Sparta riskovala, my jsme to trestali, uvedl Klopp po zápase se Spartou

08.03., 09:14
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Podle trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa neodpovídalo vítězství 5:1 v osmifinále Evropské ligy nad Spartou reálnému rozdílu na hřišti. Českého šampiona ocenil za dobrou hru, jeho svěřenci ale podle něj dokázali riskování soupeře trestat. Končící kouč lídra anglické ligy na tiskové konferenci řekl, že by mu případná trofej z evropské soutěže zpříjemnila loučení.

"Výsledek je mnohem lepší než náš výkon. Sparta odehrála dobrý zápas, hodně riskovala a nacházela si v naší obraně mezery na protiútoky. Občas jsme zbytečně ztratili míč, ale přizpůsobili jsme se tomu. O poločase jsme si k tomu něco řekli. Sice jsme po návratu hned inkasovali, ale poté jsme zase měli zápas pod kontrolou," uvedl Klopp.

Liverpool se dostal do vedení už v šesté minutě po proměněné penaltě Alexise Mac Allistera. Sparta ale poté "Reds" několikrát zatlačila a vytvořila si nadějné příležitosti. Lukáš Haraslín a Angel Preciado je však nevyužili a do poločasové přestávky zvýraznil náskok Liverpoolu dvěma brankami Darwin Núňez.

"Prožívá dobrou sezonu. Potřeboval si v týmu zvyknout. Je to skvělý kluk a hraje za nás rád. Má jednu důležitou vlastnost pro útočníka. Nevadí mu, když se zrovna netrefí a hraje dál. I když zrovna nedává góly, je pro tým velmi platný," podotkl Klopp.

Sparta se sice na začátku druhé půle vrátila do hry po vlastním gólu střídajícího Conora Bradleyho, náskok hostů ale poté znovu zvýraznili Luis Díaz a Dominik Szoboszlai. "Sparta riskovala a my jsme jejich riskování potrestali. Dali jsme úžasné góly. Nečekali jsme, že to bude snadný zápas, ale uhráli jsme dobrý výsledek. Teď poletíme domů, odpočineme si a za sedm dní se znovu setkáme," řekl šestapadesátiletý Němec.

Bývalý trenér Dortmundu a Mohuče by rád Evropskou ligu vyhrál. "Správná otázka ale spíše je, jaká je má touha vyhrávat obecně. Chci vyhrávat za všech okolností a i dnes jsme to ukázali. Nedá se říct, že bychom hráli na 80 procent. Kluci věděli, že zápas bude intenzivní. S výsledkem jsme spokojení," dodal Klopp.

Autor: ČTK

Komentáře (66)

Přidat komentář
avicii

Reagovat
anarchochuligan

Ten rozdíl v hráčích je tak obrovský, že jsem to až nečekal

Tip byl o 3 doma, venku o 5, tak to bude obráceně

No jo když je Křéťa škrt a dává do Sparty tak málo peněz, pak se nemůžeme divit, že na kvalitnější můžstvo to prostě nestačí. Stačí dát 30x víc a bude mít 30x lepší hráče :D

Reagovat
Salfovic

30x víc dát nemůže kvůli F,,FP´´. Už takhle tam zahučel pár mld.

Reagovat
anarchochuligan

Pravidla finanční korektnosti, tak buď se žije v kapitalismu, kde prostě pravidla o prachach nebudou nebo v socialismu, kde jsou.. To je někdo na to nemá poškozuje jen ty co na to mají. Práci taky lidí berou podle praxe, znalosti a vzdělání, ne podle finanční gramotnosti ekonomického ředitele.

Reagovat
Neutron

Reagovat
oli9

Liverpol už doma polevi

Reagovat
jenage

Však to nebylo o 5.

Reagovat
anarchochuligan

Reagovat
Jurgen

včera jsem byl na Spartě osobně, ted jsem ještě zkouknul záznam. Sparta dobry vykon, Lfc až na šance Gakpa dali vše, i když při offsidu Salaha to vypadá v tv jako zářez.

Hlavní rozdíl v prvním dotyku a chápání hry, kdy hraci LFC vypadaj, ze jsou porad volní, porad v meziprostorech. Když už tam byla sparta, tak první dotyk do tlaku často .

Každopádně jsem chtel ocenit VVD, protože ačkoli poslední dobou říkám, že Ibou je už lepsi, ale preci jen s VVD jde do obrany až extrémní klid. Ibouovi bych víc věřil do souboje…at už rychlostní, nebo i silově, akorát do hlavy porad VVD. Ale ty zkušenosti a lidrovství jsou u VVD neskutečný.

A ještě víc bych ocenil Enda. Ten kluk je mimo první zapasy neskutecnej…robot, neuvěřitelně chytře, pozičně, přesně s míčem . za myslím 18 mega euro kup roku. I tohle je cesta a ne jen mladíky s obrovským cenovým prepalem za potenciál, který většina z nich ani nenaplní. Klidně bych sel touhle cestou častěji. Endo je v současném LFC po odchodu Firmina a Maneho asi pro mě největší sympatak a klidně bych si koupil dres. Neuveritelnej skrytej poklad!

Reagovat
avicii

Reagovat
MoonKnight

Endo je skvělý. A moc se mi líbí Núňez, kdo nekouká na zápasy LFC nevidí ten jeho přínos mimo góly. A je na něm vidět letos, že každým gólem má čím dál větší sebevědomí. Trochu mi přijde, že odjezd Salaha ho nakopl a opravdu se stal tím tahounem Liverpoolu. Včera ten druhý gól, tam šlo vidět při té střele to obrovský sebevědomí. Ale není to jen o gólech, to bylo jen otázkou času, je opravdu výborný herně.

Reagovat
MoonKnight

Btw "druhý Carrol" má 16+11 letos. Darwin je stroj.

Reagovat
Seydou Doumbia

No jo tak nějací homouši si na něj potřebovali zanadávat a po pár zápasech ho hned srovnávali s Hollanderem. Nunez má potenciál příští rok patřit mezi nejlepší střelce na světě.

Reagovat
772jozef

Potenciál má no len som zvedavý kto bude manažér.....

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Jurgen

Tak od začátku bylo videt, že Nunez bude přínos, ačkoli díky té částce a srovnávání s Halandem to spoustu lidi přehlizelo, ale naopak bych brzdil to, ze příští rok, příští rok…to už tu bylo loni. Má pro nas přínos i ted, potenciál vidí všichni, ale taky ho nemusí naplnit a muže být mr. chaos do konce života. Brzdil bych přílišná očekávání. Už ted je super, ale špička být nutné nemusí.

Naopak jsem chtel napsat, jak velký zklamání je Gakpo. Zacatek měl pro mě nad očekávání ve Firminovo roli. Každopádně je už hrozné dlouho celkem z formy, začal dost sobčit, což právě na začátku delal Nunez i Diaz a on jim týmové nahrával…úplně se to otočila a Gakpo je už minimalne půl roku k ničemu. Nelibi se mi a to hlavně přístupem. Diaz nehraje nic extra (v porovnání s Manem, kterého nahrazoval a i se začátkem svého působení u nas).

Myslím, ze nas nejlepsi útok je jednoznačně Jota, Nunez, Salah a Diaz jako první náhradník. Gakpa bych klidně vyměnil.

Ještě jsem chtel ocenit za dlouhodobou praci Elliota…ten kluk je fyzicky neskutečné nabusenej, co on pokaždy obeha . Záloha je letos silná, kde Endo je super , Maca se chytil po volnějším začátku na pozici 8, Szobo sel naopak výkony dolu po mega začátku, ale porad standard drží. Ale i Jones a Elliot hraji v záloze super a klidně bych je přes Szoba momentálně postavil. konkurence v záloze je ted dobra.

Reagovat
MoonKnight

Jones je musí být trochu více konzistentní. Mě přijde že měsíc je naprosto top a nemůžeš ho posadit a lak zase měsíc trochu útlum.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

najma s tym vvd to bolo hrozne vidiet po jeho prichode ako sa cela ta obranna faza ukludnila a ako sme zacali hru viac kontrolovat. jasne, sparta tam mala nejake brejky co sa dalo cakat, ale v prvom polcase tam konate s quansahom v niekotrych momentoch zbytocne chaosili. s virgilom to uz bolo v klidu. a aj ked obecne suhlasim s postojom k endovi (vratane toho ze to je dosial vazne asi nakup roka), vcera sa mi hra zalohy (vratane jeho) nepacila, nechavali tam moc priestoru za sebou, zbytocne prichadzali o lopty a umoznovli sparte tvorit si sance.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
jackinho10

Sance Gakpa ale byly min 2x sam na brankare a jeste bych teda pricetl tu prvni sanci Nuneze v prvni minute.

Reagovat
johnik

S VVD souhlas. Tam bude pro Liverpool klíčové až on bude končit, tak najít takového lídra do obrany.

Reagovat
ACSeRw!n

respekt Priskemu, ze nezaparkoval autobus.. holt to co sme vcera nepromenili se jen tak nevidi a Vindahl zase za klauna pri prvnich dvou golech.. skoda, 2:4 by tomu sluselo vic

Reagovat
Kily

má vůbec smysl ho kupovat?

Reagovat
ACSeRw!n

nevim, nevim, spousta pochybnosti.. zase dalsi dva goly chytil, ale zase na nej nezvykle posral i rozehravku.. hraci Live byli proste az moc rychly.. otazka je, jestli by se za slusny penize sehnal lepsi golman.. plus zase zapracovani do tymu atd

Reagovat
mayday

Za mě spíš ne, neodrzel na Betisu, nepodržel zrovna na Galatasaray, nepodržel včera... Měl tam pak dva slušný sejvy, ale co z toho když zápas je rozhodlej. Rozehrávka taky až tak zázračná není. Evropskej gólman to rozhodně není.

Reagovat
Bakary3

Hm, není nic moc...

To radši koupit jinýho, než špatnýho... Za ten risk to stojí, není zase tolik co ztratit

Reagovat
ACSeRw!n

tak uz ho koupili

Reagovat
PBLead

no, asi za ty prachy v Evropě nikoho lepší neseženou, ale jinak je to spíše slabina...

Reagovat
JeséRodriguez

Chteli jít v pátek dřív domů, tak se na celej skauting v*srali a podepsali Vindahla s tvrzením, že nikoho lepšího nesezenou

Reagovat
Bakary3

Tak tohle byl od nás Spartě EF polibek smrti

Reagovat
Pablos

při penaltě za klauna jo ?

Reagovat
ACSeRw!n

zase se uz valel u tyce kdyz se ten hrac teprve rozbihal.. neudelal to poprvy

Reagovat
Pablos

já jí neviděl... koukal jsem až od 12min asi Ale nepředpokládal jsem, že by tam golman vyloženě mohl udělat nějákou botu

Reagovat
Pablos

tak jsem si to pustil ze záznamu... a vždyt skáče, až když míč je půlmetru od kopačky střílejícího hráče.... trošku křivdíš nemyslíš ?

Reagovat
Pithivier

Klaun je tady predevsim Erwin, ten ani nevi co mele kolikrat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
Salfovic

Bylo to tedy pro Spartu vyrovnání nejhorší domácí porážky v pohárech ?

Reagovat
Grupma

Nejhorší porážka je, když tě stadion vypíská. Včera byl potlesk ve stoje.

Reagovat
Salfovic

Což je slušnej bizár

Reagovat
Losinho

Reagovat
icka

Reagovat
Registrujisejenproto

Jako nespartan - Ne. Hrali docela dobre a kazdy videl, ze vysledek uplne neodpovida - a za to si zaslouzili uznani.

Reagovat
Vopi11

Reagovat
PBLead

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
O.Giroud

Možno to bol potlesk pre Liverpool

Reagovat
doshcz

bizar sou ty kecy mistnich odborniku co to podavaj tak, jak kdyby Sparta dostala bura od Zlina

Reagovat
Pablos

Doufám, že se příjdou vysmát i když nějakéj druholigista/třetiligista dostane v MOLcupu bůra (po vyrovnané hře) ...fakt klauni no někteří

Reagovat
kilobyte

Ne, to přijdou s tím, že Sparta si nezasloužila vyhrát.

Reagovat
O.Giroud

Tak pred zápasom to tu bolo v duchu, že remíza alebo výhra skoro istotka, či to bolo tým že ste mysleli že nastúpi juniorka alebo ste lietali v oblakoch po tom zápase s Galatasarayom to už neviem. Velice tu niektorí chceli chladiť fanúšikov LFC, kt. povedali že Sparta nemôže byť pre LFC prekážka. Takže dúfam, že to niektorých trochu "schladilo"

Reagovat
Neutron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PBLead

Reagovat
scvrklýangličan

Vidim tu jistou paralelu (ci jiste pokrytectvi) s tim jak slavisti chvalili svuj tym za vykony v poharech a spartani se jim pak smali, ze na odbehane kilometry se nehraje. Ja chapu oba tabory, proste jsou hrdy na svuj tym, ze v poharech nehrajou priposrane…

Reagovat
Bakary3

To říkáš dobře, přitom tehdy přicházel největší výsměch samozřejmě od sparťanů a to hrála Slavia lepší fotbal a mnohem vyrovnanější zápasy

Reagovat
scvrklýangličan

Prave mi prijde vtipny, ze stejny lidi co se vysmivali slavistum tu ted chvali vykon po prohre 1:5. Meli by si tedy sahnout do svedomi…

Reagovat
Bakary3

Jo, to bylo sraček o naběhaných kilometrech, škoda, že se nehraje na ně atd.

A koukám pořád se nikdo z nich nepřihlásil, viď?

Reagovat
scvrklýangličan

Asi by to byvalo bylo zajimavejsi vznest primo ve vlakne pod zapasem :)

Reagovat
mojmira

Reagovat
Puskas

S tou Steaou to tehdy bylo úplně něco jiného z hlediska výkonu, tehdy je rozbili na maděru a až nechutně dominovali herně, tady hrála Sparta velmi slušnou partii s jedním z nejlepších týmů světa a jen vinou špatné produktivity dali pouze jeden gól. Ano Steaua tehdy taky patřila k špičce a byla v té době 2x ve finále PMEZ, vím, ale přece jen je dnešní Liverpool ještě jinde než tehdejší Steaua.

Reagovat
Rudy

Takhle to nemuzes brat. Hraci si to uzili, o nic vic neslo Ze sportovniho hlediska ano. Pool dal sice petku ale dalsi zraneny. Taky nejspis nejasaji.

Reagovat
Muffi

Podival jsem se az dnes a dve veci.

LFC hodne riskovalo, at uz vzadu pri rozehravce, nebo pri reseni situaci ve stredu pole. Nedokazu si moc predstavit, ze by tak hrali v PL.

Sparta hrala s velkym nasazenim ale vzadu davali hracum LFC az moc prostoru, idealni priklad treti gol, takhle by nikdo v PL Nuneze nebranil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele