33. kolo
28.04.2012 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk 2:3

Po třech porážkách a dvou remízách z dosavadních pěti bundesligových vzájemných duelů se nyní Norimberku poštěstila první výhra nad Hoffenheimem. Vedle vydařené taktiky založené na rychlých kontrech a spolehlivého Schäfera má největší zásluhu na třech bodech Tomáš Pekhart, autor dvou branek.

Lépe ale vstoupili do zápasu domácí, byli mnohem aktivnější, nicméně hostující obrana byla naprosto pozorná. To už se nedá říci na druhé straně o hoffenheimském brankáři Starkem, který v deváté minutě naprosto neškodnou ránu Didaviho vyrazil jen před Pekharta, který s povděkem suše zakončil - 0:1. Málem ale bylo rychle vyrovnáno, tři minuty nato obehrál Babel Feulnera a oslovil ve vápně Musonu, který ale z ideální pozice minul.

Ve dvaadvacáté minutě ale již byli Babbelovi svěřenci za snahu odměněni. Musona centroval z brankové čáry do ohně, Schäfer míč dokázal jen tečovat, z čehož mohl střelou do prázdné branky těžit Beck - 1:1. Otočit skóre poté mohl znovu aktivní Musona nebo Vukčević, ke kterým se pak v předposlední minutě první půle přidal Schipplock, jehož ránu z první skvěle zneškodnil bravurní Schäfer.

Hoffenheim, jako častokrát v této sezóně, na neproměňování šancí doplatil. Ještě před odchodem do šaten totiž inkasoval z kopačky Didaviho, jenž brejk vedený Feulnerem zužitkoval nechytatelnou ranou z kratší vzdálenosti - 1:2. Krátce po změně stran málem překvapil Starkeho Bunjaku, který zkoušel domácího brankáře přehodit, švýcarský útočník pak neuspěl ještě jednou. Šance ovšem byly i na druhé straně a jak proti Salihovićovi, tak Vukčevićovi se opět vytáhl Schäfer.

V jednasedmdesáté minutě pak bylo takřka hotovo, Pinola z levé strany vypálil, Starke opět jen vyrazil k Pekhartovi, který prvním pokusem sice trefil břevno, tím druhým ale uklidil míč bezpečně na místo určení - 1:3. Deset minut nato český reprezentant nabil Bunjakovi a ten trefil tyč, takže se Frankové museli o výsledek ještě strachovat. V osmaosmdesáté minutě totiž Mlapa předložil míč Braafheidovi, který se trefil přesně k pravé tyči - 2:3.

Na honbu za vyrovnáním ale již bylo pro Hoffenheim pozdě, naopak Bunjaku mohl ještě navýšit. Norimberk nicméně odváží tři body, dnešního soupeře v tabulce přeskočil a při ohromné souhře okolností by senzačně ještě mohl postoupit do Evropské ligy. Domácí naopak jsou již bez šance na poháry a v posledním kole na Olympiastadionu jim, vyjma možné Babbelovy osobní odplaty, už o nic nepůjde.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Pekhart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele