Klopp vzpomínal na Bergera a Šmicera i hádku s Priskem

07.03., 11:06
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na tiskové konferenci před čtvrtečním úvodním osmifinálovým utkání Evropské ligy na hřišti Sparty zavzpomínal na bývalé české hráče anglického týmu Patrika Bergera a Vladimíra Šmicera, které označil za klubové legendy. Připomněl i hádku s trenérem Pražanů Brianem Priskem, na nějž narazil ještě v době jeho působení v Midtjyllandu. Končící kouč aktuálního lídra anglické ligy rovněž prozradil, že kanonýr Muhammad Salah po vyléčení zranění přicestoval s týmem do české metropole.

Berger a Šmicer působili v Liverpoolu na přelomu tisíciletí, později se k nim přidal i Milan Baroš. "Patrik s Vladimírem jsou naprosté legendy Liverpoolu, rádi se pohybují kolem klubu. Když se hraje zápas legend, mám vždycky volno, protože je to během reprezentační přestávky, takže nejsem ve městě a moc se tam nesetkáváme. V minulosti jsem se ale potkali. Jejich historky o Liverpoolu jsou mnohem zajímavější než ty moje, protože pochází z dob, kdy jsem tu ještě nebyl," řekl Klopp.

"Sportovní ředitel Sparty Rosický je legenda Dortmundu. Je tu hodně vazeb. Nejsme tu ale od setkávání se starými přáteli. Jsme tu od toho, abychom odehráli dobrý zápas," uvedl bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

Na Priskeho tehdejší tým Midtjylland narazil na podzim 2020 ve skupině Ligy mistrů. "Pokud si to pamatuju dobře, pohádali jsme se u postranní čáry kvůli soupeřově stylu hry. Bylo to docela drsné," prohlásil Klopp.

Liverpool tehdy doma vyhrál 2:0 a v Dánsku remizoval 1:1. "Dva zápasy nestačí k tomu, abyste někoho poznali. Tady si ale (Priske) vede neuvěřitelně. Dovést Spartu po devíti letech k titulu je působivé stejně jako to, že znovu vede tabulku. Z Dánska pochází hodně dobrých trenérů," podotkl šestapadesátiletý Němec.

Spartu detailně nastudoval. "Také mají za sebou náročný program. Minulý týden hráli dvakrát proti Slavii, takže to byl pro ně výjimečný týden. Pohárové utkání vyhráli, ve druhém remizovali a udrželi si bodový odstup od Slavie. Od příchodu trenéra (Priskeho) nastal obrat, po dlouhé době vyhráli titul. Je to vidět v sebevědomí, s jakým tým hraje, mají jasnou představu, hrají hodně intenzivně," mínil Klopp.

"Nikdy ale nehráli proti nám. Jsou dobří a očekáváme hodně těžký zápas. To znamená, že sami od sebe očekáváme špičkový výkon. V takovém případě pak není radost proti nám hrát, v což doufáme. Sparta je ale evidentně ve velmi dobrém rozpoložení," řekl rodák ze Stuttgartu.

Na lavičce Liverpoolu působí od října 2015, po sezoně ale na vlastní žádost v klubu skončí. Na konci února získal s mužstvem Ligový pohár, "Reds" jsou navíc ve hře o další tři trofeje. Podle Kloppa přistupuje jeho tým ke všem soutěžím stejně.

"Neděláme rozdíly, jinak bychom nevyhráli Ligový pohár a nepokračovali bychom v Anglickém poháru. Nebyli bychom pořád v Evropské lize, pokud bychom upřednostňovali nějakou soutěž. Nikdy jsme to nedělali. Možná by to bylo chytré, ale nevím, jak se to dělá. Do každého zápasu jdeme naplno. Snad to uvidíte i zítra, to je náš cíl," uvedl Klopp.

Do utkání by mohl zasáhnout i Egypťan Salah. "Přicestoval s námi, poslední dva dny už trénuje. Je plný energie. Uvidíme, jak to s ním bude, ale je strašně dobře, že je zpátky, má z toho velkou radost. Bohužel byl delší dobu mimo. Musíme být opatrní. Jsme uprostřed mimořádně náročného období, potřebujeme všechny. Uvidíme, na jak dlouho ho můžeme využít. Jeho návrat je ale dobrá zpráva," konstatoval Klopp.

Autor: ČTK

Komentáře (80)

Přidat komentář
kissak

Tak jak dneska? Bobby Zlámal má jasno

Reagovat
Greaber

Přemýšlím, že bych dal remízu na obě S, ale asi jsem až moc velký optimista

Reagovat
kissak

Slávka by mohla vyjít, ale Spartičce moc nevěřím, Pool jede

Reagovat
Pablos

AC vypadal že hraje dobrej technickej fotbal s Rennes co jsem viděl... a hlavně Leao... nedělal bych si moc iluzí s tou Slávií.

Reagovat
Salfovic

Já vůbec nechápu, proč se Slavii tak věří.

Reagovat
Kucka

Nemají žádnou super formu

Reagovat
Salfovic

Za to Slavie válí

Reagovat
Salfovic

re: Zato

Reagovat
Kucka

Vždyť myslím Slavii

Reagovat
Laliga

Reagovat
Salfovic

Aha, ono to platí i pro AC.

Reagovat
ratusek

Tak pokud oba týmy předvedou něco jiného než předváděla Plzeň ve skupině LM, tak budou spokojení všichni. Protože ten její přístup byl až nedůstojný. Ale věřím tomu, že pod Koubkem by to bylo něco jiného, ale zase Koubek by se do skupiny asi nedostal. Bílek to dokázal a zachránil život Šádkovi

Reagovat
Greaber

Slavii právě moc nevěřím, ale Sparta když tam nechají všechno a ještě něco navíc a Klopp bude šetřit síly na City tak by možná ta remíza mohla vyjít.

Reagovat
pobody's nerfect

Vidím to podobně. Dnes oba zápasy 1:1

Reagovat
ACSeRw!n

vyhra

Reagovat
ACSeRw!n

jestli se to teda kvuli traktorum odehraje

Reagovat
Lemond Laws

Blokáda všech polí až budou žně!

Reagovat
kilobyte

Spíše bych jim zablokoval dotace. To by se teprve posrali. A nebo stávkovat před "statky".

Reagovat
Uwe háže buly

No možná tak tím velkým firmám, který tam skoro okolností taky protestují. Jinak fakt není důvod.

Reagovat
Salfovic

Tak proti změnám dotacím nejvíce řvou právě velké podniky, malým zemědělským podnikům naopak vyhovují.

Reagovat
kilobyte

Tak ony ty velké firmy berou nejvíce. Paradoxně, když ty dotace byly udělané právě kvůli tomu, aby si ty velké nedělaly oligopol. Takže pro ty malé by to možná i tak bylo výhodné, ale samozřejmě by nebylo dobré je trestat za vychcanost těch velkých.

Reagovat
kovi610

Reagovat
ACSeRw!n

kusuj sedlaku

Reagovat
kovi610

prej "kvuli traktorum"...

blbče blbá

Reagovat
Pablos

Jak moc progresivní je, že když klikneš na twitter... tak se ti spustí místo EFka ? Mně to moc chytré nepříjde v době kliků, se takhle odstřihnout od vlastní stránky, aby se tam člověk klidně nevrátil Ale na mobilu se mám za to nová karta otevře...

Reagovat
Lemond Laws

zkus ctrl

Reagovat
Pablos

jasný vím, ale na to právě občas zapomenu... ptž takhle idiotsky to už většinou v dnešním světě nikdo nemá, aby se sám ,,mazal"

Reagovat
Lemond Laws

Já to mam takový automat už naučenej a při každém otevírání to pro jistotu držim

Reagovat
Pablos

Já se to právě začínal odnaučovat... ptž už to má fakt plno stránek automaticky. No ale asi tady zase budu muset

Reagovat
kilobyte

Já to otvírám kolečkem.

Reagovat
Pablos

to jsem ani neznal se přiznám ...dobrý, nemusím šmátrat na klávesnici nebo překlikávat přes pravý tlačítko

Reagovat
Lemond Laws

https://twitter.com/durcak_michael/status/1765668716094562765/photo/1

Tvl ukončete to tam v tom Deníku už

Klopp řekne Mr.Rosický...a článek je postavenej na tom, že Klopp se baví o Roskickém jako o mistrovi

Reagovat
Puskas

To máš těžko, když někdo zná Mr. Beana, je pak pro něj každý mistr.

Reagovat
Lemond Laws

To je fakt šílený tvl

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pobody's nerfect

Klasický generál Attorney

Reagovat
kilobyte

Skála? V tom filmu se někdo pěkně vyřádil.

Tučňáci

Reagovat
thewall

Reagovat
pobody's nerfect

Jo. Překlad zvedá film o dvě úrovně výš

Reagovat
kilobyte

Do jiné dimenze.

Reagovat
Salfovic

Kreativita dabingu mě strašně sere.

Reagovat
kilobyte

Kreativita v dabingu je důležitá a Česko je v tomhle na dobré úrovni. Ale tenhle dabing nemá s kreativitou nic společného. To je čistě jen o neschopnosti překladu.

Reagovat
Pablos

Ale většinou z dob kdy internet prakticky neexistoval... na stážích v USA asi taky sotva byli... angličtinu je vyučovala nějaká soukromá seniorka za socíku. Zase berme v potaz jaká asi generace v tom dabingu mohla dělat. Těžko jim asi vyloženě zazlévat, některé dnes již směšné blbosti... i když asi samozřejmě jak co.

Reagovat
kilobyte

Já bych řekl, že kupodivu právě ty starší dabingy jsou i lepší. Možná to bude i tím, že jich bylo méně a dali si na tom víc práce. Nejvíce blbostí bych viděl asi v těch 90. letech.

Reagovat
Pablos

No a byl tu vůbec nějákej americkej (anglickej) film ? Možná úplně na samém konci 80. Ale třeba si jen teď nemohu nic vybavit. Ono i když vidíš film z 50. nebo 70. let z Ameriky tak bude ten dabing devadesátkovej a výš Tady tak francouzské filmy... a tu jsme asi zvládali dobře no Každopádně, ale i ten boom najednou těch filmů co se muselo nadabovat byl obrovskej po revoluci, takže ano kvantita kvalita tam taky hraje svou roli.

Reagovat
Salfovic

Tak já nemyslel kreativitu ve smyslu, aby se jim to vešlo do huby, ale změny při kterých mění vyznění nebo cpaní tam nesmyslů.

Reagovat
kilobyte

Tak třeba u spousty vtipů je potřeba změnit vyznění, protože původní by v překladu nedávalo smysl. Je to hodně o citu.

A to změny vyznění a nebo cpaní nesmyslů není o kreativitě, ale často o špatném překladu z nepochopení. Protože to právě překládají strojově a neznají třeba odborné termíny. Což zrovna ve Skále je ve většině případů. Britská inteligence, tučňáci, atd.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Vopi11

Ostuda

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
r.mrazik

haha a ted mam strojni pusku

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
KingMaster13

Jsem si to pustil tu tiskovku a normálně mi za ty otázky českých novinářů bylo až stydno To je úroveň To zvládnul Klopp fakt na top úrovni, být to já tak převrhnu stůl a jdu do prdele

Reagovat
Lemond Laws

Vžďyt to nebylo nic strašnýho.. Naopak jako jediní nejdřív pozdravili, představili se odkud jsou a pak celkem v pohodě v AJ se zeptali na normální otázky.... alespoň většina

Nebo co přesně myslíš?

Reagovat
772jozef

najlepšia bola otázka na toho Priskeho či ho pozná keď hrali zápas 5-6 rokov dozadu

Reagovat
Pablos

no a moment si vybavil... takže proč trapná otázka ?

Reagovat
Greaber

Tak Klopp sice vypadá, jako že tam přišel na pohodu a bez přípravy, ale tak to určitě není a dost pochybuju, že zrovna tuhle otázku nečekal. Jinak by si těžko vzpomněl

Reagovat
Pablos

No ale pořád by mě zajímala ta ostuda za tu otázku

Reagovat
Lemond Laws

Zeptal se ho, že už dříve se zminoval o Priskem a jestli se teda muze zeptat jestli si ho vybavuje ze vzájemných zápasů když proti sobě hráli v LM....

Co je na tom kurva za blbou otázku?

Reagovat
smazaný uživatel

3 roky

Reagovat
KingMaster13

Nejvíc se mi líbila otázka jestli to mají v plánu vypustit jakožto bezvýznamnej zápas, na což bylo vidět, že to nasralo už i toho Kloppa a jen udvětil, že zítra uvidíte Liverpool, který bude chtít soupeře zadupat do země Takže ho asi i zdravě nasral

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

neviděl jsem to, ani to nemám v plánu, ale souhlasím

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
raduinho

jinak Klopp samozřejmě na nikoho nevzpomínal, spíš dostal vtíravou otázku ve stylu, tak jsme v Česku, co nám řeknete o dvou hráčích, kteří hráli ve vašem klubu před dvaceti lety...

Reagovat
Cotton

Reagovat
ian.rush

tvl a ta poslední otázka? Co to je za akcent?

Jsem mu rozuměl "Mo travel" a možná tak "condition" ...

a evidentně ani Klopp nevěděl která bije

Reagovat
srbic13

mne prijde, ze koktal a ze z toho si Klopp delal prdel, ale teda doufam, ze to tak neni...

Reagovat
Bukaj LFC

Ne, dělal si prdel z toho, že Scouserům určitě nikdo nerozumí tak ať se to přeloží do "normální" angličtiny.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Cotton

Reagovat
Bukaj LFC

Scouser akcent. Takhle se v liverpoolu prostě mluví

Reagovat
ian.rush

Myslel jsem si, že je to scouser, byl jsem v Liverpoolu. Jen mě zmátlo to, že mělo údajně jít o české novináře... a tak mi to tam nesedělo

Reagovat
Salfovic

OT: Zadrženého Iva Kaderku nahradil dočasně v čele evropské tenisové federace Giorgio Di Palermo

Reagovat
Uwe háže buly

To smrdí nějakou mafii

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

nene

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele