Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

18.03.2010, 21:00, aktualizováno 18.03.2010, 23:36
Komentáře a souhrny
Neuvěřitelné drama bylo k vidění v Brémách, v utkání bohatém na šance a góly uhrála Valencia postupovou remízu 4:4. Přestřelku naopak v postup proměnil další německý klub - Hamburk. Fulham doma porazil Juventus 4:1 a vyřadil jednoho z největších favoritů, dále jsou i Standard, Benfika, Liverpool, Atletiko a Wolfsburg...

RSC Anderlecht - Hamburger SV 4:3

18.03.2010 21:05

Góly: 44. Romelu Lukaku, 45. Matías Suárez (pen.), 59. Lucas Biglia, 66. Mbark Boussoufa - 42. Jérôme Boateng, 54. Marcell Jansen, 75. Mladen Petrić

První zápas: 1:3, postupuje Hamburger SV

Neuvěřitelný zápas se odehrál na stadionu Constanta Vanden Stocka. I přes skvělý obrat v závěru první půle a parádní návrat v půli druhé se musel Mazuch sklonit před Jarolímem a Rozehnalem.

Anderlecht se od prvních vteřin hnal za gólem, a tak nebylo o vzrušení nouze už od počátečního hvizdu. Jediné, co domácím scházelo, byla přesná finální přihrávka. V úvodních dvou minutách letěly k malému vápnu hned tři nebezpečné centry, dva zlikvidoval Rozehnal, po rohovém kopu zachraňoval Rost.

Plného nasazení bruselských hráčů do ofenzívy málem zneužil Petrić, který po zpětné přihrávce pálil z vápna. Jeho střelu nechtěně tečoval Ruud van Nistelrooy a míč jen těsně branku přeletěl. Na druhé straně se po dalším centru do vápna dostal k míči Suaréz, střelou přes Boatenga rozvlnil pouze vnější síť. Před belgickou šestnáctkou se k souboji proti brankáři nadechoval nizozemský útočník, na poslední chvíli mu míč vypíchl Mazuch.

Na konci úvodní čtvrthodinky už po několikáté uběhl obraně Nistelrooy, nicméně z úhlu branku trefit nedokázal. Německý tým čím dál častěji hrozil z brejkových situací, po centru do vápna měl před sebou odkrytou branku Petrić, na kterého pozapomněl český obránce. Útočník HSV v pádu branku minul.

Hra se po úvodních dvaceti minutách přeci jen zřetelně zklidnila, koncentrovaná obrana hostů bez větších problémů vzdorovala belgickým výpadům. Ve 32. Minutě ale musel své kvality ukázat i Rost. Se závarem po rohovém kopu, na jehož konci byla Mazuchova střela pod břevno, si poradil na jedničku.

Diváci se gólů nakonec dočkali těsně před poločasem. Přímý kop, který zařídil Jarolím, nechtěně prodloužil van Damme přesně na Boatenga. Ten se nezalekl úhlu, připravil si balón a parádní technickou ranou pod břevno nachytal Prota.

Za pouhé dvě minuty přišla belgická odpověď, když Boussoufa centroval na malé vápno. Tam si na hranici ofsajdu nabíhal mladičký Lukaku a hlavičkou do odkryté branky neměl potíže vyrovnat. Aby toho nebylo málo, ve třetí minutě nastavení šel do osobního souboje hodně nešikovně Boateng a srazil Suareze na hranici vápna. Sám faulovaný se postavil k penaltě a přesnou trefou k tyči nedal šanci Rostovi, který vystihl směr střely.

A druhý poločas začal v obdobném tempu. Nejprve hosté se štěstím odvrátili přihrávku van Damma před prázdnou branku na roh. Po něm se ke střele dostal Kouyate, za bezmocného Rosta zachraňoval doslova na brankové čáře Jarolím.

A tak se radovalo na druhé straně. Petrićuv pokus byl tečován do míst, kam naběhl Jansen a střelou do protipohybu nedal Protovi šanci. Definitivní konec nadějí Anderlechtu mohl odpískat právě Petrić, který po dlouhém sprintu zamířil vysoko nad.

Belgičané tak mohli ještě před hodinou hry vrátit alespoň jiskřičku naděje, když Boussoufa chytře našel van Damma, který ještě na vápno přihrával na Bigliu, a ten střelou po zemi k bližší tyči překvapil Rosta.

Parádní tempo pokračovalo, když Lukaku doběhl svou kličku těsně před brankovou čáru, na slepo přihrál před branku, kde se před chybujícím Rostem dostal k úspěšné teči Suarez - 4:2 a zdánlivě skončené drama bylo zpět.

Zle mohlo být s Hamburkem v minutě sedmdesáté, kdy se k míči se štěstím dostal na hraně ofsajdu stojící Lukaku, jeho pohotová střela mířila pouze do těla vracejícího se Jarolíma. Zapálený Anderlecht dál vymýšlel jednu šanci za druhou. Centr Lukaky na vzdálenější tyč musel akrobatickým zákrokem vyrazit Rancón těsně před van Dammem.

Domácí však zapomněli na okýnka v obraně, čehož perfektně využil Jarolím k přihrávce Petrićovi. Ten bez větších rozmýšlení překonal Prota pohotovou střelou. Další šanci na návrat nadějí propásl v 82. minutě po přihrávce Boussoufy De Sutter, který zblízka nepřekonal Rosta.

Německý celek si už v posledních minutách hlídal dvoubrankový náskok, Anderlecht tak jen marně hledal další pozice k pátému, respektive šestému gólu v zápase. Když už se De Sutterovi přeci jen podařilo Rosta překonat, vykopl míč před brankovou čarou David Rozehnal. Belgičané se museli s Evropskou ligou rozloučit před branami čtvrtfinále.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Rubin Kazaň 2:1e

18.03.2010 21:05

Góly: 58. Obafemi Martins, 119. Christian Gentner - 21. Alan Kasajev

První zápas: 1:1, postupuje VfL Wolfsburg

Kazaň stejně jako v domácím zápase i v odvetě nad Wolfsburgem vedla, Vlci ale opět dokázali vyrovnat a duel mezi německým a ruským mistrem tak muselo rozhodnout prodloužení. Těsně před jeho koncem se trefil Gentner, čímž zajistil Dolnosasům historický úspěch v podobě čtvrtfinále Evropské ligy.

Oba soupeři hráli zpočátku dosti obezřetně, po pár minutách si ale přes kraje hřiště vytvořil mírnou převahu domácí celek a po čtvrthodině mohl vést. Z levé strany našel Džeko v šestnáctce Dejagaha, ten ale zblízka ztroskotal na skvělém zákroku Ryžikova. V 21. minutě bylo poprvé rušno i na druhé straně hřiště, tentokrát se ale již vlnila síť. Bucharov prokázal přehled, když za vápnem posunul míč doleva nabíhajícímu Kasajevovi, který se přízemní střelou trefil k přední tyči.

Wolfsburg byl na několik minut vyveden z míry a hrát začal až ke konci poločasu, právě v té době ale mohl dostat druhou branku a prakticky o postup přijít. Takticky vyspělému týmu z Tatarstánu se povedl rychlý kontr, který ale Bucharov zakončil jen do bránícího Madlunga, jenž pak zneškodnil i dorážku Kabzeho.

Do druhé půle přišel oživit domácí hru Martins a kouči Köstnerovi se tento tah vyplatil zlatě. V 53. minutě ještě hlavou přestřelil Džeko, pět minut nato ale Misimovićovu standardku vrátil před bránu Šimůnek a Martins v krkolomné pozici dostal míč za čáru. Kazaňský brankář Ryžikov se sice snažil, seč mu síly stačily, míč ale celým objemem v brance skončil.

Hosté zareagovali zvýšenou aktivitou, Kabzemu, Gökdenizovi a ani Bucharovovi ale zakončení nevyšlo a podobně si vedli na druhé straně Džeko s Martinsem. V úplném závěru se už nikdo nikam netlačil, přesto v nastavení mohlo být hotovo. Dlouhý míč propadl k Misimovićovi a ten v obrovské šanci ztroskotal na Ryžikovovi. Balon do sítě vzápětí regulérním způsobem dostal dorážející Džeko, sudí ale hraniční situaci posoudili za ofsajdovou.

Šlo se tak do prodloužení, kde se dlouho neudálo nic. Za zmínku stojí až Schäferův volej ze 101. minuty, který zblokoval Sibaya, na druhé straně mohl vzápětí rozhodnout Navas, po rohovém kopu ale hlavičkoval těsně mimo. Španělský hráč pak musel jít ze hřiště, když viděl druhou žlutou za faul na Džeka, a v předposlední minutě Wolfsburg udeřil. Znovu u toho byl muž zápasu Martins, který přihrávkou podél pokutového území oslovil Gentnera, ten se z voleje trefil pěkně k pravé tyči a posunul tím svůj celek dále.

Více informací k zápasu

Sporting CP - Atlético Madrid 2:2

18.03.2010 21:05

Góly: 19. Liédson, 45. Ânderson Polga - 3. Sergio Agüero, 33. Sergio Agüero

První zápas: 0:0, postupuje Atlético Madrid

Dvě remízy vynesly postup mezi osmičku nejlepších madridskému Atleticu. V doslova heroickém průběhu se hosté dvakrát ujali vedení, odpověď Sportingu však pokaždé byla z kategorie těch rychlejších. Ani to ale nakonec nestačilo.

Tento duel nabídl celkem čtyři poločasy. Góly padaly ale pouze v jediném, v pořadí třetím. Pohárová pouť Atletica tedy může pokračovat. Poté, co se Madridští dostali do finále národního poháru Copa del Rey, ve čtvrteční podvečer protnuli také čtvrtfinálové brány Evropské ligy. Dopomohl jim k tomu převážně jeden hráč. Argentinský ostrostřelec Kun Aguero svými dvěma brankami vyřadil Lisabonské ze hry.

Domácí totálně zaspali úvod zápasu. Nadějný výsledek 0:0 dostal už ve třetí minutě velikou trhlinu. Přízemní centr Lopeze uklidil za Patriciova záda pohotový Aguero. Podobná akce na druhé straně přinesla vyrovnání. Po centru Saleira se hlavou trefil Liedson. Tentýž hráč měl největší šanci i v prvním vzájemném měření sil, to ovšem střelou z velké dálky orazítkoval pouze břevno.

S psychikou Atletika ovšem vyrovnávací trefa příliš neotřásla. Reyes elegantně vysunul Aguera, ten se rychlou kličkou zbavil bránícího Andersona a ke vzdálenější tyči vrátil Španělům vedení. Právě Reyes mohl vzápětí náskok hostů zvýšit, precizně zahraný přímý kop z pětadvaceti metrů ale Patricio stihl vyrazit. Udeřil tedy Sporting. Standardní situaci Velosa přetavil ve vyrovnání Anderson Polga. Sporting sice ve druhém dějství tlačil, kýžené třetí branky se ale nedočkal. Nejblíže k ní měl Saleiro, jehož gólovou střelu famózně vytěsnil De Gea. Liedson pak vzápětí prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Lille OSC 3:0

18.03.2010 21:05

Góly: 9. Steven Gerrard (pen.), 49. Fernando Torres, 89. Fernando Torres

První zápas: 0:1, postupuje Liverpool FC

Fotbalisté Liverpoolu odbočili od "plánu" vyřazování favoritů a dokázali v těžké odvetě s Lille odvrátit hrozbu nebezpečí. Hodně jim k tomu pomohla brzká, i když velmi přísně nařízená penalta v jejich prospěch, nicméně na to se historie už neptá. Liverpool dokázal smazat jednobrankové manko z prvního klání na francouzské půdě a i díky dvěma gólům španělského ostrostřelce Fernanda Torrese postoupil do čtvrtfinále.

Přitom po celý průběh se anglický velkoklub musel o výsledek strachovat až do poslední minuty, jediná branka by ho totiž vystavila velkému tlaku a nutnosti v útočné činnosti ještě přidat. Lille se drželo až do 50. minuty, kde hájilo přijatelný výsledek 0:1, a tedy i naději na prodloužení. Jenže hned po pauze se dokázal trefit španělský toreador a francouzský výběr neměl jinou možnost, než vsítit gól. Čas však ubýval a v poslední minutě proto přišel definitivní konec.

Lille otevřelo obranu, čehož liverpoolský štírek využil a přidal pohodlně druhou branku zápasu, stanovil proto konečný stav 3:0. A hned po tomto momentu byl za bouřlivého potlesku tribun nahrazen Davidem Ngogem, Anfiled Road tentokráte musel být spokojen. Domácí Reds totiž soupeře téměř do ničeho nepustili a potvrdili dobrou formu z posledního ligového klání s Portsmouthem, postup do čtvrtfinále je proto zcela zasloužený.

Smůla si na hosty sedla již v 8. minutě, kdy se oba soupeři teprve oťukávali. Po kombinaci na pravé straně dostal krásnou přihrávku na hranici vápna záložník Lucas a předvedl přenádherný průnik přes tři hráče, zastavovat ho musel až v pokutovém území Adil Rami. Ten sice pouze lehce vložil nohu do jeho trajektorie, i to ale sudímu Nicola Rizzolimu stačilo k jasnému rozhodnutí - pokutový kop. K němu se postavil jako správný kapitán Steven Gerrard a bez větších problémů otevřel střelou po zemi skóre.

Hosté měli velkou šanci na vyrovnání - ve 38. minutě šel sám na Reinu Hazard, ale trefil jenom hlavu španělského gólmana. Na druhé straně mohl skórovat Daniel Agger, jeho hlavička po rohu Gerrarda skončila těsně nad. Ovšem čtyři minuty po pauze zvyšoval lehce Torres, obrovskou chybu totiž udělal smolař duelu Rami. Nechal přes sebe školácky přeskočit míč, který doplachtil až k Torresovi - a ten po rychlém běhu zakončil do protipohybu k tyči - 2:0. I přes veškerou snahu Lille se na osudu klání nic nezměnilo, Torres pouze povedenou ranou upravil skóre.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - SL Benfica 1:2

18.03.2010 19:00

Góly: 70. Mamadou Niang - 75. Maximiliano Pereira, 90. Alan Kardec

První zápas: 1:1, postupuje SL Benfica

Marseille si sice přivezla z Lisabonu nadějnou remízu 1:1, ale co jí to je platné, když na domácí půdě Benfice podlehla. Domácí se sice zásluhou Nianga dostali do vedení, jenže Portugalci dokázali v poslední čtvrthodince otočit a postupují do čtvrtfinále.

Benfica potřebovala ve Francii vstřelit minimálně jeden gól a také podle toho v první půli tlačila, ale gól dát nedokázala. Hosté však jasně ukazovali, že chtějí útočit, na první výpad se vydal Di Maria, jenž si proklestil cestu až před gólmana, ale toho nakonec prostřelit nedokázal. Skrz defenzívu Marseille si to pak nádherně namířil Luisao, ale jeho spoluhráči mu úplně nerozuměli a přihrávka přišla do ofsajdu. Po deseti minutách se poprvé ke slovu dostal i Olympique, ale Cheyrou s nadějným trestným kopem nenaložil zcela ideálně.

Portugalský tým pokračoval v ofenzívě, ale ani Ramires, jenž si naskočil na přesný centr, hlavičkou míč do branky nedostal. Marseille se nemohla dostat do zápasu a vypadalo to, jakoby spoléhala na vstřelený gól z venku. Přitom Benfica měla ke gólu stále blíž. Cardoza ale Mandanda vychytal. Jak Benfica spalovala šance, mohla jí Marseille náležitě potrestat, ale Brandao dobrou pozici nevyužil. Zábavná první půle se pomalu blížila svému konci a ještě jednou zahrozil Cardozo, ale znovu neuspěl.

Úvod druhého poločasu jasně naznačil, kam se ubírala slova kouč Marseille, protože domácí borci začali do soupeře pořádně zajíždět a Benfica zahrávala několik standardních situací. Přesto to ale byli hosté, kdo měl první vážnější šanci druhého dějství. Martins si dobře zpracoval míč a po menším sólu vypálil, mimo. Marseille měla dobrou příležitost strhnout vedení na svou stranu po hodině hry, Bonnart se zhostil volného míče a centroval do vápna, kde měl plno spoluhráčů, ale centr se mu vůbec nepovedl. Marseille pak začala více kombinovat a konečně přicházely i šance. Dvacet minut před koncem se kopal nadějný trestný kop, ale hostující těla míči zmařila postup vstříc brance.

Zvýšená ofenzivní aktivita se ale nakonec vyplatila vzápětí. Tentokrát hosté nedokázali standartku odvrátit, čehož využil Niang a poslal míč do sítě. Jenže domácí oslavy měly krátkého trvání, Benfica totiž okamžitě odpověděla. Pereirova rána z vetší dálky byla lehce tečována a míč zapadl do branky za bezmocného Mandandu. V tu chvíli by se šlo v Marseille do prodloužení. To však odmítli hosté v posledních vteřinách duelu, když snad poslední akcí zápasu rozhodli o svém postupu. Byl to Alan Kardec, kdo svou přesnou ranou rozesmutnil fanoušky l'OM a Benficu poslal do čtvrtfinále.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Panathinaikos FC 1:0

18.03.2010 19:00

Góly: 45. Dieumerci Mbokani

První zápas: 3:1, postupuje Standard Lutych

Standard Lutych si z Atén přivezl luxusní výhru 3:1 a dnes na Maurice Dufrasne Stadium svůj postup stvrdil výhrou další výhrou. Jediný gól utkání vstřelil Dieudonne Mbokani, v Belgii se tak mohou těšit na čtvrtfinále.

Před zápasem kouč Panathinaikosu Nioks Nioplias prohlásil, že v prvním zápas byl jeho tým lepší než soupeř, a proto prý nebude problém dvougólový deficit překonat. Jenže realita byla jiná, Řekové v první půli jen ojediněle ohrožovali soupeřovu branku a spíše se bránili. Brankář Tzorvas měl v úvodu co dělat. Po třech minutách likvidoval nebezpečnou střelu Mehdiho Garcela-Gonzaleze, poté se vytáhl proti hlavičce Mbokaniho.

První střela hostů přišla spolu s 12. minutou, Kostas Katsouranis ale hlavičkou gólmana Bolata překonat nemohl. Standard odpověděl sérií několika šancí. Pálil Mbokani, Tzorvas musel také likvidovat pokusy De Camarga a Dalmata. Přestože Lutych jasně vévodil zápasu, tři minuty před půlí málem inkasoval. Djibril Cisse vybojovat těsně před vápnem trestný kop, Karagounis poslal do vápna milimetrový pas a zakončující Salpingidis trefil hlavičkou tyč. Dorážejícího Karagounise skvěle vychytal Bolat. A Standard nakonec ještě dokázal odpovědět a gólem do šatny prakticky rozhodl o postupujícím. Mbokani využil dlouhého nákopu Bolata a také zaváhání obránců a přesně umístěnou střelou poslal Lutych do vedení.

Druhý poločas už nebyl zdaleka tak zajímavý, ani obraz hry se příliš nezměnil. Standard pohodlně bránil svůj náskok a Panathinaikos se nezmohl na větší odpor. Jediní, kdo Bolata ohrozili, byli Gilberto Silva a Leto, ale gólově parametry ani jeden pokus zdaleka neměl a jelikož nic jiného Panathinaikos nevymyslel, s Evropskou ligou se loučí. Naopak v Belgii vypukly bujaré oslavy.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Juventus FC 4:1

18.03.2010 19:00

Góly: 9. Bobby Zamora, 39. Zoltán Gera, 49. Zoltán Gera (pen.), 83. Clint Dempsey - 2. David Trézéguet

První zápas: 1:3, postupuje Fulham FC

Svět spravedlivý není a nikdy nebude. Naděluje těm, kteří si to ani nezaslouží a odsuzuje ty, kteří konají dobro. Jenže ve fotbale někdy spravedlnost existuje, i když není uplatněna Darwinova teorie "přežije silnější". Fulham přivítal na domácím stánku italský Juventus a jeho naděje na postup? Jiskřička byla, ovšem v zázrak věřil málokdo. Ten se ale právě stal, Fulham si i přes rychle inkasovaný gól sedl na správného koně a senzačně postupuje.

Domácí si zpočátku museli připadat jako bezradní rytíři, kteří se nemohou ubránit obrovské přesile a nezbývá jim nic jiného, než složit před protivníkem prapor. Jenže jako by zasáhla vyšší síla, outsider přišel s neočekávanou taktikou a misku vah postupně přehoupl na svou stranu. Díky zbytečnému vyloučení nejzkušenějšího beka a držitele Zlatého míče Fabia Cannavara chytil anglický výběr šanci za pačesy a už ji nepustil.

Důležitý okamžik byl k vidění necelých pět minut po pauze, kde sudí nařídil přísně pokutový kop proti italskému velikánovi a Fulham dohnal náskok. Vítěznou trefu vsítil osm minut před koncem Clint Dempsey a upravil na 4:1, v nastaveném čase se ještě pakoval do kabin další obránce Juventusu Jonathan Zebina.

Přitom Stará dáma začala jako z partesu a po necelých dvou minutách šla do rychlého vedení. Po centru do vápna se nepovedly nůžky Davidu Trezeguetovi, ovšem k míči se probojoval další hostující hráč a díky teči protihráče ho vrátil k francouzskému kanonýrovi, který mířenou ranou k tyči rozvlnil sít, gólman Schwarzer byl bezmocný. Za sedm minut však vyrovnal Bobby Zamora, když před ním upadl smolař duelu Cannavaro a Zamora zblízka propálil gólmana Chimentiho.

Po necelé půlhodině zklamal Cannavaro podruhé, když po kolizi s pozdějším hrdinou Zoltanem Gerou viděl rovnou červenou kartu. Maďarský fotbalista strhl vedení na stranu Fulhamu pět minut před pauzou, kdy po překrásné narážečce do vápna a ještě lepší přihrávce z krkolomné pozice zakončil zblízka. Necelých pět minut po pauze zvýšil z penalty, rukou ve vápně zahrál Diego a zakončení bylo nekompromisní - 3:1. Celý stánek dostal do varu v 83. minutě Clint Dempsey, jenž se otočil na hranici vápna a neskutečně chytrým padáčkem ke vzdálenější tyči všechny překvapil. Zamířil přímo do horního rohu a zajistil svému týmu pohádkový postup do čtvrtfinále.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Valencia CF 4:4

18.03.2010 19:00

Góly: 26. Hugo Almeida, 57. Torsten Frings (pen.), 62. Marko Marin, 84. Claudio Pizarro - 2. David Villa, 15. Juan Mata, 45. David Villa, 66. David Villa

První zápas: 1:1, postupuje Valencia CF

Mluvil někdo před osmifinálovým duelem mezi Werderem a Valencií o předčasném finále? Tak ten rozhodně nebyl od pravdy daleko. Fotbalisté přichystali v Brémám fanouškům úžasnou ofenzivní podívanou, na jejímž konci se po přestřelce 4:4 raduje z postupu Valencia. Opět platí zrádné pravidlo počtu gólů vstřelených na hřišti soupeře.

Zápas měl raketový start, po 90 sekundách poslal Valencii do vedení David Villa. Naldo si totiž nedokázal poradit s dlouhým pasem od Davida Silvy a jeho jmenovec Villa pak neměl se zakončením problém. Werder byl rychlou brankou zaskočen, což se potvrdilo ve 13. minutě, to prohrával už 0:2. Byl to znovu Silva, kdo celou akci připravil. Tentokrát byl přesným zakončovatelem Juan Mata, jenž pro Netopýry vystřelil snový začátek. Pokud by si ale někdo myslel, že za tohoto stavu bylo o postupujícím rozhodnuto, musel si na konci klepat na čelo.

Brémy sice v tu chvíli potřebovaly tři góly na postup, ale Thomas Schaaf to nepovažoval za nereálné a na hřiště okamžitě poslal místo záložníka Borowského útočníka Huga Almeidu. A tento tah se vyplatil. Almeida se totiž po pěti minutách na hřišti po přihrávce Pizarra okamžitě trefil a vykřesal pro domácí naději. V tu chvíli byl Werder na koni a Aaron Hunt mohl těsně před poločasovou přestávkou vyrovnat. Jenže nakonec přišel pravý opak, druhý gól přidal David Villa, kterému znovu asistoval Silva. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3 z domácího pohledu a špatnými vyhlídkami do druhé pětačtyřicetiminutovky.

Do ní Werder vstupoval s vědomím, že musí dát tři góly, a tak začal okamžitě jednat. Naldova hlavička sice ještě v brance neskončila, ale když Alba fauloval Marina a zahrávala se penalta, bylo sníženo. Přesným exekutorem byl Torsten Frings. Brémy měly půlhodiny na to vstřelit dva góly. Jen pět minut nato dokázal Marko Marin takřka neuvěřitelné, vyrovnal. Přesnou ranou zvnitřku šestnáctky překonal Cesara a zápas rázem dostal nový náboj. A nechybělo mnoho, aby Werder zápas dokonale otočil, Marina od radosti zastavil jen vynikající zákrok Cesara.

Když už to vypadalo, že by mola Valencia senzačně přijít o svůj náskok zcela, přijel jako rytíř na bílem koni David Villa a další přesnou ranou poslal Netopýry znovu do vedení. Němci tak znovu potřebovali k postupu dva góly. Marin pokračoval v trápení soupeřovy obrany, ale branku se mu už podat nepřidalo. Pět minut před koncem sice vykřesal naději Claudio Pizarro, ale Werder už v dalších šancích zklamal a po pětiminutovém nastavení si mohl na lavičce oddechnout kouč Los Che Unai Emery.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (612)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele