33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

HSV se rozešlo s Mainzem smírně a zajištuje si tak záchranu

Sobotní bundesligový program nabídnul hned dva bezbrankové výsledky - jeden z nich se odehrál v Imtech Areně, kde domácí Hamburk nedokázal překonat houževnatě bránící Mainz. Nicméně při ohledu na ostatní výsledky mají Rothosen zajištěnou záchranu!

Úvodních patnáct minut nenabídlo příliš pohledný fotbal, hrálo se zejména ve středu pole od vápna k vápnu, bez nějakých výraznějších možností na obou stranách. Hned poté však mohl po ose Wetklo - Zidan - Choupo-Moting posledně jmenovaný z ničeho nic udeřit, proti byl ale skvělý reflex skvělého Neuhause! Hráči přístavního mužstva měli více ze hry, jejich ofenzivní výpady ovšem narážely jenom na zformovaný blok FSV.

Do konce první půle si však domácí vypracovali ještě tři velké příležitosti: krátce po půl hodině hry to byl Jansen, kdo pálil z úhlu, jeho křižný pokus ale postrádal to hlavní - přesnost. Následně pak Aogo dvakrát vybídl k zakončení hlavou hladového Guerrera, ten však nejprve ztroskotal na Wetklovi, aby následně branku vůbec netrefil.

Přestávka neměla na děj pražádný vliv. HSV pokračovalo v držení míče, naproti tomu Mainz přece jen spoléhal hlavně na defenzivu. A to se mu dlouho dařilo plnit, jenže po hodině hry posílal před branku ostrý míč Jansen, ani jeden z dvojice Guerrero - Petrić však na něj v rozhodujícím okamžiku nedosáhl. Chorvatský šutér (loučící se s domácím publikem) měl i další možnost, ale na strážce hostující svatyně si nepřišel. Na druhé straně pak neuspěl Soto. Posledních dvacet minut už, vyjma emotivních rozluček dlouholetých opor Petriče s Jarolímem nic nepřineslo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele