osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 21:05 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia v krásném utkání pouze remizovala s Werderem

Nádherné utkání s nekorunovaným králem Timem Wiesem viděla španělská Mestalla. Tamní Valencie hrála o deseti, byla lepším týmem, prohrávala po penaltě Fringse. Dokázala se vrátit do zápasu po brance Maty. A další branky byly velice blízko, nicméně brankář Werderu ukázal neobyčejný výkon a do Německa se pojede s nerozhodným výsledkem.

Oba týmy v prvních minutách působily spíše nervózně. Valencie o sobě dala znát především svými technickými finesami ve středu hřiště. Již ve čtvrté minutě ale přišla obrovská šance hostů. Claudio Pizzaro nádhernou přihrávkou uvolnil Mesuta Özila. Ten se objevil pár metrů před brankou prakticky sám. Ale mladý záložník zakončení nezvládl a poslal míč nad branku.

Z dvaceti metrů se poté o překvapivou branku pokoušel Hunt, nicméně nemířil přesně. Werder byl aktivnější i v následujících minutách, přesto se o branku pokoušel Juan Manuel Mata. Pro Toma Wieseho to ale žádné nebezpečí nepředstavovalo. V 19. minutě pak přišla první gólová šance pro domácí. David Villa si to namířil přesně mezi obránci Werderu - až v posledním možném okamžiku se stihl vrátit Naldo, který španělskému záložníkovi míč ukopl z kopaček.

Němci se mohli radovat i dál, o to víc ve 23. minutě, když rozhodčí nařídil pokutový kop. Rozhodčí Atkinson nejdříve nařídil přímý kop, k překvapení všech pak ukázal na penaltový puntík. Dokonce i hostující Pizzaro mu přišel oznámit, že o penaltu se nejednalo. Nicméně Werder měl výhodu pokutového kopu, kterou dokázal s přehledem proměnit Thorsten Frings - 0:1.

Domácí se poté jali útočení ještě více. Po chybě v rozehrávce se u míče zjevil Ever Banega, ale z nadějné pozice přestřelil. Ve 28. minutě posunul Mata míč na Villu, hráči si balon ještě několikrát vyměnili, než se k nelibosti domácích fanoušků vznesl nad branku. Tlak domácích ale narůstal, Valencie teď byla na hřišti jasným králem a diktátorem. Nebezpečně pálil Mata, po něm Banega, následovala tvrdá rána aktivního Maty.

K ojedinělému útoku Werderu se mohl přihlásil Marin. Svýma rychlýma nohama dělal obráncům Valencie velké problémy, až jim unikl nadobro. Domácí ale zachránil brankář Cesar Sanchez, který dokázal osamocenému útočníkovi míč sebrat. A Marin řádil dál. Dokázal zachytit špatnou rozehrávku soupeře - a opět si to pádil na Sancheze. Ten ale v tomto mini-souboji slavil výhru i nyní. Míč skvěle vytáhl na roh. Ten zahrál Özil velice nebezpečně, ani Mertesacker, ani Naldo ale na míč nedosáhl. Touto pěknou šancí skončil neuvěřitelně krásný první poločas plný šancí, skóre bylo přesto pouze 0:1.

Domácí se snažili dirigovat tempo i ve druhé půli, vidět byl opět hlavně Ever Banega. Jeho úvodní pokus ale bez problémů kryl Wiese. A přestože Španělé zatlačili svého soupeře téměř až ke svému pokutovému území, mohli to být opět oni, kteří se téměř radovali z druhé branky. Özil vrátil míč Pizzarovi, ten se napřáhl - a mohl pouze sledovat, jak se míč od brankáře otírá o tyč a mizí za brankou.

V 50. minutě ale pořádně zahrozila i Valencie. Mata hezky našel Pabla Hernandeze - ten udělal všechno dobře, až na poslední a nejdůležitější bod - zakončení. Míč skončil nad. A o pět minut později zmlkla Mestalla ještě víc. Marin si ocitl na zemi a Banega vidí červenou kartu - domácí budou dohrávat v deseti.

Přesto se CF dočkalo odměny za svou neutuchající snahu. V 57. minutě stál Mata na konci krásné akce - a konečně se mohl radovat z branky. Valencia vyrovnala na 1:1. O dvě minuty později se obranou hostů probil David Villa, Werder zachránil pouze jitý gólman Wiese. Nejaktivnějším mužem byl ale asi stále Mata - ten po hodině hry pořádně vyděsil netrpělivé fandy německého celku. Nakonec jeho rána skončila v ochozech...

Další vynikající možnost neproměnil Villa. Již poněkolikáté byl hráč Valencie sám před brankáře Wiesem, ten ale odolával. A odolal i proti střele tohoto kanonýra. A přestože domácí hráli pouze v deseti dokázali svého soupeře jasně přehrávat.

Nebezpečně pálil Özil. Jasným hrdinou hostů bude ale brankář Wiese. Ten si poradil s úžasným pokusem Navarra opravdu neuvěřitelným zákrokem - a držel tak naděje svého týmu. Sedm minut před koncem zápasu se připomněli také hráči z pole Werderu - Borowski svou dobrou šanci ale nevyužil.

Nebezpečně pak pálil Villa, poslední slovo měli ale Němci. Těm se konečně podařil protiútok, na jehož konci stál Pizzaro. Nicméně nabídnutou šancí pohrdl. Stejně jako následně Borowski, který zakončoval v efektní poloze. Nicméně nepříliš efektivní. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1 a o postup se bude ještě pořádně bojovat.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

výhra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele