LaLiga - souhrn 38. kola

19.05.2018, 14:52, aktualizováno 20.05.2018, 22:38
Komentáře a souhrny
Barcelona jedinou trefou Coutinha porazila Real Sociedad a vítěznou rozlučku s katalánským klubem tak zažil Andrés Iniesta. Atlético Madrid jenom remizovalo s Eibarem, na udržení stříbrné pozice to ovšem stačilo, jelikož Real Madrid v sobotu ztratil dvoubrankový náskok na půdě Villarrealu. Valencia si poradila s Deportivem La Coruňa, Sevilla jedinou brankou udolala Alavés...

FC Barcelona - Real Sociedad 1:0

20.05.2018 20:45

Góly: 57. Philippe Coutinho

Barcelona se rozloučila s mistrovskou sezonou i s jedním z nejlepších záložníků své doby Andrésem Iniestou vítězstvím nad Realem Sociedad. Na Camp Nou padla trochu nezvykle jediná branka, o kterou se zasloužil Philippe Coutinho.

Katalánci se představili v nových dresech určených pro příští sezonu a ve sváteční náladě. Ke svému poslednímu zápasu za Barcu nastoupil Andrés Iniesta a vyprodaný Camp Nou vytvořil parádní atmosféru i choreo. Trenér Ernesto Valverde naopak šetřil Lionela Messiho.

I když padla jen jediná branka, šancí bylo v zápase dostatek. Barcelona typicky držela balón a obléhala pokutové území soupeře, ale scházela koncovka. To se snažil změnit Rakitič, který po Dembélého centru hlavičkoval mimo. Na druhé straně rovněž pálil nepřesně Oyarzabal. Katalánci se také dožadovali penalty a to po zákroku na Semeda, který ale nebyl potrestán. Po trestu volal i zákrok Raúla Navase na Dembélého a sudí tentokrát vytáhl žlutou kartu. Real Sociedad udržel na Camp Nou poločasový nerozhodný výsledek, ale čekala ho ještě druhá pětačtyřicetiminutovka.

Real Sociedad vzdoroval Barceloně do 57. minuty, než se zpoza vápna nádherně trefil do šibenice Philippe Coutinho. O deset minut později se na hrací plochu dostal i Lionel Messi a v pokutovém území Basků to hned několikrát pořádně hořelo. Dobrou příležitost měl i Luis Suárez, ale skóre na Camp Nou zůstávalo nadále jednobrankové.

V 81. minutě přišla velká chvíle pro Andrése Iniestu. Barcelonský záložník opouštěl za velkého děkování hrací plochu a místo přenechal Pacovi Alcácerovi. Své poslední utkání sehrál na straně hostů také Xabi Prieto, který naopak nahradil Zurutuzu. Real Sociedad na vyrovnání nedosáhl, ale v tomto utkání už mu beztak o nic důležitého nešlo. Barcelona udělala za mistrovskou sezonou vítěznou tečku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - SD Eibar 2:2

20.05.2018 18:30

Góly: 42. Fernando Torres, 60. Fernando Torres - 35. Kike, 70. Rubén Peña

Mohl si Fernando Torres přát lepší rozlučku? Atlético sice Eibar neporazilo, pouze remizovalo 2:2, ale obě branky domácích vsítil čtyřiatřicetiletý útočník a živoucí legenda klubu. V samotném utkání už o nic nešlo, Atlético se díky zaváhání Realu udrželo na druhém místě a vedle triumfu v Evropské lize se stalo španělským vicemistrem.

Pro Fernanda Torrese to byl poslední zápas v barvách milovaného Atlética a vyšel mu náramně. Los Colchoneros začali lépe a Torres měl už po deseti minutách velkou příležitost, když se řítil na Dmitroviče. Situaci ale nevyřešil vůbec dobře, v náběhu měl ještě spoluhráče, který by uklízel do prázdné branky, ale Torres se to rozhodl vzít na sebe a branku netrefil. Eibar brzy srovnal krok a Atléticu byl více než vyrovnaným soupeřem. Ve 34. minutě navíc pláchl Kike García a Eibar šel na Wanda Metropolitano senzačně do vedení.

Poločasové skóre ale upravil před odchodem do šaten Fernando Torres. Correa ukázal, jak měl Torres naložit s první šanci a přesně v opačném gardu mu naservíroval balón před prázdnou branku, kterou Torres v pohodě trefil.

Útočník Atlética i ve svých čtyřiatřiceti letech prokázal v 61. minutě rychlé nohy a po přihrávce Diega Costy se zbavil brankáře Dmitroviče a vsítil druhý gól. Atlético otočilo výsledek a vedlo 2:1. Jenomže záhy si situaci zkomplikovalo, protože Lucas fauloval a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch.

Eibar využil početní převahu velice brzy. K odraženému balónu se za hranicí vápna dostal Rubén Peňa a krásnou ranou srovnal stav. Oslabené Atlético už další gól neinkasovalo a s Eibarem remizovalo 2:2, přičemž v LaLize obsadilo konečné druhé místo za mistrovskou Barcelonou. Eibar obsadil konečnou devátou pozici.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 0:1

20.05.2018 16:15

Góly: 9. David López

Athletic Club završil nepovedenou sezonu další domácí porážkou, tentokráte od Espanyolu 0:1 a v konečné tabulce obsadil až šestnácté místo. Pro baskický celek je to jedno z nejhorších umístění za poslední léta. Zápas na San Mamés rozhodl už v 9. minutě David López.

Záměr rozloučit se doma výhrou tak domácím hrubě nevyšel. Trhliny jejich plán dostal hned v začátku zápasu. Už v 9. minutě rozehrál Piatti rohový kop a hlavičkující David López poslal Espanyol do vedení. Athletic se pokusil co nejrychleji zareagovat a odpovědět, ale obléhání branky Diega Lópeze vycházelo vniveč. Ve 26. minutě se dostal do bezprostřední blízkosti Lópeze Aduriz, jenže branku nepochopitelně přestřelil. Za deset minut se o slovo přihlásil i Espanyol a Athletic měl štěstí, že neprohrával už o dvě branky. Morena totiž zablokoval na malém vápně jeden z obránců.

Také druhý poločas přinesl několik šancí a to na obou stranách. Garcíův pokus gólman vyrazil a faul na Baptistaa sudí jako penaltový neposoudil. V 76. minutě pálil jen do boční sítě Aduriz a za další čtyři minuty stejný hráč nedokázal trefit prázdnou branku. Na druhé straně předvedl Espanyol krásnou akci a po ose Moreno, Javi López zakončoval Melenda a Arrizabalaga předvedl výtečný zákrok a balón vyškrábl na rohový kop.

Závěrečný nápor Athleticu se nekonal. Espanyolu v závěru hrál přesně to, co potřeboval a na závěr sezony získal z Baskicka tři body. Athletic nakonec obsadil až šestnácté místo, Espanyol je třináctý.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo La Coruña 2:1

20.05.2018 12:00

Góly: 28. Simone Zaza, 77. Gonçalo Guedes - 80. Lucas

Valencia udělala pěknou tečku za povedenou sezonou a doma těsně porazila La Coruňu 2:1. Domácí byli výrazně lepším týmem celých 80 minut a až v závěrečné desetiminutovce polevili, čehož Deportivo okamžitě využilo a nechybělo mnoho a málem bralo bod.

Netopýři byli od začátku aktivnějším celkem a trpělivě obléhali Kovalovu branku a dočkali se ve 28.minutě, kdy si Zaza ve vápně našel odražený balón a střelou z první rozjásal stadion Mestalla. Vedoucí branka Valencii výrazně povzbudila a před Kovalem bylo nadále rušno. Po Maksimovičově přihrávce pálil těsně vedle Rodrigo. La Coruňa, které už také o nic nešlo se nedostala ani ke střele a spíše nechávala hru na svém soupeři.

Clarence Seedorf nemohl být s výkonem svých svěřenců vůbec spokojen, nicméně k žádné poločasové změně se neodhodlal. A také na hrací ploše se nic nezměnilo. V 54. minutě hlavičkoval do břevna Maksimovič a dorážka Garaye byla zablokovaná. Po hodině hry už Seedorfovi došla trpělivost, ale ani střídání Deportivo neprobrala. Valencia měla po hodině hry opět smůlu, protože podobně jako Maksimovič napálil jen břevno útočník Simone Zaza.

Dvacet minut před koncem zápasu zkoušel přelobovat Kovala Guedes, ale neúspěšně a Valencia dál hájila nejtěsnější vedení. O sedm minut později už se ale zaslouženě dočkala. Vietto šikovně a elegantně zároveň sklepl balón pro Goncala Guedese a Koval inkasoval podruhé. V tu chvíli už si mnozí mysleli, že je po zápase, ale La Coruňa se nečekaně zvedla.

Až druhý gól v její síti konečně rozhýbal ofenzívou a o tři minuty později to bylo znovu jen o jeden gól. Adrián Lopéz odvedl skvělou práci, když zatáhl balón do šestnáctky a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Lucase. Ten se nemýlil a hosté vycítili šanci na nečekaný zvrat. A Deportivo skutečně sahalo po vyrovnání. Střelu Krohn-Deliho vyrazil Doménech a následně si poradil i s dorážkou Lucase. V 86.minutě bylo před Doménechem pořádně rušno a jen jeho skvělý zákrok nohou zabránil hostům ve vyrovnání. Na druhé straně Valencia nevyužila možnost vstřelit pojistku i díky jistým zásahům brankáře Tytońe, který mezitím nahradil mezi tyčemi Kovala. Valencia vyhrála 2:1 a potvrdila své čtvrté místo. La Coruňa se s LaLigou minimálně na rok rozloučila.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Madrid 2:2

19.05.2018 20:45

Góly: 70. Roger Martínez, 85. Samuel Castillejo - 11. Gareth Bale, 32. Cristiano Ronaldo

V generálce na klíčový zápas sezony si Real Madrid zajistil na půdě Villarrealu brzké dvoubrankové vedení, o které však v závěru přišel, a tak se nakonec musí spokojit jen s bodem za remízu 2:2. Svým způsobem šlo o symbolické završení ligové sezony, v níž se obhajoba titulu madridskému gigantovi hrubě nevydařila. Prioritou ovšem zůstává blížící se finále Ligy mistrů, kde by rekordní třetí úspěch Realu za sebou dosavadní pošramocenou sezonu zdárně napravil.

Zatímco první půle byla plně v režii hostí, po změně stran naopak úřadoval Villarreal. Žlutá ponorka trefami Rogera Martíneze se Samú Castillejem smazala brzké dvoubrankové manko, o které se postaralo duo nejlepších střelců Realu Bale-Ronaldo, a zajistila si tak v ligové tabulce konečné páté místo před Realem Betis. Madridští zůstávají až třetí jak za mistrovskou Barcelonou, tak městským rivalem Atléticem.

Tým Zinedina Zidana, jehož syn Luca nastoupil v brance místo obvyklé jedničky Keylora Navase, vstoupil do zápasu na výbornou a ujal se vedení již po deseti minutách hry. Rychle rozehraný přímý kop v podání Luky Modriće zužitkoval Gareth Bale, jenž vpadnul do pokutového území, nasadil "jesličky" statickému Bonerovi a tvrdou přízemní ranou skóroval již ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase La Ligy. Pro velšského forvarda šlo již o šestnáctou trefu v La Lize, čímž si jen upevnil postavení druhého nejlepšího střelce Realu za nedostižným Cristianem Ronaldem.

A byl to právě portugalský kanonýr, jenž se po půlhodině hry zapsal na střeleckou listinu jako druhý v pořadí. Krátce předtím Villarreal pohrdl šancí na vyrovnání, když Fornalsova rána prosvištěla těsně kolem břevna, a místo nerozhodného stavu tak nakonec o přestávce platilo skóre 0:2. Vše začalo výtečným pasem Isca na nabíhajícího Marcela, jenž neméně přesným centrem našel v pokutovém území Ronalda a následovalo nekompromisní zakončení hlavou.

V druhé půli se však hra domácího celku zvedla na podstatně vyšší úroveň a Real se zničehonic ocitl pod řádnou palbou. S povedeným přímým kopem Sansoneho si ještě Luca Zidane s vypětím všech sil poradil a po hodině hry mladému brankáři vypomohl zásahem na brankové čáře i Sergio Ramos, ovšem inkasovanému gólu se hosté přece jen nevyhnuli. V sedmdesáté minutě střídající Martínez dostal střeleckou příležitost po šikovném prostrčení Rodriga a výtečnou ranou do horního růžku vrátil Villarreal do hry o bodový zisk.

Zatímco Real již utkání dohrával bez vystřídaného Ronalda či Modriće s ohledem na sobotní finále Ligy mistrů v Kyjevu, domácí pokračovali v nabyté převaze a pět minut před koncem se dočkali vytouženého srovnání. V centru dění byl znovu dirigent domácí zálohy Rodrigo, který tentokráte vyslal do šance Castilleja, jenž obešel vyběhnuvšího Zidana a trefou do odkryté brány zajistil svému týmu bod za konečnou remízu 2:2.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Girona FC 1:2

19.05.2018 18:30

Góly: 14. Jonathan Calleri (pen.) - 5. Cristhian Stuani, 42. Cristhian Stuani

Jestli ve Španělsku někdo lituje, že letošní ročník La Ligy je již u konce, je jím Cristhian Stuani. Uruguayský forvard se sice může těšit na blížící se mistrovství světa, ale v klubových barvách Girony letos prožil střeleckou sezonu snů, kterou v posledním kole korunoval dvěma góly, a právě díky nim katalánský celek zvítězil v Las Palmas 2:1.

Stuaniho gólová potence tak letos v La Lize skončila na výjimečných jednadvaceti trefách, vůbec nejlepší bilanci za celou dosavadní kariéru jednatřicetiletého útočníka. Po čtyřech zápasech bez vítězství a odpadnutí z boje o pohárovou Evropu tak Girona alespoň v posledním kole dokázala naplno bodovat a končí svou úspěšnou nováčkovskou sezonu se ziskem jednapadesáti bodů na hranici horní poloviny tabulky, odkud ji ještě mohou po nedělních zápasech sesadit baskické týmy Eibaru s Realem Sociedad. Domácí naopak šestadvacátou porážkou v tomto ročníku podtrhli již dávno jistý sestup.

Všechny góly padly již během první půle. Hned v páté minutě prchnul po pravé straně Portu a přesným pasem našel v šestnáctce Stuaniho, jenž zblízka tvrdou hlavičkou nezaváhal. Las Palmas ale záhy dostalo možnost vrátit se do zápasu, když při bránění rohového kopu neuhlídal Pere Pons Jonathana Calleriho a musel jej při zakončení okatě zatáhnout za dres, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Následnou penaltu sám faulovaný bezpečně proměnil ranou do středu branky a po čtvrthodině hry platilo opět nerozhodné skóre.

Když už se zdálo, že vyrovnaný stav vydrží až do přestávky, udeřil Cristhian Stuani podruhé. Tentokráte si dvorní střelec Girony celou příležitost vypracoval sám, když využil zaváhání Xima Navarra ve vlastní šestnáctce, excelentně se obtočil s míčem k vytvoření palebné pozice a neméně výtečnou ranou na zadní tyč propálil zblízka i brankáře Chichizolu. Hříšník Navarro pak již po změně stran na trávník vůbec nevyběhl, trenér Paco Jémez byl nekompromisní.

Zábavnost první půle bohužel po změně stran vyprchala a šancí již bylo poskrovnu. Jedním z mála hráčů, kteří se ještě neviděli na posezonní dovolené, byl domácí Alen Halilović, ovšem brankář Bono si s jeho štiplavým pokusem zvládl poradit a uhájil tak vítězný stav 2:1 až do konce.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Getafe CF 0:1

19.05.2018 18:30

Góly: 73. Loïc Rémy (pen.)

Fotbalisté Málagy nedopřáli svým fanouškům ani vítězné loučení s nejvyšší soutěží a na Rosaledě podlehli jedinou brankou madridskému Getafe. Hosté si odvezli tři body díky proměněné penaltě Loïca Rémyho.

Málaga se loučila se svým působením v nejvyšší soutěži a diváky proto chtěla alespoň trochu potěšit vítězstvím. Jenže ani to se nepodařilo, Getafe bylo v zápase lepším týmem a nakonec zaslouženě zvítězilo.

Getafe bylo lepší od úvodní minuty a i když mu už o nic nešlo, chtělo získat tři body a ještě vylepšit své stávající postavení. Nemuselo to trvat dlouho a na Rosaledě se mohlo měnit skóre ve 14. minutě. Roblesův zákrok na Amatha volal po penaltě, ale sudí zůstal neoblomný. Po půlhodině hry se vysmýkl domácí defenzívě Amath, jehož následná rána zamířila vedle. Také před koncem poločasu zahrozilo do třetice Getafe a Antunesovu dělovku musel vyrážet brankář Prieto, který se v prvním poločase rozhodně nenudil, na rozdíl od jeho protějšku v brance Getafe.

Málaga podala v prvním poločase velice nevýrazný výkon a to se pochopitelně domácím příznivcům nelíbilo. Vůbec první velkou příležitost si Málaga vytvořila v 68. minutě a stála za to. Po Rolánově přihrávce měl před sebou prázdnou branku Lestienne, ale v zakončení naprosto selhal a trestuhodně trefil jen boční síť. Tohle muselo Málagu pořádně mrzet, protože o chvíli později došlo k penaltovému zákroku Diega Gonzáleze a sudí už byl tentokrát nekompromisní. Loïc Rémy penaltu proměnil a nasměroval Getafe ke třem bodům.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés 1:0

19.05.2018 18:30

Góly: 28. Wissam Ben Yedder

Sevilla hostila na poloprázdném stadionu Sáncheze Pizjuána Deportivo Alavés v utkání, ve kterém už o nic nešlo a dočkala se nejtěsnějšího vítězství 1:0. Los Rojiblancos mají za sebou podivnou sezonu, ve které postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, finále Copa del Rey a v LaLize nakonec obsadili pohárovou sedmou příčku a přesto v průběhu opakovaně vyměnili trenéra.

Konec dobrý, všechno dobré. Sevilla obsadila v lize konečnou sedmou příčku a i když si brousila zuby na Ligu mistrů, zahraje si jen Evropskou ligu, tedy soutěž, kterou donedávna opanovala třikrát za sebou.

Jako první se v zápase osmělil hostující Alavés, Sobrino se v šestnáctce pěkně vyhnul bránícímu protihráči a pak z jasné pozice těsně netrefil branku. To byla šance jako hrom, kterou Alavés neproměnil a místo toho o pár minut později inkasoval. Vázquéz si vyměnil balón s Ben Yedderem, který z hranice malého vápna překonal Pacheca. Sevilla měla do poločasu ještě další šance, ale hostům skvěle zachytal brankář Pacheco.

V 59. minutě došlo k zajímavé situaci, hlavního sudího Del Cerra trápily v průběhu zápasu zdravotní potíže a proto se rozhodl pro vystřídání. Pak už se zase začalo hrát a čtvrthodinu před koncem zachránil Seville vedení brankář Soría, který vyškrábl nebezpečný střelecký pokus Gómeze. Sevilla byla v závěru zápasu několikrát blízko druhé brance, ale Pacheco opět skvěle zachytal a poradil si jak s ranou Ben Yeddera, tak i s dalšími pokusy. A pokud byl přeci jenom překonán, tak branka kvůli ofsajdu neplatila. Sevilla nakonec udolala Alavés jedinou brankou Ben Yeddera a pojistila si sedmé místo.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Real Betis 3:2

19.05.2018 16:15

Góly: 28. Dimitrios Siovas, 64. José Naranjo, 79. Nordin Amrabat - 20. Joel Campbell, 76. Tonny Sanabria

Jestliže se valná většina domácích zápasů Leganésu nesla v poklidném, až nezáživném duchu, poslední kolo letošního ročníku La Ligy přineslo na stadionu Butarque pravý opak. Brzké vyloučení, pětigólová přestřelka a ke všemu vítězství madridského celku nad Realem Betis v poměru 3:2 bylo ideální rozlučkou jak pro kapitána Martína Mantovaniho, tak kouče Asiera Garitana.

Na straně hostí se pro změnu loučil s hráčskou kariérou Betisu Rubén Castro, jenž usiloval o překonání klubového střeleckého rekordu na prvoligové úrovni. To se sice legendárnímu forvardovi nepodařilo, ovšem i tak o sobě dal v závěrečném zápase vědět asistencí u prvního gólu odpoledne, když po chybě Brašanace vyslal do samostatného úniku Joela Campbella. Kostarický útočník, jenž v Betisu hostuje z londýnského Arsenalu nabídnutou příležitostí nepohrdl a poslal sevillský celek do brzkého vedení.

Pár minut po Campbellově trefě bylo pro domácí ještě hůř, neboť Diego Rico uviděl v rychlém sledu za sebou dvě žluté karty - první za podražení střelce Betisu, druhou za následné protesty. S Leganésem to v tu chvíli vypadalo bledě, avšak hráči madridského celku hráli o desíti paradoxně lépe než v úvodní dvacetiminutovce. Ještě do přestávky stihl po rohovém kopu vyrovnat zblízka Siovas a po změně stran dokonce domácí dokonali strhující obrat, když Guerrero využil Amatova zaváhání a předložil míč před prázdnou branku volnému Naranjovi.

Betis ovšem za nepříznivého stavu rovněž nesložil zbraně a čtvrthodinu před koncem bylo znovu vyrovnáno, když se po zmatcích v šestnáctce Leganésu hlavičkou přes vyběhnuvšího Serantese prosadil Sanabria. Ani tím však dramatická podívaná neskončila a sotva pět minut nato se domácí opětovně zmocnili vedení, které již tentokráte nepustili. S notnou dávkou štěstí se prosadil střídající Amrabat, jehož tečovaná rána do protipohybu brankáře Lópeze zapadla přesně k tyči a zařídila tak duu Mantovani-Garitano triumfální rozlučku. Betis ale smutnit nemusí, neboť si již s předstihem zajistil vysněnou účast v příštím ročníku Evropské ligy a ani porážka 2:3 na tom již nic nemění.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Levante UD 4:2

19.05.2018 13:00

Góly: 29. Maxi Gómez, 41. Iago Aspas, 48. Iago Aspas, 63. Maxi Gómez - 12. Rubén Rochina, 74. José Luis Morales

Celta Vigo na závěr sezony pobavila své diváky a v šestigólovém utkání přestřílela Levante. Ani tato výhra však na první polovinu tabulky nestačila. Na druhé straně Levante nenavázalo na výhru nad Barcelonou a v lize skončí nejlépe na patnáctém místě. Za Celestes si všechny branky rozdělili rovným dílem Iago Aspas a Maxi Gómez, kdežto góly na straně Levante zařizoval José Luis Morales.

V samotném zápase už o nic zásadního nešlo, takže oba celky se spíše chtěly rozloučit co nejlepším způsobem. Levante poděkovalo věrným fanouškům před týdnem, kdy senzačně skolilo Barcelonu, ale v dnešním klání byla nad jeho síly Celta Vigo.

Dlouho se na první gól nečekalo, Levante navázalo na střelecký koncert s Barcou a hned ve 12.minutě se ujalo vedení. Ze střední vzdálenosti parádně vypálil Rubén Rochina a brankář Álvarez neměl nárok. Celta chtěla odpovědět prostřednictvím Jozabeda, ale Koke byl připraven. Nicméně hned o minutu později to domácím vyšlo. Iago Aspas už téměř na brankové čáře přiťukl balón na malé vápno Maximu Gomézovi a ten zblízka srovnal. Vyrovnávací branka domácí pořádně nakopla a Koke byl v jednom ohni. Ve 41.minutě Celta předvedla rychlou akci, kterou zakončil v malém vápně Iago Aspas a domácí ještě do konce prvního poločasu otočili výsledek ve svůj prospěch.

A krátce po změně stran Celestes na úspěšný konec poločasu navázali a zvýšili už na 3:1. Maxi Gómez se jednoduše zbavil Luny a před brankou našel úplně osamoceného Iaga Aspase! Po hodině hry už to s Levante vypadalo hodně bledě, protože po rohovém kopu udeřil hlavou Maxi Gómez a bylo to už 4:1.

Střelecké hody pokračovalyv 74.minutě, kdy si naběhl do šestnáctky José Luis Morales a ten placírkou uklidil balón k tyči. Ze strany Levante to bylo všechno, Celta výsledek 4:2 už nepustila a získala tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona38289199:2993
2.Atlético Madrid382310558:2279
3.Real Madrid382210694:4476
4.Valencia CF38227965:3873
5.Villarreal CF381871357:5061
6.Real Betis381861460:6160
7.Sevilla FC381771449:5858
8.Getafe CF3815101342:3355
9.SD Eibar381491544:5051
10.Girona FC381491550:5951
11.Real Sociedad381471766:5949
12.Celta Vigo3813101559:6049
13.Espanyol Barcelona3812131336:4249
14.Deportivo Alavés381522140:5047
15.Levante UD3811131444:5846
16.Athletic Bilbao3810131541:4943
17.CD Leganés381271934:5143
18.Deportivo La Coruña386112138:7629
19.UD Las Palmas38572624:7422
20.Málaga CF38552824:6120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechápu, jak může být Celta s takovým útokem tak nízko.

Reagovat
Noustress

treba sa rovno pozrieť aj na defenzívu a pochopíš

Reagovat
santini

veľmi správny koment..

Reagovat
Realita

Copak Vigo, ale kde je probůh to Bilbao? Tradiční silný účastník EL se plácá blízko sestupu.. Jinak přijde mi zvláštní, že se nehraje poslední kolo ve stejný čas jako jinde...

Reagovat
Jordi Alba

Athletic, Celta i Socky se budou slušně rvát o poháry, když budou teď bez EL, toho bych se nebál.

Reagovat
Realita

Socky - to myslíš Sociedad?

Reagovat
Jordi Alba

Ano, tak tedy Erreala, aby to bylo přesné. Jinak, něco mi říká, že by Athletic taky nebyl moc nadšenej, že mu někdo říká Bilbao.

Reagovat
Realita

Tolika to u nich neznám, fakt nemají rádi oslovení Bilbao? Název svého města, hrdí Baskové? :) Možné to je. Je to tady takové vžité říkat jim Bilbao.. Oficiálně je to i v UEFA Athletic Club

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom je to Bilbao blíž k EL než k sestupu.

Reagovat
Realita

hezky to opticky klame..

Reagovat
Kixi Syhimour

Za příhodný nick

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Phillipinho

Protoze je trenoval nekompetentni Ziganda.

Reagovat
dantetomas
Reagovat
jany kozak

Lobotka odohral vsetky zapasy v sezone

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
LAM

Kdy naposledy měl Real za sezonu jenom 76 bodů?

Reagovat
misinho7

06/07 sezona 76 bodov ..a to sme ju vtedy vyhrali ..inac menej sezona predtym a bolo to 70b

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nasa obrana nepatri ani medzi 4 najlepsie. S takym niecim sa domaca liga vyhrat neda.

Do najblizsej sezony s tym musia nieco povinne robit.

Skoda tej jesennej casti, tam sme sa uspokojili a hrali ako majstri sveta.

Popracovat vyrazne na organizacii obrany a dotiahnut jedneho, dvoch svetových hracov do ofenzivy co by rozhodovali zapasy a nemuseli to nechavat na CR. Je na com pracovat.

Reagovat
technecium

Cristiano už ty zápasy prostě rozhodovat nezvládá, chápu, že jsou potřeba dva další špičkoví hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Neymar by ani tak nemusel prist pokial by sa podarilo dotiahnut Mbappe a Hazard. Prvy je vsak iba sen

Reagovat
Ferguson6

Bilbao takto nízko neskončilo ani keď ešte nemali toľko prachov a také posily, to čo robili?

Reagovat
smazaný uživatel

Přišli o Valverdeho.

Reagovat
technecium

Nečekal jsem, že na ně měl takovej vliv. Ale tohle jen potvrzuje, že má obrovské kvality

Reagovat
Phillipinho

Plus neschopnej Ziganda

Reagovat
Ferguson6

tak Valverdeho nemali ani predtým a nebola to taká tragédia.

Reagovat
X-bano-X

Tak mali El Loca a Caparrosa.......

Reagovat
Kokesh

450g za 437 zapasu. Kral.

Reagovat
smazaný uživatel

Uzasne a neprekonatelne nieco

Reagovat
smazaný uživatel

Zvíře.

Ale 76 bodů ... Fuha.

Reagovat
valloire

čtvrtfinále LM....fuha

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna nedávno se někde na facebooku řešilo kolik dal gólů Messi od chvíle co tam je Ronaldo a bylo to asi 471 gólů. Ale nevím počet zápasů. Jsou to blázni.

Reagovat
smazaný uživatel

CR ma v statistikach o cosi posobivejsie ratio, cize je efektivnejsi. Bavme sa o kralovi, nespominaj poddanych

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč tu píšeš o Ronaldovi?

Reagovat
smazaný uživatel

No lebo sa chcem bavit o kralovi

Reagovat
THarris

Hej tak asi protože je best

Reagovat
smazaný uživatel

Ked prisiel CR do Spanielska.

Vo vsetkych sutaziach:

Messi: 475 zapasov, 472 golov

CR: 437 zapasov, 450 golov

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicius v noci 10. gol v roce 2018. Druhej nejlepsi strelec brazilsky ligy se 4 golama.

Typek bude asi dobrej.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

To sa celkom bojim ze Vinicius a Odegaard budu chciet v lete zostat. Hlavne Odegaard , pripade ze by Ceballos siel hostovat tak tam to jedno miesto je.

Reagovat
misinho7

to co oni chcu je jedna vec ale to co chce real je dalsia tak Odegaard hral na hostovacke dobre, skoda zranenia ...ale chcelo by to prenho este jedno hostovanie v spanielskej .. Vinicius podla mna tiez nerealne ze zostane .... tam to bude bud este rok v brazilii abo spanielsko hostovacka

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicius si myslim, ze v lete vubec neprijde. Byla by skoda si ho brat v pulce brazilsky sezony, kdyz Flamengo tak tahne. Liga jim konci v prosinci, tak si myslim, ze by bylo asi lepsi, kdyby prisel v zime.

Odegaard snad pujde jeste hostovat. Nechavat si ho v tymu na nejakejch 700 minut za sezonu by bylo hrozny plejtvani.

Reagovat
Ed_Hazard

Videl si aj nejaký jeho zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat v zacatcich, ale ted jak se rozjel, tak ani ne.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja iba niečo, ale teda..

za mňa hrúza Nejaké body nazbieral, ale herne na mňa pôsobí neuveriteľne zle. Všetko akoby riešil v panike. neviem no, možno sa naňho pozerám len zlou optikou.

Reagovat
JessePinkman

Snad to dá Depor přes léto nějak dohromady a postoupí zase zpátky. Ve 2. lize jim to nesluší.

Reagovat
LAM

Vale nakonec jen 3body na Real Jsem zvědavej na posily v létě

Reagovat
Elliasson

Paráda, 2.místo letos. Nakonec ta sezóna byla celkem dobrá!

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Elliasson

Škoda těch dvou ázerbájdžásnkých zápasů. Ty tu sezónu trošku zkazili.

I když... Jako fanda Atlética je pro mě trofej v Evropské Lize prostě cenná!

Reagovat
Kokesh

Simeone vas proste pozvedl na skveleho a uspesneho soupeře. Jen si myslim, ze bez nej na tuhle eru nebudete umet navazat..

Reagovat
Elliasson

Pravda. Proto si užívám, že jsme před Vámi.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
LAM

Pěkná rozlučka s Legendou

Krásnej Coutinhům gol,Suarez herně opět mimo a rozhodčí kterej nevěděl která bije Něco neuvěřitelnýho.

Reagovat
remeslnik

Tak nějak

Reagovat
Hristo Stoichkov

Luisito byl opět úplně šílený. Navíc mě strašně štve, jak se chová k Dembélému, na kterýho huláká jak pominutý při každý nepodařený přihrávce a to ani nemluvím o tom, že s jeho pohybem mu prakticky ani není kam přihrát. Naše jediná šance je, že by Cavani šel k Atletům a Neymar hledal kamaráda na hrot

Reagovat
valloire

Neymar už kamaráda našel myslim.

Reagovat
ADM

Messi a Luis majú medzi sebou oveľa väčšie puto, je to celkom badateľné od 15/16..

Ale s tým pohybom súhlasím, ešte som práve kvôli tomu dnes sledoval aj zostih Dembeleho výkonu a oni medzi sebou nemajp absolútne žiadnu chémiu, nedokážu si vyhovieť... Luis tam stále lieta niekde za hráčmi alebo medzi hráčmi..

Reagovat
Switchback

Pěkná rozlučka Iniestu a Suáreze

Reagovat
LAM

Reagovat
hornito

Reagovat
ADM

Suarez sa zas rozlúčil s každou loptou no

Reagovat
Robbie

Víte že Marcelino končí ? https://www.imgup.cz/image/L7fQ

Reagovat
Billy McClane

Keby ste to nahodou nevedeli, tak Real Madrid ziskal 10. titul v basketbalovej Eurolige

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a Doncic MVP player kde sa dalo Robia velku prestiz nasej svetovej znacke

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
madridcan

Borbalan tiez dostal peknu rozlucku na Athleticu

Reagovat
ttopi

20.05. Messi majitelem Zlaté kopačky

Lionel Messi se stal prvním hráčem, který ve své kariéře získal hned pětkrát Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce působícího v Evropě. Kanonýr Barcelony dal 34 gólů, což znamená 68 bodů, druhý Mohamed Salah zaostal o dvě branky. (sport-express.ru)

Reagovat
Generalní Gladiator

brutalita, salah byl mimořádně těžkej soupeř, a vyhrát 5x? klobouček

Reagovat
smazaný uživatel

To sa lahko dava ked odohra vacsi pocet zapasov. Ale priemer vyse gol na zapas nema

Reagovat
ADM

Veru ľahko, ked sa v prvej polke sezony trafí viackrát ako Paulinho

Reagovat
technecium

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis to, niekto sa triafa v prvej polke aby mu v tej najdolezitejsej zvlhol busny prach

Reagovat
berger321

Jaké nejdůležitější? My máme 2 tituly a vy zatím 0

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Ronaldo byl v semifinále fakt hodně platným hráčem že?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Generalní Gladiator

apropo jak je to mezi messim a ronaldem v soutěži o nejlepšího střelce la ligy-už je to pěknejch pár ročníků, to by mohlo bejt tak fifty fity už, nechce se ki to hledat..

Reagovat
technecium

Messi 418 z 383 g

Ronaldo 292z 311g

Reagovat
Generalní Gladiator

já myslel,kdo kolikrát vyhrál nejlepšího střelce

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 5x

Ronaldo 3x

Reagovat
Generalní Gladiator

čekal jsem spíše remiz, dobře on..jednou byl suarez

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 309z a 329g

Ronaldo 292z a 311g

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Messiho mam blbě tohle jsou statistiky od chvíle co přišel Ronaldo do Realu.

Reagovat
ttopi

To je taky relevantní statistika, protože v tu dobu už byli oba fotbalově vyspělí. Ta statistika výš vypadá pro Messiho hůř, protože v těch začátcích samozřejmě tak produktivní nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Visca el barca

Reagovat
ADM

Práve som to chcel sem dať. Fotky presne zachytávajúce emóciu...

Reagovat
Kokesh

Nic smutnyho, to je nadhera.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Byla to nádhera, naprosto parádní stylový loučení. Bude mi neskutečně chybět, ale abych na tom našel i snad jediný pozitivum - musí pro Andrése být skvělý pocit loučit se na vrcholu. Všichni okolo mu připravili úžasný loučící se týden, který patřil jenom jemu. Viděl jsem srovnání s Ikerem a je prostě neskutečně trapný, jak jste se k němu zachovali.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
teenz

A jeho vyplakávání, že nehraje bylo fer?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Samozřejmě ne, ale dalo se to přejít s daleko větší grácií, takových legend jako Iker je jako šafránu.

Reagovat
teenz

To nepopírám, jen chci říct, že to neni jednostranný. Iker si to zařídil sám, takhle se legenda nechová.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak je třeba zmínit i to, kdo tam tyhle mediální války rozjel no. Dokážu si představit, že pokud by Mourinho dorazil tenkrát místo Pepa, odvařil by podobně Xaviho či Iniestu.

Reagovat
teenz

No tenkrát ale Iker chytal hůř, nevim kdo by zahrál líp než Iniesta nebo Xavi.

Reagovat
Ed_Hazard

Samozrejme, ono situáciu a celkové lúčenie iniestu a Ikera nejde snáď porovnať zo žiadneho hľadiska..

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
ADM
Reagovat
Hokaido

https://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/8ku8dx/teachers_of_reddit_what_former_students_of_yours/dzaun9c/

Jen taková zajímavost, ale minimálně fanoušci Realu si to určitě rádi přečtou.

Reagovat
Jordi Alba

Skvělá sezóna!

Navíc ten tým vypadá dost našlapaně do další sezóny, teda jestli přídou ty jména Griezmann, Arthur, Lenglet? Coutinho je super, Démbélé by mohl taky něco hrát, Denis se konečně ukázal, že z lavičky to umí trošku rozhejbat. Odchody snad André ( ), Aleix, Paco, Douglas. Minu bych poslal hostovat. Marlon bude ještě rok hostovat. Jen mě mrzí, že Munir si za Barcelonu asi už nekopne. Samper? Jen tam nevidím moc šancí pro chlapce z B, ale když dostanou nějakou šanci Alena, Arnaiz, Palencia, Cuenca, Oriol, Miranda, Nahuel, tak budu spokojenej. Ten Cucurrelův hype na mě nedělá moc dojem.

Reagovat
Jordi Alba

Jo a Digneho bych prodal jen v případě, že by jeho místo zaujmul někdo z B. Pro TOP záložníka furt moc nejsem, ať Arthur příde hned a dát mu šanci o kterou se může porvat s Alenou.

Reagovat
technecium

Někde jsem četl, že Valverde s Munirem počítá

Reagovat
Jordi Alba

To bych byl mile překvapen.

Reagovat
X-bano-X

Valverde sa vyjadril že do budúcej sezóny chce súpisku s 21 hráčmi a viac využívať hráčov z B-tímu. Keď si to vezmeš kol dokola tak:

Ter Stegen, Cillessen

Alba, Digne, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Semedo, Vermaelen(tu fakt neviem, pokiaľ nie je zranený hrá dobre ale nevydrží 3 zápasy po sebe....)

Busquets, Paulinho, Coutinho, Rakitič, Dennis, Aleňa

Dembele, Messi Suaréz

+ Griezmann, Arthur, Lenglet(Lenglet mi vôbec nereže, oveľa radšej De Ligta z Ajaxu)

Nakoniec to ale zas skončí tak, že ostane aj Mina aj Paco a bude po úzkom kádri.

Reagovat
Jordi Alba

Ajax vůbec nesleduji, tak nevim, jak na tom ten týpek je. Do obrany bych toho Lengleta asi bral jako 3. stopera a na kraj buď nechat Digneho a nebo Junior Firpo.

Reagovat
Jordi Alba

Gironka krásné 10. místo, kdo by čekal 1. desítku.

6 gólů Palmám, výhra nad Realem, ani jedna porážka s Atléticem.

Stuani 21 gólů, snad jasná 3 v útoku Uruguaye a nezamíří po sezoně někam do Číny. Portu, Mojica, Granell. Portu musí zůstat a Mojica se musí vykoupit z Raya nebo minimálně další hostování, už takhle odchází Maffeo. Stuani, Bono reprezentace, Mojica a Espisona nejspíš taky. Škoda, že Luiz Douglas nedostal víc šancí. Priorita v další sezóně opět záchrana a bude potřeba asi trochu posílit. Espanyol nejhorší Katalánský celek v LL.

Další sezónu pokud vše vyjde, tak už konečně asi i na stadionu, když poletím i na Barcelonu.

Reagovat
Jordi Alba

*Espinosa.

Reagovat
X-bano-X

nj super. Tiež som sa chystal tento rok na kombo clasico + v týždni Girona, no nakoniec to nedopadlo, každopádne v budúcej sezóne tam na 100% idem.

Reagovat
Jordi Alba

Jaj, škoda. Já mám v plánu jet na Barcelonu, Gironu a pravděpodobně i na Valencii, když je to kousek.

Reagovat
smazaný uživatel

OT segunda division:

tak zjavne budeme mat druhy eibar - postupila huesca a ti maju este mensi stadion))))

vallecanu by postup tiez nemal ujst a sranda by bol ak by sa do baraze dostala numancia a postupila aj ta....

Reagovat
Jordi Alba

Zaragoza nebo Valladolid.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele