osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 21:05 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Panathinaikos FC - Standard Lutych 1:3

Velké překvapení je na světě. Fotbalisté Lutychu nejprve famózní otočkou vyřadili Salcburk a nyní už jsou jednou nohou ve čtvrtfinále. Na hřišti Panathinaikosu zvítězili 3:1.

Trenér domácích se pokoušel před zápasem trochu zamíchat se sestavou a to se mu hrubě vymstilo. Pouze na lavičku náhradníků usedli Katsouranis a Salpingidis. Brankář Tzorvas navíc onemocněl a ani on tedy nebyl k dispozici. Domácí ovšem začali zostra. Přímý kop Cissého s velkou námahou vyrazil brankář Bolat mimo tři tyče. Hosté naopak udeřili hned z první vážnější akce. Centr Mbokaniho z levé strany usměrnil hlavou za Galinovicova záda Alex Witsel.

Atéňanům se sice nedala upřít bojovnost, ani Vyntrova střela se ale gólovému efektu ani zdaleka nepřiblížila. Jenže to byl právě Lutych, který zanedlouho udeřil podruhé .Defourovu přihrávku převzal Jovanovic a podruhé prostřelil domácího gólmana. Právě Defour byl ovšem vinou zranění záhy vystřídán, nahradil ho Gonzalez. Střeleckou štěstěnu poté pokoušel opět Cissé, i tentokrát byl Bolat na místě.

Druhý poločas začal domácím náporem. Leto i Rukavina ovšem vyhořeli na výtečném Bolatovi. V průběhu úvodních deseti minut se navíc na hřiště podívalo i duo Salpingidis - Karagounis. Právě pro Karagounisově centru se hlavičkou prosadil Vyntra a snížil na 1:2. Pouze bez odezvy pak nechal rozhodčí Thomson penaltový zákrok Sarriegiho na pronikajícího Jovanovice. Lutychu to ale příliš vadit nemuselo. Jeden z rychlých protiútoků založil Jovanovic, posunul míč na Camarga a ten neminul. V samotném závěru ještě stihl Cissé orazítkovat břevno, Brazilec ve službách Panathinaikosu Simao poté po druhé žluté kartě putoval předčasně do sprch.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 nebo 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele