osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 21:05 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Juventus smetl Fulham 3:1

Juventus nejspíš rozhodl o postupujícím předem. Na svém stadionu smetl odporující Fulham jasně 3:1, když se trefil Legrottaglie, Zebina a v nastavení první půle ještě Trezeguet. Za hosty se radoval pouze Etuhu, Angličané tak budou mít na vlastním stadionu ještě plné ruce a kopačky práce.

Ani jeden z týmů se v úvodních minutách do útoku příliš nehrnul. Po několika nepovedených pokusech přišlo první vážnější ohrožení branky v osmé minutě, kdy pálil David Trézéguet. Nicméně Mark Schwarzer byl připraven. První branka pak přišla velice záhy. V 8. minutě zahrával Diego rohový kop - nejvýše si naskočil Legrottaglie a zblízka překonal brankáře hostů hlavou - 1:0.

První střela Fulhamu, která by stála za zmínku, se časuje zhruba do 18. minuty. To se Antonio Candreva zpoza pokutového území napřáhl pořádně - moc platné mu to ale nebylo, míč skončil vedle branky. Z podobné pozice se pokoušel také domácí Trezeguet, ale opět se mezi tři tyče netrefil. Nemusel se ale chytat za hlavu, již o minutu později, ve 25. minutě, totiž jeho Juventus navýšil vedení již na 2:0. Krásnou brankou se prezentoval Jonathan Zebina, který z dobrých třiceti metrů našel přesně levý horní růžek Schwarzovy branky - 2:0.

Následovaly dvě nepřesné rány. Autorem první byl Marchisio, té druhé hostující Davies. Angličanům se ale nakonec podařilo z ojedinělé šance skórovat. Šťastným střelcem se stal Dickson Etuhu, který zpoza pokutového území napálil míč - a ten zapadl přesně k pravé tyčce - 2:1.

A Manniger měl práci i nadále. Brede Hangeland nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu. O pár minut později se zase snažil Zamora, Fulham se snažil o vyrovnání s daleko lepším herním projevem. Po Gerově pokusu se ale připomněli i domácí. Z osmnácti metrů napřáhl Fabio Grosso - a Mark Schwarzer vytáhl brilantní zákrok. O pár minut později byl ale již bezmocný. Diegův centr od rohového praporku se stočil až k Trezeguetovi - ten nejprve napálil pouze tyč, nicméně z dorážky se již nemýlil. V nastaveném čase první půle tak přidal třetí branku Staré dámy - 3:1.

Trvalo to pár sekund, než hosté poprvé vystřelili v druhé půli. Antonio Candreva ale ani tentokrát přesně nemířil. Až v 55. minutě přišlo jakés takés další vzrušení v ochozech italského stadionu. Po rohovém kopu Legrottaglie hlavičkoval nad. O dvě minuty později doplatil hostující Aaron Hughes na připravenost brankáře Mannigera. Daleko lépe si z pohledu Angličanů vedl Zoltán Gera. Ten si skvěle naskočil na přesný centr Zamory, jeho hlavička ale o pár desítek centimetrů minula branku. Z podobné pozice minul stejný hráč i o pár minut později.

Další šance přišla až v 73. minutě. Iaquinta se odhodlal ke střele - raději měl ale zvolit jiné řešení, míč by se nevešel do brány ani kdyby byla dvakrát tak veliká. Na další šanci jsme si museli počkat až do 89. minuty. Diego svou střelou ale snad pouze pošimral rukavice Schwarzera. Ke konci zápasu se ještě pokoušel navýšit vedení Iaquinta, za Fulham pálil Dempsey. Nicméně ani jeden se již neprosadil, Juventus tak bude do Anglie putovat se solidním náskokem.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
M11

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
JuveIt

Hlavně nehrát v rozestavení 4-3-1-2. Už bych zkusil do základu Iaquintu. Očekávám, že vhrajem 1:0. FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč dali tak vysokej kurz na fulham, stará dáma to bude mít hodně těžké doufám že bíločerní vyhrajou ale taky se může stát že fulham vyhraje 3:0 a myslím že by mi to ani nepřišlo divné. kurz 6 na fulham je uplně nádherný tak ho zkusím dám ještě z handicapem -1

Reagovat
JuveIt

To je paráda!!! Hráli jsme dobře. Teď si jen musíme udržet výkonnost. FORZA JUVE!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele