LaLiga - preview 26. kola

27.02.2018, 08:37, aktualizováno 01.03.2018, 08:31
Previews
Posledními třemi zápasy bude dnes večer dohráno vložené 26. kolo španělské ligy. Atlético včera znovu vyhrálo a opět vytvořilo tlak na vedoucí Barcelonu, která letí do Las Palmas. Deportivo Alavés může proti Levante udělat důležitý krok směrem k záchraně, Betis se střetne s Realem Sociedad...
Real Betis - Real Sociedad  (čtvrtek 19:30)
Smůla a špatná forma se lepí Realu Sociedad na kopačky a jeho ligové postavení je stále horší. Toho bude chtít využít Real Betis, který v Seville přivítá Basky v rámci vloženého 26. kola LaLigy. Domácí se pokusí přidat další body ke svému honu za poháry.

Real Betis zatím prožívá velmi povedenou sezonu a jeho fanoušci mohou být na svůj klub hrdí. Druhý celek ze Sevilly se drží na skvělém sedmém místě a ztrácí pouze tři body na slavnější a movitější FC. Souboje s velkými týmy Španělska, konkrétně Barcelonou a Realem Madrid, byly pro Real Betis hodně palčivé a bolestivé, ale přímé konkurenty se už Betisu podařilo nejednou překonat.

Na první pohled je hlavním problémem Betisu obrana, která dostala už poměrně hrozivých 50 branek. Jenže hned deset z tohoto počtu Betis inkasoval ve dvou duelech s Barcelonou a Realem Madrid. Jinak trenér Sétien odvádí vynikající práci a v souladu s programem vedení i bez mohutných částek za posily prohání nejednoho slavnějšího soupeře. Naposledy si poradil také s Levante, od nějž nedostal ani jednu branku.

Na což byl Quique Sétien patřičně hrdý. "Máme za sebou parádní utkání, ve kterém jsme ukázali jasnou převahu a korunovali ji dvěma góly. Jsem moc rád, že jsme udrželi čisté konto, protože naše obrana byla několikrát terčem kritiky. Ani zápas s Levante nebyl snadný, ale byli jsme mnohem lepší a tři body jsme si zasloužili. Věřím, že tenhle tým má na vyšší postavení a doufám, že nás čeká ještě několik skvělých momentů," dodal Sétien.

Real Sociedad se s Béticos utkal už mnohokrát a pro nestranného diváka to často byl velmi pohledný fotbal plný šancí a gólů. Naposledy při střetu těchto dvou soupeřů padlo hned osm branek, po čtyřech na každé straně! Minulá návštěva Estadio Manuel Ruiz de Lopera dopadla lépe pro hosty, kteří si s domácím Betisem těsně poradili. Od té doby ale uplynulo hodně času a situace obou se mění.

Současný Real Sociedad San Sebastian se trápí rozdělen mezi LaLigu a Evropskou ligu. Právě nedostatečná kvalita a šíře kádru způsobují úpadek na domácí půdě, stejně jako u mnoha méně zkušených týmů. Pro Real Sociedad je nedávné vypadnutí z pohárů nadějí, že se jeho situace může změnit. Aktuálně totiž sídlí až na 14. místě! Naposledy se musel podrobit domácí Valencii.

A těsnou porážku od Netopýrů hráči těžce nesou. Sergio Canales dokládá: "Hodně nás mrzí, že jsme ztratili všechny body. Nehráli jsme špatně a nezasloužili jsme si porážku. Musíme to ale rychle vstřebat, není čas se trápit tím, co se stalo. Musíme se z toho poučit, abychom příště podobné chyby neopakovali," má jasno tvořivý záložník Realu Sociedad.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.76 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - FC Barcelona  (čtvrtek 21:00)
FC Barcelona o víkendu rozebrala v katalánském derby Gironu, ale nyní se již musí soustředit na další ligový duel. Ve čtvrtek odehrají svěřenci Ernesta Valverdeho zápas na Kanárských ostrovech proti soupeři, který se trápí v sestupových vodách. Blaugranas se na hřišti Las Palmas obecně daří, protože loni zde zvítězili 4:1 a předminule 2:1.

Věnujme se však nejprve domácím, kterým se povedl vstup do tohoto ročníku LaLigy. Nejprve dvakrát vyhráli, ale následně se trápili s devítizápasovou sérii bez zisku kompletních tří bodů, hned osmkrát dokonce prohráli. Je tedy jasné, že až do konce sezóny budou bojovat o záchranu. Momentálně drží zuby nehty 18. pozici, ale hned pozici za nimi je La Coruňa s jednobodovou ztrátou.

Na druhou stranu na první nesestupovou příčku Levante ztrácí rovněž jeden bod, tudíž jsou šance stále otevřené. Las Palmas má po Deportivu La Coruňa nejhorší obranu v lize. V 25 zápasech padlo do jeho sítě 52 gólů. "Kdybych měl patent na porážku Barcelony, prodal bych jej dalším trenérům a stal bych se milionářem. Budeme hrát však se stejnou představou o hře, se kterou se prezentujeme v ostatních zápasech."

"Barcelona má málo slabých míst a očekávám, že naskočí v nejsilnější sestavě. Naši fanoušci nás chtějí vidět bojovat, v jejich rejstříku neexistuje slovo strach. Podpora našich příznivců bude velmi důležitá. Před dvěma měsíci jsme byli ještě v horší situaci. Stále to není příliš růžové, ale můžeme si dovolit více optimismu,"
řekl trenér Paco Jémez na předzápasové tiskové konferenci.

Na marodce Kanárků se nachází Gabriel Peñalba, Emmanuel Emenike a Pedro Bigas. To katalánskému velkoklubu bude chybět zraněný Nélson Semedo, vykartovaný Jordi Alba a dvojice hráčů, která se nedostala do nominace (Yerry Mina a Denis Suárez). "Las Palmas se nachází v obtížné situaci, protože jsou v pásmu sestupu. Paco Jémez je postupně dostává ze samotného dna."

"Předpokládám jejich odvážnou hru, se kterou nebudou mít co ztratit. Nyní se soustředíme pouze na čtvrtečního soupeře. Na Atlético přijde čas potom. Jestli dostanou nějaké opory odpočinek? Pro nás jsou důležité tři body, nic víc,"
prozradil Ernesto Valverde den před konáním samotného zápasu.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Navarro, Gálvez, Aguirregaray - Etebo, Gómez, Aquilani - Halilović, Calleri, Tana
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Vermaelen, Umtiti, Digne - Démbélé, Busquets, Paulinho, Iniesta - Alcácer, Messi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 15.90 - 7.62 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Levante UD  (čtvrtek 21:30)
Levante nezadržitelně padá dolů tabulkou LaLigy a není až tak daleko samotnému dnu. S alarmující sérii přijíždí na hřiště Deportiva Alavés. Ani jeden z týmů se nemůže chlubit nějakou ohromující formou, spíše naopak. Domácí střídají porážky s vítězstvími, ale od začátku sezóny udělali relativně velký krok. Z poslední příčky vůbec se vypracovali až na 16. pozici s 28 body.

Je pravdou, že o víkendu dostali čtyři branky od Realu Madrid, ale před tím dokázali vyhrát tři zápasy v řadě (Celta Vigo 2:1, Villarreal 2:1 a La Coruňa 1:0). První dva soupeři rozhodně patří do kategorie papírově silnější. Pokud se zaměříme na Levante, tak zde toho o výhrách moc nenamluvíme. V této sezóně vyhrálo jen třikrát, za to má na kontě jedenáct remíz a stejný počet proher. S dvaceti body je na první nesestupové pozici, konkrétně na 17. místě s 20 body.

Na marodce Basků by se měl nacházet pouze Carlos Vigaray. U hostů se nebude moci počítat s Ivánem Lópezem, Álexem Alegríou a Raúlem Fernándezem. Ze šesti vzájemných střetnutí se třikrát radovali z vítězství hráči Alavésu a třikrát si oba týmy rozdělily po jednom bodu.

"Víme, že máme problémy. Více než tři měsíce jsme nevyhráli, sestupové příčky se bohužel blíží. Jsme připraveni tuto situaci překonat. Rozhodně nám nebude do konce sezóny stačit dvacet bodů, musíme získat minimálně třicet osm nebo čtyřicet, abychom se zachránili."

"Nepřekvapuje mě úspěšná série Alavésu, protože udělali obrovský krok vpřed. Jejich vzestup dává naději rovněž nám, že můžeme dokázat něco podobného. Moji hráči jsou velicí bojovníci a doufáme, že se nám to podaří,"
řekl před veledůležitým zápasem trenér hostů Lopez Muñiz.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Ely, Laguardia, Duarte - Gómez, García, Pina, Pedraza - Guidetti, Haddadi
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Coke, Rodríguez, Postigo, Luna - Ivi, Doukouré, Lerma, Morales - Pazzini, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.54 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Deportivo La Coruña  (středa 19:30)
Předposlední Deportivo La Coruña má před sebou výlet na předměstí Madridu, kde hrává Getafe. Oba soupeři odcházeli z minulého kola hodně zklamaní, i když pro Depor je to spíše setrvalý stav. Getafe hodlá využít slabšího soupeře a znovu se dostat v tabulce o pár míst výš.

Kdysi slavný celek z Galicie teď může snad jen vzpomínat na doby, kdy se mu dařilo a kdy proháněl jednoho soupeře za druhým. A to jak na poli domácí Primera Division, tak v Evropě. Současný Depor ale zažívá konstantní úpadek a vypadá to, že pokud se něco rapidně nezlepší, budou fanoušci tradičního celku chodit příští rok na utkání Segundy.

I když se kormidla topícího se celku ujal někdejší slavný hráč Clarence Seedorf, ani pod jeho vedením se Deporu příliš nedaří. Ve třech dosud odehraných duelech se naprosto ukázala hlavní slabina Deporu - útok. Deportivo totiž pod Seedorfem nevstřelilo ani jednu branku a jeho chabá ofenziva je neustálým problémem. Alespoň první bod má Seedorf za sebou, neboť v minulém kole uhrál jeho tým bezbrankovou remízu s Espanyolem Barcelona.

Dlouhodobě se ale Deporu nedaří, což naopak kontrastuje s dobrou formou madridského Getafe. Celek z předměstí hlavního španělského města má za sebou několik velmi solidních výsledků, a to včetně remíz se Sevillou, Bilbaem nebo Barcelonou. Sérii šesti utkání první ligy bez porážky narušilo až minulé kolo, ve kterém Getafe žalostně nestačilo na Villarreal. Ve třetí minutě si hosté nedali pozor a inkasovali gól po akci Enese Ünala, na což už nedokázali po zbytek utkání reagovat.

I kvůli tomu se Getafe propadlo až na jedenáctou příčku, kterou by velmi rádo opustilo a posunulo se směrem vzhůru. V to doufá i zkušený obránce Damián Suárez. "Víme, že jsme si minulé kolo sami pokazili. Musíme si ale věřit a začít znovu vyhrávat. Naše sebevědomí po tom zápase bylo hodně dole, ale teď už jsme motivovaní a odhodlaní zvítězit. Deportivo nebude snadným soupeřem, ale je v našich silách doma vyhrát," řekl před utkáním s galicijským týmem.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damián, Bruno, Djené, Antunes - Portillo, Fajr, Arambarri, Amath - Angel, Jorge Molina
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Schär, Boveda, Luisinho - Guilherme, Mosquera - Cartabia, Lucas, Adrian - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.49 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Sevilla FC  (středa 19:30)
Sevilla se v posledním kole naprosto sesypala a stala se obětí dobré formy Atlética Madrid. Akutní nutnost tří bodů by tým trenéra Vincenza Montelly mohl uhasit výletem do Málagy, které stále patří až poslední místo v LaLize.

Málaga stále dlí na posledním místě v tabulce a na nejbližšího rivala ztrácí pět bodů. Vypadá to s ní velmi špatně nejen po výsledkové, ale především po herní stránce. Tým trenéra Josého Gonzáleze se trápí a za posledních deset duelů už osmkrát prohrál, přičemž si připsal jen dva body! Na záchranu to stále nestačí a postup z tolik nechtěného pásma posledních tří příček se zdá stále méně reálný.

V minulém kole si Málaga připsala další smutné utkání se spoustou dřiny, ale žádným výsledkem. Youssef En Nesiry ji sice poslal v Bilbau do vedení, jenže utkání ani nedohrál a navíc sledoval, jak Málaga prohrává 2:1. Malou útěchou by pro Málagu mohl být snad jen fakt, že Sevilla už téměř tři roky nedokázala na stadionu La Rosaleda zvítězit.

Obránce Miguel Torres ale ví, že ven z krize může Málaze pomoci jen tvrdá práce. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Nedaří se nám, ale nemá smysl se na to takhle dívat. Chceme myslet pozitivně a pracovat. Nic jiného než tvrdá práce nám nepomůže. Nemá smysl dívat se na ostatní nebo se pranýřovat za to, co jsme udělali špatně. Každý zápas je pro nás jako finále, na které se musíme naprosto koncentrovat," míní zkušený obránce, který se vrací po dlouhém zranění.

A když už jsme u absencí a zranění, bude jich opět požehnaně. Domácí tým se musí obejít bez hráčů jako Juan Carlos Pérez, Federico Ricca, Adalberto Peñaranda nebo právě naposledy vyloučený Youssef En Nesiry. Ani hosté ze Sevilly nepřijedou kompletní, protože se stále nemohou spoléhat na Jesúse Navase a Sébastiena Corchiu, přičemž kvůli karetnímu trestu se do utkání nepodívá ani obránce Sergio Escudero.

Sevilla je dlouhodobě pod tlakem a týká se to především trenéra Vincenza Montelly. V tomto ohledu mu moc nepomohlo ani poslední kolo, které bylo pro Sevillu velmi bolestivé. Po nadějné remíze s Manchesterem United se Sevilla utkala s Atléticem Madrid a nedopadlo to pro ni dobře. Ještě devět minut před koncem prohrávala o hrozivých pět branek!

Záložník Franco Vázquez ale nehází flintu do žita. "Po minulém kole jsme si museli sednout a probrat pár věcí, které jsme vyloženě pokazili a které nefungovaly. Teď máme ze sebe lepší pocit a věříme, že bychom mohli naši situaci zvrátit k lepšímu. Nemá smysl se ohlížet, ale naopak musíme špatné výsledky hodit za hlavu a soustředit se jen na příští zápas," dodala někdejší opora Palerma.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Luis Hernandez, Miquel, D. Gonzalez - Lestienne, Iturra, Lacen, Chory - Rolan, Ideye
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Layún, Mercado, Lenglet, Arana - Banega, N’Zonzi, Vázquez - Sarabia, Ben Yedder, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.42 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Valencia CF  (středa 19:30)
Zdá se, že Marcelino našel cestu ven z krize. Valencia dokázala zvítězit v posledních třech zápasech (Levante 3:1, Málaga 1:2 a Real Sociedad 2:1) a vrátila se do boje o třetí příčku v LaLize s Realem Madrid. Ještě důležitější je, že Netopýři mají náskok osmi bodů na pátou pozici Villarrealu. Z toho je jasné, že jejich cíl pro letošní sezónu, je umístění v top 4.

Nyní však přijíždí na horkou půdu San Mamés s cílem vybojovat výhru. Jedním dechem je třeba dodat, že na tomto stadionu se málokdy podaří hostujícím týmům odvézt si tři body. Bilbau se v letošní sezóně příliš nedaří, což potvrzuje jejich poslední zápas s Málagou, kdy muselo otáčet nepříznivý výsledek, nakonec doma vyhrálo 2:1.

Svými vlastními příznivci dokonce bylo vypískáno, protože neodehrálo dobré utkání. Před tímto vloženým 26. kolem drží 12. pozici, která je pro něho rozhodně velkým zklamáním, protože jednoznačně mířilo výše. "Každý den začíná ráno a našim cílem je porazit Valencii. Musím přiznat, že nám chybí občas síla v útoku. Nás nynější soupeř se vrátil na vítěznou sérii."

"Mají povedenou sezónu, ale my se musíme soustředit na naši situaci. Čím horší nás doprovází, tím se stáváme silnějším týmem," řekl José Ángel Ziganda, pod kterým se houpe trenérská židle. Domácímu týmu nebudou k dispozici Mikel Rico, Mikel Balenziaga a Iker Muniain, který je vyřazen ze hry na zbytek sezóny.

Hostům bude absentovat Javi Jiménez, Ezequiel Garay a pochybný je start Andrease Pereiry. "Soupeři nás od začátku sezóny lépe poznali. S Athleticem to nebude snadné, hrají na dlouhé míče a dávat si pozor budeme muset především na Adurize a Williamse. Rádi bychom začali mít větší kontrolu nad zápasy a zlepšili efektivitu," prozradil před šlágrem tohoto kola Marcelino.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Marcos, Álvarez, Martínez, Saborit - Iturraspe, Etxebarria - Williams, García, Susaeta - Aduriz
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Murillo, Paulista, Vezo - Guedes, Parejo, Kondogbia, Soler - Mina, Zaza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.26 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Villarreal CF  (středa 21:30)
Eibar se stále nevzdává svého snu a bojuje ze všech sil o účast v Evropské lize. Své kvality i odhodlání může dokázat v dalším kole, protože přivítá mužstvo protřelé evropskými bitvami. Do Eibaru zavítá Žlutá ponorka toužící pro změnu po Lize mistrů.

Oba dva týmy touží po pohárech, ale ani jeden z nich není spokojený se svou aktuální pozicí. Villarreal prožil poměrně turbulentní podzimní část sezony a na několik výsledků nechce vzpomínat. Především končící únor se mu vůbec nepovedl a Villarreal se v něm musel rozloučit s Evropskou ligou, neboť ve dvou duelech nestačil na francouzský Lyon. Co se týče LaLigy, v ní ale ještě o naději bojuje.

Po sérii pěti duelů bez výhry se Villarreal vzchopil a na porážku v Evropské lize reagoval tím nejlepším způsobem, tedy výhrou. Za oběť mu padlo Getafe, které porazila branka Turka Ünala jakožto jediného úspěšného střelce utkání. Zápas s madridským mužstvem byl ale pro Villarreal hodně těžký a brankář Sergio Asenjo se musel hodně činit. Dokonce chytil dvě penalty a stal se hlavní oporou svého týmu.

Po skvělém výkonu zkušený brankář sdělil: "Na tohle utkání budu samozřejmě dlouho vzpomínat, protože tohle se vám nepovede každý den. Musím ale za čisté konto poděkovat také zbytku týmu, především obráncům. Všichni jsme dnes odvedli perfektní práci a můžeme tři body oslavit. Důležité ale je, abychom na tento výkon dokázali navázat a dál vyhrávali. Bez ustálených výkonů se nikam neposuneme," ví brankář Villarrealu.

Hostům nebude k dispozici obránce Rúben Semedo, kterého klub suspendoval kvůli problémům se zákonem. Mimo bude také zraněný Andrés Fernández, Bruno Soriano a Jaume Costa, který si odpykává karetní trest. Ani domácí ale nebudou kompletní a také jejich absence jsou poměrně vážné. Zranění stále ještě jsou Sergi Enrich, Fran Rico nebo Iván Ramis. Do hry se jim ale vrací Fabian Orellana.

Villarreal se při posledním výletu do Eibaru potýkal se statečnými domácími hráči, ale na výhru to nestačilo. Tři body si po brankách Ramise s Leónem připsali domácí, kteří museli otáčet nepříznivě se vyvíjející utkání. V posledních dvou duelech Eibar zaváhal a po Barceloně si s ním poradila také Celta Vigo. V obou utkáních se Eibar střelecky nedokázal prosadit.

Celkově ale může být trenér José Luis Mendilibar spokojený. "Myslím, že si v této sezoně vedeme nad očekávání dobře a věřím, že se nám povede se ještě víc přiblížit pohárům. To jsou reálné možnosti, které jsme si ještě před pár měsíci neuměli představit, ale nyní cítíme šanci. Vede k nim ale dlouhá a náročná cesta, během které musíme umět porážet i silnější týmy," naráží Mendilibar na Villarreal.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Rubén Pena, Oliveira, Arbilla, J. Angel - Orellana, Diop, D. Garcia, Inui - Charles, Kike Garcia
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Alvaro, Bonera, Rukavina - Castillejo, Rodri, Čeryšev - Fornals - Ünal, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.28 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - CD Leganés  (středa 21:30)
Atlético Madrid ve středu večer přivítá na svém hřišti Leganés. Oběma týmům jde pořád o hodně. Domácí totiž stále bojují o ligový titul. V současné době drží druhou příčku se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Barcelonu. Za to Leganés se pohybuje ve středu tabulky, ale stále nemá jistotu záchrany, tudíž se mu hodí každý bodík.

Navíc to pro tento tým nebude snadný výlet, protože Los Rojiblancos ve 12 ligových zápasech na Wanda Metropolitano ještě neprohráli. V neděli večer navíc Antoine Griezmann převedl na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan skutečnou show, ve kterém vstřelil hattrick a dovedl svůj tým ve šlágru kola se Sevillou k vítězství 5:2. Atlético má navíc v poslední době skvělou formu.

V rámci LaLigy a Evropské ligy má na kontě sedm výher v řadě. To Leganés vyhrál naposledy 28. ledna 2018. Od té doby třikrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Ještě na začátku roku bojoval o účast v evropských pohárech, ale nyní se to zdá být hodně nereálné. O víkendu navíc doma remizoval bez branek s Las Palmas, které drží třetí příčku od spodu.

"Potřebujeme odehrát na Wanda Metropolitano dobrý zápas. Přicházíme však do tohoto utkání s řadou absencí. Atlético stále bojuje o titul, ale my bychom rádi, kdyby se po zápase mluvilo také o nás," prozradil na předzápasové tiskové konferenci trenér Asier Garitano. Na marodce madridského celku je Stefan Savić a Lucas Hernández. Za to hosté se budou muset vypořádat s řadou zraněných, jak zmiňoval jejich kouč.

Mimo je stále Alexander Szymanowski, kterého navíc doplňují Darko Brasanac a Claudio Beavue. Karetní trest si rovněž odpykává dvojička: Rubén Pérez a Dimitrios Siovas. V pondělí odpoledne byl taktéž oficiálně oznámen odchod dvou hráčů Atlética (Yannick Carrasco a Nicolás Gaitán), kteří jdou zkusit štěstí do čínského celku Dalian Yifang. Ani s jedním tedy už Diego Simeone nemůže do budoucna počítat.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Luis - Correa, Saúl, Gabi, Koke - Griezmann, Costa
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Bustinza, Mantovani, Rico - Pires, Gumbau, Eraso - Zhar, Guerrero, Amrabat
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 5.90 - 17.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Real Madrid  (úterý 20:00)
Jedno kolo španělské nejvyšší soutěže je čerstvě za námi, ale aby nám hvězdní hráči nechyběli moc dlouho, následuje kolo vložené. V úterý večer se do sebe jako první pustí domácí Espanyol Barcelona, který uvítá soupeře z Madridu.

V mnoha fotbalových ligách se kolotoč zápasů alespoň na chvíli zastavuje, ale o Španělsku to neplatí. LaLiga vměstnává do svého tradičního programu další ligové duely, z nichž hned ten první nabídne obvyklé utkání mezi barcelonským a madridským celkem. Diváky čeká hodně atraktivní duel bez ohledu na to, že místo domácí Barcelony se jedná o Espanyol. Ten nutně potřebuje jakýkoli bodový přísun.

Espanyol Barcelona se totiž nachází až na patnáctém místě tabulky, na jeho účtu je pouze 28 bodů a Espanyol se dál trápí především střelbou branek. Zatím jich má na kontě jen 22, což je dost mizerná bilance a patří k podprůměru ligy. Domácí Espanyol navíc zapomněl, jaké to je vyhrávat. Za posledních deset soutěžních duelů se mu to povedlo jen dvakrát, a to ještě v obou případech pouze v rámci Copa del Rey.

Aktuálně Espanyol táhne šňůru remíz. Už ve čtyřech duelech po sobě si připsal jen bod, což ho pochopitelně nebaví. Naposledy si rozdělil body s Deportivem La Coruña a také v tomto duelu se jeho střelci netrefili ani jednou do správné sítě. Proti Realu Madrid se mu navíc nedaří a kromě toho, že s Bílým baletem prohrává, mu ani nestřílí góly. Naposledy Espanyol pokazil Realu čisté konto před téměř třemi lety.

Obránce Naldo vidí ve formě Espanyolu spíše jen smůlu. "V posledních zápasech rozhodně nehrajeme špatně, obětujeme se a máme ze sebe dobrý pocit. Nemáme ale vůbec štěstí a cokoli se nám chvíli daří, nikdy to nedopadne tak, jak bychom si přáli. Je v tom kopec smůly, kterou prožíváme a zatím neumíme odvrátit. Věříme ale, že se brzo dočkáme další výhry, ta by nám moc pomohla," hlásí zkušený obránce.

Ačkoli mohou domácí hráči počítat s téměř kompletním kádrem a zranění se mu pro tuto chvíli vyhýbají, proti Realu Madrid to budou mít enormně náročné. A to i proto, že forma soupeře se neustále zlepšuje. V deseti posledních soutěžních duelech Real prohrál jen jednou a velmi zajímavě se postavil také k utkání Ligy mistrů proti francouzskému PSG. Kromě toho se mu daří také v LaLize a Real by moc rád útočil na druhou příčku.

Šíře jeho kádru bude vystavena zkoušce, protože kromě účasti ve více soutěžích se trenér Zinedine Zidane musí vypořádat s několika absencemi. Dá se očekávat, že nyní dostanou šanci hráči, kteří si tak často nezahráli, protože mimo hru jsou Marcelo, Luka Modrić a také Němec Toni Kroos, což je především pro zálohu Bílého baletu velká ztráta.

Už v minulém kole ale Real jasně ukázal, že se nehodlá vymlouvat na absence. Deportivu Alavés nasázel čtyři branky a tak vysokou výhru oceňuje i křídelník Lucas Vázquez. V rozhovoru pro Marcu sdělil: "Je skvělé, když dokážete vyhrávat o více branek. Jednak se diváci hodně baví, než když jsou svědky jedné či dvou, ale především je to dobré pro sebevědomí mužstva. Víme, co dokážeme. Chceme hrát tak, abychom si zápas užívali a věřím, že se z Barcelony vrátíme jako vítězové," přál by si zkušený Španěl.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Martín, Lopez, Duarte, Sanchez - Granero, Sanchez - Piatti, Darder, Baptistao - Moreno
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Hernandez, Varane, Ramos, Carvajal - Asensio, Casemiro, Kovačić, Isco - Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.08 - 4.21 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Celta Vigo  (úterý 21:30)
Celta Vigo dokázala v minulém kole získat tři body a vrací se v rámci tabulky do prostředí, které je jí známé a které ji těší. Aktuálně sedmý celek tabulky ztrácí na Evropskou ligu jen čtyři body a při formě Sevilly doufá, že se jí povede porazit také dalšího soupeře - katalánskou Gironu.

Celta jede do Katalánska, aby zde sehrála duel s překvapením sezony a ačkoli by se mohlo zdát, že jsou karty jasně rozdány, Girona má ve zvyku překvapovat. V poslední době se ale forma Girony hodně střídá a její výkony jsou velmi proměnlivé. A to mnohem víc, než by si její zpočátku sezony trochu namlsaní fanoušci přáli. Z posledních pěti duelů se Gironě povedlo dvakrát vyhrát, jednou si body rozdělila a dvakrát prohrála.

V minulém kole měla před sebou velmi náročný úkol, protože čelila skvěle sehrané Barceloně. A v katalánském derby se jasně ukázal kvalitativní rozdíl, neboť domácí Blaugranas na Camp Nou dokázali rozstřílet soupeře a v jeho síti skončilo hned šest branek! Girona sice už od třetí minuty vedla, ale gólostroj favorita prostě zastavit nedokázala. Na těžký debakl bude chtít reagovat proti soupeři, který má rovněž velké výpadky formy.

Celta Vigo v posledních deseti duelech dokázala vyhrát jen čtyřikrát a čisté konto udržela jen ve dvou zápasech z těchto deseti. Po kruté porážce od domácího Getafe se ale v minulém kole předvedla přeci jen o mnoho lépe. Po první půli se prosadil jako první zkušený zakončovatel Iago Aspas, kterého o něco později napodobil také mladší kolega Maxi Gómez, jenž pokračuje ve skvělé sezoně a má na svědomí už 15 branek za 24 zápasů!

Celta je i díky tomuto výsledku a špatné formě konkurenční Sevilly stále na pohodlném sedmém místě a na příčky, jež zaručují evropské poháry, jí schází jen čtyři body. Ani Girona ale rozhodně není ze hry o Evropu, což by bylo pořádně velké překvapení. Od Celty Vigo ji totiž dělí jen jediný bod. Problém je, že Girona na stadionu Municipal de Montilivi zase tak dobrou formu nemá a za posledních deset let zde Celtu neporazila ani jednou!

To by Celta Vigo ráda prodloužila, jak ostatně ukazuje obránce Facundo Roncaglia. "Je pravda, že mnohokrát se přestaneme v závěru zápasu soustředit a zbytečně si utkání zkomplikujeme. Ale neustále na tom pracujeme a myslím, že v minulém kole jsme jasně ukázali svou kvalitu. Eibar hrál opravdu chytře a zároveň to bylo fyzicky vyčerpávající, ale my jsme si poradili. Věřím, že proti Gironě se znovu prosadíme a získáme cenné body," přeje si Roncaglia.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Maffeo, Ramalho, Espinosa, Juanpe, Aday - Portu, Pons, Granell, Garcia - Stuani
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass, Hernandez, Lobotka - Iago Aspas, Gomez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.49 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona25205068:1265
2.Atlético Madrid25177141:1158
3.Real Madrid25156462:2751
4.Valencia CF25154649:2949
5.Villarreal CF25125836:2941
6.Sevilla FC251231033:4039
7.Real Betis251131143:5036
8.Celta Vigo251051043:3735
9.SD Eibar251051032:3835
10.Girona FC2597935:3634
11.Getafe CF2589829:2233
12.Athletic Bilbao25710826:2831
13.CD Leganés25861121:2830
14.Real Sociedad25851247:4729
15.Espanyol Barcelona25610922:3228
16.Deportivo Alavés25911522:3728
17.Levante UD253111121:4020
18.UD Las Palmas25541618:5219
19.Deportivo La Coruña25461524:5318
20.Málaga CF25341816:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (724)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele