Ligue 1 - souhrn 22. kola: Marseille prohrála v Brestu

16.02., 22:53, aktualizováno 18.02., 22:46
Komentáře a souhrny
Wesley Saïd a Facundo Medina (© AFP)

PSG uspělo na půdě Nantes, útočníkovi Mbappému stačila na gól z penalty i role náhradníka. David hattrickem sestřelil Le Havre a zajistil pro Lille alespoň dočasný posun na třetí místo tabulky. Vzhůru stoupá také Lyon, vyšlápl si na druhé Nice a zvítězil potřetí v řadě. V boji o poháry Reims v domácím prostředí jen remizoval s Lens. Další zaváhání si připsalo AS Monaco, tentokrát padlo s Toulouse. Marseille odjela s prázdnou z Brestu.

Stade Brestois - Olympique Marseille 1:0

18.02.2024 20:45

Góly: 88. Pierre Lees Melou

Brest porazil ve 22. kole Ligue 1 Marseille 1:0. Štika aktuálního ročníku francouzské nejvyšší soutěže se musela vypořádat s absencí suspendované brankářské jedničky Marca Bizota, červenou kartu navíc viděla i tentokrát, když byl v 60. minutě vyloučen Steve Mounié. Tento fakt sice přerušil předchozí tlak Pirátů, přesto se krátce před koncem základní hrací doby dočkali zásluhou Pierra Lees-Meloua rozhodující trefy. Domácí tak využili porážky Nice a posunuli se rovnou na druhou příčku tabulky.

Hráči Marseille si procházeli velmi těžkými časy, jelikož už šestkrát v řadě nedokázali zvítězit, což vedlo k propadu až na devátou příčku. Naopak Brest předváděl v nejvyšší francouzské soutěži stále fantastické výkony, přičemž protáhl svou neporazitelnost už na 10 klání v řadě. S výkonem v minulém kole ale nemohl být příliš spokojený, neboť jen remizoval na hřišti posledního Clermontu.

Olympionici měli v úvodu sice víc míč na kopačkách, jenže překvapení sezony z Brestu bylo nebezpečné po protiútocích. Vedení domácím mohl zajistit Mathias Pereira Lage, nicméně ten poslal střelu těsně vedle tyče. O chvíli později chybovala obrana Marseille v rozehrávce, čehož nedokázal využít Lees-Melou, jehož dalekonosný pokus nemířil mezi tři tyče. Piráti měli během první půle několik dalších příležitostí, žádnou z nich však nevyužili.

I po změně stran se o první vstřelenou branku více snažili domácí. Velmi blízko k ní byl Mounié, jehož hlavička prosvištěla vedle. Jen o minutu později se zaskvěl zákrokem Rubén Blanco, jenž fantasticky zlikvidoval ránu osamoceného Kamoryho Doumbii. Zanedlouho ale přišla pro Brest komplikace v podobě červené karty pro Mouniého. Blízko ke skórování byl Pereira Lage, domácí záložník ovšem branku přestřelil. Domácí se nakonec přece jen mohli radovat, poněvadž v samotném závěru zbrklou chybu v rozehrávce potrestal parádním únikem, a ještě lepším zakončením Lees-Melou.

Brest tak potvrdil ligovou formu i proti Marseille a doma získal tři body. V příštím kole se 24. února střetne se Štrasburkem, Les Olympiens změří o den později síly s Montpellierem.

Více informací k zápasu

Stade Reims - RC Lens 1:1

18.02.2024 17:05

Góly: 41. Oumar Diakité - 45+1. Wesley Saïd

Fotbalisté Reims remizovali ve 22. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Lens 1:1. Výsledek opatrného duelu určil závěr prvního poločasu, v němž nejprve poslal červenobílé do vedení čerstvý mistr Afriky Oumar Diakité, na jehož trefu rychle odpověděl přesně hlavičkující Wesley Saïd. Útočník loňského vicemistra se dočkal první trefy od poloviny prosince, kdy svému týmu zařídil výhru právě nad klubem z Remeše.

Hráči Reims v minulém kole prohloubili své trápení, když prohráli v Lorientu 0:2. Pro Les Rouge et Blanc to byl už čtvrtý soutěžní duel v řadě bez vítězství. Ani tentokrát je nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavilo Lens, které dokázali porazit naposledy v roce 2019. Hosté navíc vstupovali do střetnutí s dobrou formou a především pevnou obranou, jež ze čtyř předchozích zápasů inkasovala jen jednou.

Opatrnou úvodní půlhodinu ozvláštnila pouze situace z 11. minuty. Při snaze ubránit unikajícího Saïda překonal vlastního gólmana domácí stoper Yunis Abdelhamid. Pomezní rozhodčí však odhalil ofsajdové postavení útočníka Lens. Převaha Reims v držení míče vedla k výrazné šanci až ve 41. minutě, kdy se také měnilo skóre. Junja Ito našel v malém vápně nestráženého Diakitého, jenž pohodlně doklepl přízemní centr do sítě. Inkasovaná branka hosty nakopla a také oni v nastaveném čase úvodní půle ze své první střely mezi tři tyče skórovali. Nechytatelnou hlavičkou se o to postaral Saïd.

Po změně stran se dění na trávníku vrátilo do zajetých kolejí. Bezradně působící útoky obou týmu brzdila řada nepřesností, a diváci si tak na další nebezpečná zakončení museli počkat až do závěrečné půlhodiny. Nejprve využil zaváhání defenzivy Lens k samostatnému úniku Diakité, který však v obrovské příležitosti vůbec netrefil bránu. Těsně vedle mířil krátce nato na druhé straně i Angelo Fulgini. Jelikož v 76. minutě prolétl kousek nad břevnem rovněž nadějný pokus Morgana Guilavoguiho, odvezl si Racing Club z Remeše jen bod.

Reims tak sérii bez vítězství neprolomilo. Oba celky se v lize vrátí zpět do akce 25. února. Les Rouge et Blanc změří síly s Le Havrem, Racing Club se utká s Monakem.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Metz 3:0

18.02.2024 15:00

Góly: 3. Issiaga Sylla, 50. Modibo Sagnan, 85. Téji Savanier (pen.)

Montpellier ukončil ve 22. kole Ligue 1 více než dvouměsíční čekání na triumf v nejvyšší soutěži, když porazili Méty 3:0. O málo vídaném úspěchu La Paillade se navíc rozhodlo velmi rychle, neboť vítěznou trefu obstaral už ve třetí minutě Issiaga Sylla. Na guinejského hráče navázal po změně stran mimo jiné jeho kolega z defenzivy Modibo Sagnan, přičemž pro oba se jednalo o první přesný zásah v sezoně. Celek z jihu Francie tak opustil barážovou 16. příčku, na které se nacházel před začátkem utkání. Les Grenats naopak zůstali předposlední.

Montpellier vstupoval po pěti ligových duelech bez vítězství do jednoho z klíčových utkání sezony. Bitva s Métami byla okořeněna tím, že oba celky od sebe dělily pouhé dva body, přičemž hosté se nacházeli na pozici znamenající přímý sestup. Domácí sice první vzájemný střet na konci minulého roku ovládli, Les Grenats se ovšem na zápas dobře naladili poslední velmi cennou remízou se silnou Marseille.

Stejně jako ve zmíněném prosincovém klání se brzy po začátku ujali vedení fotbalisté La Paillade. Jordan Ferri poslal přesný průnikový pas na Syllu, který zleva propálil Alexandra Oukidju.

Rychlou trefou povzbuzení hráči Montpellieru v první půli diktovali tempo, za což byli v 15. minutě málem odměněni druhým zásahem. Chyby obránce se pokusil využít Mousa Al Tamari, z těsné blízkosti ale gólmana nepřekonal. Krátce nato rozvlnil síť na druhé straně Didier Lamkel Zé, skvěle umístěné ráně čerstvé posily Mét však předcházel ofsajd. V závěru poločasu na Oukidju znovu nevyzrál z hranice vápna pálící Al Tamari, a hosté tak odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Zaslouženého zvýšení náskoku se celek z jihu Francie dočkal v 50. minutě, kdy si Sagnan našel milimetrový centr od rohového praporku, který hlavou pohodlně doklepl do sítě. La Paillade se po druhé trefě zatáhli do defenzivy a přenechali iniciativu nováčkovi soutěže. Ten se ale přes poctivě bránící domácí fotbalisty dostával k zakončení nadále jen sporadicky. Naopak chvíli před koncem inkasovali Les Grenats potřetí, když pokutový kop po nastřelené ruce bezpečně proměnil Téji Savanier.

Montpellier tak ovládl i druhé vzájemné střetnutí v sezoně. V následujícím kole se 25. února střetne s Marseille, Méty přivítají o dva dny dříve Lyon.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Clermont Foot 3:1

18.02.2024 15:00

Góly: 31. Warmed Omari, 58. Martin Terrier, 64. Martin Terrier - 62. Chrislain Matsima

Clermont padl ve 22. kole Ligue 1 na hřišti Rennes 1:3. Domácí nasměroval za výhrou po půlhodině hry premiérovým zásahem v nejvyšší francouzské soutěži Warmed Omari. Červenočerným se nakonec nevymstila neproměněná penalta Ludovice Blase o osm minut později, když se po změně stran dvěma zásahy blýskl Martin Terrier. Tým z Bretaně tak prodloužil spanilou ligovou jízdu novým rokem, v němž ještě ani jednou bodově neztratil. Naopak hosté zůstali na poslední příčce tabulky.

Clermont v minulém kole přežil závěrečný nápor Brestu a s týmem z ligové špičky překvapivě remizoval. Na jednobodový zisk chtěl poslední celek tabulky navázat v Rennes, které však mělo na francouzské půdě vynikající formu. Červenočerní v lize pětkrát za sebou vyhráli a v Coupe de France prošli do čtvrtfinále. Les Lanciers navíc nevzpomínali na Roazhon Park dobře, když tu v historicky dvou vzájemných duelech ani neskórovali.

Tuto strašidelnou sérii se po 12 minutách pokoušel prolomit Jim Allevinah, jeho střela ale proletěla těsně vedle pravé tyče. Chvíli poté na druhé straně nepálil přesně Ibrahim Salah. Po půlhodině už se domácí gólu dočkali, nádherný centr Salaha dokázal v malém vápně využít Omari a procedil míč do brány. Ve 38. minutě v pokutovém území fauloval jeden z hostujících fotbalistů, a tak měli červenočerní obrovskou šanci na zvýšení vedení. Mory Diaw ovšem domácím dvougólový náskok nedovolil a pokutový kop Blase i následnou dorážku skvělými zákroky zlikvidoval.

Chvíli po změně stran mohl po hezké individuální akci srovnat Bilal Boutobba, jeho střela ale prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Téměř po hodině hry tak odskočilo Rennes na rozdíl dvou branek. Ránu Arthura Theata dokázal Diaw ještě skvěle zlikvidovat, na dorážku Terriera z bezprostřední blízkosti byl však senegalský gólman krátký.

Chvíli nato se ovšem hosté dočkali svého premiérového gólu v Roazhon Parku, když se po rohovém kopu prosadil Christian Matsima. Téměř vzápětí si nicméně tým z Bretaně vzal dvougólové vedení zpět, po hezké týmové akci se totiž podruhé v zápase jednoduše trefil Terrier. Francouzský střelec ještě v 77. minutě zařídil červenou kartu pro Maximiliana Caufrieze, který ho nevybíravě zastavil v samostatném úniku na gólmana.

Rennes tak pošesté za sebou zvítězilo. V dalším kole jej čeká 25. února souboj na hřišti PSG, Clermont ve stejný den zavítá na stadion v Nice.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC 1:2

18.02.2024 15:00

Góly: 48. Maghnes Akliouche - 41. Vincent Sierro, 70. Logan Costa

Toulouse využilo ve 22. kole Ligue 1 nevýrazné formy Monaka a favorita porazilo 2:1. Hosty poslal do vedení pohotový Vincent Sierro, který rychlou rozehrávkou přímého kopu dokonale zaskočil gólmana Philippa Köhna. Knížecí celek se sice krátce po změně stran dokázal vyburcovat k vyrovnávací trefě, jenže vítězství nakonec překlopil na stranu Les Violets Logan Costa. Červenobílí tak před vlastním publikem padli již potřetí z předchozích čtyř duelů.

Po posledním triumfu poskočilo Monako na třetí místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů. Pro udržení této pozice musel knížecí klub zlepšit domácí formu, o což se chtěl pokusit proti Toulouse. To se nacházelo těsně nad sestupovým pásmem a sebevědomí mu v týdnu nedodala ani porážka v Evropské lize s Benfikou.

Červenobílí poprvé zahrozili už na konci druhé minuty, kdy se po pravém křídle hnal sám na gólmana Folarin Balogun. Bývalý útočník Arsenalu zakončil akci ranou směřující k zadní tyči, Guillaume Restes však předvedl jistý zákrok. Domácí sice po většinu času drželi míč na svých kopačkách, další velkou šanci si ovšem v úvodním dějství nevytvořili.

Naopak Toulouse v závěru poločasu dvakrát výrazně zahrozilo. Samostatný únik Franka Magriho ještě dokázal zažehnat Köhn, ve 41. minutě ale švýcarského gólmana zaskočil jeho krajan Sierro. Kapitán hostů rychle rozehrál přímý kop a nepříliš razantní střelou k pravé tyči překonal nepřipraveného brankáře.

Monačané vlétli do druhé půle s velkým elánem a už ve 48. minutě se radovali z vyrovnání. Maghnes Akliouche se po několika šťastných odrazech od obránců soupeře zmocnil míče a bez váhání ho uklidil do dolního rohu. Les Violets další horké chvíle před svou bránou ustáli a před hodinou hry byli sami blízko druhého zásahu. Christian Mawissa Elebi však zpoza šestnáctky jen orazítkoval levou tyč. Více štěstí měl v 70. minutě Costa, k němuž propadl Sierrův nepříliš povedený rohový kop a reprezentant Kapverd propálil vše, co mu stálo v cestě.

Toulouse tak odčinilo čtvrteční porážku s Benfikou a nad Monakem zvítězilo. V příštím kole přivítá 25. února doma Lille, knížecí klub ve stejný den zamíří na hřiště Lens.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Lorient 1:3

18.02.2024 13:00

Góly: 51. Frédéric Guilbert - 2. Mohamed Bamba, 45+1. Mohamed Bamba, 49. Julien Ponceau

Štrasburk nezvládl domácí utkání 22. kola Ligue 1, když prohrál s Lorientem 1:3. Donedávna nejslabší celek soutěže se v posledních týdnech herně zvedl. Za dobré výsledky mohl vděčit zejména Mohamedu Bambovi, jenž se od svého lednového příchodu z rakouského Wolfsbergu trefil ve všech kláních. Útočník z Pobřeží slonoviny se tentokrát prosadil hned dvakrát, a pomohl tak Les Merlus k posunu na 13. příčku.

Lorientu se dva úvodní únorové duely povedly na výbornou, když nejprve vyhrál v Métách a následně naplno bodoval i proti Reims. Protažení této série navíc nemuselo být ve Štrasburku nereálné. Le Racing se sice rozloučil s předchozím kalendářním rokem třemi ligovými výhrami v řadě, v tom novém však získal ve čtyřech kláních pouhé dva body.

Rozjetí Les Merlus udeřili krátce po úvodním hvizdu. Čisté svědomí rozhodně nemohl mít Alaa Bellaarouch, kterému vypadl z rukavic nenápadný centr z pravé strany. K celé situaci se nejlépe postavil Bamba, jenž ukázal instinkt útočníka a vzniklou chybu potrestal.

Z pohledu hostí mohlo být ještě veseleji. Na hranici šestnáctky si totiž připravil palebnou pozici Laurent Abergel. Jeho tvrdou střelu nártem však perfektně lapil Bellaarouch, a alespoň částečně tak odčinil předešlou minelu. V nastaveném čase prvního poločasu Lorient přece jen své vedení navýšil. Po rychlé kombinaci se Théo Le Bris prezentoval milimetrově přesným stříleným centrem, kterým našel hlavu Bamby a ten už pohodlně uklidil balon do odkryté klece.

Ani po změně stran útočné choutky hostujících hráčů neuvadaly, a demolice Štrasburku tak mohla pokračovat. Po účinném napadání Tiemoueho Bakayoka nezvládl udržet míč ve středu hřiště Jessy Deminguet. Následné zakončení francouzského záložníka ještě zvládla defenziva domácích odvrátit. Naneštěstí pro ně pouze k nohám Juliena Ponceaua, který se nacházel ve správný čas na správném místě a nedal Bellaarouchovi šanci.

Jako blesk z čistého nebe ovšem na druhé straně udeřil po rohovém kopu kapitán Frédéric Guilbert. Celkovou frustraci domácích ještě v nastaveném čase podtrhl Dilane Bakwa, jenž se nechal hloupě vyloučit.

Únorová forma Lorientu tak pokračovala i v Alsasku. Les Merlus v příštím kole přivítají 24. února Nantes, do Štrasburku přijede tentýž den Brest.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:2

17.02.2024 21:00

Góly: 60. Lucas Hernández, 78. Kylian Mbappé (pen.)

Hráči PSG navázali na úspěšný vstup do osmifinále Ligy mistrů s Realem Sociedad a ve 22. kole Ligue 1 zvítězili na hřišti Nantes 2:0. Hosté sice měli naprosto drtivou převahu ve statistice držení míče, jenže bez Kyliana Mbappého a dalších hvězd mimo základní sestavu se dlouho nedokázali prosadit. Ofenzivní taktovku tak musel v 60. minutě převzít levý bek Lucas Hernández, jehož tečovaný pokus rozhodl o navýšení náskoku Pařížanů na druhé Nice již na 14 bodů.

Kanárci v minulém kole zvládli reprízu loňského finále francouzského poháru a výhrou na hřišti Toulouse konečně přerušili více než dva měsíce trvající ligovou sérii bez vítězství. Aby ovšem další podobnou šňůru ihned nezapočali, museli předvést neobyčejný výkon. Vždyť Pařížané v tomto ročníku nejvyšší francouzské soutěže padli naposledy v polovině září.

PSG předvádělo v prvním poločase absolutní dominanci v držení míče, avšak více než 85 % času s balonem na kopačkách v úvodní čtvrthodině nevedlo k jedinému střeleckému pokusu. Naopak první ránu vypustil domácí Pedro Chirivella, mířil ale vysoko nad branku. Ve hře Pařížanů evidentně scházel nejlepší střelec Ligue 1 Mbappé nebo nejlepší asistent Ousmane Dembélé, které se trenér Luis Enrique rozhodl pošetřit a nechal je pouze na lavičce. Diváci tak v úvodním dějství sledovali spíše házenkářské přesouvání hry ze strany na stranu, avšak bez jediného přesného výstřelu. A to až do druhé minuty nastavení, kdy po nedorozumění v obraně hostů zakončoval Mostafa Mohamed, avšak Gianluigi Donnarumma jeho ránu špičkou nohy vykopl.

Ani změna stran nepřinesla kýžené vysvobození z kombinačního marastu. Na dosavadní průběh utkání dal ovšem zapomenout po hodině střetnutí Hernández, jehož tečovaná rána z úctyhodné vzdálenosti zapadla ke vzdálenější tyči. Vzápětí se Enrique rozhodl oživit utkání a poslal na hřiště obrovskou ofenzivní sílu v podobě Mbappého, Dembélého a Achrafa Hakimiho. Toto střídání sice přeneslo hru blíže brance Nantes, avšak další šance přišla až v 78. minutě z pokutového kopu. Toho se ujmul právě Mbappé, který ho suverénní dělovkou k tyči proměnil. Závěrečnou příležitost musel hasit Donnarumma, jenž ránu Pedra Chirivelly se štěstím vyrazil na tyč.

PSG tedy potvrdilo svou kvalitu a z Nantes si odvezlo zasloužené vítězství. Čtvrtou ligovou výhru v řadě budou moct Pařížané přidat 25. února proti Rennes. Kanárci o den dříve vyzvou venku Lorient.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Le Havre AC 3:0

17.02.2024 17:00

Góly: 14. Jonathan David, 44. Jonathan David, 49. Jonathan David

Fotbalisté Lille si v rámci 22. kola francouzské Ligue 1 poradili na vlastním hřišti s Le Havrem jednoduše 3:0. Hlavním strůjcem úspěchu byl Jonathan David, jenž ve 49. minutě dokonal dorážkou vlastní penalty hattrick. Kanadský ostrostřelec tak od začátku ledna zaznamenal už devět soutěžních branek, což je vyšší počet než za celou druhou polovinu roku 2023. Dogy se díky němu posunuly na průběžnou třetí příčku neúplné tabulky.

Hráči Lille utrpěli v minulém týdnu dvě těžké rány, když nejprve vypadli z francouzského poháru po nepovedeném zápase s Lyonem, na což navázali ligovou porážkou proti PSG. V lize však Dogy stále bojovaly o top čtyřku a tedy kvalifikaci do Ligy mistrů. Náladu si mohly zlepšit doma proti Le Havru, který nevyhrál čtyři soutěžní duely v řadě, přičemž na hřištích soupeřů získal tři body od startu ročníku pouze jednou.

Začátek utkání však mohl být pro domácí hrozivý. Už ve druhé minutě se po zaváhání v rozehrávce hnal na branku Samuel Grandsir, ovšem gólmana nepropálil. Otevření skóre se tak diváci dočkali ve 14. minutě, kdy po přímém kopu hlavičkoval Leny Yoro, proti jeho pokusu sice dobře zasáhl Arthur Desmas, na dorážku Davida už byl ale krátký. Krátce nato se po další standardní situaci pokusil zakončit efektními nůžkami Benjamin André, mířil však těsně vedle levé tyče. Tempo utkání brzy opadlo, a Lille tak jasné statistické převahy využilo až krátce před poločasovým hvizdem, kdy kolem penaltového puntíku z první zakončoval dvougólový David.

Kanadský útočník dostal téměř ihned po změně stran možnost zkompletovat hattrick, když si postavil míč na exekuci pokutového kopu. Ten sice napoprvé neproměnil, následně však míč sám do branky dorazil. Ani třetí gól ale Kanaďanovi evidentně nestačil, a tak si v 60. minutě naběhl na vysoký centr, jeho hlavičku ovšem skvělým zákrokem zlikvidoval Desmas, následnou dorážku pak nasměroval David těsně vedle odkryté branky, a další gól tak utkání nepřineslo.

Lille tedy jednoduše dotáhlo domácí duel do vítězného konce. Oba celky sehrají další ligový zápas 25. února. Dogy změří síly s Toulouse, Le Havre se utká s Reims.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 1:0

16.02.2024 21:00

Góly: 22. Orel Mangala

Fotbalisté Lyonu opět těžili z nárůstu formy na domácím trávníku a v předehrávce 22. kola Ligue 1 porazili Nice 1:0. Utkání rozhodl premiérovou trefou v dresu Dětí, jak se Lyonským přezdívá, Orel Mangala, a to při svém teprve třetím startu ve Francii. Druhý tým nejvyšší soutěže na zásah hosta z Nottinghamu neodpověděl, a v únoru tak stále neoslavil ligové vítězství. Tentokrát ho ovšem mohou po víkendovém programu předstihnout hned dva celky.

Les Gones se po dvou těsných výhrách vyhoupli nad sestupové příčky. Po hrozivém startu sezony zlepšilo náladu v kabině zejména sladké vítězství v derby s Marseille z předminulého kola. Nice se i přes prohru s Monakem drželo na druhé pozici, ztráta na vedoucí PSG však narostla na 11 bodů. Do sestavy hostů se nemohl přidat defenzivní pilíř Dante, jenž si odpykával trest za vyloučení z minulého kola.

V úvodu zápasu byl velmi aktivní Morgan Sanson, jenž ve 20. minutě poprvé nebezpečněji prověřil Anthonyho Lopese. Portugalský brankář však na jeho střelu k levé tyči dosáhl a vyrazil míč do bezpečí. Jen o dvě minuty později ovšem udeřili domácí, Ernest Nuamah našel nádhernou přihrávkou na penaltovém puntíku Mangalu, který umístil balon přesně do levého horního rohu branky. Lyon byl lepším týmem na hřišti i po vstřelené brance, k další gólové příležitosti se však v prvním poločase neprobojoval.

První minuty druhého dějství byly velmi vyrovnané a diváci sledovali spíše boj o střed hřiště. Po hodině hry zahrozil ze vzduchu Pablo Rosario, jeho hlavička ale mířila těsně vedle levé tyče. Mladý trenér Nice Francesco Farioli se snažil oživit hru svých svěřenců, když na trávník poslal jeho největší hvězdu Terema Moffiho, jenž se vrátil z afrického šampionátu. Ani nigerijský útočník ale na obranu Lyonu nevyzrál a kýžené branky se Orli nedočkali.

Lyon tak navázal na poslední výhry, když si poradil i se silným Nice. Triumf se pokusí znovu zopakovat 23. února v Métách. Les Aiglons přivítají o dva dny později Clermont.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
22
16
5
1
53 : 18
53
2
Stade Brestois
22
11
7
4
31 : 18
40
3
OGC Nice
22
11
6
5
22 : 15
39
4
Lille OSC
22
10
8
4
32 : 17
38
5
AS Monaco
22
11
5
6
41 : 32
38
6
RC Lens
22
10
6
6
28 : 21
36
7
Stade Rennes
22
9
7
6
34 : 26
34
8
Stade Reims
22
9
4
9
28 : 30
31
9
Olympique Marseille
22
7
9
6
29 : 24
30
10
Racing Strasbourg
22
6
7
9
23 : 32
25
11
Olympique Lyon
22
7
4
11
23 : 34
25
12
Le Havre AC
22
5
9
8
23 : 28
24
13
Toulouse FC
22
5
8
9
22 : 30
23
14
Montpellier HSC
22
5
8
9
24 : 27
22
15
FC Lorient
22
5
7
10
31 : 43
22
16
FC Nantes
22
6
4
12
22 : 34
22
17
FC Metz
22
4
5
13
18 : 35
17
18
Clermont Foot
22
3
7
12
16 : 36
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Nuamah bude za rok, dva rozdílový hráč, svým stylem hry mi připomíná Jeremy Doku.

Reagovat
Mella28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Hachim Mastour

Pripravuje sa na lavičku v Madride

Reagovat
Kucka

Lorient

Reagovat
Ferax

Tak pro Lorient byl Bamba skvělý nákup. Obecně ty zimní posily byly vedením skvěle vybrané a okamžitě se adaptovali (Bamba, Louza, Adjei, Katseris) a týmu ani nevadí absence Faivra, kterého si stáhl Bournemouth. Poslední týdny dost sympatické výkony

Reagovat
Ferax

Další týden a další marseillské trápení Chudáci fanoušci... Alespoň v té Evropě byste mohli postoupit Israho

Reagovat
Israha

Na to ti napíšu jen: Gattuso ven. A mám pro toto kolo splněno, za týden zas . Byl jsem na koncertě a nějak mě vůbec nemrzí, že jsem to neviděl...

Reagovat
Mandanda_30

další OM tragédie

Reagovat
Annabella

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Israha

Čumím na sestřih a ten zákrok na Ndiayeho v první půlce...dpč to se jako sudí rozhodli nepískat nám penalty nebo co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele