33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 4:0

Díky suverénnímu výkonu proti berlínské Hertě se dočkali borci S04 přímého postupu do Ligy mistrů. Po půlhodině hry vzali osud utkání pevně do svých rukou a do závěrečného hvizdu stihli uštědřit nebohým hostům čtyřbrankový debakl. Hertha tak bude muset v posledním kole bezpodmínečně zvítězit, chce-li si zasloužit účast v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži.

Prvních dvacet minut se hosté zakopali na své polovině, půlicí čára tak pro ně představovala jakousi demarkační linii. Po uplynutí této dvacetiminutovky se však Rehhagelova ekipa čím dál častěji dostávala na dohled domácí svatyně, byť byly ojedinělé průniky Berlíňanů snadno zpacifikovány. Nakonec to ale přece jen byli Königsblauen, kdo se postaral o většinu toho podstatného v prvním poločase. V 31. minutě se o slovo přihlásil střelec Huntelaar - konkrétně jej oslovil svým vzdušným pasem Japonec Uchida a nizozemský zabiják se blýskl skvělým hlavičkovým pokusem. Stejně skvělý jako Huntelaar však byl i gólman Kraft, jenž přesně umístěný balon dokázal mrštným zákrokem zastavit.

Jakoby to bylo pro Modrobílé varování, protože hned minutu nato se berlínská síť rozvlnila. Gólu předcházel tristní přístup obrany Herthy k bránění pronikajícího Matipa, jenž poté, co prošel houští berlínských hráčů jako nůž máslem, vybídl znovu dobře postaveného Huntelaara. A "Hunter" se již svého gólu (tolik nutného pro získání titulu nejlepšího střelce soutěže) dočkal, když podstřelil pohotově vyběhnuvšího Krafta - 1:0.

Po inkasované brance padla na hosty deka, a tak se opět zatáhli, čímž umožnili hráčům Schalke znovu naplno realizovat útočný zámek na své útočné polovině. Hostům dělal problémy nejen přihrávkami zásobovaný Huntelaar, ale i Joel Matip, strůjce prvního gólu, jehož průniky dělali hráčům z hlavního města nemalé problémy. Nicméně do kabin se odcházelo za hubeného vedení domácího celku, což hostům stále dávalo jisté šance do druhého dějství.

V 61. minutě zahrával Farfán přímý kop, kterým našel Huntelaara, jenž prodloužil na Raúla. Španěl, jenž v tomto utkání nastoupil ve Veltins Aréně naposledy, hlavičkoval jen těsně nad břevno. Další povedenou akci mohli diváci sledovat o jedenáct minut později, když se věčně zlobivý Jones prezentoval v lepším světle. Američan krásným lobem vyslal do šance Raúla, ten ale nemohl z krátké vzdálenosti přehodit Krafta, jenž byl opět rychle na místě. Ale stejně jako v případě první branky šlo i v tuto chvíli o předzvěst gólové situace. Po dalekonosném výkopu jinak nezaměstnaného Unnerstalla se dostal míč až k Holtbymu, jenž střelou uvnitř vápna poslal domácí tým do dvoubrankového vedení.

Svého gólu se následně dočkal i loučící se Raúl, když se dokázal po zahrání rohového kopu prosadit proti bránícímu Ebertovi na vzdálenější tyči a ze dvou metrů bez problémů zavěsil. Za tři minuty si mohl připsat Huntelaar na svůj střelecký účet další zásah. Na začátku čtvrté branky utkání stál Farfánův přímý kop, jenž byl prodloužen všudybylem Raúlem na Nizozemce, jenž artisticky poslal balon mezi tyče. Raúl, stejně jako vystřídavší brankář Schober, se mohl rozloučit s vestfálskými fans vítězně. Naopak Herthu může těšit jen ta skutečnost, že stejně nemohoucí je i úhlavní soupeř v boji o baráž 1. FC Köln, jenž podobně nechal všechny body ve Freiburgu.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-1 (Hunter, Raul, Hubník Hubník Hubník Hubník - Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

6-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele