Rangnick vzpomíná na působení v Manchesteru United. Ronaldo kladl německému manažerovi podmínky

26.04., 19:23
Aktuality
Ralf Rangnick a Cristiano Ronaldo (© AFP)

Bývalý manažer Manchesteru United Ralf Rangnick, který v současnosti vede rakouskou fotbalovou reprezentaci, s odstupem času prozradil, jak těžké bylo na Old Trafford ukočírovat Cristiana Ronalda. Portugalská hvězda prý kladla kouči striktní podmínky, v kolika zápasech nastoupí. Rangnick to uvedl v rozhovoru pro německý list Bild.

Ronaldo v létě 2021 odešel z Juventusu a vrátil se do týmu "Rudých ďáblů". V té době byl manažerem Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer a po jeho propuštění se týmu ujal právě Rangnick. Jeho vztah s Portugalcem byl napjatý. "Řeknu ti, jak to uděláme. Budu hrát čtyři z pěti zápasů a ty rozhodneš o tom, které to budou. Na lavičce však sedět nebudu, na ten jeden zápas se podívám doma," citoval kouč Ronaldova slova.

Pětinásobný držitel Zlatého míče vynechal pod vedením německého trenéra, o něhož se momentálně zajímá Bayern Mnichov, pouze pět zápasů. Dva kvůli zranění, dva z nespecifikovaných důvodů a proti Liverpoolu nehrál po úmrtí svého dítěte. Když pak v následující sezoně během listopadu vyhlásil, že se cítí klubem zrazen a nemůže respektovat kouče Erika ten Haga, přišel bouřlivý rozchod. Ronaldo koncem prosince 2022 podepsal smlouvu na dva a půl roku se saúdskoarabským Al-Nassrem.

Autor: ČTK

Komentáře (91)

Přidat komentář
Pablos

Budu koukat doma

Reagovat
Chittak_LFC

na sestřih

Reagovat
Pablos

na teletextu

Reagovat
LFCreds

Ronaldo

Reagovat
kitas

Platí staré známe, žiadny klub nie je viac ako Ronaldo

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
pobody's nerfect

Na to mu měl říct, ať si koupí pohodlný gauč. 4 zápasy doma a jeden na střídačce.

Reagovat
dantetomas

4 z 5? OK, s takymto pristupom dva za becko a dva za zensky tim

Reagovat
Salfovic

By ty chuděry čekaly do noci, než by jim uvolnil sprchu.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
vladino10

Rakouskemu manažérovi nie?

Reagovat
vladino10

A on je nemec..ja som cely život v tom ze je Rakúšan..ako vít..no nič ospravedlňujem sa som kar

Reagovat
8lampard8

Byl jsem na tom stejne, teda az na toho vita

Reagovat
vladino10

Však aj vit je rakusan, či?

Ci aj ten je nemec?

Reagovat
cr7sux

jj ale ronaldo nebyl problém

Reagovat
Lovecour42

Já se toho Ronalda fakt snažím celou kariéru mít rád ale on to prostě strašně komplikuje

Reagovat
milan78

pokud chce bayern tohoto pána, tak asi cíl jediný vystrnadit muller/neuer z týmu.., s rakouskem postoupil OK, silná generace, náplava..., ale i tak ty jejich zápasy jsou často velká neznámá

Reagovat
O.Giroud

niektoré jazyky sú fakt zvláštne, ten tweet vyzerá že búchaš po klávesnici a občas sa tam objaví anglické slovíčko

Reagovat
vceradnesazitra

Píše člověk co má jako nick FR hráče a PSG v oblíbených

Reagovat
O.Giroud

po Slovensky na českej stránke

Reagovat
jk

Bývá to snad někdy obráceně?

Reagovat
O.Giroud

Býva

Reagovat
Front hell

A ve finále fandí Liverpoolu

Reagovat
Pablos

Náhodou super jazyk, dá se to v klidu přeložit i bez znalosti:

,, Mám vejce v díře, komentuji to v ohni: Mám Džouího na programu čtyřce nebo na pětce. Ty taky koukej na program Džouího a jeho špásy., moje vejce jsou taky špás, ale né jako LeBlanc, je to legranda chová se jak tele. “

Reagovat
Kejza

Reagovat
vceradnesazitra

Prodat ho byla největší chyba MU. Mohl jim zařídit 30 golů za sezonu a místo toho si nechali toho šaška Martiala...

Reagovat
cr7sux

přečteš si v článku, že je to arogantní kokot a vyplodíš toto

Reagovat
Lovecour42

Kdo říká že četl clanek

Reagovat
Man__United

Reagovat
Lovecour42

Reagovat
Salfovic

největší chyba byla ho přivést, jinak tam Ole mohl být klidně doteď.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Reagovat
Likan7

Proč jich alespoň 15 nezařídil za do zimy, kdy nastupoval?

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Mistřizbystří

To by musel už definitivně získat Oskara, zvládnout nafilmovat tolik penalt.

Reagovat
r.mrazik

tak tohle rikal i Ole,ze pry 4 z 5, akorat kdyz ho pak chtel posadit, tak se roncek tvaril jak picus a chtel hrat stejne vsechno

to byl sileny prestup a Ole o nem v the overlap docela mluvi

Reagovat
fenixLFC

tak on sa ako picus tvaril aj ked hraval

Reagovat
r.mrazik

jo,to jo

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Neutron

Oleho mi bolo hodne luto vtedy

Reagovat
r.mrazik

skoda, fakt si myslim, ze kdyby roncek neprisel a nepredelala se hra (o cemz taky mluvil),tak by to vypadalo jinak

Reagovat
Likan7

Reagovat
Neutron

Reagovat
Bakary3

Pérez dobře věděl, proč ho vypral pryč, to je borec.

Už v Juventusu byli blázni.

Reagovat
r.mrazik

Jj. Fakt jsme měli nechat jít do City.

Oni by pak nekoupili Haalanda a bůh ví, jak by to pak celý bylo. Určitě by neudělali treble.

Reagovat
Edgar Davids

Tak ale taky se psalo, ze ten zajem City byla kourova clona aby vyprovokovali vas abyste ho koupili ( a tak trochu tam byla sance, ze vam to tam rozmrda zevnitr). Mne se uz tenkrat to spojeni Ronaldo-City moc nelibilo, Pepek by ho v tymu asi nechtel, ale kdo vi jak to bylo ve skutecnosti...

Reagovat
r.mrazik

noo...podle toho co rikal Ole, tak tam fakt mel jit a musel se rozhodnout behem chvile,jestli se ho pokusi pretahnout do MU

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Witcher

Hlavně když mu to říkal tak čuměl do země a kejval teď když je daleko tak si votevre hubu.Klasickej němec

Reagovat
vladino10

Tak ono to asi nevadí po moment kým ma ten kár výkony na to aby mohol hrať tie 4 zápasy. Povieš si ze ôk, je to kreten, ale má kvalitu nech tie 4 zápasy odohrá. Lenže v momente, keď trener stratí pocit, že ťa kvalita tam je...

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DaleJohnsonESPN/status/1783790370121191730

Svedske kluby odmitly VAR. A uprimne, muze se jim nekdo divit? Je fotbal s VAR lepsi zazitek? dosahli sjme spravedlivejsich posouzeni? Neprijde mi. Na rozhodci se nadava vic nez kdy driv, pridala se naopak dalsi vec, se kterou jsou fans nespokojeni, chyby se dejou i dal... Fans na stadionu casto netusi co se deje a tak.

https://www.football365.com/news/var-polish-turn-john-nicholson-opinion

We were never saying the camera would lie, but we knew it was still going to come down to humans. It was obvious that we’d still be debating when the ball was played and what constituted handball and offside.

We absolutely knew this would happen. It was so obvious. Pro-VAR people are exactly like people who voted for Brexit and now it’s all turned to shit, they pretended it’s just not been implemented properly. Yeah, I know, there’s a good Brexit, it just goes to a different school. Just like those people can’t accept they were wrong and have made everything worse with a stupid uninformed decision, so the VAR extremists have resorted to drooling over minute offsides which gained no one an advantage, pretending they have corrected a terrible wrong.

Reagovat
Salfovic

Bez VARu v současné podobě bych se klidně obešel.

Reagovat
andkoo

ja tiez, najviac mi vadi ze VAR kontroluje kazdy gol, aj ked tam nie je ani naznak ziadneho faulu ci ofsajdu a tiez ze hraci sa nemozu tesit po goloch aby potom nevyzerali za debilov

Reagovat
Kiss Me Polka!

VAR people are exactly like people who voted for Brexit

retardovanjesi přirovnání jsem dlouho neslyšel

Reagovat
Busby babes

mozna kdybys cetl dal...

Reagovat
Kiss Me Polka!

cetl jsem cele. ten primer je proste sracka jako vsechny podobne radobyvtipne prirovnani.. tady je to ale privedeno do extremu tim, ze to navic vubec nefunguje. naopak kdyz uz, tak antivar osazenstvo je brexit dav, at uz z hlediska casove osy, nebo z toho duvodu, ze naskocili na jednoduchou retoriku, ze hlavni vinik celeho problemu (rozhocich a jejich spornych rozhodnuti) je ve varu (EU). tak jednoduche, ale nesmyslne, nic nemeni. nijak fotbal neposune, naopak vrati nekolik desitek zpet.

Reagovat
Kiss Me Polka!

o nekolik desitek let*

Reagovat
Busby babes

ok, vy jste jak komunisti. ti taky rikaj: system muze fungovat, jen lidi to zkurvili...

To je presne to, co rikate o VARu: ten system je super, ale problem jsou lidi...

Jen vam nedochazi, ze lidi budou vzdycky rozhodovat. nemuzes je z toho vyhodit. A to je ta zakladni chyba toho celeho, na cem obhajova VAR stoji.

A kdzy uz se to zavedlo, tak si ani tohle neuvedomujete a proto jste jeste vic nasranejsi, ze VAR neodstranuje neco, co ani odstranit nemohl, neni na to designovanej a nikdy odstranit nemuze. Fotbal a jeho pravidla jsou postavena na subjektivnim vyhodnocovani situaci a to nikdy nicim neodstranic. Naopas VAR to v mnoha pripadech zduraznil, jenze spousta fans tohle nechape a proto jsou akorat nasranejsi a mysli si, ze je to chyba VAR. neni. Je to obri nepochopeni fanousku a nerealisticka ocekavani.

a btw pokud budou dal tlacit na to: chceme 100 procent rozhodnuti 100 procentne spravne, tak dojdete k tomu, ze se to zacne posuzovat cernobile a zkurvite fotbal jak ho zname.

Reagovat
Kiss Me Polka!

já říkám, že problémem jsou nejednoznačná pravidla fotbalu a neochota rozhodčích a celé komunity něco změnit. vlastně zde spíš vidím takový nepřiznaný fetišismus z kontroverznich kauz..

je to úplně směšné celá tato diskuze v roce 2024. ve všech sportech i v těch malých (florbal, pozemní hokej..) video normálně funguje (ano i s chybami) a zlepšuje rozhodování.

ale ne fotbal, největší sport na světě s největšími financemi, s největšími možnostmi, ten nemá šanci to implementovat tak aby to zlepšovalo hru.. ne vše se tím kazí.

VAR je cesta k transparentnosti, bez něho se budou dělá pravidelně chyby i úplně hloupé, na které by stačil jeden opakovaný záběr. (Maradona)

mně by vlastně stačilo, aby celá ta komunikace při rozhodování byla veřejná. pokud člověk uslyší důvody a vysvětlení proč k něčemu dochází, co se zkouma atd. tak pak mnohem snáz pochopí argumentaci a snáze přijme rozhodnutí, i když by s ním třeba ze začátku nesouhlasil (opět ne v každém případě ale v mnohém větším procentu ano). navíc by to umlčelo pochyby o tom, jestli ti rozhodčí nejsou dementi (nejsou) a o jejich zaujatosti. navíc by to vyplnilo ten prostor alespoň u tv. pro diváky na hřišti aspoň říct nahlas konkrétní rozhodnutí.

nicméně i v současné podobě jsem přesvědčeny že díky varu dochází k menším chybovosti než dříve (viz třeba dnes, nebýt toho, že se zachytil ofsajd (ano byl to ofsajd, teď nemusíš tu nesmyslnou přednášku o duchu fotbalu, že to byl malý fotbal a mohlo se to přejít..), tak už je možná rozhodnuto o titulu..

ty znis jako člověk který právě vidí pouze cernou a bilou, buď to musí fungovat dokonale nebo je to píčovina a lepší to tedy bylo v minulosti.

ano zkurvime fotbal tak jak ho známe, známe ho totiž jako prolezlý korupcí a krádežemi za bílého dne, které se v průběhu let staly předmětem uctívání/zajímavosti. ano tento fotbal bych rád nahradil transparentnější formou.

Reagovat
Busby babes

"já říkám, že problémem jsou nejednoznačná pravidla fotbalu a neochota rozhodčích a celé komunity něco změnit"

a ja rikam, ze nemate jak to zmenit. spousta veci je by default subjektivni. viz treba umyslna ruka, bezprostredni vzdalenost, surovy faul... nemas jak definovat univerzalne umysl, bezprostrednost nebo surovost. tohle bude vzdycky subjektivni.

A smesny to neni, protoze ostatni sporty jsou uplne jine. nejbliz fotbalu ma basketbal a tam video nejak zasadni neni. Ostatni sporty jsou diametralne jine a maji fundamentalne jina pravidla. At uz jde o hokej, rugby, americkej fotbal nebo kriket...

"VAR je cesta k transparentnosti, bez něho se budou dělá pravidelně chyby i úplně hloupé, na které by stačil jeden opakovaný záběr. (Maradona)"

chapes, ze bere jako priklad naprosty extrem, situaci ktera se stane jednou za 10 tisic zapasu a tim chces podporit svuj argument pro to, aby implementoval system, kterej bude zasahovat ne jednou za 10 tisic pripadu, ale 10+x v kazdem zapase a pak se divit, ze to nefunguje jak se zamyslelo? vazne tam nevidis ten fundamentalni rozpor?

Jako v pohode, ja jsem pro zverejnovani komunikace, ale neverim, ze to necemu pomuze.

https://twitter.com/AttackingFooty/status/1783649226875977890

tady je priklad, Romero cervena a vysvetleni: tohle bylo serious foul play, cervena... sorry, ale to nepomuze absolutne nicemu. To, ze to rozhodci bral jako nebezpecny faul jsme vedeli v momente, kdy dal cervenou kartu. Pridana hodnota prakticky nula, ale ok, transparentnost, takze jsem pro. Ale k tomu, ze lidi zacnou zpochybnovat rozhodnuti to nijak nepomuze. I na tomhle prikladu se to da uvest. bude hodne lidi, co by i tenhle zakrok povazovali za nestastnej, v ramci obranneho zakroku, kdy vzal prvne balon a stacila by zluta. a vysvetleni na tom nic nezmeni. proc? protoze to rozhodnuti je z podstaty subjektivni.

"navíc by to umlčelo pochyby o tom, jestli ti rozhodčí nejsou dementi (nejsou) a o jejich zaujatosti."

tohle si mysli jen idioti, sorry jako

"ty znis jako člověk který právě vidí pouze cernou a bilou, buď to musí fungovat dokonale nebo je to píčovina a lepší to tedy bylo v minulosti."

no, takhle naopak zni lidi, co haji VAR jako system, ktery ted nefunguje ale jinak je super. protoze ten system funguje a funguje tak, jak je navrzeny. jenze ti, co jsou nespokojeni nad tim uvazuji presne takhle: kdyz to neni na 100 procent tak je to na hovno.

Pro me to je system co opravi obcas nejake chybne rozhodnuti, ale chyby se i tak dejou... a k tomu navci z fotbalu ubral spousty veci jako radost po golu a tak, kdy se ceka jak to dopadne u televize... plus pro lidi na stadionu je to vetsinou o dost vic na hovno... vetsina soutezi VAR nema a lidi se tam fotbalem stejne bavi a chodi na nej. zvlast v anglii.

Reagovat
Busby babes

"ano zkurvime fotbal tak jak ho známe, známe ho totiž jako prolezlý korupcí a krádežemi za bílého dne, "

v premier league? to je naprosta picovina a nemas jak bys tohle v premier league dolozil.

Reagovat
kattos

Super s tímhle přijít po letech když zrovna začíná bejt relevantní, tak aby si trochu zakryl to špatně angažmá.

Teda ne že bych nevěřil že Ronaldo to tak nedělal, osobně bych tomu spíše věřil než ne, ale zrovna bych Ragnickovi taky nevěřil ve všem 100%

Reagovat
Petr.Petr

Zastanci ronalda a ekoaktivisti (+ti co jim to zerou treba jen z poloviny) maji jedno spolecne. Jsou to debilove

Reagovat
meno

Až si budeš kupovat Kozla desítku za 55 za lahváč, protože ti klima zamává s chmely, tak se z nás ekoaktivistů třeba poser, ale my byli ti, co varovali a chtěli něco dělat.

https://denikn.cz/1331705/kdyz-se-nam-podari-zachranit-chmel-podarilo-se-nam-zvladnout-klimatickou-krizi-rika-klimatolog-trnka/

Reagovat
VTID94

Aha a kde ste boli doteraz? Vyliezli ste až keď si z mladého dievčaťa niekto spravil "bábku". Namiesto toho aby si sa prilepil niekde na cestu ako idiot by si mal ísť radšej sadiť stromy a obnovovať les. Aj tak to vo výsledku bude k ničomu lebo nás tu je plná p*ča. Planéte neškodia autá a komíny ale ČLOVEK! Človek je choroba tejto planéty

Reagovat
meno

Já od 13 upozorňuju kudy chodím. Jj, ale vrchní procento může za stejný emise, co 66 % všech dole. Není to vinou počtu lidí, ale chamtivosti a bezohledností, co vytváří kapitalismus

Reagovat
wwwx

To dřív bude kozel za 55 kvůli likvidaci průmyslu, dluhama do inflace hnané ekonomice, uměle nevyšovaným cenám energie, emisním povolenkám, kvůli všem těm opatřením, co se v EU v rámci green dealu vymýšlí.

Reagovat
meno

Reagovat
Petr.Petr

to neni ani na reakci kluku. Do techto hlubin debatniho hnoje nas nezatahuj, tam se rochni s tebou podobnyma. Nas neotravujte. A nebo se nechte zvolit v demokratickych volbach, zasluzte si mandat a delejte si co chcete. Do te doby nas o nicem nepoucujte, je to k smichu.

Reagovat
meno

Bubli bubli bubli začnu diskuzi a pak uteču jak sračka

Reagovat
Petr.Petr

Co tady pises o utikani. Delas frajera protoze vis ze ses v bezpeci u mami v baraku. Irl by ses nezmohl ani zakuňkat.

Reagovat
meno

Klid Peťo, praskne ti žilka. Doporučuju přečíst Knihu o klimatu, ať se trochu zorientuješ. No a až dočteš, tak mám pro tebe lepidlo, budeš tam totiž taky

Reagovat
Petr.Petr

Dily za doporuceni, ale ja davam prednost literature od nezavyslych odborniku. Vubec nepochybuji, ze dotovani progresivisticti levicovi autori to dokazou zformulovat tak, ze se slabsi lide jako treba ty, dokazou vydesit a podlehnou strachu, coz je ucelem techto publikaci. Ted zase ja tobe neco doporucim. Zkus prednasky Petra Pokorneho (predni ceskej biolog, paleoekolog). Az ti dojde, ze ses iracionalne vydesenej k smrti, nemusis se mi ani omlovat.

Reagovat
meno
Reagovat
fenixLFC

tvl neexistuje typicky cesky/slovensky postoj- je jedno ze zmena klimatu sposobi milairdukrat vacsie problemy hospodarstvu, zivotu, bezpecnosti. pruser je ze bude drahe pivo!

Reagovat
meno

Snažil jsem se snížit na jeho úroveň

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Petr.Petr

Btw co to meles o pivu..me nezajima cena piva. Uz roky chodim na toceny za 60+ a nemam s tim problem. Lahvace do sebe soukas tak mozna ty a tvuj fotr. Bez se prilepit k silnici, at aspon neco poradnyho udelas pro zachranu, za klavesnici ti to moc nejde

Reagovat
Vopi11

Šňafejte na sebe dle libosti, ale tahat do toho rodinu?

Reagovat
J0EL

Reagovat
Bakary3

Hm, to bys do ty množiny taky možná pasoval... Začínám si myslet, že máš nad postelí plakát Ronalda a chodíš v batikovanym oblečení

Reagovat
Petr.Petr

Hm,ne.

Reagovat
Salfovic

Lestřík

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona
Reagovat
andkoo

Ronaldo

Ragnick

Reagovat
nani92

Na začiatku sezóny príde Martial za manažérom, povie mu, že odohrá 5 zápasov za sezónu a môže si vybrať, ktoré to budú...robí to tak už niekoľko rokov a nikto to nerieši

Reagovat
Hachim Mastour

Král si môže klásť podmienky

Reagovat
Neutron

Hej, akurat Ronaldo nie je kral

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele