osmifinále - odvety
18.03.2010 19:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Fulham FC - Juventus FC 4:1

Svět spravedlivý není a nikdy nebude. Naděluje těm, kteří si to ani nezaslouží a odsuzuje ty, kteří konají dobro. Jenže ve fotbale někdy spravedlnost existuje, i když není uplatněna Darwinova teorie "přežije silnější". Fulham přivítal na domácím stánku italský Juventus a jeho naděje na postup? Jiskřička byla, ovšem v zázrak věřil málokdo. Ten se ale právě stal, Fulham si i přes rychle inkasovaný gól sedl na správného koně a senzačně postupuje.

Domácí si zpočátku museli připadat jako bezradní rytíři, kteří se nemohou ubránit obrovské přesile a nezbývá jim nic jiného, než složit před protivníkem prapor. Jenže jako by zasáhla vyšší síla, outsider přišel s neočekávanou taktikou a misku vah postupně přehoupl na svou stranu. Díky zbytečnému vyloučení nejzkušenějšího beka a držitele Zlatého míče Fabia Cannavara chytil anglický výběr šanci za pačesy a už ji nepustil.

Důležitý okamžik byl k vidění necelých pět minut po pauze, kde sudí nařídil přísně pokutový kop proti italskému velikánovi a Fulham dohnal náskok. Vítěznou trefu vsítil osm minut před koncem Clint Dempsey a upravil na 4:1, v nastaveném čase se ještě pakoval do kabin další obránce Juventusu Jonathan Zebina.

Přitom Stará dáma začala jako z partesu a po necelých dvou minutách šla do rychlého vedení. Po centru do vápna se nepovedly nůžky Davidu Trezeguetovi, ovšem k míči se probojoval další hostující hráč a díky teči protihráče ho vrátil k francouzskému kanonýrovi, který mířenou ranou k tyči rozvlnil sít, gólman Schwarzer byl bezmocný. Za sedm minut však vyrovnal Bobby Zamora, když před ním upadl smolař duelu Cannavaro a Zamora zblízka propálil gólmana Chimentiho.

Po necelé půlhodině zklamal Cannavaro podruhé, když po kolizi s pozdějším hrdinou Zoltanem Gerou viděl rovnou červenou kartu. Maďarský fotbalista strhl vedení na stranu Fulhamu pět minut před pauzou, kdy po překrásné narážečce do vápna a ještě lepší přihrávce z krkolomné pozice zakončil zblízka. Necelých pět minut po pauze zvýšil z penalty, rukou ve vápně zahrál Diego a zakončení bylo nekompromisní - 3:1. Celý stánek dostal do varu v 83. minutě Clint Dempsey, jenž se otočil na hranici vápna a neskutečně chytrým padáčkem ke vzdálenější tyči všechny překvapil. Zamířil přímo do horního rohu a zajistil svému týmu pohádkový postup do čtvrtfinále.

Autor: Viktor Sandev / goalserena.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavý kdo bude chytat slyšel jsem že pinsoglio má virozu. To asi bude chytat legrotaglie

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1, na penalty Fulham

Reagovat
JuveIt

Myslím, že prohrajem 2:1. Ale postoupíme. FORZA JUVE!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

COYW!!!! kde ste ted taliani???

Reagovat
plechi

Yeeees!!! Fulhaaaam! Dobřeee

Reagovat
JuveIt

Reagovat
DelPiero137

Vyssia sila zasiahla, volala sa rozhodca.

Presna tam ranila Juve kde bol najviac zranitelny, na poste jedineho stopera. Cervena od 28min, 5min po prestavke prisna 11 je dost nato aby rozhodca pomohol k postupu.

Po Fiorentine, dalsi ITA klub ktory "odpratal" rozhodca.

Niekomu vedi ked sa Talianom co i len trochu dari. Cudujem sa ze Inter mohol postupit...

UEFA =

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to v hajzlu

Reagovat
Devil

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele