Můžeme hrát fotbal i s Liverpoolem, těší Priskeho. Autobus v odvetě? Necháme ho doma, slíbil kouč

07.03., 22:43
Rozhovory
Brian Priske (© AFP)

Pět branek se bude sparťanům kousat těžce, ale za výkon proti Liverpoolu se stydět nemusí. Uznal to i trenér Brian Priske (46). "Mohli jsme jen bránit, ale to není náš styl. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě. I za stavu 1:3 jsme dál chtěli hrát fotbal," hodnotil úvodní duel osmifinále Evropské ligy.

Je to pro vás hodně krutý výsledek?

"Nevím, jak moc krutý, ale rozhodně jsme nespokojeni. Hlavně s góly, které jsme inkasovali. Nicméně jsem v naší hře viděl pozitiva - chtěli jsme hrát fotbal, vytvářet si šance, a to se nám dařilo. Měli jsme jich několik, mohli jsme vstřelit i více branek než jen jednu, ale také si musíme říct, že proti nám stála velká kvalita."

Jak moc zápas ovlivnila penalta na začátku?

"Těžko se o tom mluví... Nebyl to začátek, jaký bychom si představovali. Bylo to jako loni s Kodaní, kdy jsme také inkasovali brzy, ale dokázali jsme se vrátit do zápasu. Sami jste dnes viděli, že kvalita Liverpoolu je jinde. Dokázali jsme si, že můžeme hrát dobrý fotbal i proti nejlepším týmům v Evropě. Musím prokázat respekt Liverpoolu. Byl dosud nejlepším soupeřem, kterému jsme čelili."

Pochválil jste tým za výkon i přes porážku?

"Řekl jsem hráčům, že ve finále je moje zodpovědnost, jak budeme hrát a jak k zápasu přistoupíme. Jsem na ně pyšný a mám z nich radost, za to jak k tomu přistoupili a jaký fotbal hráli. Mohli jsme jen bránit, ale to není náš styl, jakým se chceme prezentovat. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě. I za stavu 1:3 jsme dál chtěli hrát fotbal."

Jak vám bylo, když jste sledoval, jak hráči spalují jednu šanci za druhou?

"Věděl jsem, že naši kluci projdou testem, jaký do té doby nezažili, protože Liverpool má opravdu obrovskou sílu. Viděli jsme, že mezi českým mistrem a prvním týmem anglické ligy je opravdu velký rozdíl. Samozřejmě jsem smutný, že jsme jim dovolili skórovat z takových situací a že jsme sami nedali víc než jeden gól, ale musíme respektovat sílu Liverpoolu a jeho hráčů."

Jak složité bude hráče po takové prohře postavit zpátky na nohy?

"Dneska jsou určitě zklamaní, ale musíme rychle přepnout, v neděli nás čeká náročný zápas v Plzni. Kluci jsou skvělá parta, kterou mám opravdu rád. Plní vše, co po nich chceme, mají dobrou disciplínu, jsem na vážně pyšný, ale od zítra už se zase musíme chystat na ligový zápas."

Jaký bude váš plán do odvety? Zaparkujete v Liverpoolu před brankou autobus?

"Ne to určitě ne, možná si s sebou autobus přivezeme, ale určitě ho nezaparkujeme. Nejdřív ale musíme vyhrát nad Plzní, což je pro nás těžký zápas, až poté pojedeme do Liverpoolu. Postup už je asi těžký, ale pomyslný autobus necháme v Praze."

Kvůli čemu střídal Asger Sörensen?

"Udělal si něco se stehenním svalem..."

Jak se vám líbila podpora od fanoušků?

"Moc si toho ceníme. Hnali nás celých devadesát minut. Vím, že spousta z nich pojede i do Anglie. Snad jim uděláme radost už v neděli."

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (10)

Přidat komentář
jackinho10

Reagovat
mario23

Lepší, než seshit beton.

Reagovat
Bakary3

Sice jsem byl na Slavii nasranej, ale dost odvážný tvrzení po tom, co takhle zahrála jedno derby a kdy to Sparta hrála x-krat

Reagovat
db18

Tak jasně, že po takovém výsledku už nemá smysl betonovat.

Reagovat
Losinho

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Artii96

Nevím no Sparta hrála celkem dobře a odvážně ale výsledek právě hovoří o tom že s takovýhlema týmama hrat fotbal prostě nemůžete Liverpool moc nesleduju ale nepřišlo mi to od nich nějakej špičkovej výkon...

Reagovat
Kiss Me Polka!

právě že nemůžete, pokud teda nechcete odcházet s burem...

Reagovat
uff

Takže teraz dostanú 10nu? Super taktika. Rečí zas bolo ako koza bobkov.

Reagovat
Luc-Luc

Jestli nebude Sparta hrat v odvete trosku racionalne, tak dostanety bury dva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele