Komentáře a souhrny

Sparťané nabídli Letné velkolepý večer, závěr odvety s Turky proměnili v exhibici

Sparta zvládla odvetu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Galatasarayi a díky domácí výhře 4:1 si poprvé od roku 2016 zahraje osmifinále této soutěže. Na poločasovou remízu zareagoval realizační tým letenského celku nasazením Indrita Tuciho, jenž nejprve sám srovnal skóre dvojzápasu a 10 minut před koncem vyslal do rozhodujícího úniku skórujícího Lukáše Haraslína. Závěrečnou fázi duelu výrazně ovlivnilo vyloučení Kaana Ayhana, které odstartovalo zhroucení tureckého soka.

Nezkušený Arsenal zapomněl střeleckou formu v Anglii, Porto udeřilo z poslední akce

Porto porazilo v prvním duelu osmifinále Ligy mistrů na domácí půdě londýnský Arsenal 1:0. Příčinou toho, že Kanonýři nenavázali na ofenzivní formu z předchozích ligových utkání, mohly být nicotné zkušenosti opor s vyřazovací fází milionářské soutěže, do níž někteří nastoupili poprvé v kariéře. Domácí naopak výrazně zahrozili už ve 21. minutě, kdy Galeno nastřelil tyč a z dorážky trestuhodně netrefil bránu. To však napravil v poslední oficiálně nastavené minutě zápasu, kdy přesně napřáhl zpoza vápna.

Střet trenérů s odlišnými osudy skončil smírem. Pasivní Neapol spasil navrátilec Osimhen

Barcelona překonala v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů defenzivní blok Neapole pouze jednou a z Itálie si odvezla remízu 1:1. Zápas nabídl zajímavý souboj trenérů se zcela rozdílnou budoucností, neboť na lavičce Partenopei se poprvé objevil Francesco Calzona, jenž by měl zároveň vést slovenskou reprezentaci na nadcházejícím Euru. Jako první se však radoval hostující Xavi, který bude u Blaugranas působit jen do konce ročníku. Do vedení totiž poslal jeho mužstvo v 60. minutě Robert Lewandowski. Domácí ale nesložili zbraně a po ojedinělém zakončení se díky navrátilci z Afrického poháru Victoru Osimhenovi radovali ze srovnání.

Absencemi zmítaný Liverpool se ve stínu Ligy mistrů vybičoval k obratu s Lutonem

Liverpool porazil v předehrávce 26. kola Premier League na vlastním stadionu Luton 4:1. Jürgenu Kloppovi scházelo hned 10 důležitých hráčů A-týmu, což se dlouho projevovalo především v ofenzivě. Tu do obvyklých obrátek nakopl až kapitán Virgil van Dijk, jenž v 56. minutě reagoval na trefu houževnatě hrajících Kloboučníků z první půle. Pouhé dvě minuty nato dokonal obrat Cody Gakpo, u jehož zásahu si připsal již druhou asistenci v utkání Alexis Mac Allister.

Závěrečný rest z podzimu doplnil teplický Bílek. Černá série Olomouce bez gólu pokračuje

Sigma Olomouc nezvládla poslední dohrávku podzimní části Fortuna ligy, když v duelu 18. kola nestačila na Teplice v poměru 0:2. Tradičně pečlivý defenzivní výkon Sklářů podpořil ve 22. minutě rozhodující trefou Michal Bílek, jenž ve svých 26 letech zaznamenal premiérový gól v nejvyšší soutěži. Naopak Hanáci, kteří po vyloučení Víta Beneše ze 70. minuty dohrávali v oslabení, se přesného zásahu v tomto kalendářním roce ještě nedočkali a jejich náskok na domácí celek se ztenčil na pouhé dva body.

Dortmund si i přes zásah do defenzivních řad odvezl z Eindhovenu nadějný výsledek

Borussia Dortmund v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů v nedalekém Eindhovenu remizovala s PSV 1:1. Hostům těsně před výkopem vypadly ze sestavy dvě defenzivní opory, což bylo v úvodu utkání znát.

Postupovou jiskru Interu zažehl na San Siru spalovač Arnautovič

Hráči Interu zvítězili v prvním kole osmifinále Ligy mistrů nad Atlétikem Madrid 1:0. Aktivnějším celkem byl v zápase loňský finalista, což nakonec přetavil v 79. minutě ve vítězný gól Marko Arnautovič.

Zahozené šance tentokrát Manchester nemrzely, na skvělého Flekkena vyzrál Haaland

Manchester City v dohrávce 18. kola Premier League splnil povinnost, když na domácí půdě porazil Brentford 1:0. V prvním poločase The Sky Blues zahodili několik obrovských příležitostí, na čemž se podepsal i fantasticky chytající Mark Flekken.

Liga Portugal - souhrn 22. kola: Sporting se dotáhl na Benficu

Benfica šestigólovým představením hodila rukavici Sportingu, který zareagoval rovněž tříbodově. Porto slavilo výhru nad Estrelou, nováčkem soutěže, a upevnilo si třetí pozici v tabulce. Braga zdolala Farense a upevnila si čtvrté místo. V boji o záchranu zabral Chaves, přestože hrál více než půl hodiny v deseti, přehrál Boavistu.

LaLiga - souhrn 25. kola: Athletic přetlačil Gironu

Girona si v pondělní dohrávce připsala další zaváhání, tentokrát na půdě Athelticu prohrála 2:3. Real Madrid neudržel vedení nad Rayem Vallecano a proti outsiderovi zapisuje pouze bod za remízu 1:1. Barcelona se nadřela, přesto veze všechny body z hřiště Celty Vigo, výhru zajistil penaltou v nastavení Lewandowski. Atlético Madrid to s Las Palmas mělo snazší, nadělilo mu na cestu pět gólů. Real Sociedad konečně zvítězil, bitva dvou nejhorších celků přinesla remízu.

Premier League - souhrn 25. kola: Chelsea obrala ManCity, Liverpool ani Arsenal nezaváhaly

Manchester City ztratil body ve vyrovnaném souboji o titul, když jen remizoval s Chelsea. Využily toho Arsenal i Liverpool, které nadělovaly na hřištích soupeřů. Tottenham selhal doma s Wolves a pustil do elitní čtyřky Aston Villu, jež uspěla na Fulhamu. Navíc se mu po úspěchu v Lutonu blíží i Man United. Newcastle v závěru zachránil alespoň remízu s Bournemouthem. Nadále v krizi je West Ham, potřetí v řadě nedal gól a odjel s prázdnou z Nottinghamu.

Serie A - souhrn 25. kola: Inter si upevnil vedení, Juventus ztratil

Inter si upevnil vedení v Serii A, neboť bez potíží přejel poslední Salernitanu, zatímco druhý Juventus počtvrté v řadě ztratil body, když jen remizoval ve Veroně. AC Milán v početním oslabení podlehl Monze. Dělbou bodů skončil duel Neapole s Janovem. Bologna vyhrála na půdě Lazia a bodově se opět dotáhla na Atalantu, která v sobotu nezaváhala se Sassuolem. O čtyři body za nimi zůstává po výhře nad Frosinone AS Řím.

Ligue 1 - souhrn 22. kola: Marseille prohrála v Brestu

PSG uspělo na půdě Nantes, útočníkovi Mbappému stačila na gól z penalty i role náhradníka. David hattrickem sestřelil Le Havre a zajistil pro Lille alespoň dočasný posun na třetí místo tabulky. Vzhůru stoupá také Lyon, vyšlápl si na druhé Nice a zvítězil potřetí v řadě. V boji o poháry Reims v domácím prostředí jen remizoval s Lens. Další zaváhání si připsalo AS Monaco, tentokrát padlo s Toulouse. Marseille odjela s prázdnou z Brestu.

FORTUNA:LIGA - souhrn 21. kola: Pražská "S" úspěšná

Sparta zdolala Liberec a udržela tak náskok na Slavii, která veze tři body z Karviné. Poprvé na jaře bodoval Baník Ostrava, když vyhrál v Mladé Boleslavi. Naopak poprvé ztratily Pardubice, s Teplicemi se rozešly smírně. Plzeň díky rychlým gólům vyhrála na Bohemians, Jablonec nasázel pět gólů Českým Budějovicím, naopak v Olomouci, kam přijel Hradec, diváci na trefu čekali marně. Zlín otočil regionální derby se Slováckem.

Bundesliga - souhrn 22. kola: Další šok pro Bayern

Nedělní program Bundesligy byl bohatý na góly. Šest gólů a nerozhodný výsledek nabídl nedělní šlágr mezi Freiburgem a Frankfurtem, Bochum pak senzačně přehrála Bayern 3:2. Leverkusen nezaváhal ani proti papírově slabšímu soupeři, na půdě Heidenheimu zvítězil 2:1. Formu potvrdil rovněž Stuttgart v Darmstadtu, dál se zvedá Union, i ten uspěl na hřišti soupeře. Naopak Dortmund veze z Wolfsburgu jen bod a ke čtvrtému místu se tak přiblížilo Lipsko, když přehrálo trápící se Mönchengladbach.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele