Srážka s realitou, řekl Krejčí, Sparta ale neustoupila ze svého stylu

07.03., 23:26
Aktuality
Ladislav Krejčí (© AC Sparta Praha)

Za srážku s realitou označil kapitán Sparty Ladislav Krejčí úvodní osmifinálový duel Evropské ligy s Liverpoolem, v němž čeští šampioni prohráli doma vysoko 1:5. V rozhovoru s novináři litoval nevyužitých šancí, ocenil ale, že svěřenci trenéra Briana Priskeho neustoupili od svého herního stylu. Krejčí věří, že zkušenosti z těchto zápasů je mohou v budoucnu posunout.

"Byla to trochu srážka s realitou. Šlo o velký test v porovnání kvalit. A jak bylo vidno, i co se týče produktivity," řekl Krejčí. "Bereme si z toho ale pozitiva, že jsme se snažili prezentovat naším fotbalem a nijak jsme neustoupili od toho, jak se snažíme hrát celou dobu. Šancí jsme si vytvořili dost a mohli jsme jich proměnit víc. Bohužel jsme je neproměnili a Liverpool nám ukázal, jak se v těchto situacích chovat," doplnil čtyřiadvacetiletý stoper.

Sparta inkasovala už v šesté minutě, kdy po faulu Asgera Sörensena proměnil pokutový kop Alexis Mac Allister. Krejčí přiznal, že presink lídra anglické ligy dělal domácím hráčům potíže.

"Musíte brát ohled na to, že s takovýmito týmy nehrajeme každý týden. Je to něco nového. Jejich presink byl extrémně rychlý. Tohle nikde nezažijete, a proto na to nedokážete lusknutím prstů reagovat," líčil Krejčí. "Musíme si to vzít do dalších soubojů a v budoucnu nám to pomůže. Potom se nám podařilo trochu přepnout a měli jsme pár šancí. Je potřeba se dostat do herního tempa, jaký mají nejlepší týmy," doplnil.

V prvním poločase mohli vyrovnat Lukáš Haraslín nebo Angelo Preciado. Šance ale neproměnili a Liverpool do poločasu zvýšil po dvou trefách Darwina Núňeze. "To je prostě realita a je to rozdíl těch top hráčů na světové úrovni. Je to ale super porovnání. Pozitiva jsou, že jsme dokázali přenést své pasáže. Troufnu si říct, že dva roky dozadu bychom takhle nehráli. Musíme si z toho vzít další zkušenosti, aby při dalším srovnání s nejlepšími byly ty rozdíly zase menší," řekl Krejčí.

Těšilo ho, že s Sparta s Liverpoolem hrála otevřenou hru. Před více než 18 tisíci fanoušky vyslala 11 střeleckých pokusů, sedm jich bylo na bránu. "Když se dostanete do této fáze, tak by byla škoda, kdybyste se postavili dozadu a bránili. Pro nás bylo pozitivní, že jsme tam dostali náš styl hry. Rozdali jsme si to s nimi. Vidíme, kde je realita, kde je největší kvalita a od toho ty zápasy jsou," dodal Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Jolly Roger

Preciado byl výborný, ten by mohl nastoupit za Liverpool. Jinak Sparta na úrovni Sheffield United.

Reagovat
eder

Zase Spartě tolik nefandi. Blades dostali od Reds na Bramall Lane akorát dvojku...

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
O.Giroud

Ja by som skôr povedal Bournemouth. Sheffield by toto nepredviedol

Reagovat
Godwinson

Rekl to hezky. Co se tady rozjizdelo za tipy a predikce, to bylo smesny. Liverpool ukazal, ze je uplne nekde jinde. Na druhou stranu se mi libilo, jak hrala Sparta, meli smulu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kily

za mě to bylo jako hokej s Kanadou, nenasadí proti tobě to nejlepší, ale co se týče vyspělosti, tak je tam pořád propastný rozdíl

Reagovat
Godwinson

Presne tak, Klopp mi bude chybet. Ten styl, uvolnenost, mladici pod nim hrajou vyborne, i kdyz si po pul minute na hristi daji vlastnaka.

Celkove se mi ten zapas moc libil, to se mi obecne dlouho nestalo. Zadny praseciny, vztekani, rozhodci a VAR zadny ovlivneni zapasu, hezky vykony, plynulo to a mohlo to skoncit klidne 4:6..

Kdyz to porovnam s Lipskem a Realem den pred tim, tam jsem mel po peti minutach dost

Reagovat
Grupma

Líp bych to neřekl, kapitáne Z lekcí se učíme a vyvíjíme, ne poděláváme.

Reagovat
Thelvin

Včera nejhorší hráč na hřišti. Při děkovačce vypadal že je z toho pěkně v háji a naštvanej sám na sebe. Ale zrovna on je ten typ, kterého to donutí makat ještě tvrději.

Výsledek je krutý, ale byla to pro hráče Sparty nejlepší možná škola. Poučí se a příští sezonu v LM to bude mnohem lepší

Reagovat
Luka3enko

Reagovat
ACSeRw!n

jedeme si tam pro postup

Reagovat
eder

Hodně štěstí!

Reagovat
Front hell

*nášup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele