33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 1:0

Po posledním domácím utkání se vyhoupl Bayer Leverkusen na pátou příčku ligové tabulky, čímž jeho hráči osladili Michaelu Ballackovi jeho rozlučku s německou fotbalovou scénou. Hosté však zanechali velmi dobrý dojem, v zápase jim ze všeho nejvíc chybělo štěstí. Hannover tak zůstává po své šesté prohře na cizím stadionu v řadě na sedmé pozici, kterou bude muset bránit do posledního kola.

Domácí se dostali do první vážnější šance již v sedmé minutě, kdy na pravé straně uprchl Barnetta, jenž následně svým pasem našel Schürrleho. Německý reprezentant střílel nebezpečně ze vzdálenosti čtrnácti metrů, leč ke zklamání ochozů BayArény těsně vedle levé tyče. Úvod utkání nezastihl hosty v dobrém rozpoložení, což dokumentovala chyba Pogatetze, na níž rychleji než obrana Šestadevadesátek zareagoval Kießling. Jelikož však domácí hrdina nedokázal míč správně trefit, zůstala takto vzniklá šance nevyužita.

V následujících minutách se Hannover dokázal zkonsolidovat v defenzívě, což odsoudilo snahy domácího celku ke střeleckým pokusům z větší vzdálenosti. Sami byli Dolnosasové v útoku spíše bezzubí, nicméně míč za brankovou čáru dokázali propasírovat. Stalo se tak v pětatřicáté minutě, když po Pintově přihrávce skóroval Ya Konan, sudí však branku neuznali pro údajný ofsajd. Hosté se logicky cítili ošizení, nicméně na tuto situaci odpověděli vystupňovaným tempem a minimálně srovnali s Werkself krok. Po vypršení času, vyměřeného pro první půli, odcházely oba celky do kabin za bezbrankového skóre.

Úvod druhého dějství patřil Hannoveru, jenž dostal domácí hráče pod tlak. Bayer 04 při plnění defenzivních povinností působil jistě a v sedmapadesáté minutě volali jeho hráči po pokutovém kopu, když si Eggimann pomohl při bránění Kießlinga rukama. To však hlavního sudího nepřimělo k odpískání penalty. O chvíli později vstoupil na hřiště německý ex-reprezentant a idol Michael Ballack, jenž si tak mohl užít svých posledních 30 minut před vyprodanou BayArénou.

Ballack & spol. se museli nadále činit, Hannover potřeboval vítězství více nežli domácí klub a to bylo na hřišti patrné. Sobiech se prosadil v hlavičkovém souboji proti Friederichovi a předložil zajímavý balon Schlaudraffovi, jehož následný pokus ze 16 metrů minul pravou tyč. O chvíli později byl Polák opět v centru dění, když převzal balon od Ya Konana, avšak Čorluka přistoupil včas. Tou dobou to pro hosty nevypadalo ohledně šancí na vítězství zle, vše se ale zlomilo v pětasedmdesáté minutě.

Nešťastným hrdinou utkání se stal rakouský stoper Pogatetz, jenž při záchranném odkopu napálil ze dvou metrů přímo před ním stojícího Keißlinga, jenž si tak šťastně připsal na své konto gól. Navzdory této smolné souhře okolností se hosté nevzdali. Pět minut před koncem řádné hrací doby zahrál Toprak v pádu rukou, avšak píšťalka hlavního sudího opět k nevoli Slomkovy družiny nezazněla. A tak museli hosté spolknout velmi hořkou pilulku v podobě ne zrovna zasloužené prohry. Tím pádem se budou Dolnosasové strachovat o svůj postup do Evropské ligy až do posledního kola.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele