Gambrinus liga - souhrn 25. kola

25.04.2009, 18:59, aktualizováno 27.04.2009, 20:52
Komentáře a souhrny
Slavia nevzdala zápas s Mladou Boleslaví a nakonec vydolovala bod a remízu 3:3. Sparta nezvládla roli favorita a v Příbrami jenom remizovala 1:1, zaváhal ale i Liberec, který doma podlehl Olomouci. Doma vyhrály Plzeň i Teplice, naopak Ostrava pokračuje v trápení, doma nestačila na Zlín...

1. FK Příbram - Sparta Praha 1:1

25.04.2009 17:00

Góly: 90. Filipe Dos Santos - 18. Ondřej Kušnír

Příbram podala sympatický bojovný výkon a nakonec zaslouženě vyrovnala v nastavení. Sparta rozhodně nepodala výkon hodný jejího umístění, zvláště pak po změně stran. Když nevyužila ani svých šancí na pojištění vedení, nemohla se ani divit, že si plný počet neodváží.

Příbramská rozpačitá hra v úvodu utkání sice v první čtvrthodince nepřinesla hostům jedinou šanci, brzy po ní se ale vše změnilo. Po odvráceném autu ještě dokázal Kuckovu parádní střelu z patnácti metrů vychytat brankář Hruška. Za dvě minutky už dokázal Matušovičův centr usměrnit ze zhruba stejné vzdálenosti Kušnír za zmraženého brankáře. V další šanci se opět neprosadil Kucka, když se ke střele mimo dostal díky práci Holendy.

Do šance na vyrovnání se po hrubce Hubníka vrhal Huňa, ten byl ovšem rychle zastaven a k údivu domácích fanoušků nejen, že nebyla ukázána žádná karta, rozhodčí dokonce nechal pokračovat ve hře. Když už zvýšená aktivita domácích konečně dovedla hráče k zajímavému dovršení akce, Nechvátal zbytečně v dobré pozici přestřelil Blažkovu branku. Takticky dobře hrající Sparta si tak vedení do poločasu uhlídala.

Po změně stran přišel nápor Příbrami, který mohl vyvrcholit v šesté minutě, kdyby ovšem Huňa s Klesou skvělou příležitost nepřekombinovali. Po minutce byl na konci šance opět Klesa, tentokrát sice zakončil, bohužel pro něj nepřesně. Sparta se o záživný fotbal nesnažila, a tak se o rozruch staral především rozhodčí Drábek, který pískal na obě strany často nepřesně. Zvýšit vedení mohli dvaadvacet minut před koncem hosté, to by ale srážky Borka s Hruškou musel využít Hubník. Jeho hlavička sice putovala do branky, před čarou však míč obránce stihl odkopnout.

I když se Sparta probudila, znamenala Příbram pro branku Blažka neustálé nebezpečí, které ovšem stále nepřicházela. V 79. minutě se už už domácí radovali, ale míč poskakujíce na brankové čáře, zpacifikoval Hubník s Blažkem. Rozhodnout mohl Holenda, který po přesné přihrávce Vacka, se dokázal zbavit obránce, aby proti jeho střele vyrukoval parádním zákrokem Hruška. To se v nastaveném čase ukázalo jako klíčové. Dos Santos dokonalou střelou z vápna k tyči totiž nedal Blažkovi šanci a rozjásal domácí fanoušky, kteří se už se smolnou prohrou spokojovali.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 3:1

25.04.2009 17:00

Góly: 53. Tomáš Hájovský, 57. Milan Petržela, 62. Pavel Horváth - 87. Stanley Ibe

Plzeň díky ďábelské desetiminutovce ve druhém poločase dokázala porazit pražské Bohemians 3:1 a po vypadnutí z Poháru ČMFS si tak zlepšila náladu.

Kdo doufal, že při sobotním odpoledni uvidí stejně pěkný fotbal, jako bylo na západě Čech počasí, ten se v prvním poločase šeredně mýlil. Oba týmy totiž hrály velice opatrně a vycházely ze zabezpečené obrany. Rozhodně se tedy nekonaly útočné manévry, které zažilo pivovarské město v posledních týdnech při zápasech se Zlínem či Ostravou.

Do první větší příležitosti se v páté minutě dostal hostující Kincl, který ve velice dobré příležitosti hlavičkoval po centru Dobeše jen těsně vedle. Celá akce vznikla z rychlého protiútoku a vlastně tak charakterizovala hru Střížkova v prvním poločase. Ten totiž spoléhal především na dlouhé nákopy, resp. rychlé brejky zakončované jedním z nejlepších hrotových útočníků naší ligy.

Hned z protiútoku se ovšem do velké příležitosti dostala i Plzeň. Limberský poslal v pokutovém území centr po zemi, Adam Varadi natahujíc se ve skluzu po balónu zakončil, jenom díky vyběhnuvšímu brankáři Beláňovi, těsně vedle, neboť ten mu zmenšil střelecký úhel natolik, že nebylo kam jinam míč umístit.

Následovala předlouhá pasáž, během níž se snad musel nudit i ten nejotrlejší fanoušek. Jedinou zábavu představoval trumpetový kroužek "Klokánek", který tak jako vždy věrně povzbuzoval své oblíbence.

26. minuta nabídla mírné pozdvižení. V ní totiž Pavel Horváth natáhl ke své parádní disciplíně, totiž střele z dálky a donutil slovenského brankáře v zelenobílých barvách k řádnému protažení.

Největší příležitost první půle měl ovšem na hlavě, kdo jiný než, Marek Kincl. Ten se totiž po rychlém brejku dostal k hlavičce, kterou plzeňský brankář Daněk velice těžkým zákrokem konečky prstů vytěsnil na roh.

Jestliže první poločas se nesl ve znamení nudy, v tom druhém si na nic podobného nikdo stěžovat nemohl. Diváci především díky domácím viděli doslova gólové hody.

Už v 51.minutě Petržela odcentroval po rohu rozehraném na krátko na zadní tyč, kde nejvýše vystoupil obránce Tomáš Hájovský a hlavičkou otevřel skóre - 1:0. Dobrá nálada vytryskla z plzeňského stadionu i o pět minut později. Petržela předvedl skvostný individuální průnik, kdy si z obránců udělal hadrové, statické panenky a krásnou střelou navýšil na 2:0.

Jenže ďábelská desetiminutovka Viktorie nekončila. V 60.minutě rozehrál Pavel Horváth rohový kop tak skvěle, že brankář Beláň neměl jinou možnost, než si míč zrazit do sítě.

I nadále pokračovaly útočné manévry. Plzeň vysunula presing hodně vysoko a mačkala Klokany na vlastní polovině. Zvláště Varadi byl v napadání velice aktivní. Svěřenci trenéra Urbana se dlouho nemohli prosadit a míče jen odkopávali či o ně při pokusu o přechod do útoku lacino přicházeli.

Aktivita domácích poté lehce opadla. Výjimku tvořil Kolářův centr na osamoceného nabíhajícího Jiráčka, který v dobré příležitosti netrefil branku.

Sedmaosmdesátá minuta znamenala tečku za průměrným ligovým zápase. Nedůraz a pasivitu domácích potrestal střídající Stanley Ibe, který se dokázal na hranici vápna obtočit kolem bránícího hráče a parádní ranou snížit na 3:1.

Více informací k zápasu

Viktoria Žižkov - SK Kladno 2:2

26.04.2009 10:15

Góly: 75. Riste Naumov, 85. Riste Naumov - 12. Tomáš Klinka, 26. Ondřej Szabó

Dramatický závěr i s divadelní vložkou už vystřídaného Švancary nabídlo nedělní dopoledne. Žižkov předvedl comeback a přeci jen ještě drží nějaké šance na setrvání v lize. Děkovat za to může především Riste Naumovi. Kladno promarnilo skvělou příležitost rozhodnout o svém působení v lize, když dvoubrankový náskok neubránilo ani při poločasové přesilovce.

Žižkov povzbuzen minulým vítězstvím šel od prvních minut za rychle vstřeleným gólem. Nicméně nedůraz a nepřesnost v zakončení daly možnost ke skórování hostům. A té Kladno využilo. Obrana podcenila centr z leva, který se snesl na Klinku, a ten nedal Bartalskému přesnou hlavičkou zblízka šanci. Útočné snažení Pražanů postrádalo jakoukoliv nebezpečnost, a tak nescházelo mnoho, aby krásná dalekonosná střela Hajníka pojistila vedení Kladnu.

Díky dobré práci středové lajny se hosté nedostávali pod žádný tlak a rychlá kombinační akce ve vápně vedla k tutovce Klinky, který zblízka branku netrefil. Jen o chvilku později spadl velmi ochotně Zachariáš ve vápně po kontaktu s Gabrielem a kapitán Szabo neměl sebemenší problémy penaltou vedení zvýšit. Pilař navíc mohl být rád, že za strčení do rozhodčího vyfasoval pouze žlutou kartu. Ač je to k nepochopení, i nadále se domácí chovali, jako by jim byl sestup ukradený. Po přímém kopu hlavičkoval přesně k tyči Drsek a jen vynikající zákrok Bartalského udržel jakés takés naděje Žižkova.

V závěru hrozili žižkovští ze standardek. Stracený z dvaceti metrů bohužel pro něj branku o půl metru přestřelil, Hruška zase tvrdou přímočarou ranou nechal vyniknout Pavlíka. Nenapravitelný Pilař si lehkovážnosti rozhodčího moc dlouho nevážil. Ještě před poločasem totiž nenechal právě Pavlíka rozehrát, uviděl druhou žlutou a musel odejít do sprch. Paradoxně hned poté mohl přijít gól, který by vrátil domácí do hry. Kalodovu střelu vyrazil brankář nad břevno, od kterého se míč odrazil za branku. V šatně Pražanů tak veselo rozhodně nebylo.

Žižkov nedával na své hře znát, že by hrál v oslabení a první čtvrthodinka druhé půle se odehrávala z větší části na jejich útočné polovině. I přesto si první důležitý zákrok připsal Bartalský, který reflexivně vyrazil hlavičku poraněného Klinky. Často přerušovanou a uspávací hru probudilo až pohoršení stadionu i domácí lavičky, když se střelu zastavil nejspíše rukou Drsek ve vápně, rozhodčí však zůstal klidný.

Dvacet minut před koncem se díky přesnému pasu dostal ke střele z první za obranou Kalod, ale Pavlík ukázal své kvality a parádním zákrokem vyrazil na roh. Ale gól naděje přeci jen přišel. Prodloužený aut totiž efektním i efektivním přiťuknutím poslal o tyčku do branky Riste Naumov. Vyrovnat mohl Straka, kdyby ale jeho gólovou střelu neodkopl na poslední chvíli Dubský.

A tak se všeho ujal opět Riste Naumov, který se díky své dravosti dostal ke střele a s trochou štěstí překonal i brankáře Pavlíka. To jen přidalo už tak emočnímu závěru. Tragikomedii předvedl domácí kouzelník, Petr Švancara, který před červenou kartou "zmizel" za střídačkou, aby se po návratu snažil napadnout rozhodčího. Tvrdý střet střídal ještě tvrdší a na řadu přišlo i extempore v podání simulace Pavlíka. Naštěstí tak zápas po šesté minutě nastavení skončil bez vážnějšího zranění.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Brno 1:1

26.04.2009 17:00

Góly: 29. Tomáš Sedláček - 90. Tomáš Došek

Jihočeši za tento bod asi moc rádi nebudou. Odehráli velmi dobré utkání a Brnu v druhé půli nepovolili ani náznak vyrovnání, které tak přišlo až v poslední vteřině. Moravané i přes šťastný gól padají o další příčku níž.

Jihočeši začali aktivně a po dobrém úvodu mohl v páté minutě obstarat první branku Šíma, ale po centru Hudsona mířil placírkou nad. První útočný výpad hostů zakončoval Došek nepřesnou hlavičkou. Budějovice sice drželi i nadále míč, Brno ovšem kontrovalo rychlými přechody do útoku. Tak jako tak, ani jeden z týmů se dlouho nemohl dostat k nebezpečnému zakončení.

Nezáživnou část zápasu ukončil svým technickým pokusem Benát, jehož střela z vápna branku o několik decimetrů minula. Po minutě už byli fanoušci domácích spokojenější. Několik přesných kombinací vedly k nejspíše stému centru Šímy, který tentokrát skončil na hlavě Sedláčka, a ten nádhernou rychlou akci zakončil přesně. Poslední čtvrthodinka nic nepřinesla, to až druhá minuta nastavení. K dorážce z vápna se totiž dostal Švejnoha, který dokázal vyběhnuvšího Kučeru překonat, nicméně metr před brankovou čarou vykopl míč směřující do branky Žižka.

Tempo hry sice bylo po změně stran celkem dobré a Brno chtělo vyrovnat, na šanci však diváci museli čekat až do šedesáté minuty. To se po pěkné akci dostal k zakončení Rabušic, ale Kučera se nenechal zahanbit a dobrým zákrokem vyrazil na nevyužitý roh. Hra stále uvadala a uvadala, příjemným zpestřením tak byl roh domácích, po kterém z dorážky v gólové pozici nepřesně zamířil Stráský.

Moravané absolutně nevěděli, jak na svého soupeře hrát. V závěru tak stále sbíral nepovedené pokusy aktivní Benát. I přes jeho smůlu se ovšem nedokázali Brňané zvednout a alespoň si vytvořit gólovou příležitost. Tedy, alespoň do nastaveného času. Tomáš Došek si zkušeně počkal na míč do vápna a pohotovou střelou spláchl ledovou sprchou všechny domácí příznivce. Okamžitě po rozehrání totiž následoval závěrečný hvizd.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Baumit Jablonec 3:0

26.04.2009 17:00

Góly: 30. Vlastimil Stožický, 58. Martin Klein, 90. Michal Doležal

I bez střelce Mahmutoviče dokázaly Teplice, že Stínadla jsou jejich. Jablonec neuspěl ani proti druhému severočeskému týmu a pohárový sen se začal vzdalovat.

V severočeském derby sice ani jeden z týmů nezalezl do obrany, přesto se na první kloudnou šanci čekalo déle jak čtvrthodiny. Po centru Haurdiče se k hlavičce z bezprostřední blízkosti dostal Černý, který zamířil metr vedle vzdálenější tyče. Teplice nebyly o nic horším týmem, přesto se díky přesným přihrávkám dostal k další zajímavé střele Zábojník, jehož prudká střela nakonec proletěla jen těsně mimo. Na druhé straně zahodil stoprocentní šanci Ljevakovič, když se po centru ocitl na zadní tyči před odkrytou brankou a nedokázal trefit padající míč. Za pár desítek vteřin se Zich otáčel za Marešovou střelou, která branku o několik čísel minula.

Lepší a lepší ofenzíva Teplic vygradovala dalším centrem Verbíře, který tentokrát našel Stožického, a ten se trefil přesně mezi nohy brankáře Zicha. Zklamaní hosté ztratili z kopaček přesnost a zápas tak začal být plný nepovedených přihrávek. Pro jablonecké mohlo být ještě hůře čtyři minuty před koncem poločasu, když se po Marešovo akci dostal ke střele v pádu Ljevakovič, nicméně branku netrefil.

Jablonci jakoby bylo jedno, že prohrává v důležitém utkání a nechával hrát svého soupeře. To se mu zle nevyplatilo ve třinácté minutě. Vachouškův přímý kop z poloviny hřiště našel Smejkala, ten přiťukl Kleinovi, který se svým důrazem dostal ke střele ze země a vybíhající Zich už snad ani nemohl stihnout zareagovat. Když se po prodlouženém rohu nedokázal na zadní tyči prosadit Krejčí, jehož skvěle vychytal Grigar, mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Vachoušek. Po centru od Verbíře se ocitl uprostřed vápna, ale hlavičkoval nad branku.

Teplice se nadále snažily o útočné výpady. Třináct minut před koncem se tak do brejku dostal Stožický, zasekávačkou se zbavil obránce, ale poté trefil přesně prostředek branky. Konec zápasu ještě mohl zdramatizovat Vukotič, to by se ale zblízka musel trefit mezi tři tyče. Místo toho tak přišel zasloužený třetí gól pro Teplice. Homola tvrdě fauloval a mohl být rád, že nešel předčasně do sprch. Doležal ovšem z dálky zkusil přímou střelou přestřelit bránící zeď, což se ukázalo jako to nejlepší řešení. Divákům tak na povedený zápas dal ještě pověstnou třešničku.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Tescoma Zlín 1:3

26.04.2009 17:00

Góly: 19. Filip Novák (vl.) - 32. Karel Kroupa, 61. Libor Žůrek, 81. Zdeněk Kroča

Zlín žije! Moravský tým využil promarněných šancí domácího Zehera a dotáhl se tak na předposlední Žižkov. Baník prožívá jaro nočních můr a spodní polovina tabulky už otevírá dveře.

Baník dle očekávání začal lépe než jeho soupeř a brzy tomu mohl dát brankový podtext Zeher, který vytěžil z nádherné kombinační akce svých spoluhráčů, po které se ocitl sám před Baránkem, ale ze tří metrů ho nedokázal prostřelit. Hra nepřesností vygradovala v devatenácté minutě. Zeher přesprintoval obránce, aby nepřesným lobem vyšachoval ze hry brankáře Baránka. K míči se dostal Lukeš, který svou zpětnou přihrávkou nenašel žádného spoluhráče, nýbrž dobíhajícího Filipa Nováka, který si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Po půlhodině se ovšem začínalo od znovu. Šmahaj rozehrál roh na Kroupu, který na malém vápně poslal svou hlavičku od země za záda brankáře Bučka. Kdyby se volil hráč s největším počtem spálených šancí, navrhli by ostravští fanoušci zcela jistě Zehera. Celou akci rozjel Lukeš, jenž si poradil se dvěma obránci, ale tváří v tvář Baránkovi neuspěl. Míč se odrazil právě k Zeherovi, který mohl lehce skórovat, místo toho se trefil přesně do míst, kde stál jeden z bránících hráčů. Lukeš také neměl svůj den, když se po minutě ocitl znovu sám před brankářem a hlavičkou netrefil branku.

Baník se samozřejmě po změně stran tlačil do útoku, ale z první čtvrthodinky vytěžil jedinou zajímavou střelu, kterou Mičola nasměroval pouze do míst, kde stál připravený Baránek. A tak trestal Zlín. Žůrek využil své rychlosti k úniku a při střele zachoval chladnou hlavu, když zakončil přesně k tyči. Celé akci předcházela smolná příhra Mičoly, kterou trefil sudího a rozjel tak brejk hostí. O vyrovnání se mohl postarat Zeher, který si stylově zpracoval pas na prsa, aby poté zamířil pouze do náruče brankáře.

Nemohoucnost Baníku tak opět dokázali potrestat hosté. Musil překvapivou střelou z úhlu vybojoval po dobrém Bučkovo zákroku roh. Po něm zůstal míč opuštěný v hloubi vápna, Kroča se nijak neunáhlil a po zemi k tyči propálil hlouček těl. Zmražená Ostrava už nedokázala svého soupeře ani dostat pod tlak a připisuje si tak další nečekanou porážku.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:1

26.04.2009 20:00

Góly: 90. Tomáš Janotka

Slovan doma podlehl Olomouci nejtěsnějším rozdílem 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil až v samotném závěru zápasu střídající hráč hostí Tomáš Janotka.

První pološanci měl Liberec v 19. minutě, kdy centroval Janů a Vulin tečoval míč kolem tyče. V první půli se ještě ke střelám dostali liberečtí Kerič s Vulinem a dalekonosnou ránou předvedl své schopnosti olomoucký Melinho, ani jeden z nich však neuspěl.

Druhá půle byla podstatně zajímavější než ta první. Pět minut po přestávce pálil z patnácti metrů Dort, ten ale slibnou pozici nezužitkoval a spíš než brankáře ohrozil diváky v hledišti. Podobně si se svou šancí poradil Dortův spoluhráč Kerič, který obešel Škerleho a také přestřelil. Po hodině hry napřáhl z dálky Liška, jeho střelu ale obrana zblokovala na roh.

Z něj poté vznikla velká šance a Košťál orazítkoval břevno. Čtvrthodinu před koncem se mohl prosadit Kobylík, ale nepochopitelně netrefil zývající bránu libereckých. To ho nakonec nemuselo mrzet, jelikož v 90. minutě rozhodl o výhře Olomouce Janotka. Ten byl na hřišti sotva pár sekund, když tvrdě vystřelil z rohu šestnáctky a obránci zblokovali jeho ránu za záda Zlámala.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:3

27.04.2009 19:00

Góly: 25. Tomáš Hrdlička (vl.), 79. Tijani Belaid, 86. Milan Černý - 5. Jan Chramosta, 36. Ludovic Sylvestre, 60. Michal Papadopulos

Mladá Boleslav byla nesmírně blízko nečekanému vítězství nad Slavií. V Edenu už dokonce vedla 3:1, ale nakonec se musela spokojit pouze s bodem.

Zápas začal pro domácí fotbalisty šokem. Pouhých pět minut stačilo na to, aby se Mladá Boleslav dokázala střelecky prosadit. Opiela našel přihrávkou mladíka Chramostu, který poslal míč na bližší tyč, kde jej dokázal jemně tečovat Michal Papadopulos a gólman Vaniak už míč zastavit nedokázal. Papadopulos se mohl krátce na to prosadit podruhé, ale hlavou míč poslal vedle. Středočeši byli velmi nebezpeční, což potvrdili také v 10. minutě, kdy pálil přímo na Vaniaka záložník Ludovic Sylvestre. To Slavia se dostala do první šance až po více jak čtvrthodině. Po centru Jarolíma hlavičkoval Fořt a míč na brankové čáře musel zastavovat až Sylvestre.

V 25. minutě přišel druhý gól zápasu a opět jej měl na svědomí boleslavský hráč, tentokrát ale svým spoluhráčům radost neudělal. Míč si kuriózně srazil do vlastní sítě obránce Tomáš Hrdlička. Vedení na stranu svěřenců kouče Hapala vrátil opět Sylvestre. Po rychlém útoku se míč dostal k Papadopulosovi, který přesným pasem našel právě francouzského středopolaře, jenž míč poslal do prázdné brány a stanovil tak poločasové skóre na 2:1 pro Boleslav.

O vyrovnání se pokoušel po změně stran jako první Milan Černý, ale jeho dalekonosný pokus dokázal vyrazit Miller. Hosté tuto nevyužitou šanci slávistů vzápětí potrestali třetím gólem. Ten si na své konto připsal opět Papdopulos, který dokázal nadvakrát překonat Vaniaka. Pro sešívané to byla hodně nepříjemná situace, jelikož se chtěli opět vzdálit Spartě na rozdíl deseti bodů, a tak museli vyhrát.

V 65. minutě ovšem dostali skvělou příležitost ke snížení. Rolko v pokutovém území stáhnul Černého a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Tu chtěl proměnit Tijany Belaid, avšak neuspěl. Miroslav Miller vystihl směr jeho střely a vyrazil jí. Tuniský reprezentant se ale nakonec přeci jen dočkal. Musel si ovšem počkat až do 79. minuty, kdy jeho střelu do boleslavské brány ještě tečoval hostující obránce Janíček. Slavia nakonec dokázala v závěrečných minutách zápasu vyrovnat. Milan Černý se dostal přes tři obránce a z dvaceti metrů se opřel do míče, který skončil v šibenici Millerovy brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slavia Praha25157349:2152
2.Sparta Praha25128539:2144
3.FK Mladá Boleslav25119534:2842
4.Slovan Liberec25118631:2441
5.Sigma Olomouc25117731:3140
6.FK Teplice25116829:1739
7.FK Jablonec251141025:2937
8.Baník Ostrava251051034:2935
9.Viktoria Plzeň2589838:3233
10.1. FC Brno25871026:2831
11.České Budějovice25515523:2930
12.Bohemians Praha25841327:3628
13.SK Kladno25761219:3727
14.1. FK Příbram25671223:3325
15.Viktoria Žižkov25471423:3419
16.Tescoma Zlín25471418:4019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (534)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele