osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético promeškalo skvělou šnaci. Sporting veze cennou remízu

Atlético Madrid promeškalo neobyčejnou možnost rozhodnout o postupu do čtvrtfinále Evropské ligy s velikým předstihem. Španělé měli dlouho výhodu jednoho muže, když byl vyloučen Grimi. V posledních minutách šel Sporting Lisabon dokonce do devíti. Ale Atlético svou přesilu využít nedokázalo, a odveta tak bude ještě zajímavá.

Již po půl hodině a druhé žluté kartě šel do sprch předčasně Grimi. V 89. minutě zase Tonel nepěkně postrčil Agüera, když neměl v držení balon a červenou viděl přímo. A přestože domácí drželi míč na svých kopačkách snad dvakrát častěji než jejich soupeř, nepodařilo se jim výhodu dvou mužů zužitkovat.

Nakonec to ale byli hosté, kteří měli snad největší šanci z celého zápasu. Pár minut před prvním vyloučením se do dobré palebné pozice dostal Liédson. A svou pověst kanonýra naplnil i tentokrát, i když ne plně. Z pětadvaceti metrů nastřelil břevno De Geovy branky. Sporting přijížděl do španělské metropole s velice dobrou náladou - měl tři přesvědčivá vítězství v příručním ruksaku - Everton (3-0), Porto (3-0), Belenenses (4-0).

Nicméně ani domácí na tom se sebevědomím nebyli špatně. Vždyť v posledním ligovém kole se jim podařilo skvěle překvapit Valencii, když na svém hřišti zvítězili jasně 4:1. V předchozí fázi Evropské ligy se jim navíc podařilo vyřadit turecký gigant z Galatasaraye.

Mezi oběma pyrenejskými celky bylo v prvních minutách těžké hledat lepší tým. Ani jeden se nedostal do žádné vážnější pozice, až ve 24. minutě se zjevil skvělý Sergio Agüero. Po neuvěřitelném běhu přes několik bránících hráčů se dostal ke střele - která se točila tak, až se vytočila z branky. Krátce poté následovala zmiňovaná skvělá střela Liédsona. Portugalský kanonýr si v nedávném ligovém utkání připsal hned čtyři branky, nyní mu další branku nedovolilo pouze břevno.

Sportingu ale jistě ublížilo vcelku brzké vyloučení Grimiho. Ten uviděl druhou žlutou kartu poté, co zastavil nedovoleným zákrokem Josého Antonia Reyese v plném běhu. Ale domácí fanoušci museli být zklamaní, Atlético si totiž nevytvořilo snad jedinou vážnější šanci, kterou by ohrozilo brankáře Ruie Patricia.

Největší hrozbou zůstával aktivní Agüero, nicméně jeho pokus dokázal gólman soupeře zlikvidovat. Do nebezpečného zakončení se dostal i český obránce Tomáš Ujfaluši, který po standardní situaci hlavičkoval po začátku druhé půle jen těsně mimo.

A madridští museli vědět, že dnes to rozhodně není jejich noc. Když byl vyloučen i druhý hráč a oni stále ne a ne si vytvořit pořádnou šanci, musel zápas skončit bezbrankovou remízou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Forza Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyl fotbal to byla hazena Sporting zabetonoval šestnáctku Atletico se naivními centry snažilo najít Aguera ktery predvedl nejhorsi vykon co sem kdy videl byl to vrchol sobectvi Reyes cely zapas nesel videt a Forlan ? byl tam vube ? nejodpornejsi fotbal korunovali to 2 cervene z te druhe me bylo spatne Tonel strčil do Aguera a ten to nafilmoval jak Rivaldo proti Turkum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele