Liverpool je nejtěžší soupeř, kterému jsme čelili. Budeme ale hrát pořád stejně, vyhlásil Priske

06.03., 17:10
Rozhovory
Brian Priske (© AFP)

Jako hráč čelil Liverpoolu v dresu Portsmouthu třikrát. A ve všech případech odcházel Brian Priske (46) ze hřiště jako poražený. Nyní to chce klubu z Anfield Road vrátit jako kouč Sparty. "Nemám na ně dobré vzpomínky," ušklíbl se na středeční předzápasové tiskové konferenci dánský trenér.

Nečeká vás zápas jen proti Liverpoolu, ale také proti Jürgenu Kloppovi. Jak vás jako trenéra ovlivnil?

"Myslím, že to jsou otázky, na které nechceme my trenéři moc odpovídat. Chovám k němu obrovský respekt, protože je to jeden z nejúspěšnějších trenérů po všech stránkách, ale nerad bych vypichoval jednu konkrétní věc. Víc se soustředím na to, jak budeme hrát my, jak jsme na utkání s Liverpoolem připraveni a jakou cestou můžeme být úspěšní. Můj džob je především Sparta, ale samozřejmě mám pro Jürgena Kloppa obrovský respekt."

Liverpool se potýká s početnou marodkou, prostor dostávají i mladí hráči z akademie. Jak těžce se odhaduje, v jakém složení proti vám vyběhnou?

"Je to složitější. Sledujeme je, zajímáme se o to, ale budu se opakovat - víc nás zajímá naše taktika a náš způsob hry. Ve finále je jedno proti komu ve čtvrtek hrajeme. Ale čeká nás velká kvalita. Liverpool hraje fantastický fotbal."

Liverpool a jeho forma v posledních zápasech. (©Livesport)

Bývalý hráč Liverpoolu a Sparty Patrik Berger v rozhovoru pro Livesport Zprávy pronesl, že jste na tom podobně, prý se na vás dobře kouká. Co vy na to?

"Vážím si všech, kteří nás chválí a dávají nám kredit za to, jakým stylem hrajeme, ale nakonec je to všechno o tom, jak pracujeme, jak k věcem přistupujeme a čeho chceme dosáhnout. Nezáleží nám úplně na tom, co si myslí ostatní, byť je hezké to poslouchat. Nyní je to o tom, abychom udrželi výkonnost a ideálně tu laťku posouvali ještě výš. V Evropě se nám to daří a vyvíjíme se přesně tak, jak si to představujeme. Teď nás čeká asi největší výzva, které jsme dosud čelili, tak uvidíme, jak jsme na tom v porovnání s top kluby."

Do osmifinále Evropské ligy jste došli ofenzivním fotbalem, hráli jste vždy otevřené partie se všemi protivníky. Změní se to ve čtvrtek?

"Nezmění, budeme hrát naprosto stejně."

Jaké jsou vůbec osobní vzpomínky na Liverpool ještě z dob vaší hráčské kariéry?

"Jen špatné... Prohrál jsem asi tři ze čtyř zápasů, které jsem proti nim odehrál, takže na ně mám jen špatné vzpomínky."

Porovnání klíčových stoperů. (©Opta by Stats Perform)

Začínáte doma v Praze, odveta je v Liverpoolu. Dosud jste sázeli na faktor Letné a většinou se vám doma dařilo zvrátit osud ve váš prospěch... Mění to něco na způsobu vaší přípravy?

"Příprava bude stejná jako na jiné zápasy v evropských pohárech. Jasně, po mentální stránce to asi něco mění, ale jinak se budeme chystat naprosto stejně. Budou to pro nás dva různé zápasy a musíme už v Praze podat co nejlepší výkon. Věříme, že Letná nás znovu požene k lepšímu výsledku, zatlačíme na Liverpool a povede se nám znovu dobrý výsledek."

Fanoušci vyprodali sektor na Anfieldu za dvě minuty. Slušné, že?

"To je fantastické, opravdu něco... Mluvil jsem o tom již několikrát, že máme neuvěřitelné fanoušky. Podporují nás v domácích i venkovních zápasech. Jsou úžasní a važíme si toho."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (7)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hra bude vyrovnaná. Sparta má dobrý útok, góly umí dávat. Jde jen o to, a to je proti kvalitnímu soupeři hodně důležité, aby si dávala velký pozor na chyby ze kterých by mohla inkasovat. Sparta se svou herní kvalitou vyrovnala předním evropským klubům. Před nikým už nemá strach, protože svými výsledky získala sebedůvěru. Sparta dotoho!

Reagovat
ACSeRw!n

AI generated comment

Reagovat
Bastaron

On je NPC no

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
eder

1:0

Reagovat
kilobyte

Určitě by to chtělo je doma zaskočit a udělat dobrý výsledek. Za normálních okolností by pak na hráče čekali na Anfieldu peklo. Ale když bude mít Liverpool o víkendu zápas se City, tak by do toho nemuseli jít na 100%.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele