Výsledek je krutý, Liverpool nám dal lekci z efektivity, řekl sparťan Haraslín

07.03., 23:28
Aktuality
Lukáš Haraslín (© AC Sparta Praha)

Sparťan Lukáš Haraslín považoval domácí prohru 1:5 s Liverpoolem v úvodním osmifinálovém utkání Evropské ligy za krutou. Vedoucí tým anglické fotbalové ligy podle něj uštědřil obhájci českého titulu lekci z efektivity. Myslí si však, že Pražané mohou mít hlavy nahoře. Řekl to v rozhovoru s novináři.

"Z výsledku jsme zklamaní, ale můžeme mít hlavy nahoře za předvedenou hru. Výsledek je krutý. Někteří možná očekávali, že couvneme a budeme bránit, ale chtěli jsme hrát svoji hru. I proto jsme se dostali do šancí, které jsme si vypracovali. Možná jsme tím Liverpool zaskočili. Dali nám ale lekci z efektivity a svoje šance využili. Já a moje mužstvo ne," uvedl Haraslín.

Defenzivní pojetí hry by podle něj nebylo dobré. "Kdybychom se v deseti měli zatáhnout pod míč a jen čekat, co se stane, tak by nás možná zatlačili ještě víc, protože kvalitu v ofenzivě mají neskutečnou. Právě vysokým napadáním jsme je místy dostali pod tlak, dělali chyby a odkopávali míč. Může nás těšit, že i hráči takového kalibru byli pod tlakem. V útočné fázi ale byli nepříjemní a ne nadarmo hrají v Liverpoolu," prohlásil se 14 góly nejlepší střelec Sparty v sezoně.

"Je třeba mít hlavy nahoře. Zahráli jsme si s top mužstvem na světě. Je třeba hledat pozitivní věci na zápase. Uvidíme, co bude na Anfieldu," podotkl sedmadvacetiletý slovenský reprezentant, který v únoru prodloužil se Spartou smlouvu. Odveta se hraje za týden.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
Luc-Luc

Jo, bylo jasny, ze Priske nedaval pred zapasem postupu ani minimalni sanci, takze je tam poslal si to uzit.

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že je poslal si to jen užít. Prostě nechtěl jít cestou ubráníme haluzí dobrý výsledek.

To je podle mě jedna z věcí, proč nemáme dobré fotbalisty. Protože vždy když přijde větší zápas, tak se to většinou snažíme nějak ukopat na jistotu. Jenže tím hráči nerostou. Oni potřebují hrát aktivně a riskantně, aby se to naučili.

Reagovat
mayday

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
guzman

Reagovat
Kucka

Reagovat
Luc-Luc

Jo ale to vypadalo vcera fakt jakoby Sparta si to sla rozdat na ferovku s Liverpoolem. Pokud si Priske myslel, ze to je nejlepsi mozna strategie k dobrymu vysledku, tak bych rekl, ze je blazen. Nejvetsi problem ma LFC hrat do plnych prave.

Reagovat
Salfovic

Sparta včera totálně naivní přístup a ještě je za to plácána po zádech

Reagovat
kilobyte

Kdybychom hráli blok, tak možná uděláme lepší výsledek, ale postup by z toho stejně asi nebyl.

Reagovat
ondrvo

Reagovat
Luka3enko

Úplně přesně napsáno. Pokud se naučíš hrát svůj fotbal za každé situace, tak si někdy namlátíš držku, ale příště se může stát že ten Haraslín nebo Birma ty šance dá a současně neuděláš tolik "nevynucených" chyb a tobě se podaří přehrát větší jméno. Hlavně i pro ty hráče to musí být skvělá zkušenost, že se pokusili hrát s Liverpoolem otevřený fotbal, což nedělají ani kluby z PL.

Reagovat
kilobyte

Tak Sparta může občas udělat dobrý výsledek s týmem jako je Liverpool, ale ne pravidelně.

Ale pro ty hráče to je důležitá lekce. Když budou hrát velké zápasy na jistotu, tak se sice můžou časem dostat do top ligy, ale nedostanou se do top týmů.

Reagovat
kovi610

TVL tak tohle je hustý: Darwin Nunez byl prý okamžitě po zápase vyveden z kabiny a zadržen policii. Duvod jeho zadržení je jeho dres. Čeští fanoušci u obrazovek a i přímo ve hledišti si nemohli nevšimnout odkaz na jeho drese kde stálo "DARWIN" co bylo naprosto jasný a neoddiskutovatelný "RUSSIA WIN" což následně beze sporu potvrdila i policie, vláda i ministrestvo vnitra, které zároven srdečně děkuje odvážnym a zodpovědným českym občanum. Darwin Nunez se tímhle zaradil mezi malou hrstku prorussky orientovaných sportovcu. Klub Liverpool FC se od hráče v oficiálním prohlášění zcela distancoval. Jurgen Klopp následně ve svém stanovisku uvedl že hráče nezná a neví o koho se jedná ale prý se od něj taky distancuje..

Reagovat
Sigma Olomouc

Ten konec

Zbytek komentu

Reagovat
JackDaniels.

Kamo, nepi

Reagovat
kovi610

omlouvam se..

Reagovat
kilobyte

Má "dar" a "russia" nějakou spojitost? Nebo jde jen o trapno humor?

Reagovat
ACSeRw!n

????

Reagovat
Infeld Prácheňský

Respekt za tu otevřenou partii Spartě. Šancí bylo strašně, stokrát omílaná kvalita v zakončení rozhodla. Český týmy si šance vypracujou vždycky taky, zahraniční je ale i proměňujou.

Reagovat
r.mrazik

bohuzel no...a to je ten duvod, proc treba Nunez stoji jak cela sparta dohromady a jeste vynasobena trikrat

Reagovat
Infeld Prácheňský

jo, na tom něco bude, i když zrovna těch šancí za rok spálí asi desetkrát tolik, co celá Sparta za sezonu

Reagovat
Infeld Prácheňský

Nuňez samozřejmě

Reagovat
r.mrazik

jo,to jo

Reagovat
kilobyte

Tak on i včera spálil velkou šanci a pak ze 2 pološancí dal 2 góly.

Reagovat
diskoschlampe

Není.

Reagovat
Skleepy

Mně to ani tak nevadí. Jo, kdyby to bylo 3-5 na konci, tak je to příjemnější a "spravedlivější", ale hezky jsme si zafandili celý zápas, hrálo se vcelku nahoru dolů, spoustu šancí, poděkovali jsme klukům za super sezónu v evropských pohárech a po odvetě na Anfieldu se můžeme soustředit na ligu a domácí pohár. Pojďme si pro double"

Reagovat
kilobyte

Lepší než hrát sračku, která by stejně nevyšla.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

domaci divaci se bavili, zbytek je irelevantni

Reagovat
ratusek

nebo někde v Karabachu jak tu někdo psal

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele