osmifinále - odvety
18.03.2010 19:00 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Brémy s Valencií přichystaly strhující podívanou, z postupu se radují hosté

Mluvil někdo před osmifinálovým duelem mezi Werderem a Valencií o předčasném finále? Tak ten rozhodně nebyl od pravdy daleko. Fotbalisté přichystali v Brémám fanouškům úžasnou ofenzivní podívanou, na jejímž konci se po přestřelce 4:4 raduje z postupu Valencia. Opět platí zrádné pravidlo počtu gólů vstřelených na hřišti soupeře.

Zápas měl raketový start, po 90 sekundách poslal Valencii do vedení David Villa. Naldo si totiž nedokázal poradit s dlouhým pasem od Davida Silvy a jeho jmenovec Villa pak neměl se zakončením problém. Werder byl rychlou brankou zaskočen, což se potvrdilo ve 13. minutě, to prohrával už 0:2. Byl to znovu Silva, kdo celou akci připravil. Tentokrát byl přesným zakončovatelem Juan Mata, jenž pro Netopýry vystřelil snový začátek. Pokud by si ale někdo myslel, že za tohoto stavu bylo o postupujícím rozhodnuto, musel si na konci klepat na čelo.

Brémy sice v tu chvíli potřebovaly tři góly na postup, ale Thomas Schaaf to nepovažoval za nereálné a na hřiště okamžitě poslal místo záložníka Borowského útočníka Huga Almeidu. A tento tah se vyplatil. Almeida se totiž po pěti minutách na hřišti po přihrávce Pizarra okamžitě trefil a vykřesal pro domácí naději. V tu chvíli byl Werder na koni a Aaron Hunt mohl těsně před poločasovou přestávkou vyrovnat. Jenže nakonec přišel pravý opak, druhý gól přidal David Villa, kterému znovu asistoval Silva. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3 z domácího pohledu a špatnými vyhlídkami do druhé pětačtyřicetiminutovky.

Do ní Werder vstupoval s vědomím, že musí dát tři góly, a tak začal okamžitě jednat. Naldova hlavička sice ještě v brance neskončila, ale když Alba fauloval Marina a zahrávala se penalta, bylo sníženo. Přesným exekutorem byl Torsten Frings. Brémy měly půlhodiny na to vstřelit dva góly. Jen pět minut nato dokázal Marko Marin takřka neuvěřitelné, vyrovnal. Přesnou ranou zvnitřku šestnáctky překonal Cesara a zápas rázem dostal nový náboj. A nechybělo mnoho, aby Werder zápas dokonale otočil, Marina od radosti zastavil jen vynikající zákrok Cesara.

Když už to vypadalo, že by mola Valencia senzačně přijít o svůj náskok zcela, přijel jako rytíř na bílem koni David Villa a další přesnou ranou poslal Netopýry znovu do vedení. Němci tak znovu potřebovali k postupu dva góly. Marin pokračoval v trápení soupeřovy obrany, ale branku se mu už podat nepřidalo. Pět minut před koncem sice vykřesal naději Claudio Pizarro, ale Werder už v dalších šancích zklamal a po pětiminutovém nastavení si mohl na lavičce oddechnout kouč Los Che Unai Emery.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele