LaLiga - preview 25. kola

28.02.2017, 08:58, aktualizováno 02.03.2017, 08:41
Previews
Vložené kolo dnes ve Španělsku vrcholí dvěma atraktivními zápasy. V La Coruni se představí Atlético Madrid, které chce využít zaváhání Realu Sociedad a odskočit mu na tři body. Od půl desáté potom poměří síly Athletic s třetí Sevillou, jež se v případě výhry na rozdíl jediného bodu dotáhne na Real Madrid...
Deportivo La Coruña - Atlético Madrid  (čtvrtek 20:45)
Minulé kolo vlastně definitivně potvrdilo, že Atlético letos na vedoucí trio jednoduše nemá. Jeho ztráta na třetí příčku se po porážce s Barcelonou zvýšila už na sedm bodů, takže v tuhle chvíli je spíše reálnější souboj o čtvrtou pozici. A protože potřebuje odrážet konkurenci, měl by na půdě trápící se La Coruni uspět.

Pochopitelně že do konce sezóny zbývá ještě mnoho kol, ve kterých se toho může hodně změnit. Nicméně madridský celek jako by opravdu začal ztrácet dech, a jeho šance na bitvu o ligový titul začíná nabírat špatný směr. Z dosavadních zápasů proti Barceloně, Realu Madrid a Seville získali Los Colchoneros z možných dvanácti bodů jen jeden.

To je v podstatě statistika, která popravdě dělá rozdíl mezi Atléticem a vedoucí trojicí. "Musíme už myslet na utkání s La Coruňou, Valencií a Granadou. Myslím si, že rozhodovat se bude v posledních pěti kolech. Až tehdy uvidíme, na co můžeme dosáhnout," nehází flintu do žita hostující kouč Diego Simeone.

Pokud jeho mužstvo vezme za své aktuální boj o strategické čtvrté místo, které zaručuje pro příští sezónu alespoň předkolo Ligy mistrů, musí se soustředit hlavně na udržení odstupu od Realu Sociedad. Ten má nyní shodný počet bodů a je teď tím nejděsivějším soupeřem. "Zůstat v klidu, to je to, co chceme," dodával Diego Simeone.

Ačkoli Atlético o víkendu nezvládlo prestižní mač s Barcelonou, našla se přece nějaká pozitiva. Po dlouhé době se na trávník vrátila brankářská jednička Jan Oblak a fit byl také Diego Godín. "Vlastně tou nejdůležitější věcí v tom utkání byl právě jejich návrat. Vedli si velmi dobře," chválil své svěřence madridský stratég.

Nově Atléticu nebude k dispozici Saúl Ňíguez, jehož by na pravém kraji zálohy měl nahradit Ángel Correa. Do hry možná nezasáhne ani Juanfran, který není úplně zdravotně v pořádku, jinak Diego Simeone nemusí sahat k nějakým výraznějším změnám v sestavě. Deportivo musí oželet služeb suspendovaného Raúla Albentosy a asi i Celsa Borgese.

Domácí na své další vítězství v LaLize čekají už od konce prosince. V novém roce ještě ani jednou nevydolovali tříbodový výsledek a nacházejí se těsně nad hranicí sestupového pásma. Jeho současná forma patří k vůbec nejvíce tristním, prohráli už čtyřikrát v řadě, naposledy přitom schytali těžký debakl v důležitém střetnutí od Leganésu.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Germán Lux - Juanfran, Alejandro Arribas, Sidnei, Fernando Navarro - Mosquera, Guilherme - Gil, Colak, Kakuta - Andone
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Savič, Diego Godín, Filipe Luís - Ángel Correa, Koke, Gabi, Carrasco - Gameiro, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.80 - 3.67 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (čtvrtek 21:30)
Program 25. kola španělské LaLigy zakončí zajímavý duel třetí Sevilly, kterou přijede navštívit Bilbao. Lvi z Baskicka jsou neméně odhodlaní a Sevillu ani přes podporu domácího prostředí nečeká nic snadného.

Sevilla dál pronásleduje ústřední duo a díky dobré formě si udržuje kontinuitu. Tým trenéra Jorgeho Sampaoliho v minulém kole dokázal porazit městského rivala a v hodně emotivním duelu s Betisem si připsal tři body. Ačkoli domácí béticos vedli, díky brankám Mercada s Iborrou si Sevilla zajistila cenné tři body a dál sídlí na třetím místě LaLigy. Pokud se nechce ohlížet za sebe, kde se k útoku chystá Atlético Madrid s Realem Sociedad, musí zabrat rovněž v dalším těžkém utkání.

Její situace bude ale poměrně složitá. Domácí už ve dvou vzájemných duelech s Bilbaem prohráli, což není zrovna dobrá vizitka. Kromě toho bude mít plnou hlavu starostí trenér Sampaoli, protože mu chybí několik cenných hráčů. Zraněni jsou Krohn-Dehli, Lenglet a Trémoulinas, zatímco z důvodů karet nebudou hrát ani N'Zonzi, Pareja a Sarabia.

Velký podíl na dobrém umístění Sevilly má i útočník Wissam Ben-Yedder, který vstřelil už 15 branek za 30 zápasů v této sezoně. Sám přiznává, že mu Sevilla sedla: "Přál bych si, abych tady byl už dřív. Španělsko je oproti Francii úplně jiný svět. Takže i když za mne PSG podalo nabídku, rozhodl jsem se zůstat. Daří se mi tu, jsem tu velmi spokojen a především máme s týmem velké plány. Věřím, že to v sezoně dotáhneme hodně daleko a vyhrajeme ještě spoustu zápasů,” přál by si mladý útočník.

Athletic Bilbao má za sebou rovněž povedené utkání. A to hodně potřeboval, protože se nešťastně rozloučil s Evropskou ligou po porážce od APOELu. Po tomto šoku si Lvi napravili náladu a alespoň trochu udobřili své fanoušky domácí výhrou nad Granadou. V tabulce jim patří 8. místo, přičemž na šestý Villarreal ztrácí jen jediný bod. V Seville se jim ale moc nedaří - tři body si ze stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána odvezli naposledy koncem roku 2011. Po výhře nad Granadou je ale tým odhodlán posunout se v tabulce vstříc Evropě.

Zkušený záložník Markel Susaeta před duelem se Sevillou poznamenal: "Přáli bychom si pokračovat v Evropské lize, ale to už je minulost. Nesmíme se tím zabývat, protože by nás to jen rušilo od soustředění na jiné cíle. Jedním z nich je skončit na pozicích, které by nám zaručily pohárové příčky pro další sezonu. Naši fanoušci i celý klub si poháry zaslouží a my doufáme, že se nám povede je potěšit. Proti Seville to ale bude hodně velký test,” ví Susaeta.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Mercado, Rami, Escudero - Iborra, Kranevitter, Nasri - Correa, Jovetić, Vitolo
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Bóveda, Laporte, Álvarez, Balenziaga - Etxebarria, José - Lekue, Garcia, Muniaín - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.00 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Villarreal CF  (středa 19:30)
Španělská La Liga sice momentálně nabízí teprve pětadvacáté kolo z celkových osmatřiceti, ovšem domácí Osasuně v zápase s Villarrealem teče pořádně do bot už nyní. Klub z Pamplony je totiž s pouhými deseti body beznadějně poslední a na první nesestupovou příčku již ztrácí devět bodů. Villarreal naopak usiluje o postup do příštího ročníku pohárové Evropy a bude ve středu favoritem, ovšem četné hráčské absence mohou tato očekávání narušit...

Hosté se totiž budou muset obejít bez vykartovaných Bruna Soriana s Mariem Gasparem, zatímco vinou zranění na sever Španělska neodcestovali ani brankář Asenjo, José Ángel a forvardi Adrián, Sansone či Čeryšev. Šance by se tak mohl dočkat i Roberto Soldado, jenž se čerstvě vrací do hry po dlouhodobém zranění.

Osasuna na vlastním stadionu El Sadar kuriózně ještě ani jednou během letošní sezony nevyhrála a pouze ve čtyřech případech vybojovala alespoň bod za remízu. Není se tak čemu divit, že po černé šňůře šestnácti zápasů bez vítězství dře baskický celek samé dno ligové tabulky. Do utkání nezasáhnou suspendovaný obránce Oier, stejně jako zranění Javier Flaňo, Tano, Tienza či Digard.

To svěřenci Frana Escriby naopak na cestách pravidelně bojují a poslední prohru mimo vlastní stadion si připsali v listopadu loňského roku. V minulém kole však Žlutá ponorka prohospodařila proti Realu Madrid dvoubrankový náskok, a nakonec ligovému lídrovi podlehla ve strhujícím zápase 3:2, takže bude mít ve středu rozhodně co napravovat. Poslední tři vzájemné zápasy Osasuny s Villarrealem skončily shodně triumfem Escribovy družiny, která pokaždé soupeři nasázela hned tři branky.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Berenguer, Fuentes, García, Vujadinović, Clerc - Čaušić, Torres, Miguel - Riera, León
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Andrés - Rukavina, Masucchio, Ruiz, Costa - dos Santos, Rodri, Trigueros, Castillejo - Soldado, Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.30 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Sporting Gijón  (středa 19:30)
První den nového měsíce ve Španělsku pokračuje vložené 25. kolo LaLigy a večer se ke slovu dostane také Barcelona. Katalánský velkoklub čeká poměrně snadná úloha, protože na její půdu přijede potápějící se Sporting Gijón.

Sporting nemá na blaugranas moc dobré vzpomínky a jak už jsem zmínil v nadpisu, Barcelonu v novodobé historii ještě ani jednou neporazil. Nejblíže tomu byl v roce 2011, kdy s ní na El Molinón remizoval 1:1. Tehdy domácí vedli ještě 10 minut před koncem, než jim naděje i radost sebral gól Davida Villy. To už je ale hodně dávno a v poslední době je Sporting zvyklý na výprasky. Ve dvou posledních duelech s Barcelonou nepřekonal její obranu ani jednou a dostal dohromady 11 branek!

Barcelona teď zabrala a povzbudila ji také ztráta prvního Realu Madrid. Klub z hlavního města má sice jeden duel stále k dispozici, ale rozdíl již dělá jen jeden bod. A když to nešlo přímo, Barcelona si spravila chuť alespoň proti druhému madridskému týmu. Po Leganés vstřelila dvě branky také Atléticu Madrid a stačilo jí to k bodům. Opět to byl emotivní a vyrovnaný zápas, který až tři minuty před koncem rozhodl Lionel Messi.

A tři body dávají blaugranas opět naději na titul. Potvrzují to například slova kanonýra Luise Suáreze, který po utkání prozradil: "Ještě je před námi mnoho zápasů, než liga skončí a bude rozhodnuto. Fakt, že jsme vyhráli proti Atléticu, nám ale hodně pomáhá v sebevědomí. Bylo klíčové, abychom dokázali vyhrát. Každý muž na hřišti byl ve skvělé formě a my jsme díky výhře ukázali, že ještě bojujeme o titul a že budeme až do samého konce. Vždy jsme věděli, že špatné období dokážeme překonat,” dodává střelec blaugranas.

Barceloně nebude k dispozici dlouhodobě zraněný Aleix Vidal, chybět bude zřejmě i Javier Mascherano. Na Camp Nou zavítá Sporting Gijón bez obránce Merého, který dostal v minulém utkání červenou kartu. Duel v katalánské metropoli bude hodně zajímavý minimálně pro obránce Douglase, který v Gijónu hostuje právě z Barcelony. A poslední dobou nepodává vůbec špatné výkony.

Celých 90 minut odehrál například v posledním kole LaLigy, v němž se jeho Sporting střetl s Celtou Vigo. Po debaklu od Atlética Madrid se Sporting potřeboval ukázat v lepším světle a nakonec toho dosáhl. Krátce po změně stran se dokonce dostal do vedení díky proměněné penaltě Moie Gómeze. Vedení ale nakonec i kvůli vyloučení Merého neudržel a Iago Aspas zachránil pro hosty z Viga alespoň bod. Výsledek Sportingu moc nepomáhá, protože jej zanechává v sestupovém pásmu se 17 body na kontě.

Právě brazilský bek Douglas ale tvrdí, že Sporting je odhodlán bojovat i s Barcelonou. "Na Barcelonu mám plno vzpomínek a většina z nich je pozitivních. Sdílel jsem zážitky a úspěchy s nejlepšími fotbalisty na světě, velmi dobře znám Messiho s Neymarem. Dobře proto vím, co proti nám stojí. Máme před sebou velké utkání, ve kterém budeme chtít zanechat svou stopu a získat dobrý výsledek. I Barcelona má své slabiny, my jich musíme co nejlépe využít. Každý z nás musí ukázat maximum schopností i soustředěnosti. Tyhle zápasy jsou především o psychice a sebeobětování,” dodává Douglas.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Umtiti, Piqué, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Amorebieta, Babin, Canella - Cases, Vesga, Gómez - Rodriguez, Traore, Burgui
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 19.00 - 47.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Espanyol Barcelona  (středa 21:30)
Souboj dvou sousedů v tabulce bude mít zajisté dopad na případné boje o evropské poháry. Byť se vlastně až do konce sezóny mohou spokojit jen s klidným středem tabulky, alespoň Evropská liga je pro oba určitě velkým lákadlem. Celta Vigo bude v tomhle duelu mírným favoritem i proto, že s Espanyolem neprohrála již čtyřikrát v řadě.

Domácí už několik týdnů v řadě hrají prakticky každé tři dny, ale i přesto pořádně nabitý program zvládají velmi dobře. Především v Evropské lize zaznamenali minulý týden velký úspěch, když se jim podařilo vyřadit silný Šachtar. Jako by ale euforii nedokázali přetavit do ligového dění a na půdě podprůměrného Gijónu uhráli jen bod.

Célticos každopádně nyní čeká souboj před vlastními fanoušky na Estadio Balaídos, kde jsou letos nesmírně silní. A hned z jedenácti utkání osmkrát slavili vítězství. Pokud se jim podaří uzmout všechny body i nyní, posunou se v tabulce před svého protivníka a dotáhnou se osmou pozici. Z ní by pak měli slušnou pozici zaútočit na pohárovou Evropu.

Až na vykartovaného obránce Facunda Roncagliu bude mít kouč Eduardo Berizzo k dispozici kompletní kádr, a to včetně Jonnyho Castra, jenž by se měl vrátit na levý kraj defenzívy. Na rozdíl od minulého kola by se v základu již měl objevit nejlepší střelec Iago Aspas i Pione Sisto, vepředu zřejmě bude preferován John Guidetti.

Espanyolu uplynulá tři kola nevyšla úplně podle představ, po dvou porážkách s Realem Sociedad a Realem Madrid si však o minulém víkendu napravil reputaci a poslední Osasunu skolil třemi brankami. "Každý zápas je důležitý. Když získáme tři body, nabije nás to energií. Musíme se snažit hrát co nejlépe," uvedl trenér Quique Sánchez Flores.

Ani barcelonský celek se v tuhle chvíli nepotýká s nijak početnou marodkou, chybět budou stále pouze Víctor Sanchez a Leo Baptistao. "Udělám změny v sestavě, protože někteří jsou unavení," sliboval hostující šéf lavičky. "David López může hrát na dvou pozicích, takže by se mohlo uvolnit jeho místo pro někoho jiného," dodával k výběru základu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.43 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - UD Las Palmas  (středa 21:30)
Real Madrid si v posledních týdnech povážlivě zahrává a nechybělo mnoho, aby o luxusní náskok na čele La Ligy nepřišel ještě do února. Po prohře s Valencií totiž Bílý balet proti Villarrealu musel dotahovat dvoubrankové manko, což ovšem úspěšně zvládl a skvostným obratem na 3:2 si od druhé Barcelony udržel odstup jednoho bodu, navíc stále se zápasem proti Celtě Vigo k dobru. Ve středu pak čeká tým Zinedina Zidana v rámci vloženého pětadvacátého kola další překážka v podobě Las Palmas.

Francouzský manažer si své hráče nemohl po zmíněném zápase s Villarrealem vynachválit a také je vyzval, aby podobnou soudržnost předváděli až do konce sezony a ukořistili první ligový titul po dlouhých pěti letech. "Vítězíme i prohráváme všichni společně a takto tomu bude až do konce. Čekají mě příjemné starosti, když vidím, že všichni chtějí hrát," hlásí Zidane především v souvislosti s Álvarem Moratou, autorem vítězného gólu z minulého kola. "Je nemožné zařídit, aby byli všichni spokojení, ale chci ukázat, že všichni mí hráči jsou důležití."

Real v první polovině sezony navázal formou na závěr té minulé a první porážku si připsal až v lednu, kdy podlehl Seville. Následovalo však nečekané selhání proti Valencii a rázem je boj o španělský ligový titul znovu otevřený. "Máme za sebou několik náročnějších zápasů, ale až do ledna jsme ani jedinkrát neprohráli. Během sezony se vždy najdou chvíle, kdy víte, že se vám nedaří. Je to něco běžného, stejně jako tlak, kterému jsme dennodenně vystaveni," zachovává Zidane chladnou hlavu. "Musíme do toho jít soustředění na sto procent, abychom už předešli dalším špatným výsledkům."

Las Palmas se momentálně forma vyhýbá velkým obloukem. Celek z Kanárských ostrovů totiž prohrál všechny čtyři poslední zápasy a z posledních sedmi dokázali svěřenci Quiqueho Setiéna triumfovat pouze jedinkrát. Momentální dvanácté místo v tabulce je s takovou ve vážném ohrožení, přesto kouč ostrovního klubu nehodlá svůj herní styl měnit ani proti Realu. "Budeme se snažit držet míč, na naší filozofii nezměníme vůbec nic," prohlásil Setién. "Jako trenér uznávám, že směrodatné jsou především výsledky. Hráči jsou zklamaní z prohry proti Realu Sociedad, přestože hráli dobře, a už se těší na další zápas, aby již stávající stav konečně zlomili."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrić, Kovaćić - Bale, Isco, Ronaldo - Benzema
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Simón, Aythami, Bigas, Castellano - Viera, Mesa, Gómez - Tana, Boateng, Jesé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.50 - 20.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Deportivo Alavés  (středa 21:30)
Ačkoli je Deportivo v rozhodně lepší formě a střádá určitě lepší výsledky než o záchranu bojující Granada, ve vloženém kole nebude mít vůbec lehkou pořízenou, protože se nově bude muset obejít bez třech vykartovaných hráčů. Oba celky dělí v tabulce hned sedmnáct bodů, na podzim jejich měření sil skončilo vítězstvím Alavése.

Hosté jsou v posledních týdnech jednoduše ve velké pohodě. Až na debakl s Barcelonou s pravidelností bodují, zdržují se v klidném středu tabulky a ještě by ve finále mohli zaútočit na pohárové příčky. V minulém kole se jim povedlo přetlačit Valencii, ačkoli ještě dvanáct minut před koncem před vlastními fanoušky prohrávali o branku.

V tuhle chvíli si kouč Mauricio Pellegrino zkrátka opravdu nemá na co stěžovat. "Musíme se neustále zlepšovat každým zápasem, být pokorní a pokračovat v naší práci," nechce v žádném případě usnout na vavřínech "Granada má solidní tým a spoléhá na individuální výkony. Doufáme, že můžeme odehrát skvělé utkání. Je to pro nás další výzva."

Marcos Llorente, Manu García a Víctor Laguardia, ti všichni jsou nyní pro tenhle duel suspendovaní, což určitě není pozitivní zpráva pro Babazorros. Každopádně zpět by měl být útočník Deyverson, jenž vepředu zřejmě nahradí v nevalné formě hrajícího Christiana Santose. Údajně je mimo hru také Rubén Sobrino.

Granada v tuhle chvíli okupuje předposlední příčku, pořád se však reálně může zachránit, byť se sestupové starosti začínají týkat čím dál menšímu okruhu konkurentů. V únoru celek z Andalusie zaznamenal jakési zlepšení, porazil před vlastními fanoušky Las Palmas i Betis, a vzhlíží tak ke své třetí domácí výhře v řadě.

Ani Nazaríes nebudou mít k dispozici kompletní kádr, Sergi Samper obdržel pátou žlutou kartu o minulém víkendu na půdě Bilbaa a utkání proti Deportivu se ho týkat nebude. Je dost možné, že se bude měnit složení obrany a hodně chybujícího Martina Honglu asi nahradí David Lombán. Pořád nejistý je jinak start beka Matthieua Sauniera.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.10 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - SD Eibar  (úterý 19:30)
Evropské poháry mají pauzu, ale minimálně ve Španělsku se o ně bude bojovat i v týdnu. Na programu první ligy je totiž vložené kolo a hned jeho první duel je zápasem mezi dvěma uchazeči o poháry. Real Sociedad hostí Eibar.

Času není nazbyt a ve španělském fotbale čeká diváky další porce skvělé zábavy. Už v úterý načne 25. kolo nejvyšší LaLigy ostře sledovaný duel mezi domácím Realem Sociedad San Sebastian a Eibarem. Oba týmy bojují o to, aby se v příští sezoně dočkaly pohárů a oba k tomu mají blízko. Ve veselejší náladě mohou být právě domácí, protože tým ze stadionu Anoeta sídlí na výborné 5. příčce se ztrátou pouhého jednoho bodu na čtvrté Atlético Madrid.

Oba celky si v minulém kole poradily se svými soupeři, přičemž rozhodně lepší podívaná čekala příznivce Eibaru. Real Sociedad se potřeboval zotavit z porážky od Villarrealu a v páteční předehrávce to těsně zvládl, když porazil Las Palmas 1:0. Mnoho kvalitní podívané se ale diváci nedočkali. Eibar naopak o den později příjemně překvapil své fandy, když udržel proti Málaze čisté konto a ještě soupeři vstřelil tři góly. Příjemné chvíle pak prožil především zkušený záložník Adrián González, který se trefil dvakrát.

Eibar je i díky tomuto vítězství na výtečné sedmé příčce a přeje si na ní minimálně zůstat. Zároveň po očku sleduje dění před sebou a doufá v zaváhání týmů výše postavených, protože v tuto chvíli mu schází jen bod na Evropskou ligu! Real Sociedad má podobné úmysly a sní o Lize mistrů. Ani v jeho případě není situace rozhodně ztracená, protože celek ze San Sebastianu ztrácí na čtvrté místo a s tím spojené předkolo LM rovněž jen bod.

V obou případech by byl případný úspěch nečekán, což si oba trenéři dobře uvědomují. Eibar má několik zraněných hráčů a k minulému kolu cestovalo jen 16 zdravých jedinců. I proto si trenér José Luis Mendilibar výhry váží: "Viděl jsem mužstvo, které se nebojí dovolit si něco, co bylo dřív nemyslitelné. Každý z nás sní, nebojí se dělat víc, než se od něj čeká. Na svých hráčích vidím obrovskou chuť a odvahu, což je pro náš klub skvělé. Doufám, že budeme mít co nejdřív opět k dispozici více hráčů.”

Eibar dokázal Real Sociedad v poslední době porazit už dvakrát za sebou, ale přeci jen má něco, na čem musí pracovat - ještě nikdy si totiž nevezl tři body ze stadionu Anoeta! A trenér Eusebio Sacristán doufá, že k tomu jen tak nedojde: "Doma se nám daří a zvláště proti Eibaru odvádíme dobré výkony. Pokud chceme do Evropy, musíme porážet co nejvíc týmů. Někdy i na úkor předváděné hry, protože se na konci vždy počítají hlavně body.”
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, Juanmi, Oyarzabal
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Rodríguez - Arbilla, Ramis, Lejeune, Luna - Garcia, Escalante - León, González, Peňa - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.47 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Real Betis  (úterý 21:30)
Málaga minule utrpěla těžký debakl s Eibarem a teď hledá na stadionu La Rosaleda cestu k vykoupení. Najde ji proti Betisu Sevilla, kterému se vůbec nedaří?

Nutno říct, že Betisu se poměrně daří právě v Málaze, takže domácí nečeká vůbec nic snadného. Situace je vzácně vyrovnaná. Za posledních 16 let zde domácí vyhráli nad Betisem jen čtyřikrát a hosté ze Sevilly si tři body odvezli ve tsejném počtu utkání. V pěti posledních duelech na stadionu La Rosaleda domácí dvakrát zvítězit, dvakrát padli a jednou se body dělily.

Teď je situace obou celků dost podobná. Oba bojují o záchranu a oběma se to příliš nedaří. Málaga má sice o dva body víc než její soupeř, ale ten má zase jeden zápas k dobru, takže se dá předpokládat úporný boj o záchranu právě mezi těmito dvěma týmy. Domácí jsou totiž na 14. příčce, hostující béticos jen o jedno místo za nimi.

Domácí los boquerones po dobrém výsledku s Las Palmas nestačili v minulém kole na Eibar, který se trefil třikrát. Málaze moc nepomohlo ani vyloučení Roberta Rosalese, který svůj tým oslabil dvacet minut před koncem. Betis zase prohrál ostře sledované sevillské derby, ačkoli na stadionu Manuela Luize de Lopery vedl. Osudným se domácím stal druhý poločas, ve kterém se prosadili Gabriel Mercado s Vicentem Iborrou.

Málaga se musí potýkat s mnoha absencemi, mimo hru jsou zranění Kuzmanović, Recio, Koné, El-Nesyri a právě vykartovaný Rosales. Hosté zase přijedou bez zraněného dua Joaquín a José Carlos, zatímco za červené karty pykají Nahuel s Piccinim. I kvůli absencím domácí trenér Marcelo Romero ví, že jej čeká těžká práce.

"Minulé utkání nás hodně mrzí, protože jsme opravdu tvrdě pracovali, abychom získali dobrý výsledek. To se nepovedlo, ale nic nevzdáváme. Teď je naším cílem nepanikařit a dobře se připravit na Real Betis, protože to je z hlediska tabulky pro nás hodně důležité utkání. Víme, že máme co napravovat,” dodává trenér domácí Málagy.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Torres, Hernández, Demichelis, Juankar - Rodriguez, Camacho - Keko, Juanpi, Castro - Dias
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Pezzella, Mandi, Tosca - Cejudo, Petros, Pardo, Ceballos, Durmisi - Castro, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.44 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - CD Leganés  (úterý 21:30)
Valencia se v úterý večer pokusí navázat na dobrý výkon proti Realu Madrid a zapomenout na nešťastné minulé kolo. To naopak vyšlo naprosto parádně jejímu dalšímu soupeři, nováčkovi z Leganés.

Stadion Mestalla se stane dějištěm dalšího napínavého utkání, které spadá do kategorie záchranářských bojů. Fanoušci domácí Valencie sice stále nemohou být spokojeni, ale faktem je, že pod vedením staronového trenéra Vora Gonzáleze se Valencii začalo alespoň trochu dařit. Po výhře nad Bilbaem si domácí Valencia připsala zřejmě největší úspěch její dosavadní sezony, když obrala o body Real Madrid.

V minulém kole ji ale štěstí opustilo. Trochu nečekaně totiž Los Che nestačili na domácí Deportivo Alavés, které se radovalo díky skóre 2:1. Valencii musí mrzet i to, že vedla, ale během posledních 15 minut utkání přišla o vše. A trenér González byl hodně smutný. "Předvedli jsme dobrý výkon, ale vše jsme ztratili v samém závěru. Byl to výpadek, který nás stál body a radost z výhry. Přesto chci hráčům vyjádřit díky. Doufám, že v příštím kole si napravíme chuť a doma vyhrajeme,” přeje si trenér Valencie.

Oba týmy bnudou mít potíže s absencemi. Domácí Netopýři se nemohou spolehnout na karetního hříšníka z minulého kola Fabiána Orellanu, zraněni jsou navíc Santi Mina, Nani a Rodrigo Moreno. Hosté přijedou bez zraněného Serantese, Koného, Ibaněze a Timora.

Leganés se v minulém kole konečně probralo a jeho procitnutí odneslo Deportivo La Coruňa. To navíc po zápase, který skončil 4:0, odvolalo trenéra Gaizku Garitana, protože situace klubu je již neúnosná. Leganés se právě díky tomuto vítězství posunulo před Deportivo a má nyní o dva body víc. Stále mu to však stačí pouze na 16. místo, což je velmi blízko sestupovému pásmu.

Oba kluby už spolu mají nějaké zkušenosti, třebaže ne četné. Dosud se utkaly třikrát a pokaždé vyhráli Netopýři. Ani jednou se navíc nestalo, že by diváci odcházeli bez toho, aby viděli alespoň dva góly. Předvede oslabené Leganés další zázrak na půdě Valencie?
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Cancelo, Mangala, Garay, Siqueira - Pérez, Parejo - Haddadi, Soler, Gayá - Zaza
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Díaz, Insua, Mantovani, Marín - Pires, Alberto - Garcia, Bueno, Szymanowski - Neves
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.50 - 4.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid23174260:2255
2.FC Barcelona24166265:2054
3.Sevilla FC24164448:2952
4.Atlético Madrid24136544:2145
5.Real Sociedad24142837:3244
6.Villarreal CF24109532:1839
7.SD Eibar24115839:3138
8.Athletic Bilbao24115831:2938
9.Espanyol Barcelona2498733:3135
10.Celta Vigo23104937:3734
11.Deportivo Alavés2489724:2933
12.UD Las Palmas24771032:3628
13.Valencia CF24751234:4326
14.Málaga CF24681031:4026
15.Real Betis23661123:3724
16.CD Leganés24561320:3921
17.Deportivo La Coruña23471226:3919
18.Sporting Gijón24451526:4817
19.Granada CF24371422:5216
20.CA Osasuna24171624:5510

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (776)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele