osmifinále - odvety
18.03.2010 21:05 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:1, 1:1)

Reportáž

Wolfsburg v prodloužení udolal Kazaň

Kazaň stejně jako v domácím zápase i v odvetě nad Wolfsburgem vedla, Vlci ale opět dokázali vyrovnat a duel mezi německým a ruským mistrem tak muselo rozhodnout prodloužení. Těsně před jeho koncem se trefil Gentner, čímž zajistil Dolnosasům historický úspěch v podobě čtvrtfinále Evropské ligy.

Oba soupeři hráli zpočátku dosti obezřetně, po pár minutách si ale přes kraje hřiště vytvořil mírnou převahu domácí celek a po čtvrthodině mohl vést. Z levé strany našel Džeko v šestnáctce Dejagaha, ten ale zblízka ztroskotal na skvělém zákroku Ryžikova. V 21. minutě bylo poprvé rušno i na druhé straně hřiště, tentokrát se ale již vlnila síť. Bucharov prokázal přehled, když za vápnem posunul míč doleva nabíhajícímu Kasajevovi, který se přízemní střelou trefil k přední tyči.

Wolfsburg byl na několik minut vyveden z míry a hrát začal až ke konci poločasu, právě v té době ale mohl dostat druhou branku a prakticky o postup přijít. Takticky vyspělému týmu z Tatarstánu se povedl rychlý kontr, který ale Bucharov zakončil jen do bránícího Madlunga, jenž pak zneškodnil i dorážku Kabzeho.

Do druhé půle přišel oživit domácí hru Martins a kouči Köstnerovi se tento tah vyplatil zlatě. V 53. minutě ještě hlavou přestřelil Džeko, pět minut nato ale Misimovićovu standardku vrátil před bránu Šimůnek a Martins v krkolomné pozici dostal míč za čáru. Kazaňský brankář Ryžikov se sice snažil, seč mu síly stačily, míč ale celým objemem v brance skončil.

Hosté zareagovali zvýšenou aktivitou, Kabzemu, Gökdenizovi a ani Bucharovovi ale zakončení nevyšlo a podobně si vedli na druhé straně Džeko s Martinsem. V úplném závěru se už nikdo nikam netlačil, přesto v nastavení mohlo být hotovo. Dlouhý míč propadl k Misimovićovi a ten v obrovské šanci ztroskotal na Ryžikovovi. Balon do sítě vzápětí regulérním způsobem dostal dorážející Džeko, sudí ale hraniční situaci posoudili za ofsajdovou.

Šlo se tak do prodloužení, kde se dlouho neudálo nic. Za zmínku stojí až Schäferův volej ze 101. minuty, který zblokoval Sibaya, na druhé straně mohl vzápětí rozhodnout Navas, po rohovém kopu ale hlavičkoval těsně mimo. Španělský hráč pak musel jít ze hřiště, když viděl druhou žlutou za faul na Džeka, a v předposlední minutě Wolfsburg udeřil. Znovu u toho byl muž zápasu Martins, který přihrávkou podél pokutového území oslovil Gentnera, ten se z voleje trefil pěkně k pravé tyči a posunul tím svůj celek dále.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Honda

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele