osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hamburger SV - RSC Anderlecht 3:1

Hamburg v domácí aréně potvrdil roli favorita a v průměrném utkání vyprovodil Anderlecht výsledkem 3:1. Severoněmecký tým nemusel na kýženou branku čekat nikterak dlouho, po většinu zápasu byl lepším týmem a do odvety si vypracoval dobrou výchozí pozici, ačkoliv ani Belgičané nemusí házet flintu do žita...

Aktuálně čtvrtý celek bundesligy začal lépe a aktivitou hýřil především van Nistelrooy, který v novém dresu nastoupil vůbec poprvé od začátku. Nizozemský kanonýr si brzy žádal pokutový kop po pádu v pokutovém území, sudí Duhamel však rozhodl ve prospěch hostí. Ti se drželi hodně vzadu a spoléhali na brejky, jeden takový zakončil střelou vedle mladík Lukaku. Ve 23. minutě ale už přišla domácí branka, když pokus Aoga z druhé vlny srazil Juhasz nešťastně před zcela volného Mathijsena, který se zakončením již neměl problém - 1:0.

Úvodní úspěch ale hře HSV moc neprospěl, bruselská obrana jeho hráče nepouštěla do šancí a až ke konci poločasu začalo být na hostující polovině hřiště zase rušno. V 35. minutě Petrić ještě těsně minul, pět minut nato ale našel Elia v pokutovém území van Nistelrooye, který z úhlu a s pomocí tyče dostal míč do sítě - 2:0. Jenže když už se domácí hráči viděli v kabinách, přišel pro ně šok - v první minutě nastavení zahrál skvělým způsobem přímý kop Legear a už to bylo pouze 2:1.

Do druhé půli vlétla domácí družina jako vítr a brzy mohla znovu vést o dvě branky, Jarolím byl ale na poslední chvíli zblokován a branka van Nistelrooye nemohla být uznána kvůli zjevnému ofsajdu. Poté oba soupeři chvíli vyčkávali a až kolem sedmdesáté minuty byly k vidění další šance - na jedné straně vychytal Petriće Proto, zatímco za Anderlecht neuspěl ve své šanci Biglia.

Skóre se tak měnilo až v 76. minutě a radovalo se HSV. Hostující bek Gillet odvrátil centr jen ke kopačkám Jarolíma, který se dlouho nerozpakoval a z osmnácti metrů uklidil míč k levé tyči - 3:1. Dvougólové manko bruselskému celku moc nevonělo, a tak v závěru přišel hostující tlak. V rozmezí 85. a 86. minuty měl hned dvě šance Legear, jenže na Rosta si nepřišel ani v jednom případě a hosté mohli být ještě rádi, když na druhé straně nedotáhl nedotáhl velenadějný brejk Jansen. Takto má Anderlecht v domácí odvětě ještě naději na postup mezi nejlepších osm.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele