LaLiga - preview 20. kola

19.01.2018, 09:34, aktualizováno 22.01.2018, 08:12
Previews
Eibar naposledy sice prohrál s Atléticem Madrid, jinak ale sbíral výhry a na další tři body si brousí zuby v dohrávce dvacátého kola. Baskický celek má přijatelného soupeře, na vlastním trávníku přivítá poslední Málagu...
SD Eibar - Málaga CF  (pondělí 21:00)
Eibar má opravdu velkou možnost probojovat se na sedmou příčku tabulky a znovu si říci o účast v evropských pohárech pro příští sezónu. Nutně k tomu ale potřebuje skolit trápící se Málagu, která zatím marně bojuje o holé přežití. Zatímco domácí utrpěli v posledních osmi kolech jen jednu porážku, hosté nebodovali už čtyřikrát v řadě.

Onen jeden jediný neúspěch baskického celku v rámci LaLigy se od konce listopadu udál právě před týdnem, to když nestačil nejtěsnějším možným způsobem před vlastními fanoušky Atléticu Madrid. Jinak si však domácí aktuálně nemají na co stěžovat. Dávno se jich přímo netýká otázka záchrany a drží se vesměs v horní polovině tabulky.

Přitom udržení se v nejvyšší soutěži je pro klub pořád hlavní priorita, ačkoli Evropská liga se může rovněž stát jeho reálnou skutečností. "Doufám, že můžeme nyní zahrát stejně jako proti Atléticu. Musíme začít od první minuty a nedovolit soupeři dýchat," burcoval kouč José Luis Mendilibar. "Soustředíme se hlavně na náš týmový duch."

V posledních dvou případech Eibar svého protivníka dvakrát porazil, neinkasoval přitom ani jednou. V současné chvíli neexistuje jediný důvod, proč by k něčemu podobnému nemělo dojít i nyní. "My se ale nesmíme dívat na tabulku. Přijede k nám jednoduše tým, který u nás bude chtít za každou cenu vyhrát," uvědomoval si domácí stratég.

Hosté jsou na tom opravdu hodně bídně. A především v ofenzívě mužstvo nového trenéra Josého Gonzáleze neuvěřitelně strádá. Poté, co Málaga ani napočtvrté nedokázala vstřelit branku a prohrála také v Getafe, nevydržel na lavičce kouč Míchel. "Nedaří se nám. Považujeme za nezbytné sáhnout ke změně," stálo v klubovém prohlášení.

Andaluskému celku opravdu pořádně teče do bot. S pouhými třinácti přesnými zásahy disponuje nejhorším útokem ligy a na sedmnáctou příčku, která znamená záchranu, ztrácí již sedm bodů. Venku přitom Málaga dosud z deseti případů hned devětkrát prohrála. Ono jedno a zároveň poslední vítězství vůbec se datuje na prosinec na půdě San Sebastiánu.

Domácím se po karetním trestu vrací Anaitz Arbilla, pořád se jinak na marodce nacházejí dlouhodobě zranění Yoel Rodríguez, Fran Rico a také Pedro León. Těžko říci, jakou sestavu a jaké nové pořádky hostující lodivod José González zavede, každopádně je jisté, že do hry nebude moci určitě nasadit duo Juan Carlos Pérez a Diego Rolán.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Ander Capa, Paulo Oliveira, Arbilla, José Ángel - Ivi, Joan Jordán, Dani García, Inui - Charles, Sergi Enrich
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto Jiménez - Rosales, Luis Hernández, Miquel, Ricca - Recio, Iturra, Adrián - Keko, Peňaranda, Javi Ontiveros
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.81 - 5.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - CD Leganés  (neděle 12:00)
Nedělní poledne je ideálním časem pro otevření bran stadionu Mendizorrotza, kde své domácí zápasy hraje Deportivo Alavés. Vyzkoušet jeho touhu se zachránit přijede obdobně ztrápené mužstvo Leganésu, které má za sebou několik špatných zápasů.

Deportivo Alavés se pohybuje kolem pásma sestupu a samozřejmě mu to vůbec není příjemné. Ideální šanci něco s tím udělat a polepšit si cítí nyní, protože na domácí půdě se mu poměrně daří. Za posledních deset soutěžních duelů hrálo doma pětkrát a všech pět zápasů vyhrálo, takže si na hosty věří.

V minulém kole mnohé fanoušky překvapilo, když si doma poradilo také se silnou Sevillou. Nejenže proti ní udrželo čisté konto, ale především se mu povedlo vstřelit branku, o kterou se postaral Manu García. Domácí nepodlehli náporu favorita ani poté, co museli závěrečné minuty dohrávat v početním oslabení. I díky tomu jsou nyní na 17. příčce a na 18. La Coruňu mají náskok dvou bodů.

Naposledy nestačil Alavés v rámci Copa del Rey na Valencii, ale přesto byl trenér Asier Garitano na své hráče pyšný. "Máme za sebou hodně těžké utkání, ale ukázali jsme v něm sílu i charakter. Nebýt vyloučení, možná bychom uhráli lepší výsledek. Jisté je, že se nemůžeme spokojit s dobrou formou a musíme naopak dál tvrdě pracovat. Naším cílem zůstává záchrana a chceme jí docílit co možná nejdřív. I proto jsme zvědaví, jak zvládneme duel s Leganésem," řekl Garitano

Leganés postrádá zlepšenou formu, která jej potkala s přelomem roku, a opět padá do průměru. Už tři zápasy po sobě prohrál, naposledy v rámci poháru nestačil na Real Madrid. V lize se zase stal obětí Realu Betis, který doma nastřílel o jednu branku více. Při poslední návštěvě Alavésu si Leganés odvezl alespoň bod za remízu 2:2, ještě nikdy se mu ale nepovedlo půdu Alavésu vyloupit úplně.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Maripan, Pedraza - H. Pérez, Pina, Manu Garcia, Ibai - Guidetti, Munir
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Ezequiel, Mantovani, R. Garcia - Rubén Pérez, Eraso - El Zhar, Gabriel, Amrabat - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.12 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Deportivo La Coruña  (neděle 16:15)
Ligová sezona se letos madridskému Realu ošklivě vymyká z rukou a místo očekávaného boje o první místo půjde obhájce titulu do domácího zápasu s Deportivem La Coruňa s cílem alespoň se udržet na čtvrtém místě. Utnout stávající sérii nepovedených představení je pak o to důležitější, že očekávané osmifinále Ligy mistrů se již nezadržitelně blíží...

Od prosincového triumfu na mistrovství světa klubů to jde s Realem strmě z kopce. Po ostudném políčku od Barcelony v podobě prohry 3:0 na domácí půdě následovala remíza s Celtou Vigo a stávající bídné výkony podtrhla další prohra v Madridu proti Villarrealu. Vedle toho se tým Zinedina Zidana potýká také s postupem v ligovém poháru, kde ve čtvrtek vydřel těsnou výhru 1:0 ze stadionu Leganésu. Odvetný zápas v příštím týdnu bude jedním z pěti, jež Real dělí od prestižního duelu s Paris Saint-Germain v úvodním vyřazovacím kole Ligy mistrů, kde se již prostor na dosavadní zaváhání notně ztenčuje.

Neuspokojivé výsledky Realu stojí za nárůstem spekulaci ohledně budoucnosti manažera Zidana, který však zůstává neoblomný v rozhodnutí postavit se stávajícím potížím čelem. "Nemyslím negativně, jen pozitivně. A pozitiva lze najít i nyní. Nikdy nehodím ručník do ringu, budu i nadále bojovat jako doposud a nikdy nehodlám rezignovat." Jedním z oněch pozitiv může být pro francouzského kouče šance nasadit slavné trio Benzema-Bale-Ronaldo, jež se doposud během sezony vinou zranění a trestů spíše míjelo.

Deportivo přijíždí do hlavního města Španělska v roli jasného outsidera, který v La Lize bojuje o holý život. Po třech prohrách z posledních čtyř kol se Depor nachází na první sestupové příčce s dvoubodovou ztrátou na záchranu a trenér Cristóbal Párralo si je dobře vědom, že na stadionu Santiaga Bérnabeua se forma hledá velmi obtížně. "Hrát proti Realu není lehké pro nikoho, je to jeden z nejlepších týmů vůbec. Jsou pod tlakem a budou chtít před svými fanoušky odčinit předešlé výsledky. Jsem přesvědčen, že to kvůli tomu bude pro nás ještě těžší."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco - Bale, Ronaldo
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Albentosa, Sidnei, Lusinho - Borges, Guilherme, Mosquera - Pérez, Andone, Adrián
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 11.40 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Celta Vigo  (neděle 18:30)
Celta Vigo prožívá hodně špatnou sezonu a její sny o návratu k místům, která zaručují evropské poháry, jsou zatím dost nereálné. Poháry sice hraje Real Sociedad a bude v nich pokračovat také na jaře, ale u něj si rovněž vybírají svou daň.

Real Sociedad byl příjemným překvapením základních skupin Evropské ligy a nakonec se hned za vedoucím Zenitem Petrohrad dokázal probojovat do jarní části. Ruku v ruce s tím ale šly také bídné výkony unaveného a nesoustředěného kádru v rámci domácí scény. Doposud se týmu nedaří plně se koncentrovat na ligovou scénu a odráží se to také v jeho postavení. Týmu ze San Sebastiánu patří až 15. příčka.

Real sice dokázal porazit Sevillu, ale na dobrý výkon už nenavázal. Místo toho prohrál poslední dva duely s celkovým skóre 2:5. Barceloně v minulém kole vstřelil dvě branky, což by se dalo považovat za úspěch, ale dostal od ní dvojnásobek, takže se opět loučil s body. Podle zkušeného záložníka Xabiho Prieta ale tým ukázal dostatek odhodlání a může na sebe být hrdý.

"Prostě jsme Barcelonu nedokázali zastavit, její tempo bylo nad naše síly. Především v přechodové fázi jsme vůbec nestíhali. Celkový dojem mám ale velmi dobrý, protože vím, jak moc jsme se snažili. Myslím, že na tomto základu můžeme stavět a když předvedeme podobné nasazení také v dalších zápasech, určitě začneme sbírat body. Utkání s Celtou proto bude klíčové," uvědomuje si Prieto.

Celta Vigo také nemá na růžích ustláno, i když se pohybuje v klidném středu tabulky. Po devatenácti odehraných zápasech má na kontě 25 bodů, což je jen o dva více než domácí Real Sociedad. I díky tomu bude nedělní utkání na stadionu Anoeta ještě dramatičtější.

Celta Vigo se dokázala trochu vzchopit a v minulém kole se jí povedlo vyhrát nad bojujícím Levante díky jediné brance Pioneho Sista. Celkově se ale o její formě nedá říct, že by oplývala stabilitou a Celta pravidelně po dobrých výkonech body naopak ztrácí. Bude to i tento případ?
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, D. Llorente, Navas, Kevin - Xabi Prieto, Illaramendi, Canales - Oyarzabal, Willian José, Januzaj
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - H. Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass, Lobotka, Hernandez - Aspas, Maxi Gomez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.81 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - FC Barcelona  (neděle 20:45)
V případě triumfu na půdě Realu Betis může Barcelona navýšit už tak suverénní náskok na čele La Ligy a plně využít zaváhání nejbližších konkurentů. Po remíze druhého Atlética s Gironou a prohře Valencie proti Las Palmas má katalánský gigant možnost utéci na odstup propastných jedenácti bodů, a i případná nedělní ztráta v Seville by neznamenala žádné větší pozdvižení. O to větší pozornost si momentálně žádá ligový pohár, kde barcelonští v prvním zápase městského derby s Espanyolem nečekaně kapitulovali...

Středeční prohra 0:1 byla pro tým Ernesta Valverdeho vůbec první od srpna, kdy před začátkem ligové sezony podlehl v Superpoháru Realu Madrid. Právě v důležitém čtvrtečním zápase by se mohla očekávaného debutu dočkat nově příchozí rekordní posila, Philippe Coutinho.

Valverde však start brazilského záložníka, jenž se potýká se zraněným stehnem, nechce uspěchat: "Nehodlám uvádět konkrétní datum, ale jeho zotavení je na dobré cestě. Měl drobný svalový problém v kvadricepsu, který je obzvláště důležitý při tvrdých střelách, ale věřím, že již bude brzy s námi. Čtvrtek přichází v úvahu. Doufám, že už začne trénovat se zbytkem kádru," hlásí kouč Barcelony.

Do Sevilly barcelonští přijížději s pěti ligovými výhrami v zádech a cílem tuto sérii prodloužit. "Hráči se čtvrteční odvetou s Espanyolem nenechají rozhodit, neboť La Liga je ta soutěž, na kterou se soustředíme nejvíce," pokračoval Valverde. "Chceme se udržet na vítězné vlně tak jako v první polovině sezony, ovšem Betis nebude vůbec jednoduchý protivník. Rádi hrají s míčem na kopačkách na soupeřově polovině, takže jedním z klíčových aspektů našeho zápasu bude vyrovnat se s nátlakem, jemuž nás podrobí. Bude to zajímavé a náročné střetnutí."

Družina Quiqueho Setiéna letos své fandy vskutku fotbalem baví, o čemž svědčí divoké skóre 33:36 a solidní umístění ve středu tabulky na dostřel pohárovým příčkám. "Nechybí nám sebevědomí ani optimismus a půjdeme do zápasu v dobrém rozpoložení, díky čemuž si můžeme dovolit být odvážní. Jinak to ostatně ani nejde," nechal se slyšet trenér Betisu.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Francis, Feddal, Amat, Durmisi - Fabián, Guardado, García - Joaquín, León, Tello
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba - Rakitić, Paulinho, Busquets, Gomes - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.57 - 6.46 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Espanyol se potácí hodně nízko a dost blízko sestupovým potížím, ale poslední zápas s Barcelonou by mu mohl vlít do žil novou krev. Tu zoufale potřebuje také jeho soupeř, protože hostům ze Sevilly se v prvních týdnech pod vedením Vincenza Montelly nedaří.

Sevilla prožívá hodně špatné období. Vedení se rozloučilo s Eduardem Berizzem a dalo šanci trenérovi Vincenzovi Montellovi v naději, že tým pozvedne. Sevilla ale místo toho podává hodně matné výkony a výsledkově se dá hovořit o krizi. Zatímco ve třech pohárových duelech se jí povedlo vyhrát a postoupit, na první body z LaLigy stále čeká.

Zatím Sevilla odehrála pod novým koučem dva ligové zápasy, ale oba prohrála. Po přestřelce s Realem Betis byla proti Alavésu už mnohem úspornější a celý zápas rozhodla jediná trefa. Na svědomí ji měl domácí Manu Garcia a Deportivo zvládlo zvítězit i přesto, že dohrávalo v početním oslabení. Sevilla tak má jen 29 bodů a zuby nehty drží poslední příčku pro kvalifikaci do Evropské ligy. Náznak radosti panoval v kádru Sevilly po minulém klání s Atléticem Madrid v poháru.

A trenér Montella dobře ví, že má před sebou ještě hodně práce. "Přirozeně chvíli trvá, než si člověk zvykne na nový tým, ale ještě déle trvá, než dokáže dostat své myšlenky a postupy do hlav hráčů. V téhle fázi se nyní nacházíme a usilovně pracujeme na tom, abychom našli společnou řeč. V minulém kole jsme udělali jednu chybu a byli za ni potrestáni. Problém ale byl v tom, že my jsme nedokázali proměnit ani jednu z našich šancí."

Oba týmy se spolu utkaly už několikrát a Sevilla si celkem pravidelně odváží z Barcelony body. Při poslední návštěvě se jí ale hrubě nedařilo, už od druhé minuty musela hrát v početním oslabení ještě k tomu dostala tři branky. Střelba branek nedělá Espanyolu zase takové potíže a v posledních sedmi duelech se mu podařilo skórovat pokaždé. V rámci ligy se naposledy rozešla smírně 1:1 s baskickým Bilbaem.

Velkou slávu ale mohli hráči i fanoušci cítit ve středu večer, když se jejich celek utkal s rivalem FC Barcelonou v rámci čtvrtfinále Copa del Rey. Nejenže od lídra soutěže nedostali domácí ani jednu regulérní branku, ale dokonce ještě dvě minuty před koncem rozhodli o nadějné výhře, když se prosadil Melendo! Hráče samozřejmě ještě čeká odveta, ale už nyní je to velmi dobrý výsledek, který těšil i trenéra.

Quique Sánchez Flores po utkání sdělil: "To, čeho jsme dosáhli, bylo úžasné. Samozřejmě je před námi ještě odveta, která bude ještě těžší, ale jsem hrdý na to, že jsme Barcelonu porazili. Letos má výtečnou formu, takže si toho opravdu vážím. Neměli jsme mnoho šancí, ale učíme se být efektivní. Věřím, že s podobným elánem vtrhneme na hřiště také příště," dodal trenér.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Javi Lopez, Hermoso, O. Duarte, Didać - Victor Sanchez, D. Lopez, Darder - Piatti, Baptistão, Moreno
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Corchia, Lenglet, Mercado, Escudero - N’Zonzi, Pizarro, Banega - Jesus Navas, Nolito, Ben Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.33 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Girona FC  (sobota 16:15)
Atlético Madrid se v rámci ligy veze na vítězné vlně a v novém roce pokračuje ve skvělých výkonech. Čtyři z posledních pěti zápasů v řadě vyhrálo a navíc v nich nedostalo ani jeden gól, což nyní bude chtít zastavit Girona. Nováček z Katalánska ale jasně ukázal, že se s ním musí počítat.

A to vlastně už v prvním kole letošní Primera Division, kdy se s Atléticem utkal poprvé. Jejich vzájemný souboj v klidu naplňoval parametry biblického utkání Davida s Goliášem a třebaže v tomto příběhu Goliáš nepadl, konečná remíza 2:2 byla mnohými vnímána dost obdobně. Podobných překvapení se Girona dopouštěla od té doby poměrně pravidelně, takže se nakonec usídlila v klidném středu tabulky.

V něm se nalézá i nyní, před 20. kolem je totiž na desátém místě. Získala už solidních 26 bodů a má také velmi vyrovnané skóre 28:28. Ještě nedávno platila Girona za tým, kterému se příliš často nedaří skórovat, ale tuto bilanci si razantně napravila v minulém kole. V něm rozdávala radost a především góly. Nešťastné Las Palmas jich dostalo hned šest, ačkoli do kabin po první půli šli hráči Girony jen s vedením o jednu branku. S tím asi málokdo počítal.

První tři branky si v dresu Girony minule připsal mladý Keňan Michael Olunga, který posléze říká: "Je to nádherný pocit, jeden z těch nejlepších, jaké můžu prožít. Jsem moc rád, že se mi tu daří a nejvíc, že jsme vyhráli jako tým. To je pro mě vždycky to nejdůležitější. Doufám, že Girony pomohu ještě mnoha brankami k dalším výhrám. Teď se osobně těším na duel s Atléticem, protože to je slavný klub plný výborných fotbalistů," dodal.

Girona naposledy s Atléticem remizovala a Atlético si to moc dobře pamatuje. Bude za to chtít odplatu a počítá s dobrou formou. S příchodem nových posil, které mohly být zaregistrovány až v lednu, se z Atlética opět stává nebezpečný celek, který šlape jako dobře promazané hodinky. Především pak obrana je obrovskou pýchou Atletů, protože zatím inkasovali jen osm branek! Muži kolem brankáře Oblaka jsou tím nejlepším obranným valem, jaký v současné době LaLiga nabízí.

Přidat by Atlético mohlo minimálně v útoku, protože jeho 28 branek není ve srovnání s Barcelonou, Realem nebo Valencií žádným úspěchem. V minulém kole LaLigy se tým trenéra Diega Simeoneho mohl opět radovat z výhry, i když se diváci dočkali jen jedné trefy. O tu se postaral Kévin Gameiro a získal tím cenné tři body.

Mnohem horší to ale bylo v poháru, kde Atlético trochu nečekaně nestačilo na utrápenou Sevillu a prohrálo první duel na domácí půdě 2:1. V jeho barvách se opět trefil Diego Costa, který si návrat do milovaných barev užívá se vším všudy. Na jeho trefu ale v poslední desetiminutovce odpověděli Navas s Correou.

Právě zkušený Diego Costa očekává, že po tomto vystoupení Atlético Madrid v dalším kole zabere. "Je jasné, že jsme zklamaní, protože jsme vedli a hráli dobře. V závěru jsme ale udělali dvě velké chyby, které soupeř potrestal. Věřím, že nás to nakopne a my se opět naplno ponoříme do práce. Ani Girona nebude jednoduchým soupeřem, což jsme viděli už v prvním vzájemném utkání. Musíme být více agresivní před bránou," míní zkušený střelec.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Godín, Gimenez, Hernandéz - Correa, Ňíguéz, Thomas, Carrasco - Griezmann, Gameiro
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Espinosa, Juanpe - Aday, Granell, Pons, Mojica - Garcia, Portu - Olunga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.05 - 10.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Levante UD  (sobota 18:30)
Villarreal se chce zapojit do boje o příčky, které znamenají Ligu mistrů, a zatím se mu daří držet krok s Realem Madrid. Pokud nechce, aby mu Bílý balet odskočil, měl by zvládnout další utkání, ve kterém na domácí půdě uvítá tápající Levante.

Levante neprožívá moc dobrou sezonu a jeho výkony jsou pro jeho fanoušky velmi smutné. V deseti posledních soutěžních kláních se Levante radovalo z výhry jednou, a to v rámci Copa del Rey proti Espanyolu. Jinak ale tápe herně i výsledkově, o čemž svědčí jeho aktuální 16. příčka. Levante cítí blízkost sestupových vod a ví, že na 18. Deportivo má hubený náskok jen dvou bodů, takže nesmí polevit.

Už tři soutěžní duely po sobě Levante prohrálo a navíc se v nich netrefilo ani jednou. Po porážce od Espanyolu se mu nedařilo ani minule, když jej navštívila Celta Vigo. V tomto klání přidal jedinou branku na svůj střelecký účet Pione Sisto a Levante si doma vytvořilo jen velmi málo šancí na srovnání. I o tom mluvil s médii kapitán José Luis Morales.

Ten před utkáním se Žlutou ponorkou zdůraznil: "Máme před sebou ještě dlouhou cestu, pokud chceme být výš. V současné době nemáme optimální formu a především v zakončení cítíme velký neklid. Pracujeme na tom na tréninku, ale zatím se výsledky nedostavují. Právě v těchto chvílích se ukazuje, že nejsme psychicky příliš silní a když se utkání nevyvíjí podle našich představ, často se složíme," dodává zkušený záložník.

Villarreal naposledy nadělil hostům 3 branky a většinou bývá pravidlem, že domácí tým si alespoň bod z utkání nakonec odnáší. Villarreal měl jednu menší krizi koncem minulého roku, ale nyní se zdá, že opět nabírá sílu. O tom se v rámci poháru mohl přesvědčit celek Leganés, který se Žlutou ponorkou prohrál. Mnohem více radosti ale její fanoušci zažili v minulém kole, když Villarreal dokázal zvítězit na Santiago Bernabéu a místní Real Madrid porazil 1:0!

I díky této výhře, kterou zajistil Pablo Fornals pouhé tři minuty před koncem utkání, bojuje Villarreal o Ligu mistrů. Na páté příčce ztrácí právě na Bílý balet jen jeden jediný bod, což je před duelem s Levante další motivací. Své působení v týmu si pochvaluje také nový útočník Roger Martínez.

Ten nahrazuje odcházejícího Cédrica Bakambua a prohlásil: "Samozřejmě mi chvíli potrvá, než se plně aklimatizuji, ale lidé z klubu i spoluhráči mi hodně pomáhají. Jsem tu chvíli, ale začínám zapadat. Je to perfektní klub pro můj rozvoj a já doufám, že mu brzy budu plně k dispozici. V minulém kole jsme ukázali, že když máme formu, můžeme se měřit s kýmkoli."
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, González, Ruiz, Costa - Trigueros, Rodri, Castillejo - Fornals - Ünal, Raba
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Coke, Postigo, Rodríguez, Luna - Lerma, Campaña - Jason, Morales, Ivi - Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.92 - 5.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Valencia CF  (sobota 20:45)
Oba týmy se nacházejí na opačných pólech tabulky a mají úplně jiné starosti. Zatímco Las Palmas bude hledat v tomhle souboji jakoukoli výsledkovou vzpruhu po sérii čtyř porážek z uplynulých pěti kol, Valencia se bude snažit udržet v boji o druhou příčku a navázat na svou šňůru čtyř výher v řadě. V tomhle duelu bude určitě favoritem.

Celek z Kanárských ostrovů se nachází na samotném dně tabulky, a to především proto, že disponuje nejhorší obranou v rámci LaLigy. Čisté konto letos udržel v posledních devatenácti kolech jen dvakrát. Všudy všeho nasbíral pouhých jedenáct bodů a na bezpečnou sedmnáctou pozici ztrácí už bodů sedm. Pořádně nezáviděníhodná situace.

Jestli domácí opravdu v nejbližší době nezaberou, může jim s velkým předstihem definitivně ujet vlak. Pod vedením nového kouče Paco Jémeze, jenž byl zvolen do funkce o vánočních svátcích, nějaké výrazné zlepšení na řadu nepřišlo. A třeba před týdnem předvedli jeho svěřenci doslova ostudný výkon, když na půdě Girony inkasovali šestku.

Na Valencii mají opravdu hodně čerstvé vzpomínky, los totiž oba týmy svedl nedávno do osmifinále Copa del Rey, a ačkoli v prvním zápase v novém roce uhráli s Netopýry remízu, v odvetě zase selhali v defenzívě a obdrželi dohromady čtyři branky. Suma sumárum za uplynulých 180 minut nasbírali celkem deset obdržených gólů.

Los Che letos prožívají jednu z nejlepších sezón za poslední léta a pomalu a jistě zase získávají slávu, jakou oplývali třeba před uplynulým desetiletím. Statečně konkurují vedoucí Barceloně nebo druhému Atléticu Madrid a opravdu reálně živí naději na přímou účast v Lize mistrů. Poslední dvě lednová kola jim vyšla, porazili Gironu i La Coruňu.

Hosté se každopádně budou muset nově obejít bez dvou hráčů. Dani Parejo naposledy obdržel již svou desátou žlutou kartu a byl suspendován, disciplinární trest se přitom nevyhnul ani Josému Luisovi Gayáovi. Domácí pak žádné nové absence nehlásí, i nadále jim jednoduše nebude k dispozici trio Michel, Sergi Samper a Pedro Bigas.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Navarro, Gálvez, Lemos, Castellano - Tana, Peňalba, Viera - Toledo, Calleri, Jairo
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Gabriel, Vezo, Lato - Maksimovič, Coquelin, Kondogbia, Gil - Mina, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 4.03 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (pátek 21:00)
Athletic se pokusí již v pátek večer prodloužit poměrně dobrou sérii zápasů bez porážky, když pojede pro body do Madridu. Na jeho předměstí se nachází Getafe, které ale vůbec nebude snadným soupeřem.

Baskické mužstvo dostalo tu čest sehrát svůj part s Getafe již v pátek v rámci předkola k 20. kolu LaLigy. Čeká ho cesta na Coliseum Alfonso Pérez, kde své domácí zápasy hraje Getafe. V historii se Athleticu na této půdě nikdy moc nedařilo, ale v poslední době se zdá, že se karta obrací. Getafe totiž doma nad Athleticem vyhrálo naposledy před dlouhými pěti lety a od té doby se jeho forma nezlepšuje.

V současnosti je forma Getafe rovněž nepříliš pozitivním jevem a stabilita hráčům Getafe nic moc neříká. Za posledních deset zápasů vyhrálo Getafe jen čtyřikrát a tři body si připsalo také minule. Domácím k nim stačila jediná branka Caly, který se prosadil ke konci utkání s Málagou. Getafe tak nadále zůstává v kontaktu s první desítkou tabulky a na jeho kontě je 26 bodů. Vše se ale v pátek může změnit.

Athletic na něj totiž v tuto chvíli ztrácí jen jeden jediný bod! Hlavním úkolem, který před Lvy leží, je překonání dobré obrany domácího celku. Getafe totiž zatím dostalo jen 18 branek, což z jeho zadních řad dělá čtvrtou nejlepší defenzivu v lize. Že to nebude nic jednoduchého, to si dobře uvědomuje i zkušený záložník Markel Susaeta, kterého zpovídala klubová televize.

V rozhovoru před zápasem Susaeta uvedl: "Máme teď slabší období, jakým prochází snad každý tým. Víme, že bychom měli hrát v mnohem vyšších patrech tabulky a snažíme se udělat maximum pro to, abychom se zase brzy dostali do kontaktu s poháry. Je to ale dlouhá cesta a potřebujeme čas. Máme hodně silný tým, který toho spolu už hodně zažil, takže věřím, že se dostaneme nahoru. Klíčový by k tomu teď mohl být duel s Getafe," míní zkušený záložník.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Martinez - D. Suarez, Cala, Djené, Antunes - Arambarri, Fajr - Shibasaki, Amath N’Diaye, Portillo - Molina
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Lekue, Unai Nunez, Laporte, Saborit - Iturraspe, Mikel Rico - R. Garcia, Susaeta, Williams - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.11 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona19163052:951
2.Atlético Madrid19126128:842
3.Valencia CF19124340:1940
4.Real Madrid1895432:1732
5.Villarreal CF1994626:2131
6.Sevilla FC1992823:2829
7.Real Betis1983833:3627
8.SD Eibar1983824:3127
9.Getafe CF1975723:1826
10.Girona FC1975728:2826
11.Celta Vigo1974833:2725
12.Athletic Bilbao1967621:2025
13.CD Leganés1873815:1724
14.Espanyol Barcelona1966716:2224
15.Real Sociedad1965833:3423
16.Levante UD1939715:2618
17.Deportivo Alavés19601314:2718
18.Deportivo La Coruña19441121:3716
19.Málaga CF19321413:3311
20.UD Las Palmas19321414:4611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (766)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele