Bundesliga - souhrn 33. kola

28.04.2012, 17:24, aktualizováno 28.04.2012, 17:24
Komentáře a souhrny
Předposlední kolo přineslo rozuzlení v boji o třetí místo - přímo do Ligy mistrů jde Schalke, předkolo čeká na Gladbach. Záchranu slaví Augsburg, o druhém sestupujícím se pak definitivně rozhodne až v posledním kole, výhodu bodového náskoku bude mít 1. FC Köln...

1. FC Kaiserslautern - Borussia Dortmund 2:5

28.04.2012 15:30

Góly: 16. Felipe Santana (vl.), 49. Pierre De Wit - 18. Lucas Barrios, 26. Lucas Barrios, 33. Mario Götze, 55. Lucas Barrios, 76. Ivan Perišić

Dortmund i s řádně obměněnou základní sestavou dokázal překonat rozložený Lautern a má tak před posledním zápasem proti Freiburgu magickou osmdesátibodovou hranici stále před sebou. Výsledek podpořil hattrickem zapomenutý kanonýr Lucas Barrios!

Hostující kormidelník Jürgen Klopp udělal oproti poslednímu utkání s Gladbachem, ve kterém si BVB už definitivně zajistilo obhajobu mistrovského titulu rovnou šest změn v základní sestavě. Některé si vyžádaly zdravotní důvody (Kuba) a další opory dostaly před blížícím se finále DFB-Pokalu zasloužené volno (Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Schmelzer a Kagawa). Poprvé od prosince loňského roku se pak v základní sestavě představil Mario Götze!

Mnoho změn, jakoby se v úvodních minutách na hře dortmundského mužstva podepsalo: Borussia si tradičně držela balón, její snaha ovšem povětšinou končila ještě před pokutovým územím FCK, jehož zaměření bylo od počátku jednoznačně defenzivní s indikací k rychlým protiútokům. Jeden takový se svěřencům Krassimira Balakova málem podařil dotáhnout v jedenácté minutě, Wooten však zakončil jenom do připraveného Langeraka. O pět minut později už ale z podobné akce udeřilo: Fortounis měl v hledáčku některého z nabíhajících spoluhráčů, jeho přihrávku si ovšem nešťastně srazil do brány na zadní tyči Santana - 1:0.

Radost ale Rudým ďáblům vydržela pouhopouhé dvě minuty. Owomoyela zavzpomínal na staré časy, poslal do vápna nadýchaný centr, Barrios ve vzdušném souboji předčil Rodneie a rázem se hrálo zase od nuly - 1:1. Kaiserslautern začal vyrábět ve středu pole až příliš jednoduchých ztrát, což se mu pak ve 26. minutě stalo osudným. Lewandowski otevřel prostor Perišičovi, ten oslovil Barriose, jenž poté z bezprostřední blízkosti zavěsil - 1:2.

Žlutočerný stroj se postupem času dostával čím dál víc do tempa, po třiceti minutách už se utkání, dá se říct, proměnilo v exhibici. To bylo vidět i na další akci BVB, na konci níž stál chytrý Lewandowskiho pas na Götzeho - mladý středopolař si poté křižnou střelou počínal bezchybně - 1:3. Hned nato mohl přidat další hřebíček do falcké rakve Gündogan, jeho oblouček se však mezi tři tyče nevešel. Ještě než se odcházelo na přestávku, tak měl Lewandowski před sebou téměř totožnou pozici jako Götze, jinak ale jeho zakončení úspěchem neskončilo, mířil pouze do tyče domácí svatyně! Přítomnost soupeře se ukázala při ráně Tifferta...

Pár minut po obrátce ještě svitla domácímu táboru naděje na zvrat v ději: Langerak špatně odhadnul Fortounisův centr a De Wit tak mohl hlavou snadno uklidit mičudu do opuštěné branky - 2:3. Ale tak jako při první brance, ani tady neměli fanoušci Lauternu nouzi o kardiacké potíže. Sippel předvedl už tradiční zkrat, čehož využil Perišić, který ještě přiťukl balón do strany Barriosovi a paraguayský střelec měl k hattricku snadný úkol - 2:4.

Obléhání svatyně die Roten Teufel však nebralo konce. Své, si chtěl říci také Löwe a skvělý Perišić, ani jeden z nich však svým dalekonosným pokusem nebyl úspěšný - prvně jmenovaný branku nenašel, a druhému se do cesty postavila branková konstrukce! Chorvatský šikula se ovšem nakonec zasloužené odměny dočkal v 78. minutě: Kagawa se ihned po svém nástupu na trávník zapojil do akce, výsledkem poté byl nechytatelný podpis Perišiče - 2:5. Posledních deset minut už se utkání dohrávalo víceméně jenom z povinnosti.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 3:1

28.04.2012 15:30

Góly: 40. Hasan Salihamidžić, 66. Patrick Helmes, 89. Patrick Helmes - 45. Markus Rosenberg

Čekání Brém na ligové vítězství se po dnešku prodloužilo už na osm zápasu. Svěřenci kouče Schaafa totiž duel na půdě Wolfsburgu nezvládli a na své konto si připsali další porážku, tentokrát v poměru 1:3.

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu hodně zostra a už po pár sekundách mohli jít do vedení. Mandžukić výborně zachytil nepřesnou přihrávku Schmitze, potáhl si míč a vystřelil; gól ovšem nedal, jelikož výbornou práci odvedl Tim Wiese. Zanedlouho se musel činit také Diego Benaglio, který zlikvidoval nejprve Pizarrovu střelu z úhlu, hned vzápětí se zaskvěl při stoprocentní tutovce Rosenberga.

Werder i nadále hýřil aktivitou a snažil se hrozit ze všech možných pozic, jeho střelecké pokusy ale většinou postrádaly přesnost. Své by o tom mohl vyprávět například Markus Rosenberg, který se v 33. minutě ocitl ve velké šanci, jenže svou střelu poslal zhruba půl metru vedle vzdálenější tyčky.

Wolfsburg byl v prvním poločase směrem dopředu hodně nevýrazný, přesto se nakonec ujal vedení jako první. Po přihrávce Helmese se zpoza vápna opřel do míče Hasan Salihamdžić a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté se ale nevzdali a ještě před přestávkou vyrovnali. Po centru z přímého kopu našel Trybull hlavou úplně volného Rosenberga, který bez problémů usměrnil míč do sítě.

Brzy po změně mohl jít Wolfsburg znovu do vedení, jenže Salihamidžićovu přihrávku na Helmese, který by zakončoval do zcela odkryté brány, na poslední chvíli odkopl do bezpečí stoper Naldo. Během šedesáté minuty se pak o vstřelení branky ucházel Mario Mandžukić, ale jeho hlavička skončila vedle tyčky.

Za svou aktivitu byli nakonec Vlci odměněni až v 67. minutě, kdy Patrick Helmes dostal vynikající přihrávku ze středu hřiště a přesně umístěnou střelou překonal Wieseho. Brémy mohly opět okamžitě vyrovnat, jenže Rosenberga výborně vychytal Benaglio. Wolfsburg se ve zbytku utkání snažil své vedení navýšit, nakonec se mu to ale povedlo až dvě minuty před koncem: z hranice šestnáctky se prosadil Helmes a stanovil tak konečné skóre na 3:1.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 1:0

28.04.2012 15:30

Góly: 75. Stefan Kießling

Po posledním domácím utkání se vyhoupl Bayer Leverkusen na pátou příčku ligové tabulky, čímž jeho hráči osladili Michaelu Ballackovi jeho rozlučku s německou fotbalovou scénou. Hosté však zanechali velmi dobrý dojem, v zápase jim ze všeho nejvíc chybělo štěstí. Hannover tak zůstává po své šesté prohře na cizím stadionu v řadě na sedmé pozici, kterou bude muset bránit do posledního kola.

Domácí se dostali do první vážnější šance již v sedmé minutě, kdy na pravé straně uprchl Barnetta, jenž následně svým pasem našel Schürrleho. Německý reprezentant střílel nebezpečně ze vzdálenosti čtrnácti metrů, leč ke zklamání ochozů BayArény těsně vedle levé tyče. Úvod utkání nezastihl hosty v dobrém rozpoložení, což dokumentovala chyba Pogatetze, na níž rychleji než obrana Šestadevadesátek zareagoval Kießling. Jelikož však domácí hrdina nedokázal míč správně trefit, zůstala takto vzniklá šance nevyužita.

V následujících minutách se Hannover dokázal zkonsolidovat v defenzívě, což odsoudilo snahy domácího celku ke střeleckým pokusům z větší vzdálenosti. Sami byli Dolnosasové v útoku spíše bezzubí, nicméně míč za brankovou čáru dokázali propasírovat. Stalo se tak v pětatřicáté minutě, když po Pintově přihrávce skóroval Ya Konan, sudí však branku neuznali pro údajný ofsajd. Hosté se logicky cítili ošizení, nicméně na tuto situaci odpověděli vystupňovaným tempem a minimálně srovnali s Werkself krok. Po vypršení času, vyměřeného pro první půli, odcházely oba celky do kabin za bezbrankového skóre.

Úvod druhého dějství patřil Hannoveru, jenž dostal domácí hráče pod tlak. Bayer 04 při plnění defenzivních povinností působil jistě a v sedmapadesáté minutě volali jeho hráči po pokutovém kopu, když si Eggimann pomohl při bránění Kießlinga rukama. To však hlavního sudího nepřimělo k odpískání penalty. O chvíli později vstoupil na hřiště německý ex-reprezentant a idol Michael Ballack, jenž si tak mohl užít svých posledních 30 minut před vyprodanou BayArénou.

Ballack & spol. se museli nadále činit, Hannover potřeboval vítězství více nežli domácí klub a to bylo na hřišti patrné. Sobiech se prosadil v hlavičkovém souboji proti Friederichovi a předložil zajímavý balon Schlaudraffovi, jehož následný pokus ze 16 metrů minul pravou tyč. O chvíli později byl Polák opět v centru dění, když převzal balon od Ya Konana, avšak Čorluka přistoupil včas. Tou dobou to pro hosty nevypadalo ohledně šancí na vítězství zle, vše se ale zlomilo v pětasedmdesáté minutě.

Nešťastným hrdinou utkání se stal rakouský stoper Pogatetz, jenž při záchranném odkopu napálil ze dvou metrů přímo před ním stojícího Keißlinga, jenž si tak šťastně připsal na své konto gól. Navzdory této smolné souhře okolností se hosté nevzdali. Pět minut před koncem řádné hrací doby zahrál Toprak v pádu rukou, avšak píšťalka hlavního sudího opět k nevoli Slomkovy družiny nezazněla. A tak museli hosté spolknout velmi hořkou pilulku v podobě ne zrovna zasloužené prohry. Tím pádem se budou Dolnosasové strachovat o svůj postup do Evropské ligy až do posledního kola.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:0

28.04.2012 15:30

Góly: -

Sobotní bundesligový program nabídnul hned dva bezbrankové výsledky - jeden z nich se odehrál v Imtech Areně, kde domácí Hamburk nedokázal překonat houževnatě bránící Mainz. Nicméně při ohledu na ostatní výsledky mají Rothosen zajištěnou záchranu!

Úvodních patnáct minut nenabídlo příliš pohledný fotbal, hrálo se zejména ve středu pole od vápna k vápnu, bez nějakých výraznějších možností na obou stranách. Hned poté však mohl po ose Wetklo - Zidan - Choupo-Moting posledně jmenovaný z ničeho nic udeřit, proti byl ale skvělý reflex skvělého Neuhause! Hráči přístavního mužstva měli více ze hry, jejich ofenzivní výpady ovšem narážely jenom na zformovaný blok FSV.

Do konce první půle si však domácí vypracovali ještě tři velké příležitosti: krátce po půl hodině hry to byl Jansen, kdo pálil z úhlu, jeho křižný pokus ale postrádal to hlavní - přesnost. Následně pak Aogo dvakrát vybídl k zakončení hlavou hladového Guerrera, ten však nejprve ztroskotal na Wetklovi, aby následně branku vůbec netrefil.

Přestávka neměla na děj pražádný vliv. HSV pokračovalo v držení míče, naproti tomu Mainz přece jen spoléhal hlavně na defenzivu. A to se mu dlouho dařilo plnit, jenže po hodině hry posílal před branku ostrý míč Jansen, ani jeden z dvojice Guerrero - Petrić však na něj v rozhodujícím okamžiku nedosáhl. Chorvatský šutér (loučící se s domácím publikem) měl i další možnost, ale na strážce hostující svatyně si nepřišel. Na druhé straně pak neuspěl Soto. Posledních dvacet minut už, vyjma emotivních rozluček dlouholetých opor Petriče s Jarolímem nic nepřineslo.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk 2:3

28.04.2012 15:30

Góly: 22. Andreas Beck, 88. Edson Braafheid - 9. Tomáš Pekhart, 45. Daniel Didavi, 71. Tomáš Pekhart

Po třech porážkách a dvou remízách z dosavadních pěti bundesligových vzájemných duelů se nyní Norimberku poštěstila první výhra nad Hoffenheimem. Vedle vydařené taktiky založené na rychlých kontrech a spolehlivého Schäfera má největší zásluhu na třech bodech Tomáš Pekhart, autor dvou branek.

Lépe ale vstoupili do zápasu domácí, byli mnohem aktivnější, nicméně hostující obrana byla naprosto pozorná. To už se nedá říci na druhé straně o hoffenheimském brankáři Starkem, který v deváté minutě naprosto neškodnou ránu Didaviho vyrazil jen před Pekharta, který s povděkem suše zakončil - 0:1. Málem ale bylo rychle vyrovnáno, tři minuty nato obehrál Babel Feulnera a oslovil ve vápně Musonu, který ale z ideální pozice minul.

Ve dvaadvacáté minutě ale již byli Babbelovi svěřenci za snahu odměněni. Musona centroval z brankové čáry do ohně, Schäfer míč dokázal jen tečovat, z čehož mohl střelou do prázdné branky těžit Beck - 1:1. Otočit skóre poté mohl znovu aktivní Musona nebo Vukčević, ke kterým se pak v předposlední minutě první půle přidal Schipplock, jehož ránu z první skvěle zneškodnil bravurní Schäfer.

Hoffenheim, jako častokrát v této sezóně, na neproměňování šancí doplatil. Ještě před odchodem do šaten totiž inkasoval z kopačky Didaviho, jenž brejk vedený Feulnerem zužitkoval nechytatelnou ranou z kratší vzdálenosti - 1:2. Krátce po změně stran málem překvapil Starkeho Bunjaku, který zkoušel domácího brankáře přehodit, švýcarský útočník pak neuspěl ještě jednou. Šance ovšem byly i na druhé straně a jak proti Salihovićovi, tak Vukčevićovi se opět vytáhl Schäfer.

V jednasedmdesáté minutě pak bylo takřka hotovo, Pinola z levé strany vypálil, Starke opět jen vyrazil k Pekhartovi, který prvním pokusem sice trefil břevno, tím druhým ale uklidil míč bezpečně na místo určení - 1:3. Deset minut nato český reprezentant nabil Bunjakovi a ten trefil tyč, takže se Frankové museli o výsledek ještě strachovat. V osmaosmdesáté minutě totiž Mlapa předložil míč Braafheidovi, který se trefil přesně k pravé tyči - 2:3.

Na honbu za vyrovnáním ale již bylo pro Hoffenheim pozdě, naopak Bunjaku mohl ještě navýšit. Norimberk nicméně odváží tři body, dnešního soupeře v tabulce přeskočil a při ohromné souhře okolností by senzačně ještě mohl postoupit do Evropské ligy. Domácí naopak jsou již bez šance na poháry a v posledním kole na Olympiastadionu jim, vyjma možné Babbelovy osobní odplaty, už o nic nepůjde.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:0

28.04.2012 15:30

Góly: 32. Mario Gómez, 90+1. Thomas Müller

I se sedmi změnami v sestavě, včetně loučícího se brankáře Hanse-Jörga Butta, dokázal FC Bayern v posledním domácím zápase před očekávaným finále LM zdolat rivala ze Stuttgartu. Hosté po brankách Gómeze a Müllera odjíždějí s prázdnou, postup do evropských pohárů jim ale už nikdo nevezme.

V třicetistupňových vedrech začala obě mužstva v poměrně ofenzivní náladě, a zatímco na straně domácí pálil kanonýr Gómez těsně nad branku, na opačném konci hřiště hlavičkoval zcela volný Niedermeier do břevna. VfB mělo v úvodu mírně navrch, což dokumentovala například i Hajnalova rána, s níž si poradil Butt, nicméně po hluché fázi zápasu přišlo vedení domácích. Ve dvaatřicáté minutě předvedl kapitální hrubku Maza, čehož využil Müller ke kličce Niedermeierovi a přihrávce na Gómeze, na nějž již zívala prázdná branka - 1:0.

Švábové se ovšem nedali a brzy jejich fanoušci měli hned třikrát kýžené slovo "Tor" na rtech. Po hlavičce Okazakiho zachránilo Butta podruhé břevno, dorážející Gentner poté místo do prázdné branky mířil taktéž hlavou mimo. Jak se proměňují šance, chtěl svým spoluhráčům předvést zanedlouho Ibišević, který již mířil mezi tři tyče, jenže našel svého mistra v Buttovi. A hosté málem litovali, do šaten jim mohl dát druhou branku Olić, zcela osamocen ale proti pozornému Ulreichovi neuspěl.

Po obrátce se o slovo hned hlásili hosté, kteří měli možnost využít několika mezer v soupeřově obraně. Ani Bayern, který v těchto minutách utkání hrál takřka výhradně na rychlé protiútoky, ovšem také nebyl ve finální fázi dostatečně důsledný a zvednout pomalu upadající úroveň utkání se nepodařilo ani střídajícím hvězdám Schweinsteigerovi a Robbenovi. Hosté se po vynikající první hodině hry se absolutně vytratili.

Otázkou do závěru utkání tak už byla pouze výše skóre. V poslední minutě základní hrací doby oslovil Müller na penaltě Robbena, proti jehož zakončení se ale fantasticky vytáhl Ulreich a dorážku Müllera z brankové čáry odklidil Sakai. Odchovanec Bayernu se ale přeci jen dočkal, ve druhé nastavené minutě se k němu dostal míč po ose Badstuber, Robben, Olić a v klidu zakončující Müller zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Köln 4:1

28.04.2012 15:30

Góly: 36. Mensur Mujdža, 54. Karim Guédé, 84. Daniel Caligiuri, 90. Sebastien Freis - 47. Lukas Podolski

Köln opět nedokázal dotáhnout do konce nadějně vyhlížející zápas, Freiburg utkání i přes počáteční branku snadno otočil a jen tak potvrdil momentální rozpoložení obou celků. Porýnský celek zůstává před posledním kolem na barážové pozici.

Ve sluncem rozpáleném Freiburgu (teploměr ukazoval neuvěřitelných 34 stupňů) potřebovaly obě strany přece jen nějaký čas na aklimatizaci a nalezení správného tempa. To jako první nalezl Köln a měl také v sedmnácté minutě první velkou šanci: po rohovém kopu se protlačil k hlavičce Lanig, do branky se mu však jeho zakončení nasměrovat nepodařilo. Zatímco snaha bádenského mužstva se vyznačovala výhradně dalekonosnými pokusy, Rosenthal, Guédé, ani Schmid však na Rensinga také správný recept nenašli.

Strážce svatyně Kozlů nakonec kapituloval snad z nejméně vážné situace ve 36. minutě, kdy mu pod tělem podklouzla rána Mujdži - 1:0. Porýňané se nicméně nevzdávali a vyvinuli na svého protivníka v závěru prvního poločasu drtivý tlak - výsledkem toho potom byla šance Podolskiho, jehož centr se spojil s hlavou Brečka, ten však jenom dokázal, že mu tato úloha není příliš vlastní.

Frank Schaefer zareagoval na nepříznivý stav střídáním zraněného Laniga, na jeho místě se následně ukázal Novaković. Nebyl to ale slovinský kanonýr, nýbrž jeho útočný kolega Podolski, kdo za chvíli po přestávce umístěnou přízemní střelou zpoza vápna srovnal krok - 1:1. Hra rázem začínala gradovat... Otočit skóre mohl opět Podolski, jeho dělovka se však tentokráte do prostoru branky nevešla. Druhá strana odpověděla stejnou mincí v podání Rosenthala, tomu ale překazila radost pro změnu výborně postavená branková konstrukce! V 54. minutě se však mohl SCF po Caligiuriho pase a střele Guédého z bezprostřední blízkosti radovat - 2:1.

Po střetu Makiadiho s McKennou v pokutovém území zůstala k udivení freiburských hráčů píšťalka na hrudi sudího Starka překvapivě němá. Naproti tomu na druhé straně selhal v jasné šanci Novaković a míč tak stále ležel na straně Kozlů. To však nebyla poslední možnost pro hosty, chvíli nato zakončoval znovu neúnavný Podolski, ale branku netrefil. Poté už se pokračovalo výhradně podle not z Breisgau: Jendrišek měl krátce po svém nástupu příležitost, střelou z úhlu ovšem nemířil přesně. Trápení Kölnu pak ukončil šest minut před koncem přesnou ranou Caligiuri a v nastaveném čase upravil na konečné skóre 4:1 Freis.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 0:0

28.04.2012 15:30

Góly: -

Nevýrazné výkony z posledních týdnů nejsou v podání Mönchengladbachu ničím výjimečným, což se znovu potvrdilo i proti Augsburgu, jenž si z Borussia-Parku odváží cenný bod za bezbrankovou dělbu bodů.

Hříbata začala aktivně. Hned po čtyřech minutách zkontroloval Jentzschovu pozornost po Hankeho pobídce Reus, zkušený strážce hostující svatyně si však poradil. Krátce nato zahrozilo také na druhé straně, srážka ter Stegena s Bellinghausenem ale žádné nebezpečí pro Gladbach nepřinesla. Jinak si ovšem domácí začínali vytvářet čím dál tím větší tlak, jejich snaha ovšem vycházela takřka neustále vniveč. Po půlhodině hry mohl otevřít skóre Hanke, ale neuspěl. Na opačné straně měl potom šanci Koo, jeho ráně však byla na brankové čáře vystavena přítrž! Z dálky neuspěli ještě Verhaegh a Reus.

Ani po změně stran se ze zajetých kolejí výrazným způsobem neuhýbalo, spíše naopak. Páky změnit patovou situaci měl opět po Arangově pasu Hanke, ani napodruhé ale nebyl úspěšný. Gladbach měl po celé druhé dějství platonickou převahu, tu ovšem nedokázal přenést přes dobře fungující obranu FCA. Světlým zjevením byla v posledních minutách opakovaná šance Reuse, Jentzsch byl ale jako při střele Neutädtera na místě.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 4:0

28.04.2012 15:30

Góly: 32. Klaas-Jan Huntelaar, 73. Lewis Holtby, 84. Raúl, 88. Klaas-Jan Huntelaar

Díky suverénnímu výkonu proti berlínské Hertě se dočkali borci S04 přímého postupu do Ligy mistrů. Po půlhodině hry vzali osud utkání pevně do svých rukou a do závěrečného hvizdu stihli uštědřit nebohým hostům čtyřbrankový debakl. Hertha tak bude muset v posledním kole bezpodmínečně zvítězit, chce-li si zasloužit účast v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži.

Prvních dvacet minut se hosté zakopali na své polovině, půlicí čára tak pro ně představovala jakousi demarkační linii. Po uplynutí této dvacetiminutovky se však Rehhagelova ekipa čím dál častěji dostávala na dohled domácí svatyně, byť byly ojedinělé průniky Berlíňanů snadno zpacifikovány. Nakonec to ale přece jen byli Königsblauen, kdo se postaral o většinu toho podstatného v prvním poločase. V 31. minutě se o slovo přihlásil střelec Huntelaar - konkrétně jej oslovil svým vzdušným pasem Japonec Uchida a nizozemský zabiják se blýskl skvělým hlavičkovým pokusem. Stejně skvělý jako Huntelaar však byl i gólman Kraft, jenž přesně umístěný balon dokázal mrštným zákrokem zastavit.

Jakoby to bylo pro Modrobílé varování, protože hned minutu nato se berlínská síť rozvlnila. Gólu předcházel tristní přístup obrany Herthy k bránění pronikajícího Matipa, jenž poté, co prošel houští berlínských hráčů jako nůž máslem, vybídl znovu dobře postaveného Huntelaara. A "Hunter" se již svého gólu (tolik nutného pro získání titulu nejlepšího střelce soutěže) dočkal, když podstřelil pohotově vyběhnuvšího Krafta - 1:0.

Po inkasované brance padla na hosty deka, a tak se opět zatáhli, čímž umožnili hráčům Schalke znovu naplno realizovat útočný zámek na své útočné polovině. Hostům dělal problémy nejen přihrávkami zásobovaný Huntelaar, ale i Joel Matip, strůjce prvního gólu, jehož průniky dělali hráčům z hlavního města nemalé problémy. Nicméně do kabin se odcházelo za hubeného vedení domácího celku, což hostům stále dávalo jisté šance do druhého dějství.

V 61. minutě zahrával Farfán přímý kop, kterým našel Huntelaara, jenž prodloužil na Raúla. Španěl, jenž v tomto utkání nastoupil ve Veltins Aréně naposledy, hlavičkoval jen těsně nad břevno. Další povedenou akci mohli diváci sledovat o jedenáct minut později, když se věčně zlobivý Jones prezentoval v lepším světle. Američan krásným lobem vyslal do šance Raúla, ten ale nemohl z krátké vzdálenosti přehodit Krafta, jenž byl opět rychle na místě. Ale stejně jako v případě první branky šlo i v tuto chvíli o předzvěst gólové situace. Po dalekonosném výkopu jinak nezaměstnaného Unnerstalla se dostal míč až k Holtbymu, jenž střelou uvnitř vápna poslal domácí tým do dvoubrankového vedení.

Svého gólu se následně dočkal i loučící se Raúl, když se dokázal po zahrání rohového kopu prosadit proti bránícímu Ebertovi na vzdálenější tyči a ze dvou metrů bez problémů zavěsil. Za tři minuty si mohl připsat Huntelaar na svůj střelecký účet další zásah. Na začátku čtvrté branky utkání stál Farfánův přímý kop, jenž byl prodloužen všudybylem Raúlem na Nizozemce, jenž artisticky poslal balon mezi tyče. Raúl, stejně jako vystřídavší brankář Schober, se mohl rozloučit s vestfálskými fans vítězně. Naopak Herthu může těšit jen ta skutečnost, že stejně nemohoucí je i úhlavní soupeř v boji o baráž 1. FC Köln, jenž podobně nechal všechny body ve Freiburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund33246376:2578
2.Bayern Mnichov33224773:2170
3.Schalke 04331941071:4261
4.Borussia Mönchengladbach33169846:2457
5.Bayer Leverkusen331491048:4351
6.VfB Stuttgart331481160:4450
7.Hannover 963311121039:4445
8.VfL Wolfsburg331351545:5744
9.Werder Brémy331191347:5542
10.1. FC Norimberk331261537:4542
11.TSG Hoffenheim3310111240:4441
12.SC Freiburg3310101345:5740
13.1. FSV Mainz 05339121247:4839
14.Hamburger SV338121335:5636
15.FC Augsburg337141235:4935
16.1. FC Köln33861938:7130
17.Hertha BSC336101735:6328
18.1. FC Kaiserslautern334111823:5223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že dal Huntelaar druhýho..

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je škoda

Reagovat
penepi

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar, Gomey, Pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbyva nez doufat, ze Bayern uz se na to totalne vykasle a blahosklonne si rekne, ze to teda tem Kozlum trochu usnadni

Reagovat
Arne

Takhle jsem si ten závěr nepředstavoval, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě budou hrát Toni a Franck. Budete se muset hodně snažit.

Reagovat
JozkokozleJ

Bayern postavi to najsilnejsie co bude mat k dispozicii. Nechcem sa ruhat, ale az sa mi chce napisat, ze v rukach to ma Hertha.

Reagovat
jv

Resp. Hoffe.

Reagovat
JozkokozleJ

To je mozno este vystiznejsie, pretoze, nez spoliehat sa na to, ze Hertha bude mat dobry den, to radsej sa spoliehat na to, ze Hoffe bude mat den hrozny.

Reagovat
Kenneth

Barriose je velká škoda. Je lepší než Lewandowski.

Reagovat
smazaný uživatel

on teda ide do tej Ciny?

Reagovat
smazaný uživatel

ani omylem

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Guede

Reagovat
penepi

Ou, pekne, pekne.

Reagovat
JozkokozleJ

Sympatak.

Reagovat
smazaný uživatel

jak pro koho

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Posílám díky Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

no.. nevím, jestli Vám to pomůže... prostě poslední zápas musíte vyhrát! a doufat v neúspěch Kolína ( což by proti Bayernu přijít asi mělo)... každopádně naději ještě máš

Reagovat
Arne

Máme šanci... O nic jim nešlo a kdyby prohráli, byli bychom ve 2. lize.... Takže pomohlo nám to.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

nevie niekdo preco bol Mak striedany v 25. minite ?

Reagovat
penepi

Tiež som sa chcel spýtať.

Reagovat
herbage

Celkem nudný finiš sezóny, když už je prakticky o všem rozhodnuto

Reagovat
JozkokozleJ

Este snad nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha se zachrání. Sestoupí Kolín protože hraje s Bayernem

Reagovat
smazaný uživatel

herta hraje so silným tímom ktorý trénuje tréner ktorý sa rozišiel s hertou zle a bayern čakajú ešte 2 dôležité zápasy takže sa snažiť asi nebude takže to nie je vôbec iste ale dúfam, že vypadnú obaja a postúpi Düsseldorf

Reagovat
smazaný uživatel

jenže bayern hraje to poslední kolo 5. 5. !!

finále pokálu hraje až 12. 5. !!!

a finale LM hraje až 17. 5. !!! takže je nesmysl šetřit hráče týden před finale

Reagovat
Marv

Norimberk Příští rok bych se rád podíval na zápas s Furtem

Reagovat
smazaný uživatel

Jefferson Farfán bude i nadále působit v Schalke, peruánský křídelník se s Königsblauen dohodl na smlouvě do léta 2016.

Nečekal sem, to mu přitlačili ty peníze co chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko, zjistil že by mu nikdo takové prachy nedal a šel dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, zas sem jim uvolnili peníze z Raúla

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to je? V Bundeslize zatím nikdo nepřesáhl hranici 80 bodů?

Reagovat
jv

Nn, zatím ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Götze zdráv, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hra o poslední místo EL je jěště zajímavá Ale Hannover to nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

I mezi Herthou a Kolínem to bude zajímavý....snad to Hertha dá

Reagovat
smazaný uživatel

snad se Gladbach do te LM dostane - mí tam 4 německé zástupce by bylo parádní

Reagovat
smazaný uživatel

to předkolo je hrozně ošidný.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ze 6, místa se jde rovnou do skupiny EL?

Reagovat
rufus

Raúl.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazzo

Reagovat
smazaný uživatel

Odejde Barrios do tý Číny, nebo ne??

Reagovat
jv

Snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnešek nabídl zajímavý boj o udržení v druhé Bundeslize

Union - Hansa 5:4

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem konečně viděl sestřih zápasu se Stuttgartem - góly zajímavý

ale ty dresy jsou na hřišti ještě horší než jsem čekal

Reagovat
JozkokozleJ

Ohladom dresov uplny suhlas. Hroza. Predovstekym to oraznove cislo, ktore ani nie je rozpoznatelne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 bundesliga

co myslite kto bude hrať baraž? ja by som to prial dusseldorfu

Reagovat
smazaný uživatel

taky to přeju Fortuně a vzhledem k tomu, že St. Pauli s Paderbornem budou bojovat proti sobě o baráž, tak bych řekl, že Fortuna má výhodu, protože hraje proti soupeři, kterýmu o nic nejde

Reagovat
Arne

Taky bych tam chtěl Fortunu a myslím, že to zvládnou... Doma Duisburg porazí a kdyby ne, stačí de facto i remíza. Paderborn na Millerntoru těžko vyhraje a skóre s oběma konkurenty hraje pro Düsseldorf.

Reagovat
jv

Snad Fortuna.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok by mohli postoupit TSV.......a třeba Dynamo, ikdyž asi u TSV je to reálnější....

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct jejich nejlepší střelec jde do Hoffenheimu (Kevin Volland - teď tam byl na hostovačce) a jeden z dalších střelců (stefan Aigner) jde do Frankfurtu

těmto hráčům končí smlouva: Rukavina, Collin Benjamin, Maximilian Nicu a možná i dalším

o postup se určitě bude zase prát St. Pauli a hned zpátky bude chtít i Hertha s Kölnem (případně se o postup bude znovu pokoušet Fortuna) u TSV se bojím, že se zas zařadí do středu tabulky

Reagovat
jv

Oni s nimi ani prodloužit nechtějí. Každopádně kostra je tam zkušená, pod smlouvami a na 2. Bundesligu kvalitní (Király, Vallori, Schindler, Feick, Bülow, Bierofka, Halfar a Lauth), ty pak ještě vzadu doplní Wojtkowiak z Poznaně.

K vám do rezervy odchází Buck.

Ale stejně budou potřebovat daleko víc posil, pokud chtějí vyhlásit jako cíl postup, to bez debat. Navíc, když zase nepostoupí, tak jim odejdou další nadějní mladíci (Schindler), potom jsou v začarovaném kruhu... Jinak bych určitě nezapomínal na Lautern (budou chtít hned zpátky) a pak taky někdo vyletí (Bochum, MSV, Energie).

Reagovat
smazaný uživatel

Noo bude to zajímavý v každé soutěži :) nejvíc budu přát Gladbachu v LM, mít tam 4 týmy by byla parááda....snad přijdou nějaké kvalitní náhrady a i posily...a to štěstíčko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele