Liverpool byl v prvním poločase maximálně bezcitný, napsali v BBC

08.03., 11:22
Aktuality
Hráči Liverpoolu na Letné (© AFP)

Anglická média považují po utkání na Letné postup fotbalistů Liverpoolu do čtvrtfinále Evropské ligy za hotovou věc. Lídr Premier League ve čtvrtek porazil v úvodním osmifinálovém duelu Spartu 5:1 a vysoké vítězství je podle tisku také výhodné i vzhledem k dalšímu programu týmu trenéra Jürgena Kloppa. Vedle triumfu vyzdvihli Britové i návrat útočníka Muhammada Salaha.

"Liverpool není ani tak jednou nohou ve čtvrtfinále Evropské ligy jako spíš oběma," uvedl deník Liverpool Echo. "Dokonalý večer v Praze pro Liverpool. Skoro. Kloppův o čtyři trofeje bojující tým si prakticky zajistil místo ve čtvrtfinále jasnou porážkou Sparty," napsal list The Guardian.

Liverpool se v neděli v přímém souboji o čelo anglické ligy utká s obhájcem titulu Manchesterem City, poté ho čeká Sparta a následně Manchester United. "Výsledek 5:1 z české metropole udělal z odvety na Anfieldu příští týden formalitu, což se určitě bude hodit před čtvrtfinále Anglického poháru na hřišti Manchesteru United o tři dny později," napsal Liverpool Echo.

"Hodnota zajištění postupu do čtvrtfinále už v poločase by se mohla ukázat jako hodně důležitá v době, kdy sezona před reprezentační přestávkou dostává obrysy," doplnil deník.

Kloppův celek rozhodl o triumfu už v úvodním dějství třemi góly. "Liverpool byl v prvním poločase maximálně bezcitný a třemi góly do poločasu umlčel domácí fanoušky," podotkla BBC.

Veřejnoprávní médium vyzdvihlo gólmana Caoimhína Kellehera: "Předvedl sérii klíčových zákroků včetně jednoho za stavu 1:0, kdy zastavil střelu Lukáše Haraslína. Míč se stáčel do sítě, než ho Joe Gomez vykopl z brankové čáry."

Liverpoolu se po čtyřzápasové absenci vrátil Egypťan Salah, který nastoupil od 74. minuty. "Pokud jde o výsledek, nemohlo to pro mužstvo trenéra Kloppa dopadnout lépe. Návrat Salaha je rovněž příjemnou zprávou. Deset minut po příchodu na hřiště dal gól, který ale neplatil kvůli těsnému ofsajdu," uvedla BBC.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Al Capone

A je po FC Koeficient

Reagovat
MrOffside

Škoda, že Liverpool nebyl nucený hrát na 100%, to by mě zajímalo, jak by to dopadlo. Možná by padla i desítka

Reagovat
Pablos

A jak by jako byl nucený hrát na 100% tím, že by to nebylo 3:0 v půlce, ale 5:0... tak by do toho víc bušili jo ?

Reagovat
Seydou Doumbia

klasicky by ubrali a přidali už jen 1 gol, arsenal taky bezhlavě nehraje ve druhém poločase když první skončí 5:0 tohle není fifa

Reagovat
Pablos

No právě... nevím jak by si to představoval

Reagovat
JeséRodriguez

i Německo to po změně stran s kanarkama vypustilo

Reagovat
Seydou Doumbia

Člověk by řekl škoda, mohli bychom být svědky daleko větších wtf výsledku...ale zas je to pochopitelný

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Vopi11

Rozhodně nemůžu souhlasit s poločasovým umlčením fanoušků. Chápu že jde o slovní obrat, nicméně atmosféra byla i za velice nepříznivého stavu úžasná. Klobouček

Reagovat
eder

To bylo řečeno (spíš tedy psáno) obrazně. Fanoušci a atmosféra byli na Letné včera skvělí, všechna čest...

Reagovat
8lampard8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele