LaLiga - souhrn 20. kola

19.01.2018, 22:52, aktualizováno 22.01.2018, 22:50
Komentáře a souhrny
Pondělní dohrávka přinesla remízu Eibaru s Málagou. Real Madrid doma sedmi góly odstřelil Deportivo a snížil ztrátu na své soupeře. Nedisciplinovaná Valencia padla na půdě Las Palmas. Atlético Madrid zklamalo, doma nesplnilo roli favorita a jen remizovalo s Gironou. Barcelona ve druhé půli rozebrala Betis. Sevilla veze tři body ze hřiště barcelonského Espanyolu. Villarreal ustál nervózní závěr a bere tři body...

SD Eibar - Málaga CF 1:1

22.01.2018 21:00

Góly: 76. Kike - 16. Youssef En-Nesyri

První vážnější akce zápasu a hned úvodní branka. V 16. minutě katastrofálně rozehráli ve středu domácí. Tuto rozehrávku zachytil Youssef En Nesiry, který své sólo přes půl hřiště završil vstřelenou brankou. Eibar byl však v průběhu utkání aktivnějším týmem, ale bez většího efektu. Střelec první branky zápasu se mohl postarat o dvoubrankové vedení.

Marocký útočník opět prchl po levé straně a svůj úprk se snažil zakončovat na zadní tyč. Jeho střela branku minula. Až po půlhodině hry se probojovali do závažnější šance domácí. Charles se dostal k propadlému míči, ale gólman včasně vyběhl a zasáhl. Navíc po uskutečnění této akce byl odpískán útočící faul. V druhém poločasu se až v 56. minutě dostala do šance Málaga.

Domácí opět udělali hrubku v rozehrávce. Sám na branku se vyřítil Adrián, kterého lapil Marko Dmitrović. Následnou dorážku poslal Castro až na horní patra tribuny. Baskové se nemohli dostat do nějaké gólové šance, jelikož jejich soupeř pozorně bránil. V 76. minutě se dočkali. První velká šance jejich týmu a hned skončila vstřelenou brankou. Bebé si poradil s centrem na levou stranu.

Prosadil se přes obránce a poslal míč před branku, který poslal do sítě Kike. A bylo vyrovnáno. O sedm minut mohli jít domácí do vedení. Keko vyslal zajímavý pokus, ale ten jen prosvištěl kolem břevna. A další šance přišla za tři minuty. Charles využil zajímavé kolmici a vypálil na branku Roberta, který si poradil a držel svůj tým na vodou. Jen za minutu Eibar mohl znovu skórovat.

Po rohu si málem balon srazil do vlastní branky Roberto Rosales. Míč skončil jen na tyči a vzápětí Kike pálil, ale Roberto opět vytáhl perfektní zákrok. V první minutě nastavení mohlo být vše úplně jinak. Castro zkoušel obstřelil Dmitroviće, ale jeho pokus zneškodnil. Následující dorážka skončila až na tribuně.

O minutu potom si červenou kartu vykoledoval Zdravko Kuzmanović, který obdržel druhou žlutou kartu za faul zezadu. Hektický konec zápasu se nachýlil ke konci a oba týmy si tak trochu rozdělili po jednom bodu.

Více informací k zápasu

Real Betis - FC Barcelona 0:5

21.01.2018 20:45

Góly: 59. Ivan Rakitić, 64. Lionel Messi, 69. Luis Suárez, 80. Lionel Messi, 89. Luis Suárez

Po velkolepém druhém poločase Barça dokázala porazit Real Betis 5:0. O branky katalánského velkoklubu se postarali dvakrát Luis Suárez a Lionel Messi a jednou Ivan Rakitić. Domácí se na úvod nechtěli jen stáhnout na svou polovinu a bránit, chtěli aktivně vzít míč z kopaček svěřenců Ernesta Valverdeho a pustit se do rychlého protiútoku.

Zaslouženě se po jedné z těchto akcí dostal do šance Andrés Guardado. Po katastrofální rozehrávce Sergia Busquetse pálil na branku ter Stegena, ale jeho střela jen těsně minula zadní tyč. Barcelona se snažila o odpověď, ale překvapivě byla bezradná. Až v 25. minutě se k nadějné individuální akci odhodlal Sergio Roberto, ale v zakončení svou levačkou neuspěl. Potom se hra víceméně uklidnila.

I když je fakt, že v 33. minutě zahrozil ještě Messi, který pálil pouze do boční sítě. Ve 40. minutě navíc musel vystřídat kvůli zranění Thomas Vermaelen, kterého nahradil již uzdravený Samuel Umtiti. Začátek druhého poločasu byl rovněž vlažný až do 60. minuty. Po hezké kombinaci zůstal osamocený Rakitić, který svůj únik zakončil s přehledem. Adánovi nedal nejmenší šanci.

Domácí byli hodně zdrceni, jelikož až do této doby bojovali se svým soupeřem vyrovnaně. S jistotou můžeme říct, že byli rovnocenným soupeřem. Hosté opět potvrdili, že jsou týmem druhých poločasů. Během dalších deseti minut nedali svému sokovi žádné iluze. O pět minut později se domácí dopustili zbytečné ztráty ve středu hřiště a Busquets mohl pohodlně přihrát na úplně volného Messiho, pro kterého byla maličkost propálit brankáře.

V 69. minutě to bylo již 0:3, kdy Messi poslal míč doprava na Rakitiće. Ten nacentroval na Suáreze, který si našel své místo a prosadil se. Betis se stal naprosto bezradným a hosté byli ve středu hřiště stále dominantnější.

V 80. minutě to potvrdil Messi, který typicky prošel okolo několika obránců a přesně zakončil k tyči. V samotném závěru opět prchl Messi, který předložil míč volném Suárezovi a ten opět míč bezchybně napálil do sítě. I když hrál Betis zcela vyrovnaně s Barcelonou, tak po hodině hry odpadl a musel se smířit s pětigólovým nášupem.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Celta Vigo 1:2

21.01.2018 18:30

Góly: 10. Willian José - 20. Iago Aspas (pen.), 75. Maxi Gómez

I když se ze začátku zápasu bojovalo především o střed hřiště, tak mírnou převahu měli domácí. Hra vstoupila do 10. minuty a hráči ze San Sebastianu se ujali vedení. Xabi Prieto poslal míč z pravé strany, na který si počkal Willian José.

Ten se prosadil mezi dvěma obránci a hlavičkou zakončil do sítě. Celta Vigo se pouštěla do útočení trošku nesměle, ale ve 20. minutě Juanmi zahrál ve vápně rukou a Celta Vigo měla šanci na vyrovnání. Pokutového kopu se ujal Iago Aspas, který ledově klidně poslal míč doprostřed branky a stav zápasu byl 1:1.

Jen o pár minutek později slovenský reprezentant Stanislav Lobotka fauloval ve vlastním vápně a penalta se kopala i na druhé straně. Tu si vzal na starosti střelec první branky - Willian José. Do její zahrání vložil až příliš síly a míč orazítkoval pouze břevno. Do šatny šly tedy oba týmy za vyrovnaného stavu.

Je fakt, že se v průběhu druhého poločasu přelévala hra ze strany na stranu, ale že by fanoušci byli svědky zajímavých šancí, to se říci rozhodně nedalo. Takřka z ničeho nic se ujali vedení hosté. Maximiliano Gómez si skvěle naskočil na rohový kop a jen trkl míč do branky.

Domácí gólman neměl nejmenší šanci. I když Real Sociedad vstřelil první branku zápasu, tak se musel smířit s tím, že si Celta Vigo odváží tři body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo La Coruña 7:1

21.01.2018 16:15

Góly: 32. Nacho, 42. Gareth Bale, 58. Gareth Bale, 68. Luka Modrić, 78. Cristiano Ronaldo, 84. Cristiano Ronaldo, 88. Nacho - 23. Adrián

Hned v úvodu utkání se do svého soupeře pustili svěřenci Zinedine Zidaneho. Paradoxně v 23. minutě však vstřelila branku La Coruňa. Dani Carvajal prohrál souboj s Aldo Onem, který poslal míč na Lucase Péreze. Ten přes malé vápno poslal přízemní centr na Adriana Lopeze, pro kterého bylo opravdu snadné zakončit do prázdné branky. Za pět minut mohl odpovědět Cristiano Ronaldo.

Ten si našel centr od Marcela, ale hostující gólman byl proti a jeho hlavičkový pokus vyrazil. Ve 32. minutě bylo vyrovnáno. Opět Marcelo, ale tentokráte neposlal centr, ale přihrál pod sebe. Nahrávka našla Nacha Fernándeze, který tvrdě vypálil. Jeho rána skončila až mezi tyčemi. V dalším průběhu duelu měli evidentní převahu domácí, čehož využili v 42. minutě.

Z levé strany, kdo jiný, než Marcelo centroval až na Garetha Baleho. Ten si udělal jednoduchou kličku a míč poslal do šibenice. Rázem byl výsledek otočený. Stejně tak jako v prvním poločase, tak i ve druhém měli převahu hráči Realu Madrid, kteří se znovu radovali ze vstřelené branky v 58. minutě. Na centr Toniho Kroose zleva se vyšplhal Bale, který překonal brankáře.

Madridští se tedy ujali dvoubrankového vedení. I když by si někteří mohlo říct, že je po všem, tak padla další branka. Po rychlém protiútoku pálil zpoza velkého vápna Luka Modrić a nemýlil se. Běžela 78. minuta a domácí vstřelil další gól. Tentokráte z pravé strany posílal centrovaný míč Casemiro. Z voleje jen zakončil do sítě Ronaldo. Šest minut do konce zápasu a padla šestá branka na straně Realu.

Další centr oslovil Ronalda, který překonal bránícího hráče a hlavičkou nekompromisně úspěšně zakončil. Střetl se však se Fabianem Schärem, který ho zasáhl kopačkou přímo do obličeje. Se zakrváceným obličejem musel Ronaldo odejít ze hřiště, aby mohl být ošetřený. Kdo si myslel, že již je po všem, tak byl na omylu.

Na 7:1 minutu před koncem zvýšil Nacho. Využil vyhraného hlavičkového souboje Raphaëla Varaneho a v bezprostřední blízkosti z otočky propálil bezradného Rubéna. I když se jednalo o zápas jasného favorita s outsiderem, tak jen málokdo by čekal, že v tomto duelu padne hned osm branek. Atraktivním utkáním si domácí Real Madrid rozhodně zvýšil sebevědomí do druhé poloviny ligové soutěže.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - CD Leganés 2:2

21.01.2018 12:00

Góly: 46. Munir El Haddadi, 52. Alfonso Pedraza - 75. Gabriel (pen.), 90. Joseba Zaldúa

První vážnější akce byla k vidění ve třinácté minutě. Po rohovém kopu pálil na branku přízemní střelou Alfonso Pedraza, ale pozorný Iván Cuéllar zasáhl. Následovala dlouhá pasáž, kterou charakterizoval boj o střed hřiště. V poslední minutě prvního poločasu se do tutovky dostalo rovněž Leganés.

Nabil El Zhar se po krásné kolmici ocitl sám před brankářem, ale ten jeho ránu vyrazil a potom ihned ukryl do svých rukavic. Do druhé poloviny však Baskové skočili po hlavě. John Guidetti prchl po pravé straně a nabídl míč do vápna Munirovi El Haddadimu, který zakončil snadno do prázdné branky. Hned v 52. minutě se mohlo domácí Deportivo radovat z dvoubrankového vedení.

Tentokráte byl Guidetti osloven kolmicí za obranu a jeho pokus byl sražen hostujícím brankářem. S dorážkou si nicméně poradil Pedraza. Již v 59. minutě mohli domácí slavit třetí branku. Z pravé strany opět dostal přihrávku Munir, téměř totožně, jako u úvodní branky. Ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd.

Jen čtvrthodinu před koncem zápasu zahrál Guidetti nešťastně v pokutovém území rukou a kopat se musela penalta. Gabriel se jí ujal a s přehledem poslal míč na druhou stranu oproti gólmanovi. Komplikace pro domácí nastala v samotném závěru utkání. Rodrigo Ely loktem zasáhl protihráče, dostal žlutou kartu, která pro něj byla druhá a musel tedy předčasně ze hřiště.

Běžela 90. minuta a hosté zahrávali přímý volný kop, který poslali do vápna, ten jeden z bránicích hráčů nešikovně odkopl přímo na kopačky Josebovi Zaldúovi, který zakončil nekompromisně mezi tyče. I když Alavés vedl o dvě branky, tak o toto vedení přišel a smířit se musel pouze s jediným bodem.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Valencia CF 2:1

20.01.2018 20:45

Góly: 20. Jonathan Viera, 53. Jonathan Calleri (pen.) - 5. Santi Mina

Valencia prožila možná jeden z nejhorších zápasů této sezóny a hodně nečekaně ztratila na půdě do této doby posledního Las Palmas, které disponuje suverénně nejhorší obranou LaLigy. Především druhý poločas byl pro Netopýry doslova jednou velkou katastrofou. Dohrávali ho totiž hned bez dvou vyloučených hráčů.

Pro hosty byla tahle porážka vůbec první v novém roce. Se svým soupeřem se utkali hned dvakrát teprve nedávno v rámci osmifinále Copa del Rey a zkraje ledna uhráli na Estadio de Gran Canaria remízu. Tentokráte však domů nepřivezli ani bod. Odmítli tak vecpat se na druhou pozici poté, co Atlético Madrid doma rovněž nečekaně zaváhalo s Gironou.

Přitom vstup do tohoto střetnutí se jim vydařil náramně. Nacho Gil už v 5. minutě našel svým centrem z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčce naskakujícího si Santiho Minu, jenž hlavou dopravil míč snadno do sítě. A následně mohl Santi Mina po samostatném sólu přidat ještě jednu branku, jenže jeho střelu zastavila po zákroku brankáře Chichizoly tyčka.

Domácím se podařilo srovnat po dvaceti minutách hry. Peňalba poslal jemný oblouček do šestnáctky, kde Calleri sklepl balón pro Jonathana Vieru, a ten ho z blízkosti pohodlně uklidil pod břevno. Do poločasu ještě mohl změnit průběžný nerozhodný výsledek Maksimovič, ovšem Chichizola se mezi třemi tyčemi nenechal nachytat na švestkách.

Zkraje druhého dějství přišel na řadu zřejmě rozhodující moment celého utkání. Gabriel Paulista kopl ve vápně Calleriho, sudí José Munuera nařídil ve prospěch Las Palmas pokutový kop, a protože valencijský stoper neudržel nervy na uzdě poté, co inkasoval první žlutou kartu, vyčinil hlavnímu arbitrovi, a ten mu ihned ukázal ještě jednu.

Calleri se pak z bílého puntíku nezmýlil a určil konečný stav. V deseti se pak Los Che těžko obracel nepříznivý vývoj tohoto souboje. Jeho soupeř naopak mohl v 60. minutě náskok navýšit, kdyby Tana v krkolomné pozici z blízkosti překonal gólmana Neta. Jinak však vlastně celek z Kanárských ostrovů udržel těsný náskok pohodlně až do konce.

Las Palmas se naposledy zaradovalo z vítězství na začátku prosince, do té doby napříč všemi soutěžemi hned pětkrát prohrálo a pouze dvakrát remizovalo. Tenhle rezultát je pro něj v boji o záchranu zajisté hodně cenným výsledkem. Valencia mimochodem v 87. minutě inkasovala ještě jednu červenou kartu, ze hřiště se poroučel po druhé žluté kartě také Rúben Vezo.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Levante UD 2:1

20.01.2018 18:30

Góly: 26. Manuel Trigueros (pen.), 50. Denis Čeryšev - 90+4. Roger (pen.)

Villareal zvládl roli favorita, potvrdil, že v LaLize má aktuálně velmi slušnou formu, navázal na své minulé vítězství na půdě Realu Madrid a tři body získal už počtvrté během uplynulých pěti kol. O první branku se v první půli postaral Manuel Trigueros, po přestávce skóroval Denis Čeryšev. Levante až v samotném závěru jen korigovalo Rogerem.

Už čtyřikrát za sebou dopadl tenhle vzájemný souboj vždy výhrou domácího týmu a ani tentokráte se tato tradice neměnila. Hosté na Estadio de la Cerámica potvrdili, že v doučasné chvíli mají opravdu velké problémy v útoku, a nebýt proměněné penalty z nastavení, protáhli by si svou šňůru bez vstřelené branky už na pátý ligový zápas v řadě.

Žlutá ponorka měla po většinu času dění na hřišti pod svojí kontrolou a už ve 14. minutě se mohla ujmout vedení. Zpoza vápna napřáhl Ünal, jeho pokus byl tečovaný, a míč táhlým obloukem narazil o břevno. K dorážce pak přibíhal Čeryšev, avšak brankář Oier stačil zmobilizovat síly a situaci s vypětím všech sil zažehnal.

O čtyři minuty později se znovu třásla branková konstrukce. Ve vápně si Samu Castillejo kličkou narovnal míč na levačku, tlačil svou střelu na bližší tyčku, balón ale nasměroval smolně pro něj pouze do ní. Pak už se ale Villareal přece jenom dočkal, Samu Castillejo byl totiž v pokutovém území faulovaný Oierem a kopala se penalta.

Její exekuce se chopil Trigueros, zvolil tvrdé zakončení doprostřed brány, a vyplatilo se. Levante se do nějakého přímého ohrožení soupeřovy brány dostávalo sporadicky. Do poločasu mohl vyrovnat Sergio Postigo, avšak jeho pokus z voleje zlikvidoval gólman Sergio Asenjo. Zkraje druhého dějství následně domácí náskok navýšili.

Tyčku ještě napálil Samu Castillejo, pak si ale Čeryšev naběhl na zadní tyčku, dostal přesnou přihrávku od Ünala a ve skluzu pohodlně dorážel. Hosté adekvátní odpověď nenašli. Střídající Ivi López na Sergia Asenja nevyzrál, v nastavení se prosadil až z bílého puntíku Roger Martí poté, co byla nařízená penalta za přistrčení Boatenga ve vápně stoperem Bonerou.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Girona FC 1:1

20.01.2018 16:15

Góly: 34. Antoine Griezmann - 73. Cristian Portu

Girona zase jednou ukázala, že umí překvapit a že ji nezaskočí ani sebeslavnější jméno favorita utkání. V této roli se ocitl domácí celek Atlética Madrid, které se sice radovalo po úvodní brance Antoinea Griezmanna, ale ta nezůstala bez odpovědi. Patnáct minut před koncem rozhodl o konečné remíze Cristian Portu.

Atlético dobře vědělo, že si na katalánského soupeře musí dávat dobrý pozor. Trenér Diego Simeone to říkal už před zápasem do médií a podle toho také vypadala základní sestava. Do ní se vešla esa jako Griezmann, Costa, Saúl, Giménez, Savić nebo Oblak s Carrascem. Hostující celek spoléhal na Granella, Bounoua, Mojicu, Juanpeho nebo Olungu, který se měl prát s obránci Colchoneros.

Atlético bylo podle očekávání jednoznačně aktivnějším týmem a jeho snahy většinou procházely přes Saúla s Griezmannem. Tohle duo dělalo hostující obraně poměrně velké potíže, jenže jej trápila nepřesnost v zakončení. Vrátivší se útočník Diego Costa se chtěl prohnat do velkého vápna, jenže balon si moc předkopl a včas u něj byl brankář Bounou.

Akce Atlética působily jednoduše a jasně, většinu z nich měl zakončovat "hromotluk" Diego Costa, který sváděl s obránci Girony povedené souboje o míč. Pořádná šance ale nebyla ani z jeho průniků, ani z myšlení francouzského manekýna Griezmanna. Girona se sice do mnoha šancí nedostávala, ale hrála velmi obětavě a jednoduše, takže to vypadalo na vyrovnanou partii.

Ani domácí prostředí Atléticu moc nepomáhalo, ačkoli atmosféra byla velmi dobrá. Po pětadvaceti minutách předvedl domácí celek rychlý kontr tažený Griezmannem. Francouzský útočník vyslal do šance ještě lépe postaveného spoluhráče Ángela Correu, který si sice míč zpracoval a dobře vystřelil, jenže mířil jen do míst, kde se pohyboval brankář Bounou. Tomu se povedlo balon vytěsnit.

Domácí se přeci jen dočkali první branky. Thomas Partey poslal centr do vápna, který se těsně před Bounouem pokusil zakončit Diego Costa. Tomu se sice zakončení nepovedlo, ale míč se dostal k útočníkovu Antoinovi Griezmannovi, který už si věděl rady - 1:0 pro domácí, kteří si za svou aktivitu vedoucí branku opravdu zasloužili.

To se hostům samozřejmě do krámu nehodilo, ale v první půli toho hosté moc neukázali. Naopak se ještě do konce první půle několikrát dostávalo do šancí Atlético. Ani po změně stran se obraz hry zase tak nezměnil a Atlético bylo dál lepším týmem. Zkušený kanonýr Diego Costa se pokusil zakončit ze střední vzdálenosti, ale jeho rána byla tečovaná hostující obranou mimo.

Do hry byl po změně stran vyslán brankář Gorka Iraizoz a ten měl také plné ruce práce. Carrasco se opřel do balonu a pořádně Iraizoze vyděsil. Právě Iraizoz se stal hrdinou hostujících fanoušků o pár minut později. Po rychlé kombinaci se zcela sám před Iraizozem objevil Carrasco, ale zkušený brankář se nedal zmást a soupeře vychytal! Girona se však postupně začala nadechovat a Simeone nemohl být se svými hráči spokojen.

Po nebezpečném volném kopu Girona zůstala u míče a lehký centr před bránu tečoval do sítě klouzající Cristian Portu, který srovnal! Atlético srovnání vůbec nečekalo a trenér Simeone se na jeho lavičce hodně čílil na nedůslednou obranu. S ubíhajícím časem se Atlético dostávalo pod stále větší tlak a kreč, což mu vůbec nepomáhalo. I když se do hry dostali domácí hráči Koke s Gameirem, výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 0:3

20.01.2018 13:00

Góly: 15. Franco Vázquez, 34. Pablo Sarabia, 90. Luis Muriel

Trenér Vincenzo Montella si může z hluboka oddechnout, protože se mu konečně začalo dařit i na ligové scéně. Jeho Sevilla si dokázala poradit bez větších potíží s Espanyolem Barcelona a ještě domácímu týmu nadělila tři branky. Perfektní poledne pro kritizovaného italského trenéra podpořené čistým kontem.

Sevilla se dlouho trápila a v LaLize se pod trenérem Montellou začala kývat židle ještě dřív, než na ni italský trenér vůbec pořádně dosedl. I proto byl jeho dnešní výkon ostře sledován. Určitě Seville pomohla také poslední výhra nad Atléticem Madrid, na kterou mohlo mužstvo navázat. Ani Espanyol ale nevykazoval známky slabosti a chtěl být favoritovi na domácí půdě minimálně vyrovnaným soupeřem.

Prakticky se tomu tak dělo, protože v prvních minutách se rozhodně nedalo mluvit o nějaké nadvládě Sevilly. Brankář Sergio Rico musel naopak několikrát hodně nejistě zasahovat. Vázquez vymyslel nahrávku na Muriela, ale jeho přizemní centr zprava nikoho ze spoluhráčů v pokutovém území nenašel. Na opačné straně se několikrát dostával ke střele Leo Baptistão, který dělal zadákům Sevilly velké potíže.

V patnácté minutě už se hosté ujali vedení. Nejprve se do rány položil Joaquín Correa, jenže brankář Diego López jeho střelu zpoza vápna vyrazil. Pouze ale k nohám dobíhajícího útočníka Franca Vázqueze, který už měl úlohu jednoduchou a balon dorazil do sítě - 1:0 pro Sevillu.

Zajímavou šanci o pár minut později měl Escudero, který mířil přes zeď po standardní situaci, ale na brankáře Lópeze jeho um neplatil. Po dvaceti minutách Muriel utíkal na levé straně a jen těsně svým zakončením minul tyč! Muriel se často dostával do střetu s obránci domácího celku či s trávníkem, ale sudí nepískal. Chvíli tempo hry ustávalo, ale možná to byla jen uspávací taktika hostí.

Po třiceti minutách se totiž k míči po krásné nahrávce dostal Pablo Sarabia a ve vápně domácího týmu ukázal dostatek šikovnosti i zdravé drzosti. Proběhl s míčem u nohy mezi dvěma hráči a následně celou akci zakončil přesnou střelou k tyči - 2:0.

Tenhle gól byl pro domácí definitivním zlomem. Morenova tvrdá levačka ze středu ze střední vzdálenosti skončila na prvním protihráči a zakončila tím první půli. Do té druhé nastoupili v domácím dresu Sánchez s Garcíou, aby pozvedli nepříliš aktivní útok.

Hodně zajímavou akci Espanyolu na snížení vymyslel hostující obránce Gabriel Mercado, který malou domů nechtěně nahrál na Gerarda Morena. Ten ihned poslal balon na nabíhajícího Lea Baptistãa před prázdnou bránu, ale mladý útočník netrefil ideálně míč! Po hodině hry musel zasahovat zkušený brankář Diego López proti šanci Sarabii po centru od Mercada, ale vše v klidu zvládl.

Střídající Navarro zkusil centr zprava na střed vápna, ale tam si balon včas stáhl brankář Rico. Deset minut před koncem pálil Navas, ale branky docílil až Luis Muriel. Ten si v nastavení druhé půle poradil po brilantní akci, přešel přes tři protihráče a balon nasměroval přesně za záda Lópeze!

Více informací k zápasu

Getafe CF - Athletic Bilbao 2:2

19.01.2018 21:00

Góly: 21. Jorge Molina (pen.), 74. Ángel Rodríguez - 13. Iñaki Williams, 48. Raúl García (pen.)

Po nudném úvodu se individuální akcí prezentoval Iñaki Williams. Po hrůzostrašné rozehrávce domácího celku vyrazil do samostatného úniku s mírným odporem dvou obránců. Z hranice velkého vápna se pokusil o technickou střelu, ale jen těsně minul levou tyč. Pravděpodobně nejaktivnější muž zápasu se postaral o první branku v 13. minutě.

Williams si počíhal na centrovaný míč, který však nezpracoval a ihned to pravačkou namířil na zadní tyč. Damián Martínez byl z jeho pokusu evidentně překvapený, ale rovněž krátký a hostující Baskové šli do vedení. Getafe odpovědělo vzápětí v 21. minutě, když kopalo pokutový kop. Jorgeho Molinu ve vápně fauloval Iago Herrerín, který vyběhl a podrazil útočícího hráče.

Samotný faulovaný se ujal exekuce v s přehledem proměnil. Hosté mohli jít hned v 29. minutě zpět do vedení. K hlavičce v prostoru penaltového puntíku se dostal jeden z útočících hráčů, ale Martínez reflexivně vyrazil. Do šaten tedy šli páteční soupeři za nerozhodného stavu, ačkoliv se fanoušci nemohli zrovna těšit z atraktivní podívané.

V 47. minutě se dopustil faulu nový muž na hřišti Francisco Molinero a kopala se druhá penalta v tomto utkání. Tu si vzal na starosti Raúl García a rovněž on proměnil. Jen o pár minutek později fauloval na druhé straně Herrerín a kopal se další, již třetí pokutový kop v pořadí. Molina tentokrát neuspěl, snažil se poslat míč doprava nahoru, ale gólman vystihl jeho záměr.

Getafe však stejně vyrovnalo v 74. minutě. Francisco Portillo zachytil nakopnutý míč do vápna, který hlavičkou sklepl na Ángela Rodrígueze. Ten si poradil s hostujícím brankářem, který se snažil zasáhnout vyběhnutím. Neuspěl. Stejně tak jako v první, tak i ve druhé polovině padly dvě branky. Oba dva týmy se tedy musely smířit s dělbou bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona20173057:954
2.Atlético Madrid20127129:943
3.Valencia CF20124441:2140
4.Real Madrid19105439:1835
5.Villarreal CF20104628:2234
6.Sevilla FC20102826:2832
7.Celta Vigo2084835:2828
8.SD Eibar2084825:3228
9.Getafe CF2076725:2027
10.Girona FC2076729:2927
11.Real Betis2083933:4127
12.Athletic Bilbao2068623:2226
13.CD Leganés1974817:1925
14.Espanyol Barcelona2066816:2524
15.Real Sociedad2065934:3623
16.Deportivo Alavés20611316:2919
17.Levante UD2039816:2818
18.Deportivo La Coruña20441222:4416
19.UD Las Palmas20421416:4714
20.Málaga CF20331414:3412

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele