osmifinále - odvety
18.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Standard Lutych si pohlídal náskok z prvního zápasu a postupuje

Standard Lutych si z Atén přivezl luxusní výhru 3:1 a dnes na Maurice Dufrasne Stadium svůj postup stvrdil výhrou další výhrou. Jediný gól utkání vstřelil Dieudonne Mbokani, v Belgii se tak mohou těšit na čtvrtfinále.

Před zápasem kouč Panathinaikosu Nioks Nioplias prohlásil, že v prvním zápas byl jeho tým lepší než soupeř, a proto prý nebude problém dvougólový deficit překonat. Jenže realita byla jiná, Řekové v první půli jen ojediněle ohrožovali soupeřovu branku a spíše se bránili. Brankář Tzorvas měl v úvodu co dělat. Po třech minutách likvidoval nebezpečnou střelu Mehdiho Garcela-Gonzaleze, poté se vytáhl proti hlavičce Mbokaniho.

První střela hostů přišla spolu s 12. minutou, Kostas Katsouranis ale hlavičkou gólmana Bolata překonat nemohl. Standard odpověděl sérií několika šancí. Pálil Mbokani, Tzorvas musel také likvidovat pokusy De Camarga a Dalmata. Přestože Lutych jasně vévodil zápasu, tři minuty před půlí málem inkasoval. Djibril Cisse vybojovat těsně před vápnem trestný kop, Karagounis poslal do vápna milimetrový pas a zakončující Salpingidis trefil hlavičkou tyč. Dorážejícího Karagounise skvěle vychytal Bolat. A Standard nakonec ještě dokázal odpovědět a gólem do šatny prakticky rozhodl o postupujícím. Mbokani využil dlouhého nákopu Bolata a také zaváhání obránců a přesně umístěnou střelou poslal Lutych do vedení.

Druhý poločas už nebyl zdaleka tak zajímavý, ani obraz hry se příliš nezměnil. Standard pohodlně bránil svůj náskok a Panathinaikos se nezmohl na větší odpor. Jediní, kdo Bolata ohrozili, byli Gilberto Silva a Leto, ale gólově parametry ani jeden pokus zdaleka neměl a jelikož nic jiného Panathinaikos nevymyslel, s Evropskou ligou se loučí. Naopak v Belgii vypukly bujaré oslavy.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele