
Generalní Gladiator

david silva, thiago silva, modrič

Reagovat
Gazdo

SLedujete niekto to atletico? Porazia ten eibar?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to 1:1

Reagovat
Gazdo

Stav viem ale zaujima ma herny prejav.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Visca el barca

Torres pěkně A slyším dobře píská se na Antonína?

Reagovat
ADM

Tak dnes snáď aspon dva kúsky, nech neporušíme tradíciu +100 gólov.

Reagovat
smazaný uživatel

vie niekto, koľko sme zinkasovali za tu saskaren v južnej afrike?

Reagovat
ADM

Dosť na to, ako elegantne sa to zahralo s Messim Tuším 7 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, co to získal Messi za trofej?

Reagovat
alcantara

Najlepsi hrac ligy za april.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
X-bano-X

Dembele

Reagovat
ADM

Reagovat
alcantara

Andres moj najoblubenejsi hrac. Odchadza s nim kus identity ako s Victorom, Carlesom, Xavim... Uz len Leo, Gerard, Sergio a potom koniec. Ak sa nic nezmeni, za 5 rokov sme dalsi Manchester United. Dufam, ze sa ti zmrdi aspon pokusia o Thiaga. Ak to zase bude cesta Gomesov, tak im prajem len to najhorsie v zivote.

Reagovat
smazaný uživatel

To samé Chelsea, kde už není Čech, Lampard, Drogba, Terry...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to má za zmysel nastúpiť v dresoch určených pre sezónu 2018/2019 v sezóne 2017/2018 ? Btw tohtosezónne boli krajšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá se to tak každým rokem. Fanoušci si je už můžou nakupovat na příští sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak, tohzosezonne jsou nejhnusnejsi dresy 21. století.

Reagovat
ADM

Marketing

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka za odpovede

Reagovat
smazaný uživatel

Marketingový tah. Bayern dělá to samé každoročně.

Vzhledem k tomu, že dresy stojí 80€, tak se na nich dost napakují.

IMHO jde o to že se takto udělá větší podvědomí o nových dresech a tedy i víc love.

Reagovat
nani92

hnus a mor futbalu v 21.storočí

Reagovat
dextroza_m

Proč to nekope Filda a kope to ten autopadač?

Reagovat
ADM

Ked Dembele začne hrať aj s niekym inym ako Suarezom, tak bude mať 3 áčka za zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Suareze se musíme zbavit. Sepišme petici. Příští sezónu se na něj bude bučet víc, jak na Gomese. S každým zápasem je horší a horší. Navíc všem okolo nadává, ale sám hraje jak po obrně.

Reagovat
X-bano-X

Asi tak.

Reagovat
Footballer

Reagovat
teenz

I s Karimem?

Reagovat
Dr. Admess

No, Dembouz to v sobě má, ne že ne. Ale řešení jeho finálovek se mi prostě úplně nelíbí, stejně tak mezihra. Dlouho čeká s balonem, dlouho neví co s ním, pak se rozhodne pro nesmyslnou přihrávku nebo kliku místo toho, aby míč dávno posunul dál. Snad ho Leo doučí ještě. Musí.

Suárez je na facku, snad bude Griez hrát místo něj.

Reagovat
ADM

Mina to je zly vtip

Reagovat
patas92

To je kopyťák

Reagovat
Dr. Admess

Mina na to nemá.

To musíme mít fakt tak kokotsky vyjebané vedení jako máme? Další nákup o hovně.

Reagovat
smazaný uživatel

Yerri Mina mi príde strašne ťažkopádny.

Reagovat
X-bano-X

Ja si na Minu roste neviem zvyknúť, príde mi hrozne neobratný. Niečo strašné.

Reagovat
X-bano-X

Uffff no aby Dembele neskončil......

Reagovat
dextroza_m

ty vole snad ho nezranil dpč

Reagovat
Kluivert9

To je prase

Reagovat
patas92

Tak ten má po MS

Reagovat
dextroza_m

Ani jsem se nedíval, je v nominaci na MS? Ty vole tohle bylo na rudou, dobytek.

Reagovat
Dr. Admess

Je.

Reagovat
Dr. Admess

Jasná červená, heh.

Reagovat
ADM

Redka

Reagovat
Rattlesnake

v posledním zápase sezóny takováhle vražda naštěstní to snad rozchodí

Reagovat
dextroza_m

TY vole ať Couts střílí... I ty přímáky by měl kopat on a ne Suaréz.

Reagovat
LAM

¨Za co jinýho chtěj ty dementní rozhodčí dávat v LL redky,když ne za takhle nebezpečný zákroky?

Reagovat
smazaný uživatel

Mina je sice sympaťák, ale je hrozně neohrabanej a předběhnul by ho snad i Mertesacker, moc to na jeho úspěch u nás nevidim Navas dobřej kokot, v zápase o ničem taková likvidace, hned jsem si vzpomněl na Eduarda

Reagovat
LAM

Od nás asi nejlepší Dembele.Coutinho by měl častěji střílet když mu to tak jde a Suarez klasicky mimo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Visca el barca

Dembelé je strašně zabavnej hráč Snad bude ok.

Reagovat
Majk91

Strasne sa mi paci ako hra Dembele. Ako je jasne, ze ma este co zlepsovat, ale ten jeho dribling a rychlost su neskutocne. Chlapec ma talent na rozdavanie, je bez pochyby momentalne jeden z najtalentovanejsich hracov. Snad sa mu budu vyhybat zranenia a v buducej sezone naplno zaziari a nech sa vedenie ani neopovazi ho poslat niekde na hostovanie. Vsetci dobre vieme ako koncia barcelonske hostovacky. Inak Suarez strasne na facku, este stale niekto spochybnuje Griezov prichod?

Reagovat
ADM

Bez lopty je ale nepouzitelny, tam má veľké medzery.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Generalní Gladiator

akorát se jeví,že je skleněnej a nepřijde mi zrovna jako vítěznej typ..ale parádně se na něj kouká,to jo

Reagovat
Switchback

Dembele se zranil ?

Reagovat
ADM

Prevetral mu protihráč členok štuplali v plnej rýchlosti vrátil sa na ihrisko potom, uvidime

Reagovat
Rattlesnake

žadný střídání po poločase, čili je OK

Reagovat
dextroza_m

Pojďme, chci vidět goooly

Reagovat
X-bano-X

Paraaaadaaaaaa

Reagovat
dextroza_m

Tak ten byl

Reagovat
ADM

Couts

Reagovat
Murena

Couts nádhera

Reagovat
dextroza_m

Krátký a neuvěřitelný švih.

Reagovat
Majk91

Coutinho

Poslednych 6 zapasov 7 golov, Couts sa nam nejak rozbehol

Reagovat
dextroza_m

Konečně někdo další produktivní

Reagovat
Majk91

a navyse co gol to vystavny kus

Reagovat
dextroza_m

Něco jak já, ale horší

Reagovat
CHONG

Tak basketbalisti Evropu právě ovládli, snad je fotbalisti příští týden napodobí

Reagovat
dextroza_m

Basket sem netahej

Reagovat
CHONG

Proč?

Reagovat
LAM

Protože to tu nikoho nezajímá

Reagovat
CHONG

Mě jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Ty vole Denis

Reagovat
patas92

Reagovat
ADM

Toto som este nejako ustal so zimomriavkami...pri Messim budem plakat schuleny na zemi

Reagovat
Dr. Admess

Asi tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se toho nedožijem. To bude nejsmutnější den v dějinách fotbalu.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

planujes do deseti let umrit??

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
alcantara

Alcacer za Iniestu. Symbolika jak hovado. Lepsi by bol len Gomes.

Reagovat
dextroza_m

Tak oba odchází

Reagovat
loki5

I Xavi se přišel podívat

Reagovat
dextroza_m

Ten starý borec co byl v záběru?

Reagovat
loki5

Ne ten před tím

Reagovat
Switchback
Reagovat
X-bano-X

nj za všetko môže Thanos

Reagovat
smazaný uživatel

bylo jasné, že Leo přežije

Reagovat
Switchback
Reagovat
Dr. Admess

Toho rozhodčího vytáhli z pralesu, nebo co?

Reagovat
LAM

Neuvěřitelnej dement

Reagovat
LAM

Pěkná rozlučka s Legendou

Krásnej Coutinhům gol,Suarez herně opět mimo a rozhodčí kterej nevěděl která bije Něco neuvěřitelnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy Suarez nebyl mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

- Porteros: De Gea, Kepa y Reina

- Defensas: Carvajal, Odriozola, Piqué, Sergio Ramos, Nacho, Azpilicueta, Jordi Alba y Marcos Alonso

- Medios: Sergio Busquets, Saúl, Iniesta, Thiago, Koke e Isco

- Delanteros: Silva, Asensio, Lucas Vázquez, Diego Costa, Rodrigo y Aspas.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto vraj bude vyzerať nominácia na MS. Oficiálne zajtra.

Reagovat
Dr. Admess

Po těch posledních přátelácích jsou pro mě Španělé největšími favority. Ten tým je vynikající a ten systém, co jim naordinoval ten kouč, je naprosto famózní.

Reagovat
CHONG

Vítězná

Reagovat
X-bano-X

Odcháza El Magico. Vždy som chcel aby hráči ktorých pokladám za velikánov skončili na vrchole, aby umelo nepredlžovali kariéru a neodchádzali ako nepotrební. No vždy som vedel že to bude emotívne. Erik nedostal možnosť rozlúčiť sa s klubom tak ako si zaslúžil a teraz je tu Don Andrés, legenda legiend. Najtechnickejší hráč. Nikdy nezabudnem na rok 2009 a gól v nadstavenom čase na SB Dal si Barcelone všetko a za to si zaslúžiš veľké ďakujem.

Gracias infinitas, Iniesta

Reagovat
Visca el barca

Gracias Don Andréééés.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele